Υπάρχει πρόβλημα αν...

Το πήρα απόφαση.:grandpa:
Θα εκπληρώσω την οικογενειακή συμφωνία και θα πάρω επιτέλους προβολέα.!!
Μάλλον για τον χαζόdila με βλέπω.
Λόγω χώρου σκέφτηκα να τοποθετηθεί σε βαγονέτο όπου θα πηγαίνει από την θέση προβολής στη θέση αναμονής. Λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία της λάμπας και συνολικά του μηχανήματος νομίζετε ότι θα υπάρχει πρόβλημα;
:BDGBGDB55:

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αρκεί...
1ον Να κρυώνει καλά η λάμπα πρίν τη μετακίνηση.
2ον Να εξαφαλίσεις οτι με το πίσω μπρός δεν θα κουνιούνται τα βύσματα (HDMI) στο σημείο που κουμπώνουν στον προβολέα.

Re: Απάντηση: Υπάρχει πρόβλημα αν...

Δέσιμο των καλωδίων 20-30 cm ματά τα βύσματα στο σασί του προβολέα (αν είναι δυνατόν) ώστε να μην μετακινούνται από τα βύσματα μέχρι το δέσιμο.

...ή στο βαγονετο.

Αντε Παναγιωτη, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ*

(*) Για την εκπληρωση της οικογενειακης συμφωνιας κυριως -bye- και μετα για τον παλιοντιλα, που μεχρι να ερθει η ωρα του, μπορει και να ειναι αλλος...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπάρχει πρόβλημα αν...

...ή στο βαγονετο.

Αντε Παναγιωτη, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ*

Σ' ευχαριστώ, αν και ακόμα είμαι στην απόφαση να το κόψω. Όχι στην πράξη. Αυτή από τις 16 που λανσάρετε το φάρμακο για την διακοπή του καπνίσματος.

(*) Για την εκπληρωση της οικογενειακης συμφωνιας κυριως -bye- και μετα για τον παλιοντιλα, που μεχρι να ερθει η ωρα του, μπορει και να ειναι αλλος...

Τί άλλος; Πρωταπριλιάτικο δεν ήταν;

Τι ακούν τα ματάκια μου και τι βλέπουν τ'αυτιά μου;;;

Ρε παλιοντίνε του ψήνεις όλους έναν έναν να πάρουν προβολέα και δη τον παλιοντίλα... Φτού σου βρε!!!!
spit.gif

Τέλως πάντων...

Παναγιώτη με το καλό να σε δούμε και σένα στο κλαμπ των απεγνωσμένων...

tv_happy.gif

Ρε Παναγιωτη, σιγουρα δεν ειναι πρωταπριλιατικο αστειο??
Αν οχι, καλως να τον δεχτεις!!

Τι πρωταπριλιάτικα αστεία, 3 δεν έχει σήμερα ο μήνας? Ή μήπως κρατάει 40 μέρες η πρωταπριλιά?

Μια ερώτηση σχετικά με το βαγονέτο: δε θα έχει πρόβλημα το καλώδιο από το σύνεχες δίπλωμα/ξεδίπλωμα? Απ'ότι θυμάμαι, ένα από τα προβλήματα των DVI ήταν οι γωνίες και τα τσακίσματα. Δεν ισχύει το ίδιο στα HDMI? Δεν θα είναι πολύ μεγαλύτερο το πρόβλημα όταν το τσάκισμα/τέντωμα θα είναι επαναλαμβανόμενο?

Παναγιώτη, δεν το κρεμάς σε κανά ταβάνι να 'χεις το κεφάλι σου ήσυχο;
Μετά από 2-3 μέρες ούτε καν θα το σκέφτεσαι ότι έχεις κρεμασμένο κάτι στο ταβάνι. Μόνο με το τηλεκοντρόλ θα ασχολείσαι.

Παναγιώτη, δεν το κρεμάς σε κανά ταβάνι να 'χεις το κεφάλι σου ήσυχο;
Μετά από 2-3 μέρες ούτε καν θα το σκέφτεσαι ότι έχεις κρεμασμένο κάτι στο ταβάνι. Μόνο με το τηλεκοντρόλ θα ασχολείσαι.

