[Επίσημο] Huawei Honor 6

20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη

Έχει περάσει αρκετός καιρος από την κυκλοφορία του Ηονορ 6 παρόλα αυτα οι δυνατότητες του σε ότι αφορά το hardware αλλα και η υποστήριξη που λαμβάνει δικαιολογούν την προσοχή μας .
Σε μια χρονιά που οι προτάσεις φαίνονται να μένουν στάσιμες το Honor με φόρα από πέρσι και με τιμή που θα ταίριαζε σε Smartphone μεσαίας κατηγορίας κερδιζει τις εντυπώσεις και πλασάρεται άνετα δίπλα σε ναυαρχίδες μεγαλων ονομάτων του χωρου.
Παρακάτω θα προσπαθήσω οσο πιο αναλυτικά μπορω να περιγράψω, θετικά και αρνητικά μετα από περίπου ένα μηνα συμβίωσης.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά - Παροχές.
Η Huawei έδωσε τον καλύτερο της εαυτό στο Honor 6 και φρόντισε να το διανέμει και στην ευρωπαϊκή αγορά αλλα μονο στην μονοκαρτη έκδοση του.
Κυκλοφορούν αρκετες εκδόσεις του με μικρές διαφορές που εκτός από την δυνατότητα μιας η δυο sim εχουν να κανουν και με την προσθήκη η όχι του NFC.
Ποιοτικά έχουμε μια πολύ προσεγμένη unibody κατασκευή με γυαλί που καλύπτει ολο το μπροστινό μερος, καλης ποιότητας πλαστικο περιμετρικά που δεν αφήνει κανενα περιθώριο τριγμού η υπόνοια κακου δεσίματος , ενώ στο πίσω μερος υπάρχει μια ασάφεια αν το υλικο είναι τελικα γυαλι η πλαστικό ( η αίσθηση που αφήνει πάντως είναι γυαλί) .
Η ασάφεια πού αφορά το πισω μερος της συσκευής δεν σταματά εδώ αφου και εσωτερικά υπάρχουν χαρακτηριστικά που δεν χουν διασταυρωθεί εάν τελικα αληθεύουν.
Ένα από αυτά εχει να κανει με την προαναγγελία της Huawei για αλουμινένιο σκελετο με σκοπό την αποβολή η αν θέλετε την διατήρηση της θερμοκρασίας του κινητού σε χαμηλα επίπεδα πράγμα που ως τωρα δεν γνωρίζω αν ισχύει.
Από την άλλη όπως φαίνεται σχετικα με την gpu τελικα φορά τον Mali-T624 MP4 και όχι τον Mali-T628 MP4 όπως ειχε ανακοινωθεί εξ αρχης
Στα σίγουρα έχουμε να κάνουμε με τον HiSilicon Kirin 920 κατασκευής Huawei οκταπύρινο επεξεργαστή ( 4Χ1,3 + 4Χ1.7ghz ) μνημη των 3gb και μια από τις μεγαλύτερες μπαταρίες για 5ιντσο που φτανει τα 3100mah.
Ο εξοπλισμός του honor 6 θα μπορούσε να φέρει σε αμηχανία πολλα κορυφαία μοντελα ανταγωνιστών της αφου εκτος του δυνατού επεξεργαστή δεν υστερεί σε επίπεδο παροχών .
Συγκεκριμένα είναι φορτωμένος με ότι αισθητηρα θα θέλαμε μεχρι τον πολύ καλο IR Sensor. Μαλιστα ως χρηση τηλεκοντρόλ τα παει περίφημα στον ελεγχο τηλεοράσεων DVD players , Media players , ενισχυτών, air-condition ακομα και αν πολλα από αυτα δεν βρίσκονται στην λιστα της εφαρμογής που δινει η Huawei λογο του οτι διαθέτει δυνατότητα εκμάθησης των λειτουργιών.
Το πακετο συμπληρώνει το notification led τεσσάρων χρωμάτων ( κοκκινο, πράσινο , κίτρινο , πορτοκαλί) που είναι μεν μικρο αλλα αρκετα έντονο τοσο που το κανει ευδιάκριτο ακομα και σε συνθήκες ηλιοφάνειας.
Όλα αυτά μαζι με την υποστήριξη δυο sim αλλα και την δυνατότητα χρήσης micro sd βρίσκονται ταχτοποιημένα στην πιο συμμαζεμένη συσκευή οσον αφορα το μεγεθος της αφου αυτό δεν ξεπερνά τα 139.6 x 69.7 x 7.5 mm..
Software UI.
Το Honor 6 έρχεται με την Android 4.4.2 αλλα σε καμια περίπτωση δεν μοιαζει με android αφου το UI της huawei εχει εντελως διαφορετική λογικη για το πώς πρέπει να είναι το περιβάλλον χρήσης .
Μαλιστα αυτή η άποψη παρέμεινε ιδια ακομα και όταν μετα από λιγο αναβάθμισε το emui 2.3 σε emui 3.0 .
Στην τελυταια αυτή εκδοση που αλλάζει σημαντικά την εμφάνιση του από την 2.3 παραμένει η ιδια φιλοσοφία που δεν επιτρέπει συρτάρι εφαρμογών ενώ πλεον υπαρχει επιλογή να αφαιρεθούν τα On screen buttons και να γινει χρήση ειδικής ζελατίνας ή Tempered glass για χρήση των soft keys εκτος οθόνης ( το λεγόμενο touch plus).
To interface του είναι αρκετα παιχνιδιάρικο βελτιωμένο σημαντικά από τη προηγούμενη εκδοση ,υπάρχουν ομως περιθώρια βελτίωσης αφου ακομα και με τοσο ισχυρό hardware δεν αποφεύγονται κάποια κομπιάσματα σε συγκεκριμένα μενου του.
Ο launcher του είναι φτωχος και μετα το πρωτο wow λόγο καινούργιου νομίζω πως οι περισσότεροι θα καταλήξουν σε άλλες επιλογές όπως nova κτλ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του interface της Huawei είναι οι έξυπνοι τροποι διαχείρισης ενέργειας που μας βοηθούν να αυξήσουμε σημαντικά την αυτονομία της συσκευής μας .
Η επιλογη εξοικονόμησης ενέργειας μας δινει την δυνατότητα να κατεβάσουμε την ανάλυση της οθονης από 1080p στα 720p πραγμα που μπορει να δώσει ως και 20% αυτονομία στην μπαταρία.
Επιπλέον μας δίνει την επιλογή να κρατήσουμε η να κλείσουμε εφαρμογές με σβηστή την οθονη ενώ συχνα μας ειδοποιεί για τις εφαρμογες που ρουφάνε περισσότερο ρευμα ρωτώντας μας εάν θελουμε να παραμείνουν ενεργές.
Στα τρυκ που μπορούν να ανεβασουν ακομα πιο πολύ την αυτονομία υπαρχει η εξοικονόμηση της ενέργειας που μετατρέπει την συσκευή σε ένα απλο τηλέφωνο με ασπρόμαυρη οθόνη αφήνοντας ενεργές μονο τις βασικες λειτουργίες .

