Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="nutsis" data-source="post: 1057319796" data-attributes="member: 1715"><p><strong>Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.</strong></p><p></p><p>Στά μηχανάκια που αναφέρεις, η πλειοψηφία των κατόχων που καταπιάστηκαν με τέτοια ρύθμιση έχουν καταλήξει στα 9,5 με 10 bar.</p><p>Φαντάσου ότι το νερό περνώντας από τον καφέ αφαιρεί τα συστατικά που δίνουν τη γευση και το άρωμα στο φλιτζάνι. Γενικα αποδεκτό ειναι η πίεση να ειναι 9 ως 10 bar, η θερμοκρασία στους 94 περίπου, και η εκχύλιση να ειναι σταθερή. </p><p>Το σπουδαιότερο ειναι η σταθερότητα της ροής και της θερμοκρασίας στην εκχύλιση. Μια καλή μηχανή με μεγαλο μπόιλερ θα δωσει σταθερά 94 βαθμους σε όλη τη διάρκεια. Μια απλή, θα ξεκινησει από 94-96 και θα καταλήξει 88-90.</p><p>Για αυτό έχουμε και μηχανες με μεγάλα μπόιλερ, η και με 2 μπόιλερ, και συστήματα θερμοσυφωνισμού και διαχείρισης της θερμοκρασίας με ελάχιστες αποκλίσεις, συν τις περιστροφικές αντλίες, και τα ρέστα.</p><p>Τα μηχανάκια που αναφέρεις δεν έχουν μπόιλερ. Εχουν ενα σπειροειδές συστημα θέρμανσης του νερού, χωρητικότητας μερικών ml.</p><p>Για αυτο το λόγο αρκετοί προσθέτουν διάφορα παραφερνάλια, ειδικα σε gaggia που έχει μεγάλη κοινότητα χρηστών, ώστε να αναβαθμίσουν την ποιότητα του αποτελέσματος.</p><p>Μην περιμένετε να πάρετε αποτέλεσμα πέραν από τα όρια των δυνατοτήτων τους. </p><p>Και βέβαια χρειάζεται μύλος για να γίνεται η άλεση. Πιστέψτε με, αν δεν υπάρχει καλός μύλος, δεν εχει σημασία η καφετιέρα, καφες δεν θα βγεί.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nutsis, post: 1057319796, member: 1715"] [b]Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.[/b] Στά μηχανάκια που αναφέρεις, η πλειοψηφία των κατόχων που καταπιάστηκαν με τέτοια ρύθμιση έχουν καταλήξει στα 9,5 με 10 bar. Φαντάσου ότι το νερό περνώντας από τον καφέ αφαιρεί τα συστατικά που δίνουν τη γευση και το άρωμα στο φλιτζάνι. Γενικα αποδεκτό ειναι η πίεση να ειναι 9 ως 10 bar, η θερμοκρασία στους 94 περίπου, και η εκχύλιση να ειναι σταθερή. Το σπουδαιότερο ειναι η σταθερότητα της ροής και της θερμοκρασίας στην εκχύλιση. Μια καλή μηχανή με μεγαλο μπόιλερ θα δωσει σταθερά 94 βαθμους σε όλη τη διάρκεια. Μια απλή, θα ξεκινησει από 94-96 και θα καταλήξει 88-90. Για αυτό έχουμε και μηχανες με μεγάλα μπόιλερ, η και με 2 μπόιλερ, και συστήματα θερμοσυφωνισμού και διαχείρισης της θερμοκρασίας με ελάχιστες αποκλίσεις, συν τις περιστροφικές αντλίες, και τα ρέστα. Τα μηχανάκια που αναφέρεις δεν έχουν μπόιλερ. Εχουν ενα σπειροειδές συστημα θέρμανσης του νερού, χωρητικότητας μερικών ml. Για αυτο το λόγο αρκετοί προσθέτουν διάφορα παραφερνάλια, ειδικα σε gaggia που έχει μεγάλη κοινότητα χρηστών, ώστε να αναβαθμίσουν την ποιότητα του αποτελέσματος. Μην περιμένετε να πάρετε αποτέλεσμα πέραν από τα όρια των δυνατοτήτων τους. Και βέβαια χρειάζεται μύλος για να γίνεται η άλεση. Πιστέψτε με, αν δεν υπάρχει καλός μύλος, δεν εχει σημασία η καφετιέρα, καφες δεν θα βγεί. [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…