Οι Εκδικητές — The Avengers

Ψηφίστε την ταινία:


  • Total voters
    0

stelios26

Senior Member
5 June 2009
514
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Τετοιου ειδους ταινια που να μην σταματαει ο σαματας με την καμια και να εισαι συνεχως με τα πιστονια στο κοκκινο ειχαμε καιρο να δουμε. Απο πλευρας ρυθμου μονο με κατι transformers συγκρινεται απλα εκει εχεις κατι ρομποτ να χτυπιουνται εδω εχεις κανονικους χαρακτηρες με βλεμματα φωτια να τα κανουν ολα Νεας Υορκης μαδιαμ.
Μην την χασετε με τιποτα. Δεν ειναι και καλλιτεχνικη ταινια εκτος απο ταινια δρασης οπως ηταν το watchmen και ο Σκοτεινος Ιπποτης αλλα πραγματικα πρεπει να εχεις απωλεσει το παιδι μεσα σου για να μην σου αρεσει αυτη η ταινια.

Στα των χαρακτηρων.

Iron Man.Και να φταρνιζεται ο Νταουνι θα κλεψει την παρασταση ειναι βεβαιο. Τονοι ταλεντου και ενας χαρακτηρας απο βαρυ μεταλλο.
Thor. Παρολο που ειναι ο αγαπημενος μου χαρακτηρας νομιζω οτι τον παρακανουν φλουφλη. Θα τον ηθελα λιγο πιο αγριεμενο. Βασικα θα τον ηθελα με κρανος.
Captain America. Aρκετα καλη προσεγγιση του χαρακτηρα του. Και υπεροχες κινησεις μαχης.Υπεροχες.
HULK. Η ευχαριστη εκπληξη της ταινιας. ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ του πρασινου τερατος. Ο Ραφαλο που τον ενσαρκωσε στην ανθρωπινη του εκδοχη ειναι καλυτερος του Νορτον αλλα οχι καλυτερος του Μπανα.
Black Widow. Εξαιρετικη απεικονιση της και απολυτα πιστη. Επισης η μονη με απολυτα πιστο κοστουμι της χαρτινης ηρωιδας.
HawkEye. XM.....Δεν τρελαθηκα. Πρωτα πρωτα θα τον ηθελα με κουκουλα οχι συνεχως ακαλυπτο. Μετα ηταν πολυ καλος στην μαχη σωμα με σωμα αλλα παραηταν καλος.....αντιθετα στην....τεχνικη του ηταν εξαιρετικα αποτυπωμενος.
Nick Fury. Επιτελους επαιξε πολυ. Παρα πολυ. Και ηταν και καλος...
Εξαιρετικες παρουσιες και οι δυο πρακτορες ο γνωστος μας κωμικος απο την Christine και μια πρακτορισα φωτια .

Στα της ταινίας τώρα. WOW. Απλά. Δεν είναι κινηματογράφος, δεν έχει κανένα υψηλό νόημα, είναι γεμάτο κλισέ του κερατά, αλλά είναι MARVEL, στα καλύτερά της. Συμφωνώ με Kosh γενικότερα. Χαβαλές, δράση, απίστευτα καλοστημένες σκηνές, μηδενικός σεβασμός στα physics, και ένα φανταστικό (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δίωρο.


....Η συγκεκριμένη ταινία, θα έλεγα ότι ήταν τύπου Ironman, πιο fun φάση, με αβίαστο γέλιο και κιλά δράσης.

Δε γράφω άλλα, τα έγραψε όλα ο προλαλήσας. Δείτε τη.

έχω quotaρει τις κουβέντες που αντιπροσωπευόυν την άποψη μου 100%
Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να βγει να κράξει κάποιος αυτή την ταινία, γιατί αυτό που καλείται να κάνει το κάνει απλά ΤΕΛΕΙΑ!!
Είδα και εγώ με τα ματιά μου,μια αίθουσα cinema να καταευχαριστιέται την ταινία και αυτό νομίζω είναι το καλύτερο διαπιστευτήριο ότι είναι άψογη στο είδος της.
Είναι απλά φοβερή. Σίγουρη αγορά σε blu-ray όταν βγει με το καλό
 
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Πήγα που λέτε και εγώ και την είδα.

Αίθουσα 8 στο Cosmopolis Odeon (Μαρούσι).

