[Επίσημο] LG G Flex 2

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
LG-G-Flex-2-MWC-2015-2.jpg


Η LG είχε πρωτοτυπήσει το 2013 με το G Flex, κυρίως για την κυρτή του οθόνη αλλά και για την ικανότητα self-healing ή αυτό ίασης όπως θα λέγαμε στα ελληνικά. Απ’ τότε πέρασε περισσότερο απ’ ένας χρόνος για να παρουσιάσει το νέο μοντέλο G Flex 2, με το οποίο η LG ευελπιστεί και όχι αδίκως να μπει δυναμικά στις αγορές και να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών αγοραστών.

Ας δούμε σγιατί το κινητό αυτό αξίζει το ενδιαφέρον μας, αλλά και γιατί αναμένεται να είναι ένα απ’ τα καλύτερα του 2015. Ξεκινάμε λοιπόν!

Σχεδιασμός - Σίγουρα αυτά που θα παρατηρήσουμε στον εξωτερικό σχεδιασμό, είναι η κυρτή κατασκευή του smartphone που το ξεχωρίζει απ’ τα υπόλοιπα των ανταγωνιστών αλλά και το πίσω μέρος στο οποίο έχει εφαρμοστεί η τεχνολογία self-healing. Η LG διατήρησε τα μικρά bezels που έχουμε συνηθίσει καθώς και της κυρτές άκρες της συσκευής της. Οι διαστάσεις του κινητού είναι 149.1x75.3x9.4 χιλιοστά, η οθόνη είναι 5.5 ίντσες και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, και τέλος ζυγίζει 152 γρ. Όσο αναφορά την αντοχή της λόγω της κυρτής κατασκευής, δεν έχει αναφερθεί ως τώρα κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Μπορείτε να την ‛ισιώσετε’ ή ‛στραβώσετε’ όσες φορές θέλετε, αυτή θα επαναφερθεί στο αρχικό της σχήμα.

Τεχνολογία «Αυτό-ίασης» - Πιο συγκεκριμένα για αυτή την πρωτόγνωρη τεχνολογία, στέλεχος της LG, ο Frank Lee εξηγεί ότι το υλικό του κινητού περιέχει πολλά στοιχεία υδρογόνου. Όταν γίνεται κάποια γρατζουνιά στο υλικό, τότε τα άτομα χωρίζονται, αλλά έπειτα εκ φύσεως κατευθύνονται προς την αρχική τους θέση. Η LG επισημαίνει ότι το κινητό κανονικά θα έχει την δυνατότητα να «θεραπεύεται» μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Βέβαια παραδέχεται η ίδια ότι το κινητό δεν είναι άφθαρτο αλλά θα μπορεί να αντέχει επιπτώσεις της καθημερινής χρήσης, όπως χαρακιές από κλειδιά, την τσέπη το τραπέζι κτλ.

Οθόνη - Απ’ το 2014 έχουμε συνηθίσει σε ναυαρχίδες με ανάλυση QHD, κάτι που αν και αρχικά εντυπωσίασε τους χρήστες εν τέλη αποδείχθηκε η πηγή πολλών προβλημάτων στις συσκευές όπως η υπερθέρμανση και η μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας. Μάλλον, λέω μάλλον η LG κατάλαβε το λάθος καθώς το G Flex 2 έχει οθόνη P-OLED με ανάλυση 1920×1080 pixels (403 ppi). Σίγουρα θα καταλάβετε μεγάλη διαφορά στην ανάλυση, την φωτεινότητα, καθώς και την ευδιάκριτη προβολή σε έντονη ηλιοφάνεια. Όσο αναφορά την κατασκευή της οθόνης η LG αναφέρει ότι έπειτα απ’ προσωπικά της πειράματα στην Gorilla Glass 3 η οθόνη έγινε 20% δυνατότερη αλλά και ευλύγιστη.

