Ακουστικα για ταινιες;

Witcher1st

Established Member
23 February 2010
242
Αυτο το πραγματικα απιστευτο αρθρο τα λεει ολα.. Οποτε ξεκιναω με ενα καλο ζευγαρι ακουστικα για αρχη..

Πιστευετε οτι με τα 32Ω δεν θα ειμαι καλυμμενος; Εννοω, ποτε δε θα χρειαστει να το βαλω στην μεγιστη ενταση.. Θα κουφαθω!

-το ρυθμιστικό έντασης που ίσως έχουν τα ακουστικά είναι για φορητές πηγές και δη τηλέφωνα! Αυτά που θα πάρεις εσυ δεν θα έχουν τέτοιο πραγμα ιδανικά και σε κάθε περίπτωση το σωστότερο είναι η ρύθμιση της έντασης να γίνεται από τον ενισχυτή (δλδ αναλογικά)!
Αυτο το ρυθμιστικο λειτουργει σαν ενισχυτης ενα πραμα; Δλδ πχ στον υπολογιστη που τα χρησιμοποιω, καλυτερα ειναι να εχω το 100% το volume στα windows και το ελαχιστο στο ρυθμιστικο εντασης των ακουστικων ή το αντιστροφο;

Αν εχω 100% τον ηχο απο τα windows και στο μηδεν το ρυθμιστικο, παλι ακουγεται ο ηχος.
 
Last edited:

Manosss

AVClub Addicted Member
7 June 2012
2,251
Πειραιάς
Εννοεις οτι με την ιδια ενταση που θα ακουω εγω τον ηχο, την ιδια ενταση θα ακουγεται και στον διπλανο;

Τελος, ολα τα ακουστικα εχουν επιλογη εντασης στο καλωδιο πανω; Ειναι καλυτερα να ανεβαζεις τον ηχο απο την πηγη ( τηλεοραση,υπολογιστης ) ή απο τα ακουστικα; Και γιατι; Επισης τι γινεται οταν μπει στο παιχνιδι και ο ενισχυτης;


Σας ευχαριστω για την βοηθεια και συγνωμη εαν κουραζω. Ελπιζω το θεμα να βοηθησει αρκετο κοσμο που ψαχνει ακουστικα για ταινιες.

Εξαρτάται το εκάστοτε ακουστικό δεν έχουν όλα το ίδιο leakage αλλά όχι προς θεού δεν θα θα ακούει με την ίδια ένταση που ακούς εσύ.
Tα ακουστικά που έχουν επιλογή έντασης επάνω είναι ενεργά ακουστικά και είναι μειοψηφιά. Με απλά λόγια έχουν το dac και το amp -για τα οποία μιλήσαμε- ενσωματωμένα πάνω τους. Αυτό γίνεται είτε γιατί πρόκειται για ασύρματα ακουστικά όπου αναγκαστικά πρέπει dac και amp να είναι ενσωματωμένα (δεν έχει ανακαλυφθεί τρόπος να μεταφέρεις ρεύμα και αναλογικό σήμα ασύρματα ακόμα....) είτε γιατί πρόκειται για "Gaming και πολυκάναλα" ακουστικά όπου πρόκειται για μαρκετινίστικα κόλπα των εταιρειών για να πουλήσουν σε κοινό το οποίο δεν έχει γνώση πάνω στον τομέα των ακουστικών. Τα dac και τα amps που έχουν ενσωματώμενα αυτά τα ακουστικά αλλά και τα ίδια τα ακουστικά είναι αμφιβόλου ποιότητας καθώς είναι κατασκευασμένα από τρίτες εταιρείες αμφιβόλου ποιότητας και εμπειρίας και απλά στα βάφουν μερικά χρωματάκια, βάζουν δυο τρία λεντάκια σου κολλάνε και μια ετικέτα "Razer" από πάνω και στα πουλάνε. Η Razer και η Kingston και η Corsair δεν φτιάχνουν ακουστικά. Η kingston μόνο μνήμες έφτιαχνε για κάτι χρόνια. Τα Kingston HyperX δεν είναι τίποτα άλλο από τα Takstar Pro 80 βαμμένα σε άλλα χρώματα συνοδευμένα από ένα μικροφωνάκι χαμηλού κόστους. Αν σου έλεγε κάποιος "για Gaming είναι καλά κάτι Takstar" . Θα τα αγόραζες?
Και η ειρωνεία είναι ότι τα Takstar με τον καιρό αποδείχτηκαν καλή επιλογή για τα λεφτά τους.