Πρώτη ήττα: Αναλογική προβολή. Κατεβάζω κάτι ψιλές χρπνγες, αλλά τεσπα.. τι να κάνουμε..
Δεύτερη ήττα: βλέπω να παίζει σήμα Dolby Digital. Μιλάμε, σοκαρίστηκα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπήρχαν ακόμα multiplex που έπαιζαν ακόμα με σκέτο DD. Δεύτερη δόση από χρπνγες..

Αλλά τελικά όλα αυτά δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο.

Η ταινία απλά ΣΠΕΡΝΕΙ!!!!

Το πιο fun διομισάωρο που έχω περάσει τους τελευταίους μήνες.

Τίγκα στις ατάκες, στο χαβαλέ, στο γέλιο, στη δράση, όλα στο max. Παρότι τον φοβόμουνα λίγο, τελικά ο Joss Whedon (βλέπε Buffy, Angel, Firefly, Dollhouse) έκανε τρελή δουλειά.

Αν δεν είστε fans της Marvel, δείτε τη επειδή είναι εξαιρετική για το είδος της. Αν είστε, δεν χρειάζεται να πω τίποτα.. λογικά θα την έχετε ήδη δει. :p
 

Macmod

AVClub Addicted Member
24 January 2008
2,539
Αθηνα / Ελλάδα
Απάντηση: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Βλέπεται πολύ ευχάριστα, αλλά ξεφεύγει αρκετά από το αυθετικό script!
Αν και φανατικός Μαρβελομανιακός, θα πω απλά καλή!

Υ.Γ: βγάζει πολύ γέλιο σε κάποιες φάσεις πάντως, Ironman και Hulk όλα τα λεφτά! -bye-
 

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,735
πετρουπολη
Απάντηση: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Τελικα οντως εχει τρελο χαβαλε.Ευτυχως ο σκηνοθετης δεν επεσε στην παγιδα των Τρανσφορμερς να το ριξει στα επικο-ηρωικα δραμματα.
Το ριχνει στην πλακα,εντελως καρτουν ορισμενες φορες,και καλα κανει.Ετσι κι αλλιως και σαν κομικ οι Εκδικητες μια εξτραβαγκανζα ηταν,αλλες φορες καλη αλλες φορες ψιλομαπα.Να πω την αληθεια αν κατι μου αρεσε στους σουπερ ηρωες ηταν η μοναχικοτητα τους.Οι Εκδικητες μου το χαλασαν αυτο.Ασε που το ριξανε πολυ στο εξωγηινο,αφου επρεπε ο κακος να ειναι κατι out of this world αφου επρεπε να ειναι ανταξιος της συνδυασμενης δυναμης των καλων.Προτιμουσα τους γηινους κακους.
Βεβαια ορισμενες φορες ηταν τοσο extreme το στορρυ που ειχε χαβαλε.
Κατι τετοιο θα ηθελα και απο τους εκδικητες.Ο Λοκι λοιπον δεν μου εκανε κλικ,ασε που με χαλαει οταν μπλεκονται μυθολογικοι θεοι με σουπερ ηρωες γι'αυτο και δεν ψηνομουν ως κομικ ποτε με τον Θωρ,αν και το παλικαρι που επαιζε δεν ηταν κακος.
Παντως ως χαβαλες βλεπεται μια χαρα,εχει ατακες,εχει σκηνες εξαιρετικες,ο Νταουνι με τον Ραφαλο κλεβουν την παρασταση.
Δεν ειναι βεβαια ουτε τα Μπατμαν του Μπαρτον,ουτε του Νολαν,ουτε ο Spiderman του Ραιμι,ουτε το πρωτο Ironman,ουτε το εξαιρετικο κατα τη γνωμη μου Hulk του Ang Lee (το πρωτο).Ειναι ομως το καλυτερο απο τα υπολοιπα.
 

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,735
πετρουπολη
Απάντηση: Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Μιλάμε, στη σκηνή που έπιασε ο Hulk τον Loki και τον "σένιαρε" α λα χταπόδι απλά πέθανα στα γέλια.. :flipout:

Ολα τα λεφτα Ντιμ συμφωνω.Οπως γουσταρα και το μπλουζακι των Black Sabbath που φοραγε ο Nταουνι...
Επισης μ'αρεσε η κοντρα του Νταουνι και του Ραφαλο με τους υπολοιπους που τους θεωρουσαν ολιγον τι αγραμματους και ουγκ.
 