Λογισμικό - Το G Flex 2 καταφθάνει με το νεότερο λογισμικό Android Lollipop 5.0.1, με διάφορα εξτρά της εταιρίας όπως ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος αλλά και τη νέα δυνατότητα Overview με την οποία θα έχετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατες εφαρμογές σας. Επίσης όπως περιμέναμε θα διαθέτει την δυνατότητα knockOn, KnockCode, με το οποίο ανοίγετε το κινητό με διπλό χτύπημα στην οθόνη. Τέλος άλλο ένα χαρακτηριστικό της νέας συσκευές είναι το GlanceView, με το οποίο όταν είστε στην οθόνη κλειδώματος, μπορείτε να ελέγχετε γρήγορα την ώρα, ημερομηνία και ειδοποιήσεις, αν σύρετε το δάχτυλο απ” το πάνω μέρος την συσκευής προς τα κάτω.

Επεξεργαστής και μνήμη - Το G Flex 2 θα είναι απ’ τα πρώτα κινητά που θα διαθέτουν τον Snapdragon 810, οκταπύρηνο επεξεργαστή 2GHz. Επίσης όπως και το G3 θα έχει δύο εκδόσεις, μία στα 16GB και άλλη μία στα 32GB, η πρώτα με 2GB RAM και η δεύτερη με 3GB RAM.

Κάμερα - Η LG είχε θετική αποδοχή όσο αναφορά την ποιότητα της κάμερας στο πρώτο G FLEX. Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ίδιο κομμάτι με το LG G3, και να το βελτιώσει πάνω στην συσκευή, δίνοντας ένα πολύ καλύτεραο αποτέλεσμα απ’ το G3. Διαθέτει λοιπόν μια κάμερα των 13MP με διπλό led φλας, laser auto focus, και image stabilization. Μπροστά η κάμερα είναι στα 2.1MP , και για όσους αρέσουν οι selfie η LG πρόσθεσε μια νέα εφαρμογή με την οποία αφού βγάλετε την selfie και καθώς χαμηλώνετε το χέρι σας θα σας δείξει την προεπισκόπηση της.


LG G Flex 2

 

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,129
Δυστυχώς μάλλον απογοητευτικη η συγκεκριμένη πρόταση από τα πρώτα Review.
Προβληματικο software,προβληματική κάμερα με αργή απόκριση,επιδόσεις που δεν δικαιολογουνται βάση του Hardware που φοράει, οθόνη με όχι σωστή απόδοση χρωμάτων,μέτρια αυτονομία.
Θέλει δουλειά ή LG
http://www.theverge.com/2015/3/13/8206953/lg-g-flex-2-review

GOOD STUFF

Call quality and reception are impeccable
Reliably good camera
Rectifies most of the flaws of the original G Flex

BAD STUFF

Laggy software undermines Android 5’s strengths
The curve distorts geometric shapes on the screen
Doesn’t make the most of its top-notch spec sheet
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,478
Μεταμορφωση
Ψιλό fail προϊόν.
Αν δεν στρώσει γρήγορα με κάποιο fw, θα πατωσει.
Το g4 αν στηριχτει σε αυτό θα αποτύχει επίσης.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
gsmarena_100.jpg


LG G Flex2 review: A new angle

Here, check out our LG G Flex2 key test findings:
-It offers great build quality, unique curved design, nice handling.
-The back features improved self-healing coating that will recover quickly from the occasional small scratches though deeper scratches will stay, but the coating itself looks like a see-through sticker and you can notice where it ends around the edges of the device
-The P-OLED screen is amazing and looks great from any angle. It is bright, with best in-class contrast and sunlight legibility.
-With a rated battery endurance of 62h, battery life is some 30% lower than on the original LG G Flex. Solid call, video playback and stand-by battery endurance numbers are spoiled only by the inadequate web browsing battery life.
-Android Lollipop with Optimus UI is fluid and responsive, with great features such as dual-window, QRemote, QVoice
-The Snapdragon 810 chipset offered great benchmark performance on first runs after the phone's allowed to cool down; LG has agreed they use an aggressive CPU throttling setting, which potentially could be lifted once they iron out the software. Even at this stage it is as fast as the Snapdragon 805, but offers faster multi-core CPU performance and better GPU scores thanks to the new Adreno 430.
-Video player has greatly varied video decoder support, as well as seamless 4K video playback
-Audio output quality is very good
-Camera performance is very good, with sharp and detailed images, great dynamic range and controlled amounts of noise. Built-in HDR mode rivals Samsung's for the top of the class leading. Image quality however is not as good as on the LG G3 even though the two cameras look identical on paper.
-Videos recording quality is a mixed bag - it produces great UHD videos, not-so-good 1080p videos, and plain ugly 720p@60fps videos


