Όχι φίλε μου όπως δεν μου λένε κάτι τα 750.000.000 δολάρια εισπράξεις του Avatar μόνο στις ΗΠΑ.
Δεν είμαι fun των ταινιών οπότε δεν μπορώ να εκτιμήσω.
Όπως και να έχει πάντως πράγματι δεν είναι ενδεικτικό της όποιας ποιότητας,απ την άλλη σίγουρα υπάρχουν αριθμοί που τιμάνε πραγματικά έναν καλλιτέχνη(ταινία,βιβλίο κλπ).
Απλά το ανάφερα ως "σημείο'' στο ειρωνικό σχόλιο περί βιογραφικού του jarre.
Με εξαίρεση τον "αξιοπερίεργο" και καινοφανή, για τα mainstream δεδομένα
Ηταν mainstream για το ευρύ κοινό η ηλεκτρονική μουσική πριν την αναλάβει ο jARRΕ?
Το ότι ο κόσμος εν μέσω του jarre ανακάλυψε τη γοητεία της ηλεκτρονικής και προσέλκυσε πλήθος οπαδών ως νέος στον χώρο αυτό τον τιμά τα μέγιστα.
γιατί underground υπήρχαν αντίστοιχα πονήματα,
Μιλάμε για ηλεκτρονική,έτσι?
Underground κι όλας!!!
Οπως???
Μη μου πεις μόνο τις άναρθρες κραυγές και τους άτσαλους ήχους των συνθ αλλά kraftwerk ή tangerine dream(ζήτημα σε όλη τους τη δισκογραφία μέχρι σήμερα αν αξίζουν πραγματικά 5-6 δίσκοι) θα ξερνιέμε σαν το γατί ένα μήνα.
Αν απ την άλλη underground μουσική είναι συνήθως δύσπεπτη κι ανοστη καλά κάνει κι ασχολείτε μαζί της το 1%,ευχαριστώ δε θα πάρω.
ηλεκτρονικό ήχο των δύο πρώτων δίσκων του δεν μπορώ, κατά τη γνώμη μου να προσάψω κάτι φοβερό στον Jarre.
Μπορώ να πω ότι ήταν και είναι ο μόνος που κατανόησε πλήρως τη σημασία και την αξία των συνθ.
Θέλει τεράστια balls για να ασχοληθει κάποιος δήθεν μουσικός με τα αναλογικά θηρία.
Το ότι οι περισσότεροι εκλαμβάνουν τα συνθ ως το μέσο που θα τους κάνει αστέρες είναι εμφανές μέχρι και σήμερα,αρκει να δει κανείς τις πρόχειρες δουλειές με ετοιματζίδικους ήχους,στείρους μουσικά που προσπαθούν να μας πουλήσουν κάθε λογής απόβλητα ως μουσική.
Ειδικά για τους Oxygene,Equinoxe,Magnetic Fields είναι δίσκοι που θα ήθελαν να είχαν γράψει πολλοί καλιτέχνες.
Και η συνέχεια είναι όντως λαμπρή......Chronologie,Oxygene 7-13 κλπ κλπ.
Δεν συζητώ για το οπτικοακουστικό θέμα που προσφέρει, συζητώ μόνο από θέμα μουσικής.
Ακριβώς.
Μιας κι αναφέρθηκε όμως και αυτό,κάτι το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι των live (εξάλλου στα άλμπουμ δεν αγοράζουμε.....λέιζερ) θα έχεις παρατηρήσει ότι το οπτικό θέαμα του jarre έχουν πλέον υιοθετήσει ουκ ολίγοι μέχρι σήμερα.
Πολλοί ροκάδες θα ήθελαν να είχαν πλησιάσει έστω σε μια απ τις συναυλίες του jarre.
Το 1979 στην πρώτη μεγάλη συναυλία του jarre ο κόσμος τότε δεν είχε πάει λόγω των εφέ αφού δεν ήξερε άλλωστε το οπτικό κομμάτι της συναυλίας του καθώς τα oxygene και equinoxe ήταν τα μόνα μεγάλα κι επίσημα άλμπουμ που είχε κυκλοφορήσει.
Ψάξτε και βρείτε τη δήλωση του Μικ Τζάκερ την ημέρα της συναυλίας λίγο πριν την έναρξή της......