Fuji x100s

zots

Established Member
21 September 2012
138
Ανοίγω νέο νήμα αφού από χθες έγινα κάτοχος της x100s με τις πρώτες εντυπώσεις εξαιρετικές! Στην πορεία θα ανεβάσω δείγματα και περιμένω ανταλλαγές απόψεων.... Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια στην επιλογή που έκανα......
 

atari4

Supreme Member
18 September 2013
4,557
Anfield
Μεγεια! Πιστευω πηρες τη σωστη αποφαση, ποσο την πηρες τελικα;
 

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,146
Τήνος / Ελλάς
Έκανες μια επιλογή που σίγουρα δε θα την μετανιώσεις.
Ποσο τι πήρες και απο που αν δεν εχεις πρόβλημα πες μας.
Αναμένουμε σε τρέλα φωτογραφιες σου.
Πεισε μας να μπούμε και εμείς στο κόλπο.
 

zots

Established Member
21 September 2012
138
Ευχαριστώ πολύ παιδιά...... Την πήρα από ελληνικό κατάστημα, ανταλλαγή με άλλον εξοπλισμό και πλήρωσα την διαφορά.....
 

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,146
Τήνος / Ελλάς
Θα προσθέσω επίσης ότι καλύτερα που πήρες την x100s από την x100.
Είναι πιο σύγχρονη μηχανή η x100s άρα έχει μεγαλύτερη εμπορική αξία και αν και δεν είναι σημείο αναφοράς για τις fuji αλλά έχει και καλύτερο βίντεο από την x100.
 

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Με γειά

Θα δω με ενδιαφέρον την εμπειρία σου. Την πήρα κι εγώ πριν μερικούς μήνες, αλλά δεν θα σε επηρεάσω ακόμα... Λιώσ την και θα τα πούμε στην πορεία.

Το καλύτερο αξεσουάρ που μπορείς να πάρεις έιναι ένα soft release button πάντως :) Τρελλή διαφορά στην αίσθηση και τη σταθερότητα... Από τα πραματάκια που θά πρεπε να έρχονται στάνταρ με τη μηχανή...

x100-shutter-release2.jpg
 

atari4

Supreme Member
18 September 2013
4,557
Anfield
Την αλλη Κυριακη εχουμε συναντηση. Ελατε οι κατοχοι να τις χαζεψουμε κ αυτες!
 

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Να που ξεμύτισαν και άλλοι κάτοχοι της x100s.
dimkasta πιστεύω να είναι θετική η εμπειρία σου με τη μηχανή.

Τα θετικά δεν θα τα αναφέρω αν και την αδικώ έτσι... Πολύ καλή μηχανή. Την είχε πάρει ο φίλος της αδερφής μου, και αφού έπαιξα καμιά ωρίτσα μαζί της ήμουν σίγουρος ότι θα την πάρω κι εγώ.

Αυτό που με φρενάρει να την αγαπήσω παράφορα είναι ότι έχει learning curve και δεν γίνεται δική σου με τη μία. Ειδικά με τα μενού να είναι τόσο μπλεγμένα και τις επιλογές να επηρεάζουν η μία την άλλη με τρόπο που δεν είναι προφανής... Θέλει χρόνο να την πιλατεύσεις και να σε τυρρανήσει για να σου παραδωθεί.... Σαν πιπίνι που θέλει κυνήγι αλλά με ενοχλητικό τρόπο... σε κάνει να σκέφτεσαι να επιτρέψεις στην επίσης γκομενάρα γυναίκα σου και να σταματήσεις να ασχολείσαι με χαζομάρες :p

Θέλει 1-2 μέρες με αγκαλιά το μάνιουαλ και να το κάνεις φύλλο και φτερό για να πάρεις απλά μια ιδέα. Και μετά ψάξιμο σε blog κλπ... Πολύ ενέργεια για κάτι που θα έπρεπε να γίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη... Ίσως με έχει κακομάθει και η D700.
Όσο για τη σύγκριση με τις Leica εντάξει... Τα κοινά που έχουν είναι ελάχιστα... Καθαρό marketing hype... Kαι για να πώ την αλήθεια ψιλοαπογοητεύτικα από τον David Hobby... τον είχα για άνθρωπο που οκ κάνει promo εξοπλισμού, αλλά λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη...