Tsop

Senior Member
5 November 2007
645
Βριλήσσια
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Λεγκολας:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Το απολαυσα πραγματικα, μπορω να πω οσο και το πρωτο Iron Man. Ελπιζω ο σκηνοθετης να αναλαβει και τις επομενες ταινιες της Marvel. Εδεσε αριστα δραση και χιουμορ.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,247
Εκεί ψηλά.....
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Μιλάμε, στη σκηνή που έπιασε ο Hulk τον Loki και τον "σένιαρε" α λα χταπόδι απλά πέθανα στα γέλια.. :flipout:

Σπαρταριστη σκηνη οντως . Αλλα ακομα καλυτερη ηταν η "δεν ξερω τιποτα, δεν ειδα τιποτα" μπουνια του Hulk στον Thor οταν μπηκαν στο κτηριο και ενω περιμενες να μιλησουν.

Γενικως εκτος απο αυτες τις δυο σκηνες θα ηθελα λιγο λιγοτερο χαβαλε.Δεν ειναι τετοιο κομικ οι Εκδικητες. Ακριβως επειδη παντα συμμετεχουν πολλοι χαρακτηρες.

Εκτος αν εχουν καναν γελωτοποιο αναμεσα τους τυπου spiderman που κανει συνεχεια αστειακια.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,247
Εκεί ψηλά.....
Re: Απάντηση: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Ασε που το ριξανε πολυ στο εξωγηινο,αφου επρεπε ο κακος να ειναι κατι out of this world αφου επρεπε να ειναι ανταξιος της συνδυασμενης δυναμης των καλων.Προτιμουσα τους γηινους κακους.


Κι ομως συνηθως οι αντιπαλοι των Εκδικητων ειναι εξωγηινοι εισβολεις ή εξωγηινοι υπερκακοι. Και τα μεγαλυτερα τους στορυ ειναι μαζικες εισβολες εξωγηινων οπως αυτη που ειδαμε στην ταινια.
Για ναμαι ειλικρινης αυτους που ειδαμε δεν τους ηξερα καθολου...αλλα ηταν κοπι πειστ κακοι εισβολεις οπως αυτοι του Ατουμα και των Ατλαντιδανιανων του υποβρυχανθρωπων.
Φανταζομαι οτι κρατησαν τους skrulls για μια αλλη φορα μιας και ο επομενος κακος θα ειναι ο Thanos ("ο τρελλος Θεος" οπως ειχε πετυχημενα τιτλοφορηθει απο την Ελληνικη του κυκλοφορια) πρωταγωνιστης σε ενα απο τα καλυτερα κομικ στα οποια μαζευονται ολοι οι ηρωες της Γης εναντιον του τον κοσμικο κυβο κατι αντιστοιχο στον κυβο της ιστοριας μας....αλλα πολυ πιο δυνατο.


 
Last edited by a moderator:
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Σπαρταριστη σκηνη οντως . Αλλα ακομα καλυτερη ηταν η "δεν ξερω τιποτα, δεν ειδα τιποτα" μπουνια του Hulk στον Thor οταν μπηκαν στο κτηριο και ενω περιμενες να μιλησουν.

Αυτό δεν ήταν μπουνιά.. Διακτίνιση ήταν! :flipout:
 

eyebee

AVClub Enthusiast
3 April 2008
858
Vultureland
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Για τους Εκδικητές δεν έχω άποψη, σκοπεύω όμως να αποκτήσω σύντομα.

Απλά ένα μικρό σχόλιο για τις καλύτερες μεταφορές κόμικς στην οθόνη, γιατί παρόμοιο σχόλιο διάβασα και στη Lifo. ΚΤΓΜ, πάντα, και χωρίς αξιολογική σειρά, οι τρεις κορυφαίες είναι το Batman Returns, το X2 και το Dark Knight.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,247
Εκεί ψηλά.....
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Και το Spiderman. Πιστοτατη μεταφορα του κομικ (ασχετως αν παραποιησαν καπως την ιστορια)
 