Διαβασα το review για τα Beyerdynamic DT 990 Pro 250.


Το sound leakage που κανει ειναι απαγορευτικο για τα δικα μου δεδομενα.. Επισης ειναι 250Ω και ακουγεται μια χαρα οταν το συνδεει με ενα Iphone.. Δλδ ποσο πιο δυνατα θα ακουγεται με ενα amp; Βλεπω σε διαφορα βιντεο, οτι τα amp εαν πχ εχουν 20 βαθμιδες σε ενταση, συνηθως τα βαζουν στις πρωτες.. Μετα υπαρχει κινδυνος για τα αυτια.

Πραγματικα θα ηθελα καπου να κανω μια δοκιμη ακουστικα ανοικτου τυπου.. Δεν ειναι οτι θα τα χρησιμοποιω μονο για τις ταινιες, αλλα και για τα παιχνιδια στον υπολογιστη. Δε ξερω ποσο ενοχλητικο μπορει να ειναι για την γυναικα μου.

Από ένταση ίσως να φτάνει, ηχητικά (σαν ποιότητα) θα υπάρχει θέμα καθώς μη σωστά οδηγημένα θα έχουν ακόμα πιο σκληρά/τσιριχτά πρίμα, πιο οπισθοοχωρήμενες μεσαίες και μπουκωμένο μπάσο. Δεν θα παίρνεις το 100% που μπορούν να δώσουν ποιοτικά δηλαδή (για το οποίο και πληρώνεις 150ευρώ). Αλλά μπορεί να σε καλύψουν για ένα διάστημα.
Τα dt990 pro τα έχω και ήταν το μοναδικό μου ακουστικό για 3 χρόνια (τώρα έχω πολλά) και το χρησιμοποιούσα για τα πάντα. Μουσική, ταινίες, Gaming. Ειδικά για Gaming είναι πολύ καλό. Αν είσαι Αθήνα χαρά μας να έρθεις σε κάποια συνάντηση να τα δοκιμάσεις όσο θες μαζί με άλλα.


Παντως το κουραζω το θεμα.. Καταλαβαινω οτι δεν υπαρχουν ακουστικα αποκλειστικα για ταινιες. Απο την αλλη υπαρχουν ακουστικα αποκλειστικα για μουσικη/studio και ακουστικα για games. Βλεπω οτι η Audio Technica, BeyerDynamic, Sennheiser εχουν εκτος απο studio ακουστικα, και αυτα που προοριζονται για gaming! Νομιζα οτι μονο η Razer βγαζει gaming ακουστικα. :p

Και στο google που ψαχνω για ακουστικα για ταινιες δε μου βγαζει τιποτα.. Μονο τα wireless και αυτα λογω φορητοτητας.. Μαλλον θα παρω τα hyperx cloud II fx για να μη το κουραζω το θεμα.. Εξαλλου οι ταινιες που θα βλεπω μονος μου ειναι μονο horror, που δεν αρεσουν στην γυναικα..

Όλα τα ακουστικά παίζουν τα πάντα αλλά δεν είναι το ίδιο καλά στα πάντα. Το "gaming", το studio κτλπ είναι απλά marketing ετικέτες που καμιά φορά μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα... Και στο κάτω κάτω παίξε fps με τα Sennheiser HD800 να σου φύγει το καφάσι...! Δεν λένε πουθενά "gaming" όμως.

Πιστευετε οτι με τα 32Ω δεν θα ειμαι καλυμμενος; Εννοω, ποτε δε θα χρειαστει να το βαλω στην μεγιστη ενταση.. Θα κουφαθω!

Αυτο το ρυθμιστικο λειτουργει σαν ενισχυτης ενα πραμα; Δλδ πχ στον υπολογιστη που τα χρησιμοποιω, καλυτερα ειναι να εχω το 100% το volume στα windows και το ελαχιστο στο ρυθμιστικο εντασης των ακουστικων ή το αντιστροφο;

Αν εχω 100% τον ηχο απο τα windows και στο μηδεν το ρυθμιστικο, παλι ακουγεται ο ηχος.

