Strong SRT 8113

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Εδώ και λίγες ημέρες έχω έναν Strong SRT 8113 για να του ρίξω μια ματιά.
Είναι μεταλλικός (κάτι που σπανίζει πια) με τρύπες αερισμού στα πλαϊνά του και στην άνω επιφάνειά του, με όμορφη γυαλιστερή μαύρη πρόσοψη (που θυμίζει Crystal Audio Micro/Prime-HD) και -αν και HD- έχει έξοδο RF για τηλεοράσεις που δεν έχουν είσοδο πλην εκείνης του καλωδίου της κεραίας. Αυτό τον κάνει μία από τις μόνες 2 επιλογές με αυτά τα χαρακτηριστικά, και την μόνη με επεξεργαστή ALi.


Δεν τον έχω κοιτάξει πολύ, καθώς η έλλειψη ελληνικών στο μενού του λογισμικού με το οποίο ήρθε δεν ήταν ενθαρρυντικό σημάδι. Επιπλέον, ακόμη και μετά την αναβάθμιση του λογισμικού του στην έκδοση 4.6 (η οποία δεν υπάρχει στο επίσημο site) δεν απέκτησε επιλογή εγγραφής κατά τις καθημερινές (εργάσιμες) μόνο ή κατά τα Σαββατοκύριακα, όπως έχουμε δει στο λογισμικό του Crystal Audio Crystal-HD που επίσης έχει τσιπ ALi M3801. Έχει όμως ρυθμίσεις εικόνας, που περιλαμβάνουν φωτεινότητα, αντίθεση κτλ, κάτι που θα εκτιμήσουν όσοι έχουν συνδεδεμένες και άλλες συσκευές εικόνας στην τηλεόρασή τους.

Όπως συνηθίζει η Strong, χρησιμοποιεί το τυπικό λογισμικό της ALi αλλά με μερικές βελτιώσεις όπως είναι η ρύθμιση της έντασης ήχου σε 25 βαθμίδες αντί 50. Δυστυχώς σε αυτόν τον δέκτη δεν άλλαξαν και το μέγεθος των γραμμών της ένδειξης, οπότε εμφανίζονται οι πολύ λεπτές και κολλητά τοποθετημένες γραμμούλες που υπάρχουν και στους περισσότερους ALi αντί των τετραγώνων που είχαν π.χ. στον SRT 8105 ECO.
Επίσης έχει λίγο βελτιωμένα γραφικά ως προς την αισθητική τους, αλλά τίποτα αξιόλογο. Ένα κακό όμως που συνεχίζει να έχει σε αυτά είναι ότι η infobar έχει πριν το όνομα των εκπομπών την ώρα έναρξης και λήξης τους, αλλά και την λέξη «Τώρα» και αντίστοιχα «Μετά», με αποτέλεσμα να φαίνεται μικρότερο μέρος του ονόματος των εκπομπών αλλά και να μην μπορεί να εντοπισθεί εύκολα η αρχή του μέσα σε αυτή την γραμμή κειμένου.

Το τηλεχειριστήριό του είναι απλής σχεδίασης που έχει κυκλοφορήσει σε πολλούς δέκτες. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα καλό, αλλά δεν είναι και καθόλου κακό -κυρίως συγκρίνοντας με την πλειοψηφία όσων κυκλοφορούν-, ενώ μου άρεσε η άμεση απόκριση του δέκτη σε αυτό. Θα ήθελα τα πλήκτρα «γρήγορα εμπρός/πίσω» και «επόμενο/προηγούμενο» να ήταν κοντά στα πλήκτρα αναπαραγωγής, παύσης και στοπ, όπως και θα ήθελα να είναι πάνω τα «εμπρός» και «επόμενο», αλλά κρίνοντας από την έξοδο RF το κοινό στο οποίο στοχεύει ο συγκεκριμένος δέκτης, αυτά δεν είναι σημαντικά προβλήματα. Ίσως όμως να είναι η σκούρη λευκή εκτύπωση πάνω στα γράμματα, μου μάλλον καλύτερα να την χαρακτηρίσω γκρι αντί λευκή.


Πέραν της εξόδου RF, αίσθηση μου έκανε ότι έχει και... προίκα! Πέραν των μπαταριών για το τηλεχειριστήριο, συνοδεύεται και από καλώδιο RF για την σύνδεση με την τηλεόραση ή την πρίζα κεραίας, αλλά και από ενεργή εσωτερική κεραία. Για την τελευταία -αν και δεν την δοκίμασα- πιστεύω ότι μάλλον δεν θα έχει ιδιαίτερη ευαισθησία, επειδή είναι μικρή και παρόμοια με εκείνες που συνοδεύουν τις (συνήθως φθηνιάρικες) κάρτες τηλεόρασης των υπολογιστών.


Ελπίζω να βρω χρόνο να κοιτάξω περισσότερα τις λίγες επόμενες ημέρες που θα τον έχω, καθώς και να απαντήσω στις όποιες απορίες έχετε για τον 8113.
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Έχει ψιλοθέματα με την αρίθμηση των καναλιών, αλλά τίποτα σπουδαίο.
Δεν είναι κακός, αλλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές στην τιμή που κυκλοφορεί, γι'αυτό και δεν ασχολήθηκα μαζί του. Αν ήταν γύρω στα 25 θα ήταν ανταγωνιστικός, αλλά τώρα υπάρχουν ο Crystal-HD με το τηλε/ριο 2-σε-1 και οι Ferguson.
Για κάποιον που χρειάζεται RF out, είναι τόσο λίγες οι επιλογές που είναι σχεδόν μονόδρομος.
 

userfromhellas

New member
8 November 2014
2
ευχαριστω για την απαντηση.απο ταχυτητα στην αλαγη καναλιων τι λεει?εχει καλη εικονα? απο ευαισθησια πως παει?και τον Ferguson τον σκεφτομαι τον T70.
 
Last edited:

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Δεν έχω παράπονο. Από την άλλη δεν έχω και υψηλές απαιτήσεις, ούτε κακό σήμα εδώ.
Απλώς, σε αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις καλύτερους δέκτες, όπως οι δέκτες της Ferguson.