cmoustos

AVClub Addicted Member
25 August 2008
2,078
Θεσσαλονικη
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Αν και φανατικός παρελθοντικός μαρβελάκιας οφείλω να πω ότι ο Νόλαν έχει κατορθώσει το ΤΕΛΕΙΟ. Θα συμφωνήσω με τον Kosh ότι το επόμενο είναι ο Spidey του Ραϊμι. Τώρα για τους εκδικητές δε θα αναφερθώ σε τεχνικά θέματα διότι λίγο πολύ οι προλλαλήσαντες το κάλυψαν το topic.
Το θετικό είναι ότι απέφυγε να γίνει Transformers. Σε κρατάει και περνάς καλά. Δε μετανιώνεις για τα λεφτάσ ου βγαίνοντας από στο σινεμά. Το αρνητικό ότι μάλλον το είδαν και λίγο κωμωδία το όλο θέμα :(
Μπορεί να είμαι λάθος εγώ αλλά διαβάζοντας τους εκδικητές ιδιαίτερα δε τους πρώτους δεν ήταν και οι πιο πρόσχαροι τύποι. Βέβαια τόσο το μάρκετινγκ όσο και οι εποχές έχουν αλλάξει, ενδεχομένως και το target group.
Κατά τα άλλα ΑΨΟΓΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,247
Εκεί ψηλά.....
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Σωστος για το θεμα της κωμωδιας. Οντως απο τους Εκδικητες απουσιαζε τελειως το χιουμορ σε αντιθεση πχ με τους 4 φανταστικους που παντα εκαναν πλακιτσα το Πραγμα με τον Πυρσο.

Δεν θα τους ελεγα και dark heroes οπως ηταν για μενα οι Xmen. Πιο πολυ σαν ψυχροι μπατσοι σε υπηρεσια ηταν οι Εκδικητες και κυριως αυτονομοι. Δεν ειχαν δηλαδη τετοια εξαρτηση απο την SHIELD.

Αυτο ηταν σεναριακη παρενεργεια του Ultimate UNiverse οπως βεβαια και ο ....μαυρος Nick Fury.
 

Kostas05

Established Member
4 April 2011
281
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Απολαυστική η ταινία το 3D με χάλασε λίγο,αν και είχε κάποιες σκηνές που άξιζε το κόπο που το είδα σε 3D,αλλά ποιος νοιάζεται από την στιγμή που η ταινία είναι καλή δεν υπάρχει θέμα.

Δύο ώρες και εικοσιδύο λεπτά δεν καταλαβαίνεις πότε παιρνάνε

Δείτε την
 
Last edited:

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,240
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ως προς το ποιόν της ταινίας. Απ' τα καλύτερα action movies ever! Αν ξέρεις τι πας να δεις το διασκεδάζεις απ' την αρχή ως το τέλος!

Θα διαφωνήσω όμως λίγο με το 3D, από την άποψη ότι... δε με χάλασε καθόλου! Έχοντας αφενώς διαβάσει τα σχόλια εδώ και αφετέρου όντας λίγο... φοβισμένος από την άσχημη εμπειρία των 3D Titans, λέω κρίμα, θα μου χαλάσει την ταινία (δεν είχα διάθεση για 3D, αλλά ήταν η μόνη ώρα που βόλευε). Αντιθέτως μου φάνηκε μια χαρά. Αν και post production δε με ξένισε καθόλου και μάλιστα σε αρκετές σκηνές ήταν και αρκετά εντυπωσιακό. Σαφώς και δεν είναι κριτήριο για να επιλέξει κάποιος αίθουσα, αλλά δεν είναι και αποτρεπτικό.
 

pitbull

AVClub Enthusiast
19 June 2011
728
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Εγω προτιθεμαι να παω να το δω συντομα στο Οντεον στο Μαρουσι.

Αν βρεθει κοσμος ευχαριστως παμε παρεουλα.

2D ομως....

Μου θυμησες παλιες καλες εποχες αν και το δευτερο "σπιτι" μου στα 90s ήταν το Village Center μεχρι που εβαλε λουκετο :(
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,247
Εκεί ψηλά.....
Re: Οι Εκδικητές — The Avengers (2012)

Αν υπηρχε ακομα εκει θα πηγαινα και εγω. Μεγαλωσαμε εκει μεσα (ενταξει ειμασταν ηδη μεγαλοι αλλα το χτισαμε :D)

Kαι το Cosmopolis ομως δεν ηταν ασχημο. Κι εγω στην ιδια αιθουσα με τον δημδημ το ειδα αλλα δεν επαθα κατι ανεπανορθωτο λογω αναλογικης προβολης. Ισα ισα την βρηκα αρκετα ικανοποιητικη.