Samsung 51e6500 βλάβη Νο2

gzoun

AVClub Addicted Member
8 March 2008
1,958
Αθήνα-Μενίδι
SAMSUNG 51E6500 ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΝΕΛ

Μετά την αντικατάσταση της κεντρικής πλακέτας http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/104918-Samsung-51e6500-πρόβλημα-στον-ήχο?highlight= σειρά πήρε το πάνελ λόγο ανομοιομορφίας,απο το μέσο της οθόνης και κάτω σε λευκές αποχρώσεις παρουσίαζε ροζ και μωβ σύννεφα όπου έκαναν την θέαση αδύνατη.

Ημερομηνία αγοράς: 12/6/2012

Ώρες λειτουργίας περίπου 4.000, κατασκευή Μάιος 2012.

Παραλαβή απο εξουσιοδοτημένο service, επικοινωνία για επιστροφή με το τεχνικό τμήμα μετά απο μία εβδομάδα ,όπου η τηλεόραση χαρακτηρίστηκε εντός προδιαγραφών, καθώς συνδέθηκε με γεννήτρια σημάτων για έλεγχο.

Σε παράκλησή μου να παρεβρεθώ στον τεχνικό έλεγχο της τηλεόρασης, για να μην ταλαιπωρούμαστε με πήγαινέ´λα,ώστε να τους δείξω το πρόβλημα καθώς ήταν εμφανέστατο,το σερβις είπε ότι δεν είναι αυτό δυνατόν.

Στον τεχνικό ανέφερα ότι δεν παραλαμβάνω την τηλεόραση, και ότι έάν ήθελα τηλεόραση με ανομοιομορφία στο πάνελ θα επέλεγα άλλη τεχνολογία(σε ερώτησή μου που αναφέρονται οι ανοχές σε πάνελ πλάσμα ως προς την ομοιομορφία απάντηση δεν πήρα).

Με τα πολλά, ο τεχνικός δήλωσε οτι δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο παρά μόνο να στείλει κάποιον τεχνικό για να του δείξω το πρόβλημα στο χώρο μου.

Την επόμενη μέρα έστειλαν την τηλεόραση όπου συνδέθηκε με το BluRay και τοποθετήθηκαν διάφορες σκηνές απο ταινίες,όπως ήταν αναμενόμενο η τηλεόραση παρουσίασε την γνωστή συμπεριφορά.

Τεχνικός:Θα σας πρότεινα να βλέπετε στην προρύθμιση Κανονική.

Menu>ρυθμίσεις εικόνας>Κανονική....σκηνή απο ταινία....μια απο τα ίδια.

Εγώ:Τι λέτε λοιπόν για το θέμα μας.

Τεχνικός:Πρέπει να την ελέγξω με τα εσωτερικά pattern της τηλεόρασης.

Εγώ:Μα εγώ δεν θα βλέπω pattern την πήρα για τηλεοπτικό και Bluray.Τέλος πάντων βάζουμε και τα εσωτερικά pattern,πανηγύρι.

Τεχνικός:(Αφού επιτέλους παραδέχθηκε το πρόβλημα)Θα πρέπει να την φωτογραφήσω για να το δείξουμε στην Samsung.

Εγώ:Εντάξει,αλλά στο χαρτί της παραλαβής θα υπογράψω με πάσα επιφύλαξη λόγο μη επισκευής του επιβεβαιωμένου και καταγεγραμμένου προβλήματος απο εσάς, υπεύθυνου τεχνικού του εξουσιοδοτημένου service.

Μετά από μια εβδομάδα η Samsung ενέκρινε την αλλαγή πάνελ,νέα παραλαβή και επιστροφή σε δύο ημέρες στο χώρο μου.

Υ.Γ. Τα brithness Popps είναι εντός προδιαγραφών ...ααα και το σπάσιμο στο τηλεοπτικό επίσης.
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Μπλέξιμο. Το σέρβις της σάμσουνγκ δεν είναι και από τα καλύτερα...
Και αυτή η επιμονή με την επισκευή απερίγραπτη.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Με βάση την εμπειρία μου απο βλάβη το σερβις της Samsung είναι άψογο , πιο σημαντικό θέμα ότι είναι ότι τελευταία βλέπω πολλές πλάσμα Samsung να χαλάνε αλλά και οι Panasonic δεν πάνε πίσω (πχ. μέλος με ST60 πάει για αλλάγη τρίτου πάνελ επίσης 1 VT50 και 2 ST30 τον τελευταίο μήνα).
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Με βάση την εμπειρία μου απο βλάβη το σερβις της Samsung είναι άψογο

Άρα ο gzoun δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου, και τελικά του άλλαξαν και τηλεόραση, σωστά κατάλαβα;
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Όταν μου χάλασε το πάνελ στην 51Ε530 μου το άλλαξαν άμεσα και την είχα πίσω σε λιγότερο απο μια εβδομάδα (αν βγάλουμε το Σ/Κ) , η τηλεόραση ενώ έφυγε χωρίς το κουτί για το σερβις γύρισε χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά. Αυτό εννοώ άψογο σέρβις , δεν μου έδωσαν νέα τηλεόραση γιατί καμία εταιρεία δεν το κάνει αυτό εκτός και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά όπως στην περίπτωση μέλους με VT50 που ήθελαν να του δώσουν DT60 λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Εννοείται ότι τηλεόραση που χαλάει 2 φορές μέσα στην διετία δεν δίνει και την καλύτερη εντύπωση για την Samsung. Ευτυχώς είχα αγοράσει επέκταση στην 5ετία απο το κατάστημα για τις δικές μου (την Ε530 την έχει ο αδερφός μου τώρα και προς το παρόν δεν έχει άλλο θέμα).
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Εγώ πάλι ταλαιπωρήθηκα μήνες με ένα ψυγείο. Πολύ κακή εμπειρία...
 