>>LG G Flex2 review: A new angle<<
 

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,129
Σε αυτές τις ίντσες το Note 4 παίζει μπάλα μόνο του.
Πολύ απογοητευτικη η αυτονομία σε browsing που στα smartphone σήμερα είναι μέσα στην δυάδα τον πιο συνηθισμένων δραστηριότητων ενός χρήστη.
Φαίνεται το λευκο με την OLED υλοποίηση ρουφάει σαν καταρακτη την μπαταρία.
 

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,129
Για να δούμε.
Απο Δευτερα φαντάζομαι τα οποία σπουδαία,μην μας κανει νούμερα η Vodafone τουλαχιςτον όσοι απο εμάς προλάβαμε πολυ πρωινές ώρες εχθές την προσφορα σκάνδαλο στα 299 ευρω οςο υπήρχε άμεση διαθεσιμότητα και το παραγγείλαμε.

Super προταςη χωρις να ξοδεύουμε τιμες στο Θεο άλλες πολυ υπερτιμημένες προτάσεις.

Ιδανικη προταςη θα έλεγα για backup στο z3 ετςι να αλλάζουμε παραστάσεις :laugh::p
Και χαλάλι τα οποία αρνητικά σε αυτήν την τιμή εννοείται.
 
Last edited:

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,129
Παρελαβα τελικά και ήμουν σε αναμμένα κάρβουνα :p
Εντυπώσεις τις επόμενες ημέρες.
Πρώτη εντύπωση,καθεται πολύ όμορφα στο χέρι,αψογη κατασκευή η οθόνη και αυτή άψογη σε πρώτη φάση.
Σφραγισμένη Vodafone branded συσκευή.
 

Attachments

  • DSC_0009.jpg
    DSC_0009.jpg
    109.6 KB · Views: 72
  • DSC_0011.jpg
    DSC_0011.jpg
    89.6 KB · Views: 73
  • DSC_0007.jpg
    DSC_0007.jpg
    79.1 KB · Views: 73
  • DSC_0008.jpg
    DSC_0008.jpg
    90.7 KB · Views: 73

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Κάπου διάβασα ότι τα καταστήματα OTE shop το είχαν σήμερα και αυτοί στα 299 ευρώ. Δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω όμως.
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,478
Μεταμορφωση
Πέρασε 2 ημέρες στα χέρια μου.
Πολύ καλή συσκευή για κάποιον που την αγόρασε 300 η εστω λιγο παραπάνω απο τις αγγελίες με καπέλο.
Δεν ειχε πολύ lag (καλύτερο απο G3 16gb) και γενικά πήγαινε γρήγορα.
Απο αυτά που ακούγονται, δεν ειχα reboots η οτιδήποτε αλλο , και εκανα και 1 ώρα σερί 3d gaming.Απλά ζεσταινόταν, αλλα όχι σε ανησυχητικό βαθμό.
Οθόνη super , και εξοπλισμένο σαν αστακός σε σχεση με αλλα της αγοράς (curved oled,snapdragon 810,led flash + OIS ,IR ,micro sd , fm radio)
Η αυτονομία του απλά καλή , με ~3.5-4 ωρες sot maximum.Εχει εξαιρετικό stand by με μηδενική κατανάλωση το βράδυ.
To έδωσα διοτι πήρα ενα nexus 6 και επειδή για 16gb εσωτερικής , αφηνε ελεύθερα σχετικά λιγα (<8gb) για εφαρμογές/παιχνιδια κλπ.

