Dreambox 500 HD

Principe

Senior Member
27 October 2014
436
Dreambox 500 Hd

Dreambox 500HD (γνήσιος). Γνωρίζει κάποιος πώς μπορώ να συνδέσω ασύρματα το δέκτη μου με το ρούτερ; Ο συγκεκριμένος δέκτης έχει μόνο θύρα Ethernet και βρίσκεται πολύ μακριά από το ρούτερ. Η μόνη λύση είναι καλώδιο; Ρωτάω γιατί θα χρειαστώ πάνω από 30 μέτρα αν είναι η μόνη λύση αυτή. Σκέφτηκα ότι θα γινόταν ίσως με κάποιος stick που θα ήταν "κάρτα δικτύου", αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει usb slot στο δέκτη. Και μιλάμε για δέκτη που κόστισε πριν λίγα χρόνια 500 ευρώ.
 

ssouliss

Established Member
24 February 2010
161
Athens, Greece
Re: Dreambox 500 Hd

1. Ασύρματα, αν εξασφαλίζεται η ασύρματη σύνδεση, με κάποιο wifi bridge ας πούμε το Vonets VAP 11G με κόστος περίπου 30-40 (ψάξε στο skroutz)
2. Αν ο πίνακας της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του σπιτιού σου είναι μονοφασικός, τότε ενσύρματα μέσω της ηλεκτρολογικής καλωδίωσης του σπιτιού (χωρίς extra utp καλώδιο) με ένα ζευγάρι (kit) Powerline TP-Link ας πούμε. Κόστος περίπου 40-50 (ξαναψάξε στο skroutz.gr)
Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο στον ίδιο ακριβώς δέκτη. Όταν χάλασε το wifi bridge, έβαλα το TP-Link και ησύχασα.
 

Principe

Senior Member
27 October 2014
436
Re: Dreambox 500 Hd

Tην πρώτη λύση την καταλαβαίνω. Υποθέτω ότι η συγκεκριμένη συσκευή μπαίνει στη θύρα ethernet του δέκτη και ουσιαστικά τον κάνει ασύρματο. Φαντάζομαι ότι θα χρειάζεται και ρεύμα. Οκ, κατανοητό.
Τη δεύτερη λύση δεν την κατάλαβα καθόλου, λόγω έλλειψης γνώσεων. Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σε χρόνο μηδέν!
 

ssouliss

Established Member
24 February 2010
161
Athens, Greece
1. Σωστά, χρειάζεται ρεύμα. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να εξασφαλίζεται η ασύρματη επαφή μεταξύ router και δέκτη. Τα 30 μέτρα μήκους καλωδίου που αναφέρεις ακούγονται πολλά, αν και υποθέτω ότι δεν είναι στην ευθεία. Φυσικά δεν ξέρω και τη γεωμετρία του χώρου σου, πόσοι τοίχοι παρεμβάλλονται κλπ.
2. Το powerline χοντρικά είναι μια συσκευή που έχει μια πρίζα ρεύματος και μια (ή δύο) πρίζα δικτύου. Χρειάζεσαι 2 τέτοιες (kit). Βάζεις τη συσκευή στο ρεύμα και συνδέεις πάνω της το router (ρεύμα και δίκτυο). Κάνεις το ίδιο και στο σημείο που έχεις το δέκτη (powerline στην πρίζα και δέκτης (ρεύμα και δίκτυο) πάνω στη συσκευή). Το ρόλο του καλωδίου του δικτύου ανάμεσα σε router και δέκτη τον αναλαμβάνει η καλωδίωση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του σπιτιού. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις μονοφασικό ρεύμα στο σπίτι ή, αν έχεις τριφασικό, οι δύο συσκευές να είναι στην ίδια φάση. Επίσης αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις πολύμπριζο, το βάζεις ΜΕΤΑ το powerline και όχι πριν. Δηλ. πρίζα σπιτιού - powerline - πολύμπριζο και πάνω στο πολύμπριζο όποιες και όσες συσκευές θέλεις (router, δέκτη, τηλεόραση, φωτιστικό κλπ)
 

Principe

Senior Member
27 October 2014
436
Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Εννοείται ότι τα 30 μέτρα καλώδιο είναι για διαδρομή μέσω τοίχων, γύρω από πόρτες κλπ :)

Να ζητήσω συγγνώμη από τους υπεύθυνους του φόρουμ για το άνοιγμα νέου thread (δεν είχα βρει το παρόν). Mετακίνησαν σωστά το ποστ μου εδώ.
 