netagra

AVClub Enthusiast
σειρά πήρε το πάνελ λόγο ανομοιομορφίας,απο το μέσο της οθόνης και κάτω σε λευκές αποχρώσεις παρουσίαζε ροζ και μωβ σύννεφα όπου έκαναν την θέαση αδύνατη.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ στην 51D6900 και μου άλλαξαν το πάνελ χωρίς μα και μου. Μάλιστα το εμφάνιζε στο μενού από την μέση και κάτω όταν υπήρχε μαύρο φόντο πίσω πχ. στην εναλλαγή πηγών εισόδου.
Με είχε προειδοποιήσει ο Χρήστος (czoun) ότι μπορεί να αντιδράσουν αλλά σε εμένα δεν είπαν τίποτα.
Μήπως τελικά έχουν αλλάξει πολλά πάνελ τον τελευταίο καιρό και δεν τους συμφέρει;;;
 

silencer51

New member
17 August 2011
54
Ξεθάβω το post αυτό μιας και αντιμετωπίζω ένα θέμα με το καινούριο πάνελ στην F5500 μου μετά από αλλαγή που έγινε εντός εγγύησης λόγω κάθετης γραμμής καμένων πίξελ. Το σέρβις της Samsung όντως με εντυπωσίασε με την ταχύτητα και τον επαγγελματισμό του, την είχαν έτοιμη σε 2 εργάσιμες την τιβι και την παρέλαβα την επόμενη εργάσιμη, χωρίς το παραμικρό σημάδι.

Το θέμα είναι πως το νεό πάνελ έχει σαφέστατα χειρότερη ομοιομορφία από το εργοστασιακό, όσον αφορά την θερμοκρασία του λευκού. Συγκεκριμένα, η δεξιά μεριά της οθόνης, όταν δείχνει full screen λευκό, το δείχνει με σαφή κοκκινωπή απόχρωση.

Ορίστε μια φωτογραφία - δείτε την δεξιά πλευρά πόσο διαφορά εχει στην απόχρωση από την αριστερή:

NwMwXBv.jpg


Επιπλέον, το νέο πάνελ έχει οριζόντιο - ανεπαίσθητο μεν, υπαρκτό δε - DSE, ενώ το ορίτζιναλ δεν είχε καθόλου.

Τι λέτε; Μπορώ να διεκδικήσω 2η αλλαγή πάνελ για τους παραπάνω λόγους;
 

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Αν αυτά σε κανονική θέαση δε τα βλέπεις, τότε μην ασχολείσαι. Εξάλλου και αυτοί αν δε φαίνονται σε κανονικές συνθήκες θέασης , δε πιστεύω να τα αποδεχτούν.
Πάντως στη φωτογραφία που έχεις βάλει, δε φαίνονται τόσο τραγικά τα πράγματα, ίσως βέβαια να μη μπορούν να φανούν τόσο καλά..
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Τέτοια φαινόμενα dirty screen ήταν πολύ συχνά στις Panasonic πλάσμα από σειρά 30 και μετά , από ότι φαίνεται και η Samsung δεν ξέφυγε από την "παράδοση".

Τώρα για το θέμα της αλλαγής πρέπει να δοκιμάσεις και θα δεις.
 

vertical

Supreme Member
15 November 2011
3,337
Σαν να έβαλαν σε Samsung panel από σειρά 30 της Panasonic! Η φωτό επαναφέρει μνήμες green blob...
 

silencer51

New member
17 August 2011
54
Αύριο θα περάσει ο τεχνικός να την τσεκάρει. Όντως θυμίζει το γνωστό θέμα με τις Πανασόνικ, με την διαφορά ότι δεν υπάρχει πρασινίλα πουθενά στην εικόνα, μόνο ανομοιομορφία στη θερμοκρασία του λευκού. Για να δούμε.
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Ανομοιομορφία στο λευκό. Καλύτερα να μην μπλέκουμε τον όρο θερμοκρασία.
 

silencer51

New member
17 August 2011
54
Πέρασαν σήμερα και την πήραν για 2η αλλαγή πάνελ. Η πλάκα είναι πως ο -ευγενέστατος- τεχνικός δεν μπορούσε να διακρίνει το πρόβλημα με την ανομοιομορφία του λευκού αλλά αντίθετα διέκρινε με τη μια ένα banding στη μέση της οθόνης (που στο δικό μου μάτι χτυπάει λιγότερο). Για να δούμε αν θα είμαι τυχερός αυτή τη φορά.
 

silencer51

New member
17 August 2011
54
Δυστυχώς την πατήσαμε. Με πήρε τηλ. ο υπεύθυνος του σέρβις για να με ενημερώσει πως και το νεο πάνελ έχει την ίδια ακριβώς ανομοιομορφία.

Όπως φαίνεται η Σάμσουνγκ τα έχει αμελήσει λίγο τα πάνελ της, μιας και πάει για κλείσιμο το plasma division.

Τι κάνουμε τώρα;