Μπαταρία- Επιδόσεις
Όλα τα παραπανω είναι ικανά να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε εφαρμογή τυπου greenify και να φέρουν τη συσκευή να πιάσει αυτονομία που φτάνει τις 7 ωρες οθονης σε μια εξοντωτική ημερα λειτουργιάς με το wifi να μην σταματά λεπτο.
Να σημειώσω πως αυτό γινεται με την οθονη ρυθμισμένη στο auto 70-80% με την μονοκαρτη εκδοση και φυσικα χρησιμοποιώντας αρκετά από τα τρυκ διαχείρισης που ενσωματώνει η emui
Χωρις αυτά δεν νομιζω πως ο οκταπυρινος θα τα κατάφερνε τοσο καλα αφου μπορεί μεν να είναι δυνατος εκει που πρεπει αλλα δεν θα τον χαρακτήριζα λιτοδίαιτο ενεργειακά.
Ειδικα όταν παίρνουν μπρος οι πιο ψηλα χρονισμένοι πυρήνες η μπαταρία πεφτει γρηγορα ενώ μια αίσθηση θερμότητας νιωθεις στο χερι σου ειδικά όταν η οθόνη είναι ρυθμισμένη στα 1080p.
Η μπαταρία των 3100mah δεν είναι αφαιρούμενη και ο ο φορτιστής του χρειαζεται δυο ωρες περίπου για να φτασει από το 10% στο 100%
Τα 3 Gb μνημης δεν είναι απλως αρκετα αλλα δινουν το δικαίωμα στο χρήστη να υπολογίζει την συσκευή του για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χρήσης στο μέλλον .
Αυτό το αναφέρω γιατι οπως είναι φυσικό οι απατήσεις μας με τα χρονια αυξάνονται αλλα βλέποντας πως σήμερα ειναι δύσκολο ακομα και τα 2 gb να καλυφτούν, τοτε τα 3 gb εχουν ακομα πολύ δρομο.
Προσωπικά δεν καταφερα με αρκετες εφαρμογές να τρεχουν από κατω να μείνω με λιγότερη από 1,5gb ελεύθερη μνήμη.
Σε ότι εχει να κανει με τους δέκτες του όλα προδίδουν υψηλή ποιότητα .
Bluetooth ( μεταφορά αρχείων και αναπαραγωγή μουσικής) , GPS , Wifi , αντεχουν μεγαλες αποστάσεις είναι αμεσα και γρήγορα ενώ αψογα λειτούργει και το screen mirroring σε οποια smart tv το υποστηρίζει ή εάν υπάρχει αντίστοιχος ανταπτορας.