Last edited by a moderator:

nocarder

AVClub Enthusiast
12 June 2010
744
Υπάρχουν και powerlines που δουλεύουν και σε τριφασικό ρεύμα και σε πολύμπριζο!
 

ssouliss

Established Member
24 February 2010
161
Athens, Greece
Φίλε η πληροφορία σου είναι εξαιρετικά χρήσιμη, τουλάχιστον σε μένα, που δεν είχα υπ' όψιν κάποια τέτοια αξιόπιστη περίπτωση. Αν δεν σου είναι κόπος και έχεις δοκιμάσει κάποια τέτοια με θετικά αποτελέσματα, θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας την κάνεις γνωστή με το ονοματεπώνυμό της. Σε ευχαριστώ.
 

nocarder

AVClub Enthusiast
12 June 2010
744
Χρησιμοποιώ τα DEVOLO εδώ και χρόνια και δουλεύουν και σε τριφασικό και σε πολύμπριζο. Έχω τα dlan200 γιατί τότε τα 500άρια ήταν ακόμα πολύ ακριβά.
Αργότερα πρόσθεσα και ένα 500άρι και δουλεύουν όλα απροβλημάτιστα. Έχουν και συνοδευτικό λογισμικό που βλέπεις τι ταχύτητες πιάνει το καθένα και κατά καιρούς έχω κάνει και αναβαθμίσεις στο firmware τους.

Είναι όμως αρκετά ακριβότερα σε σχέση με τις άλλες μάρκες.
 

elninio13

New member
8 April 2013
8
καλησπερα σε ολους ενα προβλημα εχω το τελευταιο διαστημα με τον dremabox 500 hd που εχω.Ειναι το γνησιο μοντελο και δουλευε απροβληματιστα τοσα χρονια που τον χρησιμοποιω.Πριν λιγο καιρο μου αναβαθμισαν τον bootloader και δοκιμασα ενα image το οποιο δυστυχως δεν μπηκε ποτε και απο εκεινη την μερα ο δεκτης κολλησε
Δεν μπορω να συνδεθω μεσω δικτυου,και η μονη λυση ειναι να του περασω μεσω υπολογιστη image ωστε να κανει boot ξανα.
Ουτε ομως και απο εκει δεν γινεται κατι καθως παιρνω ενα μηνυμα boot loop,οτι image και να δοκιμασω γινεται συνεχως το ιδιο και δεν μπορω να κανω τον δεκτη να δουλεψει τι αλλο μπορω να κανω για να τον επαναφερω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το μηνυμα ακριβως που παιρνω ειναι
0:24:40 PM Calculating checksum...
10:24:42 PM Got wrong response from box: HTTP/1.0 400 Bad Request
Content-Type: text/plain
Server: yahd v1.0

