RIAA ΑΠΟ EBAY

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
Λευτερη, τον βαζουμε με ενα μικρο ερωτηματικο. Ο χωρος εχει υπολογιστει για καμια δεκαρια..

Θελω να πιστευω οτι τελικα δεν θα εχουμε θεμα.

υγ: πες του φιλου σου να γραφτει, η DIY κοινοτητα ειναι ισως η πιο φιλοξενη του κλαμπ.
 

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
3 κοματια που θα ακουσουμε, καλυπτουν διαφορετικες "αναγκες" για την συγκριση



 

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,111
Ελλάδα
τελικά χορτάσαμε :music-smiley-005: .....


ωραία παρέα, χάρηκα που είδα παιδιά που είχαμε καιρό να βρεθούμε και που γνώρισα από κοντά κάποιους άλλους .....

για το συγκριτικό τώρα,

πρώτα ακούσαμε το riaa από ebay ....
από το 1ο τραγούδι προσωπικά δεν με ενθουσίασε (θολό/υποτονικό/χωρίς έλεγχο χαμηλά) και γενικώς αδιάφορο,
κράτησα μια επιφύλαξη καθώς όλο τα στήσιμο το άκουγα πρώτη φορά, στο κομμάτι της etta έδειξε κάποια καλά στοιχεία αλλά μέχρι εκεί ....
επίσης είχε βόμβο με αποτέλεσμα η όλη ακρόαση να είναι σχετικά προβληματική ..... (θα ήθελα να το ξανακούσω αν λυθεί το θέμα του θορύβου) .....

μετά ακούσαμε του Πάνου, η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο ήταν (για μένα) μεγάλη,
σε έκταση/δυναμικά/στήσιμο σκηνής/ανάλυση/διαφάνεια κλπ κλπ .... ήταν παντού καλύτερο,
η επιφύλαξη που είχα πριν για το σύστημα εξαφανίστηκε, το σύστημα έπαιζε αξιοπρεπέστατα ...

τελος ακούσαμε του Πανίκου
ακόμα καλύτερο, πρόσθεσε ανάλυση και έναν αέρα/διαχωρισμό οργάνων που όχι οτι έλειπε αλλά ήταν 1-2 επίπεδα καλύτερο ....


μετά τσιμπήσαμε και κάτι ......... :ernaehrung004:


άντε να τελειώσουν τα φολντάκια του Νίκου και να το επαναλάβουμε .....
 

Γιώργος Κουν.

Supreme Member
19 June 2006
8,026
Αιγάλεω
Ευχαριστώ πολύ τους φίλους του AVCLUB για την παρουσία, τη καλή τους διάθεση, τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και πάνω απόλα την καλή τους παρέα.
Το αποτελέσμα της ακρόασης λίγο ως πολύ αναμενόμενο, αλλά και αυτό μόνο ως κέρδος λογίζεται, στα πλαίσια της συνεχούς αναζήτησης για το μηχάνημα που θα κάνει την έκπληξη :smile:
 

Attachments

  • DSC03893.jpg
    DSC03893.jpg
    99.1 KB · Views: 186
  • DSC03894.jpg
    DSC03894.jpg
    112.6 KB · Views: 181
  • DSC03895.jpg
    DSC03895.jpg
    138.9 KB · Views: 181
  • DSC03891.jpg
    DSC03891.jpg
    128.1 KB · Views: 180

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
Μετα απο αρκετες ημερες προετοιμασιας εφτασε και η ωρα της ακροασης.

Ακουσαμε το πολυαναμενομενο RIAA phono απο τον bay και διαδοχικα ενα σπιτικο παραπλησιο σχεδιο καθως και το φωνο του Πανικου (ΝVO SPA one).

To bay RIAA εδειξε τα ορια του στα πρωτα κομματια που, οπως ειπε και ο Δημητρης, ηταν μια ελλειψη λεπτομερειας, θορυβος καθως και μια ασαφεια στις χαμηλες συχνοτητες. Ισως να χρειαζεται καποιο fine tuning ακομα ενω σιγουρα επεξε ρολο και το γεγονος οτι δεν εχει τοποθετηθει σε κουτι, με οτι αυτο μπορει να επιφερει.

Δεν μπορεσαμε να αξιολογησουμε το δευτερο RIAA phono που ειχαμε στην ακροαση καθοτι σεταρισμενο στο 1 ΚOhm για HOMC, πολυ μακρια απο το ιδανικο της Shure V 15 III.

Την παρασταση εκλεψε το NVO που εδειξε που μπορει να φτασει μια υλοποιηση λυχνιας σε μουσικοτητα, imaging, φυσικοτητα και μικροδυναμικα.

Θα ηθελα να ευχαριστησω τον Γιωργο που μας φιλοξενησε στον χωρο του για την βραδια, τον Δημητρη που μας εδωσε τα ηχεια (και τον Στελιο που τα κουβαλησε), τον Νοτη για τον εξαιρετικο Luxman, τον Αντωνη που παροτι δεν μπορουσε να ερθει μας παραχωρησε το φωνο του και πανω απ ολα την υπεροχη παρεα που εδωσε δυναμικα το παρων (περιμεναμε 12 και ημασταν 14). Πραγματικα μια υπεροχη βραδυα, μολις με το καλο τελειωσει και το Σαλας θα επαναληφθει το διχως αλλο.
 
