ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ TV ΑΠΟ USA OTAN ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ;

Εκτος του οτι θα σε σκισει το τελωνειο, οτι δεν θα παιζει στην Ευρωπη και νομιζω οτι θα εχεις προβλημα και με το ρευμα δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...

Μπορεί να την πάρεις φτηνά εκεί αλλά θα πληρώσεις πάρα πολλά σε
φόρους και τελωνεία, μπορεί και τα διπλά.
Εκτός άμα καταφέρεις και τη βάλεις σε καμμιά τσέπη...

Αν είναι μέχρι 32άρα, κοτσάρισέ της ένα πρόγραμμα GPS, βάλε μεγάλα γυαλιά μυωπίας και κράτα τη στο χέρι με λουράκι. Δε θα σου πει κανείς τίποτα.

Πέρα από την πλάκα, έχει ένα σωρό μικρά πράγματα που μπορείς να πάρεις από USA και με το δολλάριο στο εκπληκτικό 1,49

Πχ ένα ipod μπορεί να σου βγει κοψοχρονιά πλέον.

Re: Απάντηση: ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ TV ΑΠΟ USA OTAN ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ;

Αν είναι μέχρι 32άρα, κοτσάρισέ της ένα πρόγραμμα GPS, βάλε μεγάλα γυαλιά μυωπίας και κράτα τη στο χέρι με λουράκι. Δε θα σου πει κανείς τίποτα.

Πέρα από την πλάκα, έχει ένα σωρό μικρά πράγματα που μπορείς να πάρεις από USA και με το δολλάριο στο εκπληκτικό 1,49

Πχ ένα ipod μπορεί να σου βγει κοψοχρονιά πλέον.

κουμπάρε, πάει ο πατέρας εκεί τον Ιούλιο. Καταρχάς υπάρχει η σκέψη να τον συνοδέψω για παρέα και ...συλλογή λαφύρων. Εάν κουβαλήσω πίσω ένα σώμα και 2-3 φακούληδες (όσο πατάει ο ελέφας...), λες να υπάρξει θέμα? :flipout:

τουλαχιστον κάμερα HD να πάρω από κει;;;
Πρεπει να παρεις μοντελο για export αλλοιως παλι προβλημα με τα ρευματα θα εχεις κ.λ.π.
Μια μ@ματη φωτογραφικη με κανα 2 φακουδακια κατι σε λιγοτερο απο ελεφαντοπατημα ειναι οτι καλυτερο .
Παρε μια τσαντα απο δω τεραστια για φωτογραφικο υλικο , βαλε μεσα κανενα σαραβαλο και γυρνα με μια state of art με προικα .
Επειδη ειμαι παθος μαθος να σε πω οτι για να φερεις και να εκτελωνισεις ενα αδειο κουτι θες γυρω στα 115 ευρω ( τα 52 του εκτελωνιστη ) .
Σε πραγματα αξιας 80 ευρω , συσκευασια - απο 1 κιλο πληρωσα 26 φορο και τα υπολοιπα μεχρι τα 140 !!! κερατιατικα .
Συνολο δεμα με αποστολη 112 +140 τελωνεια =
e026.gif

Πριν 8 μήνες περίπου έφερα από usa ένα φορητό sony 1.100 Euro ποιο φτηνά από Ελλάδα.
Από Αμερική έχω αγοράσει όλα τα φωτογραφικά μου χωρίς ποτέ να πληρώσω τελωνείο.
Τώρα ειδικά με το Euro συμφέρει να αγοράσεις ότι θες από ηλεκτρονικά.

Re: Απάντηση: ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ TV ΑΠΟ USA OTAN ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ;

Από Αμερική έχω αγοράσει όλα τα φωτογραφικά μου χωρίς ποτέ να πληρώσω τελωνείο.

