SONY KDL W5**B : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

kgeorgeg7

Senior Member
30 August 2007
389
Από http://avclub.gr/forum/showthread.p...8W605B?p=1057135539&viewfull=1#post1057135539

Λοιπόν, παρέλαβα την Τρίτη την τηλεόραση, αλλά σήμερα βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ μαζί της.
Παρακολούθησα το Γαλλία - Γερμανία σε αυτήν με default ρυθμίσεις. Θέλει αρκετή βελτίωση η εικόνα. Από κίνηση δεν περίμενα κάτι, δεν μου άρεσε, αλλά ήταν αναμενόμενο. Δεν την πήρα για να δω μπάλα. Για ταινίες και για games την πηρα.
Πρώτη φορά χρησιμοποιώ Smart TV, δεν ξέρω αν η Sony έχει κάνει στον τομέα αυτόν καλή δουλειά σε σχέση με τις άλλες εταιρίες, αλλά μου άρεσε αρκετά το DLNA και άλλες λειτουργίες που παρέχει. Έστησα ένα DLNA Server στο Debian που έχω και είδα μιά σειρά σε 1080p. Ωραίο stream δεν κόλλησε καθόλου ούτε όταν έκανα search ούτε όταν το σταμάταγα κλπ.
Όσον αφορά την εικόνα θα πάρω μερικές ρυθμίσεις όπως είπα παραπάνω από τα reviews στην 48w605 και θα τα αλλάξω ώστε να δείχνει όσο το δυνατόν καλύτερα στο μάτι.

Το PS4 δυστυχώς δεν το κέρδισα (εξυπακούεται ότι είμαι άτυχος). Στο PS3 δεν έπαιξα ακόμα κανά παιχνίδι. Το Σαββατοκύριακο μάλλον. Όσον αφορά το input lag, πέρα από εμπειρικά, μπορώ κάπως αλλιώς να βγάλω καμιά μέτρηση; Ή χρειάζομαι εργαλεία;
 

simoudis

New member
25 May 2014
11
Καλησπερα παιδια. Και εγω κατοχος. . αλλα ασχετος. . αν μπορει καποιος να βοηθησει με τις ρυθμισεις. .
 

kgeorgeg7

Senior Member
30 August 2007
389
Καλόριζικη και σε εσένα !

Λοιπόν για αρχή 2 πράγματα:

Το game mode είναι μόνο για hdmi είσοδο; Και ναι, γιατί δεν το βρίσκω όταν είμαι συνδεδεμένος (στο PS3) και παίζω παιχνίδια;

Μέσω DLNA: Έχω κάποια .mkv αρχεία στα οποία με το mkvmerge έχω ενσωματώσει τους υπότιτλους (αγγλικούς και ελληνικούς στο αρχείο, όχι σε ξεχωριστό .srt) και μπορώ να επιλέγω εγώ ποιοί θα παίζουν. Οι αγγλικοί παίζουν μιά χαρά αλλά οι ελληνικοί μου βγάζουν ερωτηματικά. Έχω βρει κάποια σχόλια που λένε να αλλάξω από UTF-16 σε UTF-8 αλλά δεν βρίσκω κάποια τέτοια επιλογή... Πρέπει να τα ξανακάνω rip με τίποτα διαφορετικές ρυθμίσεις;



EDIT: Σχετικά με τους υπότιτλους, έκανα extract τους υπότιτλους σε .srt τους αποθήκευσα σε .srt με UTF-8 ξαναέκανα merge τα αρχεία και τώρα δουλεύουν σωστά χωρίς ερωτηματικά.
 
Last edited:

tonyfg

Established Member
22 June 2012
114
Καλημέρα και από μένα, την έχω εδώ και πεντε μέρες.
Σχετικά με την κωδικοποίηση των υποτίτλων, όταν είναι εξωτερικοί και κατα την διάρκεια που παίζει η ταινία πατάμε options -> επιλογές υποτίτλων -> κωδικοποίηση υποτίτλων -> 8859-7 (η πιο συνηθισμένη κωδικοποίηση για ελληνικούς υποτίτλους).
Η τηλεόραση συμφωνώ και εγώ δεν είναι για ποδόσφαιρο, στις γρήγορες κινήσεις παρουσιάζονται κάθετες ψιλοσκιές και ειδικά όταν δεν είναι ενεργοποιημένο το football mode.

Σας παρουσιάζει παιδιά μια καθυστέρηση εκτέλεσης εντολών για κανα λεπτό αφού την ανοίξετε, όταν τη ανοίγω και θέλω να αλλάξω κανάλια, να αυξομειώσω φωνή ή οτιδήποτε άλλο μου αργεί πολύ να τα εκτελέσει. Μόλις περάσει κανά λεπτό μετά όλα καλά. Μου είπαν ότι είναι πρόβλημα των φετινών sony αλλά θα ήθελα να δώ αν και κατα πόσο υπάρχει σε τέτοιο βαθμό το πρόβλημα και σε άλλες 585.
 

simoudis

New member
25 May 2014
11
Αυτο με την καθυστερηση το κανει και σε εμενα. . επισης πανω δεξια μου φενετε καμια φορα λιγο ποιο σκοτεινη. . μπορει να ειναι και η ιδεα μου δεν ξερω. .
 

Akrok

New member
27 December 2013
39
Νομίζω σε όλες τις Sony το κάνει αυτό αλλά δεν είναι ένα λεπτά η καθυστέρηση. Το μέτρησα 30 δευτερόλεπτα
 

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Στη δική μου W905, δε κάνει πάνω από 5 με 7 δευτερόλεπτα, και αυτό μέχρι να βγάλει μήνυμα ότι είναι συνδεμένος σκληρός δίσκος πάνω της.