Το πλήρωμα της συμφοράς... [Wrecking Crew]

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,305
Αθήνα
Γνωρίζετε, τους Wrecking Crew, ακόμα και αν δεν το νομίζετε! Η χαλαρή συνάθροιση των μουσικών, η οποία περιελάμβανε τον εξαιρετικό σέσιον ντράμερ Hal Blaine (αυτός επινόησε το όνομα), την μπασίστρια και κιθαρίστρια Carol Kaye (μια από τις λίγες γυναίκες σέσιον μουσικούς της εποχής της - 1, 2), τον κιθαρίστα Tommy Tedesco και δεκάδες άλλους μουσικούς (σε διάφορες χρονικές στιγμές, όπως Earl Palmer, Barney Kessel, Plas Johnson, Al Casey, Glen Campbell, James Burton, Leon Russell, Larry Knechtel, Jack Nitzsche κ.α.), κυριάρχησε στην αμερικάνικη λαϊκή μουσική τη δεκαετία του '60, πρώτα σαν το γκρουπ της επιλογής του Phil Spector και του Τείχους του Ήχου του/Wall of Sound και στη συνέχεια σαν φυσική ενσάρκωση των πλούσιων ηχητικά ονείρων του Brian Wilson.

TheWreckingCrew.jpg

Σπάνια αναφέρονται στους δίσκους οι Wrecking Crew, ωστόσο, έπαιξαν για σχεδόν κάθε γνωστό αμερικάνο ποπ καλλιτέχνη της δεκαετίας, σε σημείο που είναι ίσως πιο εύκολο να γίνει μια λίστα με τις μη συμμετοχές τους. Εάν έχετε ακούσει τους Crystals ("He’s a Rebel"), Jan and Dean ("Surf City"), Paul Revere and the Raiders ("Kicks"), Simon and Garfunkel ("Bridge Over Troubled Water"), τους Association ("Windy"), τους Mamas and the Papas ("California Dreamin’"), Frank Sinatra ("Strangers in the Night"), τους Monkees ("Last Train to Clarksville"), Herb Alpert ("A Taste of Honey"), Nancy Sinatra ("These Boots Are Made For Walkin’"), ή τους Sonny and Cher ("Bang Bang") για να μην αναφέρουμε τα θέματα των "Batman", "Mission: Impossible", "Hawaii Five-O", ή "Born Free" - τότε έχετε ακούσει τους Wrecking Crew. Όταν οι παραγωγοί χρειάζονταν μουσικούς, αυτοί ήταν οι πρώτοι που καλούσαν.

OriginalRecordings.jpg

Τώρα, το Πλήρωμα είναι το θέμα ενός μουσικού ντοκιμαντέρ. Το "τώρα" είναι ίσως λίγο παραπλανητικό. Η ταινία, στην οποία πρωτοστάτησε ο γιος του Tommy Tedesco, Denny, ήταν στην προ-παραγωγή από τα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν ο πρεσβύτερος Tedesco είχε διαγνωστεί με καρκίνο. Σε εκείνο το σημείο, ο Denny συνειδητοποίησε ότι είχε περιορισμένο χρόνο για να περάσει τις ιστορίες του πατέρα του στην ταινία και σε φιλμ. Ο Tommy Tedesco πέθανε το 1997, αλλά ο Denny συνέχισε το πρότζεκτ, μιλώντας σε όσα περισσότερα μέλη των Wrecking Crew ήταν εφικτό και καταβάλλοντας ιδιαίτερη προσπάθεια να έρθει σε επαφή με τους μουσικούς που είχαν προβλήματα υγείας. Ο Tedesco ήταν επίσης αποφασισμένος να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα τραγούδια, στα οποία έπαιξε το γκρουπ, ειδικά επειδή τόσα πολλά από αυτά ήταν τεράστιες επιτυχίες. Η τελική κοπή της ταινίας του, περιέλαβε περισσότερα από εκατόν τριάντα αποσπάσματα τραγουδιών. (newyorker.com)


Η Magnolia Pictures θα διανείμει την ταινία στις 13 Μαρτίου 2015 και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες, σαν βίντεο κατ' απαίτηση (VOD) και αργότερα σε DVD. Αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον...

WreckingCrewPoste.jpg
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
Χωρίς να το εχω δει η Καρολ απεχθάνεται η μαλλον αρνείται τον τιτλο και τα εχει βάλει με τον Χαλ.
Πάντως αν ο Ντεννυ εχει το μισο χιούμορ του πατέρα του ο.τι και να λενε θα μας κάνει πιο σοφους.
Καπου ειχα γράψει για την Καρολ αλλα μαλλον οφ τοπικ....ισως μεσα σε κανα σερφ
 

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,305
Αθήνα
Καπου ειχα γράψει για την Καρολ αλλα μαλλον οφ τοπικ....ισως μεσα σε κανα σερφ
... την μπασίστρια και κιθαρίστρια Carol Kaye (μια από τις λίγες γυναίκες σέσιον μουσικούς της εποχής της - 1, 2)...
Τσιφ, κλίκαρε τα 1 & 2...
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Πολύ ενδιαφέρον ποστ για τους άγνωστους ήρωες, έτσι μπαίνει ένα πρόσωπο πίσω απο τον ήχο ενός δίσκου.

Αααχχ πολους απο αυτους τους ειχα στο πατρικό μου, Αμερικάνικης παραγωγής...Sinatra, Frank & Nancy_ Dean Martin_Sam Cook _ Elvis "almost in love"_ Barry McGuire _ και βέβαια τους Byrds αλλα αυτοι δεν μετράνε τους ειχα αγοράσει εγω, έχει μείνει κι αυτο εκεί, και δεν ήταν αμερικάνικης κοπής, (με ότι αυτό συνεπάγεται)... Θυμάμαι ακόμα τη μυρωδιά του χαρτονιού και μου 'ρχονται δάκρυα..
 

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,305
Αθήνα
Γενικά θετική κριτική από το UNCUT Ιουλίου, αν και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επιχειρείται "αγιογράφηση" από τον υιό Tedesco, στο πορτρέτο του πατέρα του και της εκλεκτής παρέας. Βέβαια, πόσο αντικειμενικός και "κριτικός" μπορεί αν είναι κάποιος όταν μιλάει για τον πατέρα του;

Uncut0715.jpg