MXQ S85 Android TV BOX

momo77998

New member
26 September 2014
1



1410573709812-P-2012102.jpg
Model: MXQ S85
Color: Black
System: Android 4.4
GPU: Mali-450
CPU: Amlogic S805
Core: Cortex A5, Quad Core, 1.5GHz
RAM: 1G
ROM: 8G
Max Extended Capacity: 32G

Decoder Format: H.265/AVC, H.264

Video Format: 3D, WMV, AVS, MPEG-4, 1080P, MPEG-1, H.264, VC-1
Audio Format: APE, AAC, FLAC, WMA, OGG, MP3, WAV
Photo Format: PNG, GIF, BMP, JPEG

WiFi: IEEE 802.11 b/g/n

Power Supply: Charge Adapter
Interface: DC 5V, AV, OTG, HDMI, SPDIF, USB2.0, TF Card, RJ45
Antenna: Yes
Other Features: Suport DLNA Miracast Airplayer


 
Last edited by a moderator:

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Πολυ καλη τιμη έχει αυτο. Το lan του πόσο είναι? Υπάρχει έκδοση με 2G ram και ναι ποσο βγαίνει?

Σε σχεση με το MXIII M82 Quad Core KitKat Cortex A9 ARM Mali-450 Android 4.4 5GHz το οποίο όπως διαβασα δεν παιζει ολα τα απαιτητικα αρχεια αυτό λογικά θα τα πηγαίνει χειρότερα, σωστα?
 

xloupas

AVClub Enthusiast
13 March 2009
927
Λογικο ειναι να τα πηγαινει χειροτερα αν και δεν το εχω αλλα απο απο οτι ειδα εχει τον S805 δεν υποστηριζει 4Κ τωρα θα μου πεις και ποιος εχει 4Κ TV
Παρακατω μπορεις να δεις και τα χαρακτηριστικα των cpu
http://www.cnx-software.com/2014/04/25/amlogic-stb-socs-comparison-aml8726-mx-s802-s805-and-s812/
Το MXIII και το 1GB & 2GB βγηκαν σαν μια φτηνη λυση και εγω δεν το εχω σε πολυ καλη υποληψη το MXIII
σε αντιθεση με το Beelink M7B το οποιο το περιμενω σε λιγες μερες ελπιζω να βγει καλο σαν το measy b4a που εχω.
 
Last edited:

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Παρέλαβα χθες το MXQ και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ανάμικτες. Είναι η πρώτη μου επαφή με Android media player.

To πακέτο:
Τυπικό, κινέζικο. Μέσα είχε, εκτός απο τα αναμενόμενα, και ένα καλώδιο HDMI.

To MXQ:
Η ποιότητα κατασκευής, μέτρια. Το υλικό είναι ματ και ελπίζω να μην είναι το ίδιο που γίνεται σαν μασημένη τσίχλα όσο περνάει ο καιρός. Οι θύρες φαίνεται σαν να έχουν κοπεί με πριόνι ενώ η υποδοχή της mSD είναι λίγο θέμα τύχης: τη βρίσκεις-δεν τη βρίσκεις. Την πρώτη φορά η κάρτα κόντεψε να πέσει μέσα στο κουτί. Οι δύο μόνο USB είναι περιοριστικές.

Το χειρότερο βέβαια είναι το τηλεκοντρόλ. Ενώ είναι καλό σε μέγεθος και αίσθηση, έχει ένα ασυγχώρητο μειονέκτημα: δεν έχει πλήκτρα Play\Stop\Pause\FF\REW!! Την απουσία άλλων πλήκτρων (όπως το Info) την δέχομαι αλλα είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν τα παραπάνω σε τηλεκοντρόλ media player. Ευτυχώς το κουτάκι είναι συμβατό με ένα μίνι πληκτρολόγιο-touchpad και κάνω τη δουλειά μου.