Όντως ήταν ένα ωραίο και εποικοδομητικό απόγευμα. Πέρα από τον ίδιο τον στόχο της συνάντησης, ηταν επίσης μία ευκαιρία να ξαναδώ παλιούς φίλους συνφορουμίτες και να γνωρίσω και καινούργιους.

Στο ψητό λοιπόν: δεν έχω να προσθέσω ή να αλλάξω κάτι από αυτά που ανέφεραν οι προλαλήσαντες. Το μικρό ebay ήταν ένα phono stage αντάξιο της τιμής του. Πιθανόν, με κάποιο ψάξιμο να μπορεί βελτιωθεί (ίσως και πολύ, με άλλη τροφοδοσία/υλικά/λάμπες). Το μηχάνημα του Παναγιώτη ήταν εξαιρετικό, λαμβάνοντας υπ' όψιν τον DIY χαρακτήρα του και την απλότητα του κυκλώματος. Το μεγάλο (εμπορική υλοποίηση) μηχάνημα ήταν μία κλάση πιο πάνω, έχοντας όμως μία πολύ πιο πολύπλοκη σχεδίαση και πολλών τάξεων μεγέθους μαγαλύτερο κόστος. Μία μικρή ένσταση που μπορεί να έχω είναι ότι μου φάνηκε υπερ-αναλυτικό και ίσως κουραστικό (του Πάνου μού ακούστηκε πιο γλυκό και ξεκούραστο). Παρ' όλα αυτά, δεν μπορώ να εκφέρω με βεβαιότητα μια τέτοια άποψη με τόσο λίγο (και σε χρόνο και σε πρόγραμμα) που το ακούσαμε.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και 'γω με τη σειρά μου, αφ' ενός μεν τον πρόεδρο για την φιλοξενία (όχι μόνο με τον χώρο που μας παρέσχε αλλά και με τα κεράσματα [βλέπε ρακόμελα και άλλα]), αφ' ετέρου τα υπόλοιπα μέλη που συνεισέφεραν τα μηχανήματά τους και κυρίως τον Dr Pan K για την οργάνωση και την εκτέλεση αυτής της ακρόασης. Λυπάμαι που, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στο τσιμπούσι που ακολούθησε. Την άλλη φορά...
 

PanMan

Μέλος Σωματείου
19 June 2006
9,242
Νεο Ψυχικο
Συμφωνω με τις ακουστικες εντυπωσεις των παιδιων πιο πανω. Θα ηθελα να ακουσω ξανα και του Πανου και του Audiolytic. Πολυ ενδιαφεροντα και τα δυο. Στο χτεσινο συστημα του audiolytic ηταν αρκετα καλυτερο. Χαρηκα που ξαναβρεθηκα με ατομα που μοιραζομαστε την ιδια τρελα.
Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Γιωργο για το χωρο, στον Notis για τον υπεροχο Luxman, στον Dim Ζ για τα ηχεια και βεβαια στον Dr για την οργανωση του event αλλα και τον τροπο που μοιραζεται τις γνωσεις του.
Λαστ μπατ νοτ λιστ τον Σαμσων του κουβαληματος, τον ανθρωπο κλαρκ, τον Stelios P :p . Και βεβαια χαρηκα ιδιαιτερα που γνωρισα απο κοντα ανθρωπος που γνωριζα μονο διαδικτυακα... Το επομενο με dac.
 

unval

New member
23 October 2013
1
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον οικοδεσπότη και τα μέλη που με φιλοξένησαν στην χτεσινή βραδιά αξιολόγησης PHONO STAGE.
Ελπίζω στο μέλλον να γνωριστούμε καλύτερα και να μοιραστώ κι εγώ μαζί σας τις ηχητικές αναζητήσεις μου...
 

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,111
Ελλάδα
παράλειψη στο προηγούμενο ποστ που δεν απένειμα τα εύσημα σε όσους συντέλεσαν για το event ...

η επόμενη με dac ?

καλό ίσως θα είναι να αρχίσουμε να οργανώνουμε ένα 2-3ήμερο diyfest ...
να έχει και phono, και dac, και τροφοδοτικά κλπ κλπ και ίσως και κανα φαγοπότι ...........
 

Magellan

Banned
28 July 2006
19,085
Εν πλώ
Re: Απάντηση: RIAA ΑΠΟ EBAY

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους του AVCLUB για την παρουσία, τη καλή τους διάθεση, τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και πάνω απόλα την καλή τους παρέα.
Το αποτελέσμα της ακρόασης λίγο ως πολύ αναμενόμενο, αλλά και αυτό μόνο ως κέρδος λογίζεται, στα πλαίσια της συνεχούς αναζήτησης για το μηχάνημα που θα κάνει την έκπληξη :smile:

Mια χαρά φαίνεται πως περάσατε χρυσά μου!