Γενικά ,εξαιρετική συσκευή για οσους την πήραν με την προσφορά ή λίγο παραπάνω , αλλα για κανεναν λόγο δεν θα εδινα 500 για να την αποκτήσω, ειδικά το μοντέλο με τα 16gb ram.
 

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,129
Ολες οι τελευταιες σελιδες του myphone αναφέρουν κιτρινίλες και σκιές στις οθόνες.
Nice ...
Ε μάλλον απο τους τυχερούς ήμουν εγω :p
Άψογη μου έκατσε.

Κατα τα αλλα στα 299 ευρω η συσκευη ειναι super.
Εννοείται για 400-450 ευρω απλά δεν(υπάρχουν καλύτερες πορτοκαλιές σε αυτα τα λεφτά)

Οθονη πολυ καλη αν και πασχει σε φωτεινότητα και ευκρίνεια(στις μεγιςτες τιμες)σε σχεςη με άλλες κορυφαίες IPS η σε σχεςη με τις Amoled των s5/6
Αυτονομια σχετικά καλη(average)την μια μερα θα στην βγάλει άνετα και ιςως τσιμπήσει επιπλέον με την 5.1.1 όποτε φιλοτιμηθεί να μας την δώσει η LG βέβαια.
Εξαιρετική στο κράτημα στο χέρι και πολυ βολική στο χειρισμό για 5.5 ίντσες συσκευη.
Η καμπυλότητα βοηθάει σε αυτο παρα πολυ.

Να βρίσκαμε το back cover απο το 32αρι σε μπορντοκοκκινο θα έδενε το γλυκό καλύτερα!!
Δεν υπάρχει πουθενά ομως.
Κάκιστα η LG δεν παρέχει original ανταλλακτικά και στα 2 χρωματα.
 

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,129
Από σήμερα το πρωί επίσημα με 5.1.1 under the hood!!
Η συσκευή πλέον απέκτησε την σπιρταδα την σταθερότητα και smoothness που της ελλειπε με την αρχική 5.0.1 που βγήκε στην αγορα εδώ και ένα τρίμηνο.

Επιπλέον οι θερμοκρασίες που αναπτύσσει είναι ακόμα λιγότερες και τσίμπησε μισο κλικ και η αυτονομία.

Κάλιο αργά πάρα ποτέ και πλέον η συσκευή δείχνει τα δόντια της όπως όφειλε από την αρχη βέβαια.

Απέκτησε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και τα 299 ευρώ της προσφοράς της Vodafone έπιασαν ακόμα μεγαλυτερο τόπο ως μια super value for money αγορα.
 

Attachments

  • Screenshot_2015-06-03-08-38-23.jpg
    Screenshot_2015-06-03-08-38-23.jpg
    31.3 KB · Views: 47
  • Screenshot_2015-06-03-08-35-48.jpg
    Screenshot_2015-06-03-08-35-48.jpg
    61.4 KB · Views: 47

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,129
Τελικά μετα σπο συμβίωση 1.5 μηνα αποφάσισα να την δωσω την συσκευή διοτι ενω με την αναβάθμιση βελτιώθηκε σημαντικά παρ ολα αυτα διατήρησε ενα αρνητικό τον κόφτη φωτεινότητας και μάλιστα έγινε πιο επιθετικός Κατεβάζοντας την στο 80% με ελαφρύ ζορισμα πχ κανα τέταρτο 3g πλοήγηση στο ιντερνετ και ειδικά τωρα καλοκαίρι με 30+ βαθμους το εμφανίζει πιο τακτικά καθιστώντας την εμπειρία κάκιστη και ειδικα όταν η οθόνη και η συγκεκριμένη p-oled τεχνολογια αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων με την μέτρια φωτεινότητα και ευκρίνεια
Sent from Surface 3