Εν λειτουργία...
Το MXQ ξεκινάει σχετικά γρήγορα και μπαίνει σε περιβάλλον MBox, με tiles σε στυλ Metro. Έχει Play Store και το KitKat είναι rooted. Το λογισμικό του δίνει την επιλογή 1080p24, με αυτόματη εναλλαγή αν χρειαστεί.
Ήρθε με την τελευταία έκδοση του XBMC Gotham εγκατεστημένη.

Το κουτάκι ανοίγει απο το τηλεκοντρόλ και στο κλείσιμο δίνει επιλογές Suspend & Shutdown. Κόλλησε αρκετές φορές όταν έτρεχε XBMC, ποτέ όμως εντελώς. Πάντα μπόρεσα να κάνω Shutdown.

Το πήρα με αποκλειστικό σκοπό να τρέχει XBMC. Σε γενικές γραμμές τα πάει καλά. Αρχεία 24p κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να κλειδώσουν αλλα η συχνότητα "παίζει" μεταξύ 22 και 25, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό στην κίνηση. Στην αναπαραγωγή των χρωμάτων δεν είδα σοβαρό πρόβλημα. Επίσης δεν το είδα να ζορίζεται ιδιαίτερα ακόμα και σε BD remux αλλα δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος μιας και έπαιξα μόνο δείγματα 1-2 λεπτών.

Το σημαντικό κομμάτι των Video Add-ons αρχικά ήταν προβληματικό. Τα Genesis και HellenicTV δεν έτρεχαν ομαλά. Τελικά ανακάλυψα οτι για το πρώτο έφταιγε το μΤorrent που έτρεχε σε άλλο υπολογιστή. Το HellenicTV σε κάποια κανάλια κολλάει και σε κάποια παίζει μόνο ήχο ή παίζει με 5fps.

Το MXQ διαφημίζει το hardware accelerated HEVC αλλά το XBMC έχει άλλη γνώμη. Αρχείο που παίζει "νερό" στον MX Player, παίζει με 1 fps στο XBMC. Στο πρόγραμμα δεν βρήκα επιλογές για ΗΑ.

O ήχος: passthrough γίνεται μέσω HDMI και οπτικής. Στην πρώτη περίπτωση παρατήρησα μικροδιακοπές και με τα δύο καλώδια που δοκίμασα. Το DTS-MA περνάει ως DTS ενώ ένα δείγμα TrueHD δεν έπαιξε σωστά.

Τα παραπάνω δεν άλλαξαν όταν πέρασα στην πιο πρόσφατη έκδοση Helix. Το SPMC τα πήγε χειρότερα, δεν έπαιξε τίποτα. Το παράδοξο ήταν οτι στην καρτέλα System\Video Output δεν υπήρχε καμία ρύθμιση, σαν να μην καταλάβαινε ποιο τσιπ γραφικών υπάρχει.

Είχα μια ελπίδα μήπως καταφέρω να το κάνω και δέκτη τηλεόρασης με ένα USB dongle αλλα βλέπω οτι είναι πολύπλοκη διαδικασία.

Αυτές είναι πρώτες εντυπώσεις. Το κουτάκι θα μετακομίσει στην μικρή τηλεόραση όπου θα παίζει κυρίως SD και ελαφριά HD αρχεία.
 

rounsmith

New member
8 May 2012
3
Καλησπέρα,

Ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο. Θα ήθελα να το αγοράσω εφόσον υποστηρίζει popcorn time και το αντέχει χωρίς σπασίματα. (lagging κλπ).

Κώστα υπάρχει καμία περίπτωση δοκιμής για το popcorn time? Δεν θα ήθελα να πάω πιο ψηλά εκτός και αν αξίζει!

Θα ήθελα να κάνω και ελαφρύ browsing καθώς και θα εγκατασταθεί xbmc που θα παίζει 720p ταινίες μιας και η τηλεόραση που έχω είναι μια παλιά 720p.
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Popcorn Time δεν έχω δοκιμάσει. Δοκίμασα μόνο για λίγο Genesis και KMediaTorrent στο XBMC, τα οποία τρέχουν αρκετά καλά με "ελαφριά" HD αρχεία.