Πάντα να είστε καλά!!
 

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,317
Αθήνα
Πολλές ευχαριστίες στο Γιώργο, στον Παναγιώτη, στον Δημήτρη, στο Νότη, στο Στέλιο και Αντώνη για το χώρο, τα μηχανήματα, το στήσιμο, τον άψογο συντονισμό και την διάθεση για προσφορά.

Από ακουστικής πλευράς τώρα, δυστυχώς το υπό αξιολόγηση υπερπροσιτό RADIOKIT δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μου. Eίχε σοβαρά τονικά προβλήματα , αλλά τηρώ μια επιφύλαξη ότι μπορεί να δώσει κάτι διαφορετικό εάν ήταν πλήρως ολοκληρωμένο και επαρκώς ελεγμένο για πιθανές αστοχίες υλοποίησης. Πάντως, η αποκάλυψη για μένα ήταν το φώνο του Παναγιώτη το οποίο έβαλε τα "πράγματα" στη θέση τους και επέδειξε την πρέπουσα "συμπεριφορά". Το NVO είχε τις αναμενόμενες, για το κόστος του, επιδόσεις και ασφαλώς ήταν επιτυχής ο ρόλος του, σαν αναφορά.

Να είστε όλοι καλά, Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά να έχουμε και πάντα τέτοια.

 

papakostasl

Established Member
6 November 2009
131
Καταρχήν τις ευχαριστίες μου στον οικοδεσπότη για τη φιλοξενία του και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση.

Από πλευράς ακουστικών εντυπώσεων δεν θα προσθέσω τίποτα περισσότερο. Στην επόμενη έκδοση το RADIOKIT να λάβει υπ' όψιν τα σχόλια των παρευρισκομένων και να μας καταπλήξει. Εφόσων έχει σαλπάρει για τις εκτός Ελλάδος αγορές, θα πρέπει να ανέβει αρκετά σκαλιά.
 
23 December 2007
1,681
Κατ’ αρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον οικοδεσπότη καθώς και σε όλα τα παιδιά που συνέβαλαν στην παραχώρηση μηχανημάτων, στο κουβάλημα κλπ.
Έχω ακούσει το κιτ που έχει συναρμολογήσει το μέλος anval πριν βάλει την αντίσταση 1ΚΩ, καθώς και την ιδιοκατασκευη του Παναγιώτη (Dr Pan K) στο χώρο μου και μου έχουν φανεί πολύ καλά. Καμία σχέση με αυτό που άκουσα χθες, κάτι φυσικό, μιας και ο πολύς κόσμος δεν είναι ότι καλύτερο για τέτοιου είδους ακροάσεις. Βέβαια δεν φταίει ο κόσμος για τον υπερβολικό βόμβο, σε σημείο που έκρυβε την μουσική, που είχε το πρώτο που ακούσαμε.
Του Παναγιώτη στάθηκε καλά και το εμπορικό τέλεια.
Η παρέα ήταν πολύ καλή και είδα πρόσωπα που είχα να δω πολύ καιρό.
Άντε να ξαναβρεθούμε και στην επόμενη συνάντηση με τα Σάλας κλπ και να ήμαστε όλοι καλά!!
 

Salas

AVClub Addicted Member
4 December 2006
1,973
Νά έχετε καί καμιά κεφαλή LMC/MC νά ζοριστούνε λίγο. Όποιο δέν παίρνει, τσούπ νά καί ό στέπ άπ από τό τσαντάκι τού Σπόρτ Μπίλυ.:smash:

Καλό 2014 άπαντες!
 

AUDIOLYTIC

Supreme Member
13 August 2010
9,795
Re: Απάντηση: RIAA ΑΠΟ EBAY

Νά έχετε καί καμιά κεφαλή LMC/MC νά ζοριστούνε λίγο.

Δεν ξερω για τα αλλα δυο φονο που δοκιμασαν τα παιδια,αλλα οσον αφορα το NVO SPA One εχει dedicated εισοδο για LO/MC που ειναι και ρυθμιζομενη για οποιοδηποτε MC load.

H δε ΜΜ εισοδος του καλυπτει επισης και ολες τις HO/MC εκτος βεβαια απο τις ΜΜ.
 

Salas

AVClub Addicted Member
4 December 2006
1,973
Απάντηση: Re: Απάντηση: RIAA ΑΠΟ EBAY

το NVO SPA One εχει dedicated εισοδο για LO/MC που ειναι και ρυθμιζομενη για οποιοδηποτε MC load.

H δε ΜΜ εισοδος του καλυπτει επισης και ολες τις HO/MC εκτος βεβαια απο τις ΜΜ.

Έχει εσωτερικό step up ή κατευθείαν πάει τό σήμα σέ λάμπα; Τί SNR δείχνει αζύγιστο στά 20HZ αναφορά 0dBV=1VRMS μέ πόσο gain σέ MC;