Με 32 ohm τα περισσότερα ακουστικά παίζουν και από κινητό οπότε πιστεύω θα είναι μια χαρά με την μητρική σου.
Πάντα 100% volume στα windows και ρυθμίζεις ένταση από το ρυθμιστικό του standalone dac/amp που έχεις (αν έχεις ή πάρεις).
Αν έχεις εσωτερική κάρτα ήχου ή χρησιμοποιείς το τσιπάκι της μητρικής τότε ρυθμίζεις ένταση από τα windows.

Δεν κούρασες. Χρήσιμα είναι όλα αυτά γιατί είναι πολύς κόσμος που ψάχνει ακουστικά για ταινίες και έχει τις ίδιες απορίες κάνοντας την πρώτη του επαφή με ακουστικά της προκοπής.
Η συμβουλή μου είναι με τα χρήματα που διαθέτεις (όποια είναι αυτά) πάρε το καλύτερο ακουστικό που μπορείς αρκεί να είναι ευκολοδήγητο και να μην χρειάζεται ενισχυτή.
Από εκεί και πέρα εφόσον δεις ότι σου αρέσει το "άθλημα" τότε παίρνεις ενισχυτή και dac. Και ίσως μετά να κολλήσεις και να θες και αναβάθμιση ακουστικών... Εκεί είναι που θα χρειαστούν/φανούν πιο πολύ το dac και ο ενισχυτής αλλά να θυμάσαι. Πάντα το νούμερο ένα είναι τα ακουστικά τα ίδια.
 

Valadisphotography

New member
18 November 2013
41
Γεια σε ολους!

Ειπα να "χωθω" κι εγω μεσα σε αυτο το ποστ μιας και αναζητω κατι αναλογο.

Ειμαι αναμεσα στα Audio Technica M50x που τα βρισκω 140 ευρω (οχι ασυρματα) και στα JBL E50BT (100 ευρω τα βρισκω).

Θελω να βλεπω ταινιες απο την τηλεοραση μεσω σκληρου δισκου κι επισης ταινιες μεσω xbox one x (ενοικιαση 4κ ταινιων) στην τηλεοραση παλι.

Ποια ακουστικα προτεινετε απο τα 2?
 

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
Για ταινίες να αγοράσεις ακουστικά που είναι ελαφριά και δεν κουράζουν αν τα φοράς 2 ώρες.
Τα in-ear με noise canceling είναι καλά μόνο για το μετρό, για πουθενά αλλού.
Πολύ καλό ήχο έχουν τα πανάλαφρα Sennheiser HD-25 (all variations) , Beyer Dynamic Amiron και τα επίσης πολύ καλά Audio Technica ATH-W1000Z.
 

Valadisphotography

New member
18 November 2013
41
Re: Απάντηση: Ακουστικα για ταινιες;

Κατ αρχην σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Ειναι πολυ σημαντικο να ξερω πως υπαρχει καποιος που θα μου δωσει σωστες συμβουλες γιατι ειμαι εντελως ασχετος με το θεμα.

Να σου πω την αληθεια, περισσοτερο θελω να ακουω μουσικη μεσω του yamaha r-n402d Που εχω και μεσω Ipad... Απλα εθεσα το θεμα ετσι γιατι θελω να ειναι καλα τα ηχεια και για ταινια.

Αρα, με βαση τα νεα δεδομενα, δεν ειναι καλη επιλογη τα audio technica?

Τα jbl bluetooth θα χανουν πολυ σε αποδοση σε σχεση με αυτα?

Εχω κολλησει σε αυτα γιατι διαβαζω παντου διθυραμβικα σχολια. Οσον αφορα την ανεση, πιστευω πως θα στρωσουν σιγα σιγα και θα ανοιξουν.
 

Valadisphotography

New member
18 November 2013
41
Καλησπερα και σε εσενα Μανο.

Εχω διαβασει σε ξενα σαιτ πως τα audio technica ειναι καταλληλα για ταινιες και απο τοτε που ειδα τιμη χαμηλη και σχολια σουπερ στο σκρουτζ αλλα και στο αμαζον, πειστικα.