Τα πιο σπαστικά μέχρι τώρα είναι το πόσο μακρυά είναι το min focus distance χωρίς το macro, και η αδυναμία του auto focus σε χαμηλό φως... Με τη μπαταρία δεν έχω ακόμα θέμα, αλλά αν είναι να την πάρω σε διακοπές θα τσιμπήσω άλλη μία.
Α και το μέγεθος των αρχείων είναι λίγο ενοχλητικό...
 

_tzo_

Banned
18 November 2007
11,985
Θεσσαλονίκη
Τα πιο σπαστικά μέχρι τώρα είναι το πόσο μακρυά είναι το min focus distance χωρίς το macro...

Για την X100 υπήρχε αυτό το παράπονο. Στην X100S η ελάχιστη απόσταση αυτόματης εστίασης (χωρίς τη χρήση macro) κατέβηκε στα 21 εκατοστά από τα 40 της X100.

Την X100 ή την X100S έχεις;
 

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
φίλε μου τα μισά από αυτά που ανέφερες δεν θα τα ανέφερες αν δεν ήταν τόσο καλά κοντρολαρισμένη μηχανή d700.

Συμφωνώ, αλλά όταν το marketing την παρουσιάζει έτσι, ενθουσιάζεσαι και διαλέγεις το μεγάλο καλάθι... Ειδικά στην τιμή της...
Αυτό ισχύει βασικά για την εστίαση σε χαμηλό φωτισμό. Ήταν και ο βασικός λόγος που έφυγα από την τότε αγαπημένη μου Pentax K10d και πήγα στη Νικον και στην D700. 90% των φωτογραφιών μου είναι σε σκοτεινό χώρο.

Το θέμα με την Fuji είναι να καταλάβεις την ιδιαιτερότητα της στο ότι εστιάζει μέσα από το φακό με κλειστό διάφραγμα... Πρακτικά, αν υποεκθέτεις, απλά δεν πρόκειται να εστιάσει. Όταν η ρυθμίσεις σου είναι οκ, τότε εστιάζει και σε πιο δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι σαν τις DSLR που εστιάζουν με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα και το κλείνουν όταν πατήσεις το πληκτρο για να βγάλεις τη φωτό.

Για την X100 υπήρχε αυτό το παράπονο. Στην X100S η ελάχιστη απόσταση αυτόματης εστίασης (χωρίς τη χρήση macro) κατέβηκε στα 21 εκατοστά από τα 40 της X100.

Την X100 ή την X100S έχεις;

Την S έχω. Αλλά και πάλι η εικόνα που έχω για το μάκρο από τις DSLR είναι πολύ διαφορετικό από τα 20 εκατοστά... Τελος πάντων μικρό το κακό... θέμα συνήθειας είναι. Εκτός αν βάλουν κανέναν αυτοματισμό και αν βλέπει ότι πάει πιο κοντά από 20 εκατοστά να γυρίζει μόνη της στο macro και να μη χρειάζεται να πατάς κουμπάκια και αηδίες... :p
 

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,146
Τήνος / Ελλάς
Εμένα ο φόβος μου είναι ότι οι φωτογραφίες που βλέπουμε στο internet από την x100s είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές.
Επίσης πολλές έχουν αυτά την απαράδεκτη vintage αίσθηση που θυμίζει επικίνδυνα τις περισσότερες φώτο που ανεβαίνουν στο instgram.
 

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Πολύ καλές από ποιά άποψη?
Έχεις κάποιο παράπονο σε συγεκριμένη περίπτωση που περίμενες περισσότερα?

Από άποψη ευκρύνειας και καθαρότητας δεν έχω κανένα παράπονο πάντως. Σχεδόν έχω σταματήσει να κάνω sharpen πλέον. Πολύ επιλεκτικά...

Vintagήλα μήπως εννοείς αυτό το ζεστό χρωματισμό που κάνουν και καλά εξομοίωση του velvia? Για μένα ήταν ο λόγος που σταμάτησα να τραβάω raw... μου χαλούσε το camera raw με τα presets του τη γλυκήτητα :)

Αν θες το απενεργοποιείς πάντως.