....άντε και τις μπαταρίες του τηλεκοντρόλ-bye-

Ευχαριστώ και ελπίζω να το κόψω το ρημάδι.
Τώρα υπάρχουν συγκεκριμένες δυσκολίες. Η πρώτη λέγεται λεφτά, ώστε να μπορούσα να φτιάξω έναν ιδιαίτερο χώρο. Η δεύτερη λέγεται οικογένεια, δεν θέλει να εξαφανίζομαι εκεί μέσα.
Άρα; Άρα μένει το κυρίως καθιστικό που είναι το σημερινό home theater με την TV (από το ’98 το έχω και δεν με αφήνουν να πάρω και προβόλι, αν δεν κόψω το τσιγάρο. ΟΚ έχω κάνει προσπάθειες αλλά…) Τώρα ο χώρος έχει την δυσκολία ύπαρξης ενός φωτιστικού και ενός παραθύρου. Το κρέμασμα προϋποθέτει ψευδοροφή για σπότ και σχεδόν κολλητά στην ψευδοροφή το προβόλι για να ανοίγει και το παράθυρο. Λόγω του ότι δεν μου πολυαρέσουν όλα αυτά, σκέφτηκα το βαγονέτο που θα έχει τροχιές στο τοίχο και θα μπαίνει σε θέση αναμονής πάνω από το rack που έχω τα μηχανήματά μου. Σε θέση προβολής θα είναι πάνω από ένα καναπέ, ακριβώς μπροστά από το παράθυρο.
Η απόσταση προβολής θα είναι 5 μέτρα, όσα και θέασης. Λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση θέασης από το δεύτερο καναπέ 4,7 μέτρα και με μία γωνία θέασης 30 μοιρών η εικόνα θα πρέπει να είναι 2,5 μέτρα πλάτος. Ο προβολέας θα είναι στο κέντρο της οθόνης οριζόντια και προς τα κάτω κάθετα. Οθόνη, μπορεί σταθερή ή βαμμένο τοίχο. Το Avsforum έχει πολλές λύσεις. Η όποια οθόνη θα καλύπτεται με συρόμενο ψευδότοιχο γιατί η γυναίκα μου δεν θέλει να βλέπει άσπρο. Αυτός θα κρύβεται κατά την ώρα θέασης πίσω από ένα έπιπλο που θα περιβάλει την οθόνη, ώστε και να μην έχουμε ανακλάσεις και να μπουν διάφορα. Το μόνο πρόβλημα που δεν έχω λύσει είναι το τσιγάρο, αλλά ελπίζω με την βοήθεια της επιστήμης.

Συρόμενο ψευδότοιχο για να κρύβει την οθόνη; :chinscratch:

Τι ιστορίες για αγρίους ανοίγεις;

Μια πτυσσόμενη δεν σου κάνει να ξεμπερδεύεις;

Συρόμενο ψευδότοιχο για να κρύβει την οθόνη; :chinscratch:

Τι ιστορίες για αγρίους ανοίγεις;

Μια πτυσσόμενη δεν σου κάνει να ξεμπερδεύεις;

Χμ...
Πτυσσόμενο ψευδότοιχο...
Οθόνη πτυσσόμενη όχι. Δεν θέλω ζάρες.

Το μόνο πρόβλημα που δεν έχω λύσει είναι το τσιγάρο, αλλά ελπίζω με την βοήθεια της επιστήμης.

Με μία κουβέντα, όταν αντιληφθείς ότι δεν είναι πρόβλημα θα κοπεί μόνο του... Χωρίς να λέω ότι είμαι ειδήμων, μπορώ να σου πω (γιατί σε νιώθω) ότι η ζωή χωρίς τσιγάρο είναι όπως η ζωή χωρίς προβολέα. Όσο δεν αντιλαμβάνεσαι την απουσία του τόσο ΜΠΟΡΕΙΣ να απέχεις απ´αυτό...
Μπορώ να σου γράψω για όλες τις προσπάθειες που έχω κάνει... Μπορώ να σου αναφέρω για τα ετήσια και διετή διαστήματα που έχω μείνει χωρίς τσιγάρο αλλά δε θα βοηθήσουν πουθενά... Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως ΟΛΕΣ τις φορές που σταμάτησα να καπνίζω ήταν επειδή δεν αισθανόμουν καλά με την υγεία μου. Σου εύχομαι να μην αισθανθείς αυτό το "καμπανάκι".

Κανονικά το νήμα σου πρέπει να λέγεται: "Υπάρχει πρόβλημα αν... κόψω το τσιγάρο;"

....Μάλλον όχι...