OPTIMUSS teres HD

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Ένα νέο όνομα παρουσιάστηκε στην αγορά των επίγειων δεκτών, η Optimuss. Στην πραγματικότητα είναι μια νέα οικονομική εμπορική ονομασία/σειρά που ανήκει στην Edision, γνωστή για την παλαιότητα των firmware που έχει στους δέκτες της.
Παρ'ότι ο Optimuss teres HD είναι η νεότερη κυκλοφορία στην αγορά και θα έπρεπε να έχει το πιο σύγχρονο firmware, τηρεί την παράδοση του εισαγωγέα. Δυστυχώς το παρακάνει και δεν διαθέτει βασικά πράγματα, ούτε στην αναβάθμισή του 1.3.4 (3/6/14), όπως η ρύθμιση διάρκειας της άμεσης εγγραφής αλλά και της διάρκειας της Infobar. Για διαφάνεια των μενού δεν το συζητάμε καν... Είναι σαν το λογισμικό των δεκτών με Mstar 7818 πριν 3 έτη.

Παρότι έχει ιδιαίτερα παλιό λογισμικό και δεν αποκωδικοποιεί AC3, έχει μια ρύθμιση που δεν έχω ξαναδεί, την «3D Output». Αυτή έχει δύο ρυθμίσεις, την «Δίπλα-Δίπλα» και την «Κορυφή/Βάση», οι οποίες εμφανίζουν την εικόνα δύο φορές στη τηλεόραση, οριζόντια και κάθετα. Με ποιό σκεπτικό έβαλαν δυνατότητα προβολής 3D περιεχομένου σε έναν δέκτη που δεν έχει ούτε αποκωδικοποίηση AC3 ούτε τις βασικές ρυθμίσεις, δεν μπορώ να το καταλάβω, παρά μόνο ίσως για δημιουργία εντυπώσεων στους μη σχετικούς.

Καθώς ούτε το τηλεχειριστήριό του δεν είναι άξιο αναφοράς, δεν μπορώ να προτείνω την επιλογή του δέκτη αυτού.

 

kyriakosmar

Established Member
28 October 2008
127
Κύριοι καλησπέρα.
Συμφωνώ απόλυτα με την παρουσίαση του συντονιστή talos_2002.
Έχω παρατηρήσει ότι ο OPTIMUSS teres HD έχει το ίδιο μενού με τον LEGENT HD TUNER MAX, και HYUNDAI T01 / NECO T01 (που στην ουσία είναι το ίδιο μηχάνημα).
Οι HYUNDAI T01 / NECO T01 διαθέτουν έξυπνο τηλεχειριστήριο - αντιγράφει το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης για να μη χρειάζετε δύο τηλεχειριστήρια(ο HYUNDAI T01 έχει ανοιχτό κόκκινο νομίζω και ο NECO T01 μαύρο).
Αυτοί οι δέκτες έχουν 25-23-30 ευρώ (ΣΕΡΡΕΣ).
Και κάνω την εξής ερώτηση?
Γιατί ο πελάτης που γνωρίζει αυτά τα πράγματα να επιλέξει τον OPTIMUSS από το LEGENT όταν ο δεύτερος υπερτερεί σε τιμή τηλεκοντρόλ και λογισμικό?
ΟΙ άλλοι δύο HYUNDAI και NECO έχουν 5 έως 7 ευρώ παραπάνω λογικά κατά τη γνώμη μου, για το έξυπνο τηλεχειριστήριο, τη μεταλική τους κατασκευή ,την μικρή τους οθόνη και το διακόπτη on/off στο πίσω μέρος της συσκευής.
Το μόνο που θα μπορούσε να σώσει λίγο την κατάσταση του OPTIMUSS teres HD είναι η ύπαρξη έξυπνου τηλεχειριστηρίου από την Edision το οποίο όμως ναι μεν είναι ποιοτικότερο αλλά πωλείτε εξτρα από 6-8 ευρώ.
Αυτές είναι οι δικές μου παρατηρήσεις για τους συγκεκριμένους δέκτες.
Θα πρότεινα επίσης μέσω του συντονιστή talos_2002 αν έχει κάποια πρόσβαση στις εταιρίες και στους προμηθευτές, και ενόψη του επόμενου switch off , να τους γράψει,προς όφελος όλων των καταναλωτών να μη βάζουν καθόλου ψεύτικα τηλεκοντρόλ στη συσκευασία παρά μόνο σαν το έξτρα της Edision.
Αυτό βολεύει και μικρούς χρήστες και μεγάλους.
Ευχαριστώ.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
έχει μια ρύθμιση που δεν έχω ξαναδεί, την «3D Output». Αυτή έχει δύο ρυθμίσεις, την «Δίπλα-Δίπλα» και την «Κορυφή/Βάση», οι οποίες εμφανίζουν την εικόνα δύο φορές στη τηλεόραση, οριζόντια και κάθετα. Με ποιό σκεπτικό έβαλαν δυνατότητα προβολής 3D περιεχομένου σε έναν δέκτη που δεν έχει ούτε αποκωδικοποίηση AC3 ούτε τις βασικές ρυθμίσεις, δεν μπορώ να το καταλάβω, παρά μόνο ίσως για δημιουργία εντυπώσεων στους μη σχετικούς.
Έχω δει δυνατότητα προβολής 3D, αλλά μόνο σε φωτογραφίες. Όχι σε δέκτη με επεξεργαστή M-Star όπως αυτός (δεν το λέτε κάπου, αλλά από ότι κατάλαβα έχει επεξεργαστή M-Star), αλλά με ALI 3801. Και φυσικά δεν κάνει τίποτα, μόνο θολώνει την φωτογραφία. Αλλά δεν έχω 3D γυαλιά για να δω τι κάνει τελικά.
Οι 3D τηλεοράσεις είναι ακόμα αρκετά ακριβές, και η τεχνολογία δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα. θα καταφέρει να κάνει την ίδια δουλειά ένας φθηνός εξωτερικός δέκτης;
 

dimkonst

Established Member
30 September 2010
114
Agia Paraskevi Attika
Γεια σας, έπεσε στα χέρια μου αυτός ο αποκωδικοποιητής και δεν μπορώ να βρω πως διαγράφει κάτι που είναι γραμμένο σε φλασάκι στο μενού PVR, στο βιβλιαράκι των οδηγιών γράφει πατήστε το κίτρινο κουμπί αλλά στην πράξη δεν λειτουργεί,(δεν είναι γραμμένο ούτε στο κάτω μέρος του μενού), τι μπορεί να συμβαίνει;

Σε γενικές γραμμές δεν με ενθουσίασε, δεν έχει ένα πολύ βασικό, όταν βλέπω κάτι και πατάω το rec για εγγραφή δεν μπορώ να ρυθμίσω το πόση ώρα να γράφει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ουτε με το update που έχει http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=773 έγινε τίποτα στη διαγραφή.
 
Last edited:

dimkonst

Established Member
30 September 2010
114
Agia Paraskevi Attika
Τον δέκτη αυτό τον αγόρασε μια θεία σε επαρχία χωρίς να με ρωτήσει για να βλέπει ψηφιακά αλλά και να γράφει σε στικάκι, τελικά ξέχασαν να βάλουν στο μενού τη διαγραφή από PVR και όταν ρώτησε τον τεχνικό που της τον έβαλε της είπε όταν θέλει να σβήσει κάτι που έχει γράψει να κάνει format το στικάκι !!!
Ελπίζω να το δει η edision και να το διορθώσει γιατί είναι δυσφήμηση για την εταιρεία.