Το θεμα ειναι...

Ο ενισχυτης μου εχει blutooth.. Μηπως να πηγαινα στα jbl bt50x που εχουν Blutooth? Σιγουρα θα χασω σε ποιοτητα, σωστα?

Αν τελικα παρω τα Audio Technica M50x , με ποιον τροπο θα τα συνδεω στον ενισχυτη μου? Με καλωδιο jack λογικα σκεφτομαι, κανω λαθος?

Κι επισης, στο xbox one x, που θα τα συνδεω? Στην κονσολα ή στο χειριστηριο? Εχω δει καποιους που για να παιζουν παιχνιδια και να ακουν συγχρονως, τα συνδεουν με το χειριστηριο.
Δεν ειχα ποτε xbox γι αυτο ρωταω.

Οσον αφορα την ερψτηση σου, τα ειδα τα ηχεια που αναφερονται στο ποστ αλλα δεν εχουν τοσο καλες κριτικες οσο τα audio technica. Αλλα, που εχουν καλες κριτικες, ειναι πανακριβα. Μεχρι 150 μπορω να διαθεσω, το θεωρω υπερβολη να ανεβω πιο ψηλα.
 

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,692
Αθήνα
Σε σχέση με τα A. Technica MxxX διαβάζω πως ίσως τα 40Χ να έχουν πιο ισορροπημένο ήχο.. αν θες ψάξε και για αυτά!
Πολύ καλά ακουστικά που θα ικανοποιήσουν και σε μουσική και σε ταινίες τα Beyerdynamic DT770 σε όλες τους τις εκδόσεις. Είχα τα 32 Ohm (limited edition). V-shaped ήχος αλλά ωραίο ακουστικό over all.
Τα HD25 που αναφέρθηκαν πιο πάνω επίσης πολύ καλά. In your face παρουσίαση αλλά για εμένα έχουν ένα κάτι που με κερδίζει.. ίσως αρχικά να σου φανούν λίγο σφιχτά και άβολα ως on ear! Αν δεν τίθεται θέμα χρημάτων και βρεις πουθενά την Aluminum έκδοση (discontinued) πάρτα χωρίς δεύτερη σκέψη. Θεωρώ πως είναι συλλεκτικά πλέον. Τα έχω και τα αγαπώ...
Τέλος η Audeze σε συγκεκριμένα μοντέλα της έχει την δυνατότητα χρήσης καλωδίου με lighting σύνδεση που σαφώς θα σε βολέψει με το iPad. Σε υψηλές κατηγορίες τιμής όμως.
 

Valadisphotography

New member
18 November 2013
41
Ωπα παιδια.. Τωρα τα εψαξα αυτα. Εχουν καλα σχολια παντου. Και τα BeyerDynamic DT 990 Pro αλλα και τα 770 Pro.

Τελικα περισσοτερο μπερδευτηκα..

Θετω νεα δεδομενα.

35% Μουσικη απο ipad
35% Μουσικη μεσω yamaha r-n402d (συνδεση με jack)
20% ταινιες στην τηλεοραση
10% παιχνιδια στο xbox one x

Τι μου προτεινετε με βαση αυτα?


Ωπα.. τωρα ειδα και αυτα [h=1]BeyerDynamic DT 770 Pro[/h]
Ας τα βαλουμε και αυτα στο παιχνιδι αν και βγαινουν σε διαφορα Ωhm κι εγω ειμαι ασχετος με το ποσα ωhm πρεπει να παρω.
 
Last edited:

Valadisphotography

New member
18 November 2013
41
Και κατι αλλο. Διαβασα σε ενα σχολιο καπου πως "αν ΔΕΝ προκειται για χρηση με φορητες συσκευες, τοτε παρτε τα 250 Ωhm". Γιατι αυτο? Ας μου εξηγησει καποιος γιατι ειμαι ασχετος με τα Ωhm.

Τελικα μου φαινεται να πηγαινω στα BeyerDynamic DT 770 Pro αντι για τα audio technica m50x που σκεφτομουν αρχικα.

Τι λετε?

Και κατι αλλο. Αυτα τα 2 ακουστικα ειναι κλειστου τυπου, ετσι? Γιατι δεν θελω να ακουγομαι στα διπλανα δωματια την νυχτα που θα ακουω μουσικη.
 

Valadisphotography

New member
18 November 2013
41
Και μια τελευταια ερωτηση γιατι μαλλον θα καταληξω στα Beyerdynamic DT-770 Pro.

Ποια να παρω? Τα 80Ωhm ή τα 32 Ωhm? Τι χανω αν παρω το ενα και τι χανω αν παρω το αλλο?

Απαντηστε μου σε αυτο το ερωτημα και τα παραγγελνω.. Αρκει να ξερω ποσα Ωhm χρειαζομαι.

Για χρηση με ipad ποιο ειναι το πιο καταλληλο και πιο για ολα τα υπολοιπα?
 

Sonorus

Super Moderator
Staff member
28 August 2010
8,435
Θεσσαλονίκη
Ώπα Ώπα μη βιάζεστε τόσο πολύ. Μην παρασύρεστε εύκολα από review ειδικά στο youtube. Ξέρεις τι είδους "ήχο" προτιμάς; Τα ακουστικά που ανέφερες δηλαδή τα at m50x και dt770 έχουν πολύ διαφορετική ηχητική υπογραφή. Το πρώτο είναι "ζεστό" ακουστικό με αρκετό μπάσο χωρίς όμως να είναι basshead. Στις υψηλές συχνότητες έχει πολύ roll off με αποτέλεσμα να χάνει αρκετά σε λεπτομέρεια και αέρα αλλά έχει ξεκούραστο χαρακτήρα πιο ιδανικό για πολύωρες ακροάσεις.
Το dt770 είναι το αντίθετο μέχρι τις υψηλές παρουσιάσει παρόμοια συμπεριφορά αλλά από εκεί και πέρα παίρνει την ανιούσα χωρίς διακρίσεις. Από τα 4-10 khz περίπου είναι πολύ τονισμένο με άτσαλο τρόπο. Αποτέλεσμα να έχει καλύτερη ανάλυση και αέρα αλλά να είναι αρκετά διαπεραστικό - τσιριχτό με έντονο sibilance και τελικά να είναι κουραστικό ίσως και ενοχλητικό.
Συνεπώς η τυφλή επιλογή δεν είναι η ιδανική γιατί μπορεί να καταλήξεις με ακουστικό που δεν θα σου αρέσει.
Ιδανικά πρέπει να μπορέσεις να ακούσεις κάποια ακουστικά ώστε να έχεις μια ιδέα τι ηχητική υπογραφή προτιμάς ώστε να είναι και πιο εύκολο να γίνουν κάποιες προτάσεις.
 

Salas

AVClub Addicted Member
4 December 2006
1,973
Δεν μου φαίνεται ακριβώς διαπεραστικό το DT770 80 Ω που έχω. Κάνει μια βύθιση στις άνω μεσαίες που λεπταίνει τονικά και απομακρύνει τις φωνές από το προσκήνιο σε σχέση με ουδέτερο ενώ ψηλότερα στο φάσμα κάνει μια λαμπρότητα που ανοίγει την εικόνα του και τη λεπτομέρεια αλλά και δεν φτάνει σε σημείο υπερβολικό ώστε να τονίζει σταθερά πολύ έντονα τα συριστικά. Μάλιστα αυτή η συμπεριφορά του ψηλά το ισορροπεί σε αντίκτυπο με το πολύ χαμηλό μπάσο που μπορεί να αποδίδει δυνατά. Για εμένα είναι σαφώς ένα όχι ουδέτερο ακουστικό αλλά ένα επιτυχημένο ακουστικό που κάνει κάποιο νόημα. Το Μ50x δεν μου αρέσει γιατί το βρίσκω μουντό και αδιάφορο. Επίσης η άνεση στα αυτιά με τα μεγάλα βελούδινα βαθιά μαξιλαράκια και η αντοχή κατασκευής με τη μεταλλική γέφυρα είναι πολύ θετικά στοιχεία του DT770 συγκριτικά. H 80Ω έκδοση είναι η πιο σίγουρη γιατί και δεν χάνει πολύ ευαισθησία και κρατάει κάποιο συντελεστή απόσβεσης απέναντι σε υψηλής αντίστασης εξόδους μηχανημάτων που είναι συχνό φαινόμενο. Από ένα μίνι PC που έχω μέτρησα 1.25V RMS μέγιστη τάση εξόδου και 47Ω εσωτερική αντίσταση. Μπορώ να παρακολουθήσω ταινίες σε ικανοποιητικότατες εντάσεις από αυτό με το DT770 80Ω για παράδειγμα. Αν ήταν το 32Ω μοντέλο θα χανόταν περισσότερη τάση στη διαίρεση 32/47 από ότι στην 80/47 οπότε το πλεονέκτημα ευαισθησίας του 32Ω μοντέλου πάει χαμένο και ο συντελεστής απόσβεσης γίνεται εντελώς χάλια χωρίς κανένα άλλο όφελος.
 

Valadisphotography

New member
18 November 2013
41
Και μια τελευταια ερωτηση πριν την αγορα.

Ισχυει πως το 770 80Ω ερχεται με μοναχα ενα καλωδιο 3 μετρων, το οποιο μαλιστα δεν μπορεις να το αφαιρεσεις και να βαλεις δικο σου μκρο?

Δηλαδη αν ακουω απο το κινητο, θα εχω διπλα μου ενα καλωδιο τριων μετρων σαν φιδι? Ειναι δυνατον?
 

Sonorus

Super Moderator
Staff member
28 August 2010
8,435
Θεσσαλονίκη
Τα DT770 - DT880 δεν έχουν αφαιρούμενο καλώδιο.
Οι επιλογές είναι
beyerdynamic DT 770 PRO Kopfhörer
3 m gestrecktes Kabel (16 Ohm)
1,6 m gestrecktes Kabel (32 Ohm)
3 m gestrecktes Kabel (80 Ohm)
3 m Wendelkabel (250 Ohm)

Συνεπώς αν θέλεις κοντό καλώδιο πρέπει να πάρεις την έκδοση των 32Ohm.
Αν τα παίζεις από συσκευές με χαμηλή ωμική έξοδο 0.1-3 ohm δεν θα έχεις πρόβλημα.
 

Salas

AVClub Addicted Member
4 December 2006
1,973
Υπόψιν το 32Ω με το κοντό καλώδιο μοντέλο δεν έρχεται με τα βελούδινα μαξιλάρια αλλά με δερματίνης. Παίρνουν και τα βελούδινα βέβαια αν αγοραστούν ως έξτρα ανταλλακτικά.
 

Valadisphotography

New member
18 November 2013
41
Επειδή θα ακούω και από iPad αλλά και μέσω xbox και μέσω της τηλεόρασης επίσης... Μέσω iPad, με τα 320 δεν θα έχω πρόβλημα έντασης?
 

Valadisphotography

New member
18 November 2013
41
Αρχικά σκεφτόμουν για τα m50x αλλά διαβάζω παντού πως είναι άβολα. Έχουν όμως 3 καλώδια και μάλιστα αποσπώμενα.

Από την άλλη, τα 770 έχουν μόνο ένα τεράστιο καλώδιο κολλημένο και μη αποσπώμενο.

Επίσης, έχω έναν ενισχυτή. Τον Yamaha r-n402d μέσω του οποίου θέλω να ακούω με τα ακουστικά, φαντάζομαι αρκετά ποιοτικό ήχο. Όμως, αν πάρω τα 320 Ω δεν θα έχω θέμα με την ακρόαση σε φορητές συσκευές? Παντού διαβάζω πως για φορητές προτείνονται τα 32Ω. Help!
 

Valadisphotography

New member
18 November 2013
41
Και κάτι τελευταίο παιδιά. Διάβασα κάπου πως κάποια ακουστικά έχουν υποδοχή επάνω τους έτσι ώστε να μπορεί και δεύτερο άτομο να ακούει ήχο από μια ταινία. Πχ έχω εγώ τα ακουστικά μου καις κουω ταινία και κάποιος που είναι δίπλα μου, τοποθετεί το βύσμα των δικών του ακουστικών στα δικά μου και μεταφέρεται και σε εκείνος ο ήχος. Έχουμε καμία πρόταση για τέτοιου είδους ακουστικά?