εννοείς πως περνάς πχ φακούς σαν εξοπλισμό που χρησιμοποιείς (δηλαδή δίχως τις συσκευασίες) ή κάνω λάθος? Θα πάω με δύο βιδωτούς δίχως καν μηχανή και θα γυρίσω με μία 5D και δύο L? :BDGBGDB55:

Υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί το τελωνείο έμμεσα. Αν πάρεις πτήση με ανταπόκριση μέσα στην Ε.Ε. μερικές φορές δεν σε ελέγχει κανείς. Πχ είχα πάει Ιαπωνία μέσω Γαλλίας. Στην Γαλλία δεν με έλεγξε κανείς και στην Ελλάδα επειδή ήρθα από τη Γαλλία (Σένγκεν) πάλι δεν με έλεγξε κανείς. Αυτό το έχω διαπιστώσει όλες τις φορές που έχω ταξιδέψει. Βέβαια ποτέ δεν κουβάλησα ένα κιβώτιο με μία τηλεόραση πολλών ιντσών, παρά μόνο μικρές ηλεκτρονικές συσκευές.
Πάντως όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από προβόλια μέχρι λάπτοπ, φωτογραφικές κλπ τις βάζεις άνετα μέσα χωρίς κουτιά όμως και χωρίς να φαίνονται ότι δεν έχουν ανοικτεί ποτέ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ TV ΑΠΟ USA OTAN ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ;

εννοείς πως περνάς πχ φακούς σαν εξοπλισμό που χρησιμοποιείς (δηλαδή δίχως τις συσκευασίες) ή κάνω λάθος? Θα πάω με δύο βιδωτούς δίχως καν μηχανή και θα γυρίσω με μία 5D και δύο L? :BDGBGDB55:

Ακριβώς έτσι.
Αν και τα τελευταία χρόνια δεν δίνουν μεγάλη σημασία στα φωτογραφικά.
Πριν πολλά χρόνια φεύγοντας (για δουλειά με μηχανήματα βάρους 130 Kg) δήλωνα τα πάντα στο τελωνείο.

Τώρα δεν δηλώνω τίποτα.

TV από Αμερική δεν θα αγόραζα κυρίως λόγω διαφορετικής τάσης ρεύματος
και μοντέλου από Ευρώπη.
Αγόρασα από Σιγκαπούρη ένα Mp3 για την κόρη μου το οποίο παρουσίασε πρόβλημα μετά απο δύο μήνες.
Επειδή δεν κυκλοφορούσε στην Ευρώπη αναγκάστηκα να το στείλω με δικά μου έξοδα Σιγκαπούρη για να μου το αλάξουν.
Φαντάσου να σου βγάλει ζημιά η TV.

Γενικά ότι ξεπερνά σε μέγεθος ένα φορητό η ps3 η dvdp θα έλεγα δεν αξίζει για αγορά από Αμερική… πέρα από τα θέματα εγγύηση κλπ το υπέρβαρο από USA θα σου πρόσθεση 200-300 USD (εκτός αν ταξιδεύεις χωρίς ρούχα κλπ…) να σου πω κάτι γιατί δεν αγοράζεις τίποτα Timberland , Ralph Loren, Polo κλπ σε ρούχα/παπούτσια κλπ και να τα πουλήσεις σε φίλους στην Ελλάδα…είμαι σίγουρος ότι με όσα βγάλεις θα καλύψεις και με το παραπάνω τη διαφορά στη τιμή για αγορά TV από Ελλάδα…

να σου πω κάτι γιατί δεν αγοράζεις τίποτα Timberland , Ralph Loren, Polo κλπ σε ρούχα/παπούτσια κλπ και να τα πουλήσεις σε φίλους στην Ελλάδα…είμαι σίγουρος ότι με όσα βγάλεις θα καλύψεις και με το παραπάνω τη διαφορά στη τιμή για αγορά TV από Ελλάδα…

Νομίζω ότι περισσότερο βαραίνει η αίσθηση ότι και καλά κάτι κερδίσαμε (πχ 100 ευρώ από την αγορά ενός ipod), από το να βγάλει κανείς κέρδος από ένα παρόμοιο ταξίδι...

Νομίζω ότι περισσότερο βαραίνει η αίσθηση ότι και καλά κάτι κερδίσαμε (πχ 100 ευρώ από την αγορά ενός ipod), από το να βγάλει κανείς κέρδος από ένα παρόμοιο ταξίδι...
;) Σωστά, και αυτό προσπάθησα να επισημάνω (ίσως ανεπιτυχώς λόγο του παραδείγματος που ανέφερα…) επαναλαμβάνω πιο καθαρά για μικρό gadget (iPod, φωτο-video μηχανές, psp, dvdp κλπ μια χαρά από USA έχω φέρει επανειλημμένα ειτε απευθείας πτήση είτε μεσω EU και θα έλεγα ότι τα πράγματα έχουν χαλαρώσει σε σχέση με παλιότερα… αλλά για μηχανήματα με μεγάλο όγκο τσου…