Sennheiser MX 685 - Sports Headphones

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
851
Μπραχάμι - Μύκονος
Με αφορμή αυτό το θέμα : http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/112920-Ακουστικά-για-τρέξιμο και μια και χώρις πολύσκέψη προχώρησα στην αγορά των Sennheiser MX 685 http://en-us.sennheiser.com/sport-headphone-earphones-running-jogging-workouts-mx-685 είπα να γράψω δυο κουβέντες για τον αναποφάσιστο αγοραστή . Μου κόστισαν 39 , αγορά απο πολυκατάστημα στο Συντάγμα . Στον τσιγκούνη θα τα βρείτε και μερικά εβρά πιο κάτω. Σε πρώτη φάση ας δούμε τι παίρνετε



Μία ωραία αδιάβροχη θήκη που κλείνει με αυτοκόλλητο στο πάνω μέρος , τα ακουστικά , κάποιους αντάπτορες , 2 καλύμματα των ακουστικών (είναι ήδη επάνω στα ακουστικά) ,δύο σφουγγαράκια , ένα safety guide και ένα Quick Guide.

Να πω την αμαρτία μου οι ανταπτόρες δεν πολυκατάλαβα πως λειτουργούν αλλά δεν με απασχολεί κιόλας γιατί με τα καλύμματα που βλέπετε και τα σφουγγαρακια τα ακουστικά βεντουζάρουν. Υπάρχουν και οι σχετικές οδηγίες .

 

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
851
Μπραχάμι - Μύκονος
Στα ακουστικά τώρα , κομψό καλώδιο (ίσως σιλικόνης εξωτερικά , τέτοια αίσθηση δίνει) , που από 1 γίνεται κάνει split σε δύο ίδιου μήκους τμήματα για κάθε αυτί . Δεν υπάρχει έλεγχος έντασης και είναι κάτι για το οποίο κράζουν σε πολλά σαιτ. Στην συσκευασία ξέχασα να αναφέρω πιο πάνω παρέχεται και ειδικό μανταλάκι . Το κάθε ακουστικό γεμίζει την κοιλότητα του αυτιού και έχει ένα άγκιστρο το οποίο πιάνει λίγο πιο ψιλά στην εξοχή που σχηματίζει το αυτί πάνω από την τρύπα . Αυτό μάλιστα ειναι ρυθμιζόμενο. Έτσι στο ένα ακουστικό βλέπεται το ελάχιστο (που εγώ χρησιμοποιώ) και στο άλλο το μέγιστο .Είναι διαθέσιμα όλα τα ενδιάμεσα μήκη. Το άσχημο αυτής της υπόθεσης (μένει να αποδειχθεί φυσικά) είναι ότι η επέκταση είναι σιλικόνης και στέκει για της τριβής . Που ενδεχομένως στο μέλλον από το πολύ νερό, ήλιο και τρίψιμο να καεί και υπο το βάρος του ακουστικό να πηγαίνει αυτόματα στο μέγιστο . Εκεί βεβαία θα πέσει loctite στιγμής στο επιθυμητό μήκος . Λόγω καιρικών συνθηκών δεν κατάφερα να βγώ για τρέξιμο . Άκουγα όμως εχτές 6 ώρες στο καράβι και σε εσκεμμένες προσπάθειες να πέσουνε από τα αυτιά μου έμειναν στην θέση τους . Για το θέμα αυτό όμως θα επανέλθω σε μελλοντική δημοσίευση .

 

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
851
Μπραχάμι - Μύκονος
Εδώ φαίνεται και ο γρήγορος οδηγός :



Και τέλος στο θέμα ήχου . Γεγονός είναι ότι εμπειρία με ακουστικά τέτοιας τιμής δεν είχα . Σχεδόν πάντα άκουγα με τα stock των κινητών . Από άποψη ήχου δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος ( για τα τα δικά μου πάντα στανταρ) . Ήχος διαυγής και κρυστάλλινος , ακούγονται όλα όμορφα , καθαρά και ισότιμα . Αν χρησιμοποιήσω dsp manager με έμφαση στα μπάσα , σε μπασαρισμένα κομμάτια προς το τέρμα της έντασης εμφανίζεται παραμόρφωση ( μπούκωμα) . Πηγή ενα samsung nexus s . Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι λόγω κατασκευής , όσοι έχετε συνηθίσει τα in ear , θα βρεθείτε ασυνάρτητα να τα σπρώχνετε προς το μέσα μέρος των αυτιών σας για να βεβαιωθείτε οτι πατάνε καλά . Θα ακούτε δηλαδή σε κάποια σχετική απόσταση από τα ακουστικά , σε σχέση πάντα με τα In ear. Και θα ακούτε και το περιβάλλον . Αρκετά . Σε μεγάλες εντάσεις όχι και τόσο όμως . Γενικά είναι θέμα συνήθειας πιστεύω .Και ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ακουστικά με συγκεκριμένο σκοπό . Περισσότερα σε μελλοντική δημοσίευση .
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,353
Ευχαριστουμε Arnitsu για τη παρουσιαση.Ελπιζω να σε βολεψουν σε βαθος χρονου και να σε ικανοποιησουν για τη χρηση που τα θες.