Edision Optimuss OS 1 & OS 2

jtsou

New member
9 February 2011
97
Μια ερώτηση προς όποιον γνωρίζει.Οι 2 edision φορούν γνήσιο openpli ή patchαρισμένο.Κι αν ισχύει το 2ο γιατί δεν υπάρχει (ακόμη) υποστήριξη από OpenPli.Ρωτάω γιατί είδα το πρώτα images που κυκλοφόρησαν για τους δέκτες να είναι και OpenPli αλλά στο site της PLi δεν υπάρχει αναφορά image για τον δέκτη
 
Last edited by a moderator:

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Το OpenPLI είναι open source. Μπορεί ο καθένας να πάρει τον κώδικά του και να τον προσαρμόσει σε όποιο δέκτη θέλει, αρκεί φυσικά να κάνει διαθέσιμες τις αλλαγές του. Αυτό έχει κάνει η Edision σε συνεργασία φαντάζομαι με κάποια ομάδα. Από κει και πέρα, για να υποστηριχθεί επίσημα στο code tree του OpenPLI απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα η εταιρεία ή κάποιος εκπρόσωπός της να στείλει όλα τα αναγκαία patches στην OpenPLI. Επίσης αυτά τα patches πρέπει να πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές που τίθενται από την ομάδα του OpenPLI. Τέλος, θα πρέπει και η ομάδα του OpenPLI να έχει ενδιαφέρον να υποστηρίξει στα feed της το δέκτη και κάτι τέτοιο το κάνει μόνο αν κρίνει πως υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί κάθε δέκτης που υποστηρίζεται απαιτεί CPU time στα μηχανήματα που παράγουν τα καθημερινά images, άτομα της ομάδας που να έχουν τους δέκτες για να μπορούν να τους δοκιμάζουν, data traffic στους servers των πρόσθετων κτλ κτλ.

Γενικά δε νομίζω πως η OpenPLI ενδιαφέρεται να υποστηρίξει οποιοδήποτε δέκτη κυκλοφορεί με enigma2. Υπάρχουν άλλες ομάδες που το κάνουν αυτό, όπως πχ η OpenATV που είναι μέλος του oe-alliance.
 

maltheo

New member
30 May 2008
4
Βοήθεια για δορυφορικό δεκτη optimuss os1
Έχω Δυο δεκτες optimuss os1 και έχω μεταφέρω τα plugin του ενός στον άλλο δεκτη.
Και όταν το τρέχω το plugin Script executed που περιέχει το Remove_crashlogs απο τον δεύτερο δεκτη όπου έκανα την αντιγραφή μου βγάζει το εξής μήνυμα.


/bin/sh: /user/script/skrypty/remove_crashlogs.sh: permission denied
!!

Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω ;;
 

nocarder

AVClub Enthusiast
12 June 2010
744
Γιατί μεταφερεις από τον ένα στον άλλο και δεν κανεις καθαρή εγκατάσταση αυτών που θες στο δεύτερο δεκτη;

Τι script ειναι αυτό που προσπαθείς να τρεξεις και γιατί να αφαιρέσεις τα crashlogs? αν θες στην τελική μπορείς απλά να τα διαγραψεις χειροκίνητα είτε με FTP είτε με telnet!
 

ks13

New member
17 February 2014
13
Re: Απάντηση: Edision Optimuss OS 1 & OS 2

ο optimuss os1 με το λογισμικο open pli που δινει η edision δεχετε plugins οπως ts media ,ts panel ,υποτιτλους κ.τ.λ ???
 

nocarder

AVClub Enthusiast
12 June 2010
744
Δεν νομίζω να υπάρχει OpenPLi για δέκτες edision. Είναι συγκεκριμένοι οι δέκτες που υποστηρίζονται από το OpenPLi.....

Επίσης, ο επεξεργαστής που φοράνε αυτοί οι δέκτες είναι πλέον ξεπερασμένοι, αν δεν κάνω λάθος τον φορούσε ο VU+ DUO που βγήκε το 2008 ή 2009. Πλέον έχει δέκτες με καλύτερα χαρακτηριστικά και σε καλύτερη τιμή.

Για τα plugins και τα υπόλοιπα που ρωτάς, κατά 99% (αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα με κάποιο συγκεκριμένο δέκτη), δουλεύουν σε όλους τους enigma2 δέκτες.
 

ks13

New member
17 February 2014
13
Υπαρχει pli αλλα οχι απο την σελιδα του pli,απο την edision μαλλον διαφορετικο για αυτο ρωτησα για τα plugin.....
 
Last edited by a moderator:

nocarder

AVClub Enthusiast
12 June 2010
744
Άρα δεν είναι OpenPLi.......και αν δεν έχει την άδεια της ομάδας να χρησιμοποιεί το όνομα στα λογισμικά αυτά....είνα ακόμα χειρότερο!!!!
 

xalaros

Established Member
12 September 2006
218
Παιδια το openpli που υπαρχει για τον optimuss os1 /os2 ειναι το openpli 4d(οχι openpli) , απο το forum sat.ulc.eu αν δεν κανω λαθος, αλλα
θα προτινα στους συγκεκριμενους δεκτες openATV (opena.tv) που παιζει παρα πολυ καλα. Η απωλεια official openpli υποστηριξης για τον
δεκτη ειναι ενα - αλλα νομιζω οτι και το vix και το openatv που τους υποστηριζουν ειναι αξιολογα και βασισμενα φυσικα σε oe2.0
 

ks13

New member
17 February 2014
13
εννοεις οτι ειναι παραλλαγη?τα plugins ts media ,ts panel μπαινουν οπως σε dream η οχι ? αν πας στο φορουμ http://www.sat-soft.net ,δινουν pli αλλα δεν εχω το δεκτη και για αυτο ρωταω μηπως καποιος τον εχει και ξερει να μας πει.ευχαριστω και παλι.
 
Last edited by a moderator:

nocarder

AVClub Enthusiast
12 June 2010
744
Δεν ειναι openpli! Δες στο openpli.org ποιοι δέκτες υποστηρίζονται!

Τα πρόσθετα μπαίνουν σε όλους τους e2 δέκτες, με διαφορές απο image σε image!