*** SERIAL MODE ***
entering serial loop...
 

elninio13

New member
8 April 2013
8
Ευχαριστω για την απαντηση το προβλημα ειναι οτι ο δεκτης δεν παιρνει ip και ετσι δεν μπορω να ακολουθησω τις οδηγιες του οδηγου.
Συνδεομαι κανονικα στο dream up μου βγαζει το μηνυμα να φορτωσω το image για να κανω flash τον δεκτη,αλλα ip τιποτα
Τον εχω αναψει με πατημενο το κουμπι για να παρει ip και να μπορεσω να κανω αναβαθμιση μεσω του browser φυσικα δεν μου κανει τιποτα
επισης η τελευταια ip που δουλευε πλεον δεν την δεχετε
Μπαινοντας στις ρυθμισεις του router ωστε να δω αν εχει παρει καποια ip ο δεκτης ουτε εκει αναγνωριζετε σαν συσκευη
Το παραξενο ειναι οτι οταν βαζω το καλωδιο του ethernet στον δεκτη το πρασινο λαμπακι που βρισκεται πανω στην θυρα ethernet του δεκτη αναβει και δειχνει οτι καταλαβαινει οτι εισαγεται το καλωδιο αλλα ip μηδεν
Αυτο το link https://www.dream-multimedia-tv.de/en/dm500-hd-manual-ip εχει ισχυ σε μια τετοια περιπτωση που ο δεκτης δεν μπορει να παρει ip?
Φυσικα το upload του image δεν ολοκληρωνεται ποτε καθως παιρνω το μηνυμα για loop mode μεσω του dream up
 

kostikos

Supreme Member
14 February 2012
3,960
Το καλυτερο που εχεις να κανεις τοτε ειναι να κανεις μεσω του serial (το mini usb-service) port του δεκτη την διαδικασια που περιγραφεται εδω. Αν δεν δουλεψει ουτε αυτο, πρεπει να απευθυνθεις στην dm.
 

titon100

New member
17 March 2009
11
Καλημερα απο Δραμα.Εχω τον Dreanbox 500hd τον γνησιο.Ως image το gemini2-510-dm500hd-20100721132509 παλιο μεν αλλα ευκολο.Τελευταια φορτωσα με επιτυχια με το DCC v2.96 το enigma2-plugin-extensions-iptvplayer_90.00.04.02_all.ipk
Θυμιζει περιβαλλον Kodi και καποια addon's εχουν ενδιαφερων για θεαση ταινιων σε 1080p.
Το διεγραψα απο λαθος, προσπαθω να το ξαναφορτωσω εστω με την νεωτερη εκδοση enigma2-plugin-extensions-iptvplayer_90.06.00.00_all.ipk αλλα τιποτε.Το φορτωνει μεν,το βρισκω στην διαδρομη usr/lib/enigma2/python/plugin/Extensions/IPTV player αλλα απο το menu του Dreambox στο Plugins δεν υπαρχει.Μου βγαζει μηνυμα....Μερικα plug-in δεν ειναιδιαθεσιμα:Extensions/IPTV player (No module named simplejson).
Οι γνωσεις μου φθανουν μεχρι εδω.
Η βοηθεια σας θα ειναι πολυτιμη.Ευχαριστω......
 
Last edited by a moderator:

brisim_12

New member
24 August 2010
30
κι εγω εκανα αναβαθμιση το pli και κολησε ουτε ip βγαζει ουτε με dreamup βγαζει το παραπανω μυνημα υπαρχει αλλος τροπος να τον επαναφερω;;;;;;
 

cmoustakas

Supreme Member
5 June 2011
5,363
Αθήνα
Άμα το κλείσεις απο πίσω και τον ανοίξεις πάλι κρατώντας ταυτόχρονα πατημένο απο μπροστά το κουμπί του power για 10 δευτερόλεπτα περίπου δεν σου βγάζει IP?
 

brisim_12

New member
24 August 2010
30
Άμα το κλείσεις απο πίσω και τον ανοίξεις πάλι κρατώντας ταυτόχρονα πατημένο απο μπροστά το κουμπί του power για 10 δευτερόλεπτα περίπου δεν σου βγάζει IP?

οχι φιλεμου τιποτα
 

brisim_12

New member
24 August 2010
30
Τότε η μόνη λύση ειναι μεσω υπολογιστή με το προγραμμα dreamup να περασεια καινούργιο image.

δοκιμασα δεν το παιρνει με τιποτα βγαζει το μυνημα οπως του φιλου πιο πανω