Οθόνη - Κάμερα
Η οθονη όπως γραφω παραπάνω είναι full hd με προστασία Gorilla Glass 3 κατασκευής JDI 10 σημείων , ικανοποιητικά φωτεινή αλλα όχι τοσο καλη σε θεαση υπο γωνια.
Αν και ips στο τομέα αυτό παίρνει χαμηλή βαθμολογία αφου υπο γωνία δεν αλλάζει μονο χρωματικά αλλα και η ενταση της φωτεινότητας ενώ στις σκοτεινές αποχρώσεις γκριζάρει παραπάνω από οσο θα περίμενα για αυτης της κατηγορίας συσκευή.
Στις ρυθμίσεις υπαρχει δυνατοτητα αλλαγής της θερμοκρασίας του λευκου από πολύ ψυχρο σε πολύ θερμο , ρύθμιση που θεωρώ αρκετά σημαντική.
Το touch της οθονης είναι αμεσο και ευχάριστο και εξίσου ικανοποιητική είναι και η απόδοση των χρωμάτων ( φτάνει βέβαια να κοιτάμε κάθετα σε αυτή).
Η πισω καμερα του φορά τον αισθητήρα της Sony IMX 214 13mp γνωστό και από άλλες συσκευες όπως Oppo Find 7, Xiaomi Mi 4 και One Plus.
Αυτό δινει την δυνατότητα στο Honor 6 να βγαζει πολύ καλες φωτογραφίες σε ότι εχει να κανει με την αντιθεση τοσο σε φωτεινούς χωρους και τοπία οσο και σε συνθήκες νυκτός.
Δυστυχώς όμως η huawei εχει κανει φάουλ στο software της καμερας προσθέτοντας τεχνητό sharpness πράγμα που στις φωτογραφίες καποιες φορες μπορει να μην γινεται αισθητό, αλλα στην εγγραφή βιντεο είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό.
Ελπιζω σε επόμενη αναβάθμιση να διορθώσουν το θεμα με την τεχνητή οξύτητα γιατι είναι κριμα με ένα τοσο καλο αισθητήρα να μενει στο τέλος πικρή γεύση.
Βεβαια υπαρχουν και οι επιλογες χρήσης αλλων software όπως το a better camera που πιθανον να μην παρουσιάζουν την ιδια εικονα αλλα αυτό είναι μια επιπρόσθετη εφαρμογή .
Το φλας του είναι αρκετα δυνατό αλλα όχι σωστα συγχρονισμένο και αυτό εχει ως συνέπεια στις λήψεις με ρύθμιση auto οι φωτογραφίες να βγαίνουν σκοτεινές δίνοντας την εντύπωση πως το φλας του είναι αδύναμο.
Αυτό δεν ισχύει αφου με την ρύθμιση του φλας συνεχώς ανοικτό δεν υπάρχει θεμα και οι φωτογραφίες φωτίζονται σωστά.
Τελος όσον αφορα την λήψη βιντεο η καμερα του τραβά 1080 στα 30fps όχι τοσο ομαλα σε ότι αφορα την κίνηση αλλα εξίσου καλα με τις φωτογραφίες σε ότι εχει να κάνει με την αντίθεση.
Συμπέρασμα.
Το honor 6 αν και εχει συμπληρώσει ηδη 7 μηνες κυκλοφορίας , παραμένει από τα πιο πλήρη πακετα της αγορας και σύντομα όπως δειχνουν οι διαρροές θα παρει και την τελευταία android lollipop.
Η τιμη του σε προκαλεί να το συγκρίνεις με συσκευές μεσαίας κατηγορίας αλλα μια τέτοια σύγκριση θα ηταν πολυ εύκολη για το Honor και υπερβολικά άδικη για της συσκευές αυτης της κατηγορίας.
Συγκρίνοντας το λοιπον με τις κορυφές…
τα θετικά του:
Πολύ καλη αυτονομία ( φτανει βεβαια να χρησιμοποιηθούν οι ευκολίες της Huawei)
Ποιοτική κατασκευή
Δεν υπάρχουν ελλείψεις σαν αυτές που συναντάμε σε άλλες ναυαρχίδες ( micro sd, Radio, Notification LED , όλα μεσα)
Τιμή από 270 ευρω.

