Υπάρχει micro-ATX MOBO χωρίς ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών;;

zisis1985

Established Member
19 September 2007
299
Υπάρχει micro-ATX MOBO χωρίς ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών;;
Ψάχνω κάποιο mATX ΜΟΒΟ και δεν με ενδιαφέρει το υποσύστημα γραφικών γιατί θα πρσθέσω ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Αν δεν υπάρχει, έχετε κάποια καλή πρόταση σε mATX που να έχει καλές επιδόσεις, να μην ζεσταίνεται κτλ (πέρα των επιδόσεων του συστήματος γραφικών);;;;

Για ΙΝΤΕΛ...βασικά σκάλωσα σε μια GIGABYTE με το geforce 9400 με πολλές εξόδους (firewire,e-sata, optical) και 1ΧPCI-EX16, 1xPCI-Ex1, 2 PCI κτλ όλα όσα θέλω δλδ, αλλά κολλάω στην τιμή, 145 ευρώ μου φαίνονται πολλά και σκέφτηκα πως αν υπήρχαν όλα τα παραπάνω σε μια mATX αλλά χωρίς το επιπλέον κόστος του ενσωματωμένου συστήματος γραφικών θα ήταν πολύ καλή υλοποίηση. Βέβαια ξοδεύεις έξτρα λεφτά για κάρτα γραφικών αλλά κερδίζεις σε επιδόσεις 3d..

Πολύ σπάνιο, όλες οι mATX μητρικές χρησιμοποιούν chipset με ενσωματωμένη την κάρτα γραφικών. Βέβαια πάντα μπορείς να την κλείσεις αν βάλεις εξωτερική, αλλά δεν μπορείς να πάρεις την μητρική χωρίς την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και ούτε συμφέρει τον κατασκευαστή να ασχοληθεί να φτιάξει κάποια χωρίς κάρτα γραφικών, αφού οι κάρτες είναι ήδη μέσα στα chipset τα οποία τοποθετούν σε αυτές τις μητρικές.

Εντυπωσιακή για το μέγεθός της η DFI LanParty Jr (ωραίο όνομα!) αλλά εξυπηρετεί καθαρά gaming σκοπούς και εκτιμάται γύρω στις 90 λίρες, οπότε είναι ακριβή για μένα.
Αυτή που προτείνεις Κωνσταντίνε είναι πολύ κακή σε χαρακτηριστικά όπως εξόδους..
Παρήγγειλα την GIGABYTE GA-73PVM-S2H
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526706
Mε 65 ευρώ και με e-sata, HDMI, firewire, optical, μία pci-χ 16 και δύο pci απλές μια χαρά φαίνεται...θα δείξει βέβαια όταν την πιάσω στα χέρια μου!
Μα καμία κάτω των 100 ευρώ να μην έχει οπτική!! Τόσο πολυτέλεια θεωρείται;

PER.526706_1.jpg

Από το υποσύστημα γραφικών δεν περιμένω τίποτα καθώς θα μπεί ξεχωριστή κάρτα γραφικών.

Last edited: