Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

pepis

AVClub Addicted Member
11 December 2010
1,500
Μέσα από το menu. Ποιο λογισμικό έχεις;;;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

michael979

New member
26 October 2018
14
Μέσα από το menu. Ποιο λογισμικό έχεις;;;


Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μου λέει πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ... εχω κανει 2-3 reset το ρουτερ, επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.... κάποια στιγμη μου έβγαλε error O008 έκανα παλι τα ιδια και τωρα εχω παλι το x-002...!!
 

zapper

Senior Member
14 November 2013
496
ΚΑΤΟΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 30VDSL ΟΤΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΣΤΑ 26.9:

Ως γνωστών η ΝΟΒΑ εδέησε και μας έδωσε για ένα μήνα τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τη νέα υπηρεσία της σε όλους εμάς που έχουμε άλλο πάροχο διαδικτύου. Επειδή ξέρω πως είχα καταντήσει γραφικός στο φόρουμ, επειδή την έλιωσα την υπηρεσία 4 ημέρες που δόθηκε έχω να κάνω απλά κάποιες παρατηρήσεις.

1) Η υπηρεσία παίζει απρόσκοπτα (σε 30άρι VDSL OTE). Επειδή κάπου άκουσα για ποιότητα εικόνας, έχω να σας πω απλά πως η εικόνα προσαρμόζεται ανάλογα της ταχύτητας. Τι εννοώ: Στον πεθερό μου που την δοκίμασα εχθές, με απλή 24άρα που εκείνη τη στιγμή ήταν στο 9 κλειδωμένη, η εικόνα ήτανε απλή SD και έπαιζε απροβλημάτιστα (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑ). Σε εμένα ξεκινούσε εννοείται γρηγορότερα και μέσα σε 1 λεπτό το πολύ, η εικόνα μεταμορφωνόταν σε ένα γυαλιστερό διαμάντι με φανταστικά χρώματα και απίστευτο μαύρο χρώμα με βάθος και κανένα ίχνος απο σκιάσεις. Μπορούσα να παρατηρήσω τη σειρά των διαβαθμίσεων αφού η υπηρεσία διάβαζε την ταχύτητά μου και έβλεπα πως το λογότυπο της FOX στην ταινία ξεκινούσε με σχετική θολούρα και αρκετές γωνίες στο άκρο του αλλά μέσα σε δευτερόλεπτα φαινότανε η βελτίωση όπου και σταδιακά frame by frame έφτανε η μεταμόρφωση σε επίπεδο κρυστάλλου. Τρομερή ευκρίνεια ρε παιδιά. Ταινίες είδα αρκετές χωρίς διακοπές, σειρές σερί κόλλημα πουθενά.

2) Απο περιεχόμενο δεν το συζητάμε απλά δεν υπάρχει σύγκριση με την απλή δορυφορική υπηρεσία. ΑΛΛΑ.....με τις διπλοεγγραφές ταινιών που τις χωρίζει σε κατηγορίες έχεις την εντύπωση πως θα δεις πολλούς περισσότερους τίτλους. Αρκετές ταινίες ειναι ενταγμένες τόσο στη μία κατηγορία όσο και στην άλλη και μεγαλώνει η λίστα των κατηγοριών με διπλές ταινίες.


Αξίζει το 5ευρό; Νομίζω πως και μόνο για την ποιότητα της υπηρεσίας τόσο απο εικόνα όσο και απο περιεχόμενο αξίζει. Δεν εξετάζω για το αν έπρεπε να δοθεί δωρεάν, η απάντηση ειναι εύλογη. Φυσικά και έπρεπε. Πιστεύω όμως πως με αυτό τον τρόπο η ΝΟΒΑ θα την αναπτύξει περισσότερο τόσο τεχνολογικά όσο και στο περιεχόμενό της. Θα την διαφημίσει και θα θελήσει να προσελκύσει κόσμο με αυτό τον τρόπο κάνοντας την μια υπηρεσία μέσα σε μία άλλη υπηρεσία.
Δεν θα την αφήσει να είναι απλά ένας έναλλακτικός τρόπος μετάδοσης του προγράμματος της. Θεωρώ πως και το γεγονός που μπορεί κάποιος να την έχει και τον άλλο μήνα την διακόψει, θα θελήσει η ΝΟΒΑ να τον κρατήσει και να του δώσει και επιπλέον λόγους να μείνει στην υπηρεσία.
Ώρες ώρες το γεγονός πως μια υπηρεσία ειναι χρεώσιμη μπορεί να λειτουργήσει και προς όφελος και των 2 πλευρών αφού και η εταιρεία καρπώνεται επιπλέον έσοδα αλλά και το γεγονός πως μπορεί ο συνδρομητής να την διακόψει ανα πάσα στιγμή την κρατά σε εγρήγορση για να τον κρατήσει και τον επόμενο μήνα.

Τελευταία πρόταση μου είναι να δημιουργήσει πρόγραμμα ταινιών που ΔΕΝ τις μεταδίδει στο γραμμικό της πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να την επικοινωνήσει αλλιώς. Μία ξεχωριστή εμπειρία θέασης με τίτλους που δεν θα παιχτούν ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ από τα γραμμικά της κανάλια.

Καλές θεάσεις να έχουμε και ειλικρινά η υπηρεσία τρέχει νεράκι. Καιρός ήτανε.

Καλημέρα σε όλους..
 

sakels

Supreme Member
27 May 2010
4,332
Οντως η ποιοτητα τουλαχιστον σε vdsl ειναι παρα πολυ καλη. full hd και καλο bitrate με 5,1 ηχο.
 

zapper

Senior Member
14 November 2013
496
Σε 24άρα απλή με κλείδωμα στο 9, ανεκτό ήταν το επίπεδο όπως προείπα αλλά sd. Γενικά στις αρχές της υπηρεσίας, σε κουβέντα που είχα κάνει με το τεχνικό τμήμα (τότε που με διαβεβαίωναν πως θα δοθεί σε όλους πριν από 2,5 χρόνια) μου το είχανε τονίσει πως θα έχει αρκετές διαβαθμίσεις η αναπαραγωγή ανάλογα με τη ταχύτητα του καθενός. Μου το είχε αναλύσει το παλικάρι στο τηλέφωνο αφού ήταν από τους αρχικούς τεχνικούς που στήσανε την υπηρεσία και μου έλεγε χαρακτηριστικά πως "κάθε δευτερόλεπτο η υπηρεσία ανιχνεύει την ταχύτητα και διορθώνει ή υποβαθμίζει αρκετές μεταβλητές με σκοπό να μην διακοπεί σε καμία περίπτωση η ροή του εκάστοτε τίτλου". Ετεροχρονισμένα λοιπόν έρχομαι να πω πως είχε 100% δίκιο.
Όντως παιδιά τέτοιο HD δεν έχει ούτε ο ΟΤΕ στο αντίστοιχο TVPLUS. Τα έχω και τα 2 και μπορώ και συγκρίνω.
Το θετικό με τον ΟΤΕ είναι πως δίδεται η δυνατότητα να γίνει λήψη του τίτλου στον σκληρό δίσκο του δέκτη για 48 ώρες.
Βέβαια στον ΟΤΕ αν δεν υπάρχει αρκετή ταχύτητα δεν παίζει καν η υπηρεσία. Δηλάδή για να δείς κάτι εκείνη την ώρα που το θέλεις στη ΝΟΒΑ κουτσά στραβά θα το δείς.
Στον ΟΤΕ δεν θα ξεκινήσει καν, θα σε βάλει να το κατεβάσεις εφόσον έχεις δέκτη με σκληρό δίσκο και αφού φτάσει στο 5%, μετά ξεκινάει η προβολή. Θέμα οπτικής γωνίας.
 

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
Προς ενημέρωση.
Είμαι συνδρομητής στο σπορ πακέτο/ wind, και χτες το βράδυ πάτησα το κουμπάκι. Το επόμενο αμέσως λεπτό ήρθε το μήνυμα απο τη φόρθνετ, το οποίο σε παρέπεμπε στο my account κλπ. Δεν έδινε πληροφορίες, κόστος κλπ. my account δεν έχω.
Οι ταινίες.. οι περισσότερες κλειδωμένες (λογικό). Οι παλιές ταινίες είναι ανοιχτές...
Έχει τα κολλήματα του, πχ ντοκιμαντέρ δεν άνοιγε, όπως και τα novastories. Δε κατάφερα να δω κάτι..
Ίσως με την συνδρομή του 5ευρου ανοίξουν οι ταινίες ή κάποιες απο αυτές, ίσως όμως.
Τέλος, οι ταινίες έχουν και ημερομηνία λήξης.
 

Nicolas77

New member
24 November 2014
27
Attica
Καλησπέρα,
οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μου από το Νοva on Demand,
στην αρχή είχα συνδέσει το router με τον αποκωδικοποιητη ασύρματα μέσω wifi extender, εκεί είχα θέματα συχνών αποσυνδέσεων και ποιότητας εικόνας, δεν ξέρω βέβαια αν φταίει επειδη δεν χρησιμοποίησα το wifi powerline οπως και προτείνει η Nova. Χθες έκανα την σύνδεση μεταξύ router και box μέσω καλωδίου UTP και έχω να πω οτι η διαφορά πλέον είναι τεράστια, καμία αποσύνδεση πλέον, καλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Η σύνδεση μου είναι VDSL 30 OTE, και μέσω Speedtest.net βγαζω 27 με 28 ταχύτητα.

Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, πλέον βλέπεις τις αγαπημένες σου ταινίες οτι ωρα θες και οποτε θες, και μια πρόταση για την εταιρεία που νομίζω ότι έχει ήδη αναφερθεί είναι να προστεθούν και ταινίες που δεν παίζουν στο κανονικό πρόγραμμα της ΝΟΒΑ ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το προιον και να δικαιολογεί με ευκολία τα 5 ευρώ χρέωση. Μια καλή ιδέα και ειλικρινά απορώ πως κανένας από ολες τις συνδρομητικές εταιρείες δεν το βλέπει ειναι η εκμετάλλευση μεγάλων εμπορικών επιτυχιων των δεκαετιών 80 και 90, για το κοινό από 35 με 50 αυτή η κατηγορία θα σπάσει ταμεία, έτσι τουλάχιστον νομίζω

Τέλος και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, ψάχνω να βρω στο ON Demand το αντίστοιχο που υπάρχει στο ΝΟΒΑ Go , και αυτό είναι το ιστορικό, δηλαδή αν δω μια ταινία σήμερα την σταματήσω και θέλω να την συνεχίσω το Σ/Κ που θα έχω χρόνο, αντί να κάθομαι να την ψάχνω μέσω Search μηπως να μπει ένα History menu ώστε να έχω άμεση πρόσβαση στις ταινίες που έχω δει τελευταία.

Ευχαριστώ
 

iceman

AVClub Enthusiast
22 July 2006
1,237
Αθήνα
Έγω έχω τον 865 χωρίς αναβάθμιση ακόμα και έχω ζητήσει να μην γίνει. Παίζει να χρεωθω κάτι τον άλλο μήνα;
Με χρέωση δεν τη θέλω εννοείται καθως έχω την αντίστοιχη της κοσμοτε και νετφλιξ.
 

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,099
Φιλοθέη/Γλυφάδα
Διάβασα τις τελευταίες σελίδες αλλά δεν βρήκα απάντηση στο (παλιό) ερώτημα αν στο δέκτη 865 λειτουργεί το On Demand.
Έβαλα το δέκτη, μετά από αρκετό καιρό, αντικαθιστώντας τον 831, και έβγαλε μήνυμα ότι δεν υπάρχουν τίτλοι.
Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά δεν υπάρχουν ή ότι πρέπει να κάνω αναβάθμιση ή κάτι άλλο;
Το soft είναι 1.25.2.110
 

cmoustakas

Supreme Member
5 June 2011
5,363
Αθήνα
Πρέπει να γίνει αναβάθμιση στο νέο λογισμικο. Επικοινώνησε με το customer care της Nova να σου στείλουν την αναβάθμιση σε περίπτωση που δεν σου κατεβενει χειροκίνητα.
 

toniparos

Established Member
2 January 2010
223
Εμένα μου βγάζει μήνυμα λάθους Χ-002 ότι δεν μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ! Φυσικά η αναβάθμιση γίνεται κανονικά στον δέκτη, όπως επίσης είναι τσεκαρισμένα ίντερνετ-ρούτερ-δίκτυο. Ο δέκτης μου ΔΕΝ γράφει μοντέλο ή κάτι άλλο να βοηθάει παρά μόνο ποια software φοράει και ποια είναι η τελευταία του αναβάθμιση. Πως βρίσκουμε άκρη βρε παιδιά;;; Ευχαριστώ πολύ.
 

music_1896

AVClub Enthusiast
8 February 2009
737
Ρόδος
Στο 3play αν δεν έχουμε τα Novacinema στο πακέτο μας μπορούμε να βλέπουμε τις ταινίες και τις σειρές απο το On Demand;
 

StevenYoo

Established Member
15 June 2014
125
Re: Απάντηση: Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Στο 3play αν δεν έχουμε τα Novacinema στο πακέτο μας μπορούμε να βλέπουμε τις ταινίες και τις σειρές απο το On Demand;

Βλέπεις μόνο τις ταινίες και τις σειρές του novalife.