Πρόβλημα σε εγκατάσταση με monoblock lnb

Digital Screamer

Senior Member
29 August 2011
473
Σε εγκατάσταση με monoblock lnb 3 μοιρών για Hotbird και Eutelsat 16E ότι κι αν δοκίμασα (διαφορετικούς δέκτες, ρυθμίσεις diseqc) στόχευση εξαρχής καταφέρνω να πιάσω μόνο τον Hotbird, ενώ στάθηκε αδύνατο να lockάρει έστω και μία συχνότητα στον 16Ε. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω; Eκτός κι αν η λύση είναι το πεδιόμετρο..
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Προτίμησε να κεντράρεις στις 16...αν είχες και πεδιόμετρο καλά θα ήταν..
 

Digital Screamer

Senior Member
29 August 2011
473
Θεωρητικά αυτό το έκανα στοχευοντας από την αρχή το πιάτο. Αν και δεν ξέρω σε monoblock ποιός θεωρείται κεντρικός δορυφόρος.. Στην αρχή νόμιζα πώς ήταν απλά θέμα μη ενημερωμένων συχνότητων του 16Ε, μιάς και ο δέκτης είχε συχνότητες οι οποίες ίσχυαν πριν την αντικατάσταση του δορυφόρου πέρισυ το Νοέμβρη. Αλλά και με τις ισχύουσες συχνότητες δεν κατεβάζει σήμα. Επίσης απέναντι από το πιάτο το οποίο είναι σε μπαλκόνι υπάρχει πολυκατοικία η οποία πιθανών να επηρεάζει. Αν και όπως είναι η διάταξη πιο πιθανό μου φαίνεται να εμπόδιζε την λήψη του Hotbird. Οπότε οι λύσεις είναι, η στήσιμο πιάτου σε ταράτσα η πεδιόμετρο.
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Οι συχνότητες είναι εδώ http://gr.kingofsat.net/pos-16E.php, αν δεν έχεις ούτε μία ίδια συχνότητα πως θα κεντράρεις στις 16 ??

Οπότε πρέπει πρώτα να εντοπίσεις που είναι το πρόβλημα (lnb, κεντράρισμα, πολυκατοικία απέναντι, παλιές συχνότητες που δεν ισχύουν ??) και μετά τα ξαναλέμε...

Επεξεργασία:
τι μάρκα είναι το lnb ??
 
Last edited by a moderator:

Digital Screamer

Senior Member
29 August 2011
473
Με αυτές τις συχνότητες στοχεύω. Το αναφέρω άλλωστε, πώς διόρθωσα τις λανθασμένες συχνότητες. Όσον αφορά τη πολυκατοικία αν επηρεάζει θα πρέπει να μεταφέρω το πιατο στη ταράτσα. Τo lnb να φταίει από τη στιγμή πού κατεβάζει τον έναν δορυφόρο δεν ξέρω κατά πόσο είναι λογικό. Η απορία μου παραμένει στο πώς γίνεται να κεντράρω σε ένα monoblock lnb..
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Συνήθως δεξιά όπως το βλέπεις από πάνω είναι η θέση Α η οποία είναι ο Ανατολικός δορυφόρος. Η Β θέση είναι ο δυτικός.

Κάποια lnb γράφουν ακόμα και τους δορυφόρους πάνω τους.
 

Digital Screamer

Senior Member
29 August 2011
473
Αν ακολουθήσω τις οδηγίες του http://www.dishpointer.com/ με πεδιόμετρο θα εβγαζα άκρη σίγουρα. Δυστυχώς όμως δεν έχω πεδιόμετρο. (αρχάριος γαρ, η 2η εγκατάσταση είναι πού ασχολούμαι μετά τη δική μου πού είχα κάνει πριν αρκετά χρόνια) Οπότε μάλλον θα πρέπει να το δεί κάποιος τεχνικός με πεδιόμετρο.

Όπως και να έχει ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Θα ενημερώσω όταν δουλέψουν και οι 2 δορυφόροι τι ήταν τελικά.
 

diamantis23

New member
1 October 2011
77
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Λοιπόν όπως κοιτάς το πιάτο από πίσω θα πιάσεις στο πιάτο το αριστερό μέρος του LNB και θα κεντράρεις στον HOTBIRD (13E).Δηλαδή το κέντρο του πιάτου σου θα στοχεύει στις 13 Ανατολικά....Θα πάρεις την μεγαλύτερη στάθμη ποιότητας στοχεύοντας στις 13Ε.......
Μετά θα πας στο δέκτη σου και θα διαλέξεις την είσοδο DiEqC A or 1 στον Hotbird και την είσοδο DiEqC B or 2 για τον Eutelsat 16E.....
Δοκίμασε έπειτα διάφορες συχνότητες και πες μας το αποτελεσμα...........
 

Digital Screamer

Senior Member
29 August 2011
473
Για να βλέπω Hotbird κι εγώ νομίζω πως έχω κεντράρει τον Hotbird. Aρα αν κεντράρω τον 16Ε τότε παράκεντρα πλέον θα μπορώ να δώ μόνο τον Astra στις 19 μοίρες. Οπότε εφόσον κεντρικός δορυφόρος είναι αυτός στο αριστερό μέρος του lnb σημαίνει πώς δεν μπορώ να κεντράρω δυτικό δορυφόρο (εφόσον θέλω να δώ και τους δύο δορυφόρους εννοείται) Και τις ρυθμίσεις diseqc δοκίμασα. Επαιξα και με το skew του lnb, άλλα ανεπιτυχώς δυστυχώς.
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Προτίμησε να κεντράρεις στις 16...αν είχες και πεδιόμετρο καλά θα ήταν..

Έγραψα τέτοια μακακία ???? :flipout::flipout::flipout:

να με πάρω για τεχνικό να μου πω και του χρόνου !!!! φτού μου.....

Αν είσαι κοντά (Χαλάνδρι, Μαρούσι) μόνο για αυτό που έγραψα σου κάνω τσάμπα την εγκατάσταση....
 

Digital Screamer

Senior Member
29 August 2011
473
Δυστυχώς είμαι νότια. (όπως και το άτομο πού έχει την εγκατάσταση) Ευχαριστώ πάντως για την διάθεση και την "αυτοθυσία" :p
 

dimios77

Established Member
24 December 2011
261
Για να πιασεις τον 16 πρεπει σιγουρα να ειναι ο κεντρικος δορυφορος.Γιαυτο καλο ειναι να βρεις μονο lnb και να στοχευσεις κεντρικα ωστε να δεις εαν εχεις ικανοποιητικη ληψη. Ολες οι συχνοτητες δεν εχουν την ιδια ισχυ. Δοκιμασε με την 12507 V 2532 3/4 QPSK που νομιζω ειναι η ισχυρωτερη, προσοχη λογω χαμηλου SR κλειδωνει αργα. Ισχυρη ειναι και η 11554 H 30000 7/8 QPSK Παμε τωρα στο monoblock. Εαν εχει μονο λαιμο τοτε τα πραγματα δυσκολευουν γιατι και οι 2 δορυφοροι ειναι παρακεντροι. Εαν εχει δυο τοτε θα το πιασεις απο τον δεξιο λαιμο ωστε να ειναι κεντρικος ο 16 και θα παιξεις λιγο με το skew. Αυτο που δεν μπορεις να αλλαξεις ειναι οι πορτες του diseqc,συνηθως αριστερο lnb πορτα Α. .