Αρνητικά:
Οθονη ( ύστερη σε θέαση υπο γωνία)
Software Κάμερας ( ιδιαίτερα σε ότι εχει να κανει με την οξύτητα και την κίνηση του βιντεο)
Κάποια lags σε συγκεκριμένα μενού
Μη αφαιρούμενη μπαταρία

Να σημειώσω πως το παραπανω κείμενο αφορα το ευρωπαϊκό Honor H60-L04
Η διευκρίνιση γινεται γιατι πιθανόν να υπάρχουν διαφορές στην αυτονομία σε δικαρτες συσκευές όπως και ατασθαλίες στο software λογω κινέζικων εφαρμογών
Huawei Honor 6 Smartphone Highlight:
- 5 inch screen, 1920 x 1080 pixel display
- HUAWEI Hisilicon Kirin 920 octa core
- 13.0MP rear camera, 5.0MP front camera
- 3GB RAM, 16GB ROM
- Android 4.4

Huawei Honor 6 Smartphone Basic Information
Model: Huawei Honor 6
Band: 2G: GSM 900/1800/1900MHz
3G: TD-SCDMA:B34(2000MHz (A)) / B39(1900MHz (F))
4G: TDD-LTE: B38(2570-2620MHz) / B39(1880-1920MHz) / B40(2300-2400MHz) Before you make the order of 4G version ,please make sure your country and carrier support the 4G TD-LTE.
Sim Card: one micro-sim card
Service Provide: Unlocked
OS: Android 4.4 KitKat / Huawei Emotion UI 2.3 - 3.0
CPU: HUAWEI Hisilicon Kirin 920 octa core
GPU: ARM Mali-T624 MP4
ROM: 16GB
RAM: 3GB
Color: Black
Display Size: 5 Inch Incell Screen
Type: IPS, capacitive touch screen
Resolution: 1920 x 1080 pixels
Screen Color: 16000K Colors
Card Extend: Support TF card up to 64GB extended
Camera/Picture Resolution: Dual Cameras, front camera 5.0MP; back camera 13.0MP with flashlight and auto focus

Huawei Honor 6 Mobile Phone Basic Function
FM Radio: Yes
Earphone Port: 3.5mm
Data transfer: USB/Bluetooth
Mobile internet: WAP/WIFI
Phonebook: 500
Message: SMS/MMS
Input: Handwrite/Keypad
GPS: Yes, support both GPS and Glonass
WIFI: Yes
Bluetooth: Yes
Gravity Sensor: Yes
Ringtones Type: Polyphonic/MP3
Audio File Format: MP3/WAV/AMR/AWB
Video File Format: 3GP/MPEG4
Image File Format: JPEG/BMP/GIF/PNG/GIF
E-book Format: TXT/CHM/DOC/HTML
Multi-Touch: Yes, 10 point touch
Other Feature: WIFI, GPS, FM, Bluetooth, Ebook, Email,Messaging, wallpapers, calendar, calculator,clock, camera, tethering & portable hotspot,Dolby Digital Plus, DLNA, Kingsoft Office,motion control(flip to mute, pick up to reduce the ring volume, raise to ear to answer or make calls), screenshot shotcut(power button & volume -), flashlight, etc
Huawei Honor 6 Mobile Phone Size: 139.6mm x 69.7mm x 7.5mm
Huawei Honor 6 Mobile Phone Weight: 130g
1 x Built-in 3100mAh Battery

Photos




 
Last edited:

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,129
Re: Huawei Honor 6 - Top-range με τιμή mid-range

Η Hauwei δείχνει με τα σταθερά βήματα που κανει ως η εταιρία που μπορει να μπει σφήνα και στην συνείδηση του καταναλωτή ως μια ισάξια σε σχεςη με τους κλασικούς "επώνυμους"
Καποια στιγμή θα την τιμήσουμε ήδη και με το P8 έδειξε μια πολυ υποσχόμενη προταςη και σε πιο προσιτή τιμή.

Άψογο και το review για όλους εμάς που δεν έχουμε ιδέα απο την εταιρία με τα θετικα και αρνητικά τους.
 
20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Huawei Honor 6 - Top-range με τιμή mid-range

Αν και αργησε η 5.1 για το L04 , η αναμονή αξιζε .
Εδω και μηνες κυκλοφορούσαν για τα αδερφακια του L02, και L12 κάποιες rom devs ( προπομποί των Stable roms) αλλα προτίμησα να περιμένω την επίσημη σταθερή και τελικα πολυ καλα εκανα
Την χρησιμοποιώ εδω και μια εβδομαδα και ειμαι εντυπωσιασμένος απο την σοβαρότητα που επέδειξε η Huawei αφου μιλαμε για την πιο σταθερή αναβάθμιση που εχω τύχη σε andoid συσκευή.
Στο παρελθον λιγο πολυ ολοι εχουμε καει με αναβαθμίσεις μεγαλων του χωρου ( βλεπε Samsung , Apple ) που αντι για αναβάθμιση προσθετουν βασανα εως ότου τελικα διορθώσουν τα κακως κειμενα.
Με τετοια προηγούμενα ειναι φυσικο να υπαρχει δισταγμός στην προώθηση αναβαθμίσεων ( αλλωστε υπαρχει και το ρητό που λεει οταν δουλεύει κατι καλα δεν το πειραζεις)

Παρολα αυτα διαβάζοντας θετικα σχολια το αποφάσισα και μαλιστα χωρις να ακολουθήσω την συμβουλή περι καθαρής εγκατάστασης κάνοντας αναβάθμιση με το set μου απείραχτο αφου πρωτίστως εβγαλα το root και μετα το ξαναπέρασα με τον ιδιο τροπο.
Η εμπειρία χρήσης παρέμεινε στα ιδια υψηλά επίπεδα τοσο σε σπιρτάδα οσο και σε οτι αφορα τη αυτονομία με υποψια για καλυτέρευσή της σε ενα ποσοστό περιπου 5%
Οι προσθήκες της Emui3.1 διακριτικές αλλα χρήσιμες με κορυφαία την αποδοση της καμερας σε συνθήκες νυκτός ενω θεαματική βελτίωση παρατήρησα και στην διαχείριση της μνήμης.
Συγκεκριμένα ετυχε να δω στο τελος της ημέρας 25 εφαρμογές κρατημένες στην μνημη ( κάποιες απο αυτες απο το πρωι) αφήνοντας διαθέσιμα ακόμα 1,4gb.
Μου αρεσε επίσης που προστέθηκε και η επιλογη απόκρυψης εφαρμογών οπως και τον νεο look στο μενού τερματισμού.

Τελος να σημειώσω πως η Huawei ανακοίνωσε πως θα συμπεριλάβει και το Honor 6 στο επερχόμενο update 6.0 Marshmallow εκδοση που πιθανον να αναβαθμίσει και την emui σε 4.0
 

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
751
Re: Huawei Honor 6 - Top-range με τιμή mid-range

Την Β532 πέρασες; Με ποιον τρόπο; Έχω το L02 αλλά διάβασα απογοητευτικά πράγματα για την Lolipop με διάφορα bugs (ειδοποιήσεις σε προγράμματα messenging, μπαταρία κλπ) και δεν έχω ψηθεί για αναβάθμιση.
 
20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Huawei Honor 6 - Top-range με τιμή mid-range

Την B521 με local update ( δηλαδη κατέβασμα της rom στην sd και περασμα μεσα από το μενού).
Για αυτα που διαβασες σχετικα με προβλήματα είσαι βεβαιος οτι αναφερονται σε stable εκδόσεις και οχι σε πειραγμενες devs;
 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,132
ΑΘΗΝΑ
Απάντηση: Huawei Honor 6 - Top-range με τιμή mid-range

Κάτι που έμαθα σήμερα.Η σειρά Honor ΔΕΝ καλύπτεται με την εγγύηση της αντιπροσωπείας της Huawei στην Ελλάδα.