Sennheiser MX-365 Πρίγκηπες της φτηνής κατηγορίας!

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Sennheiser MX-365 Ακουστικά Earbuds.
(Μικρή Παρουσίαση).​


square_louped_mx_365_blue_01_sq_music_portable_sennheiser.png


square_louped_mx_365_white_02_sq_music_portable_sennheiser.png

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Κατασκευαστή

Colorwhite, red, blue, bronze
Impedance32 Ω
Connector3.5 mm-Gold plated, angled plug
Frequency response20 - 20000 Hz
Sound pressure level (SPL)110 dB (1kHz/1Vrms)
Ear couplingIntraaural
Cable length1.2 m symmetric cable with 3.5 mm-Gold plated, angled plug
Transducer principleDynamic

Τιμή: 13,50 Ευρώ περίπου
Ανέκαθεν μ' ενθουσίαζε η ανακάλυψη συσκευών, εξαρτημάτων, αξεσουάρ με χαμηλή τιμή και πολύ υψηλή σχέση τιμής προς απόδοση.
Τα παραπάνω ακουστικά που απόκτησα πρόσφατα και δοκιμάζω, ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία: Πολύ καλή ποιότητα ήχου και πολύ χαμηλή τιμή!

Από καιρό αναζητούσα ένα καλό ζευγάρι Earbuds. Δηλαδή ακουστικά "ψείρες" καθημερινής χρήσης που να επιτρέπουν όμως την επικοινωνία με το περιβάλλον χωρίς ν' απομονώνουν, κάτι πολύ χρήσιμο και εντελώς απαραίτητο σε πολλές περιπτώσεις. Σε αντίθεση με τα In Ear Monitors (IEM's) που βυσματώνουν στον ακουστικό πόρο και προσφέρουν πλήρη απομόνωση, τα Earbuds απλά εφάπτονται με τον ακουστικό πόρο χωρίς να εισέρχονται και μόνο στηρίζονται στο εσωτερικό του πτερυγίου του αυτιού. Μ' αυτό τον τρόπο επιτρέπουν στους ήχους του εξωτερικού περιβάλλοντος να εισέρχονται και δεν εμποδίζουν την επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην κατηγορία Earbuds λοιπόν βρίσκεται αυτό που έψαχνα. In Ear Monitors (IEM's) έχω ήδη τα Sony MH1 και τα Shure SE 215 για τα οποία ήδη έχουμε ήδη συζητήσει πολλές φορές. Άριστα, εξαιρετικά, εξ αιτίας όμως της ιδιότητας τους ν' απομονώνουν είναι ακατάλληλα για τη συγκεκριμένη χρήση. Χρειαζόμουν Earbuds. Αλλά δεν είναι διόλου εύκολο να βρεθούν καλά Earbuds. Όλοι έχουμε δοκιμάσει διάφορα ακουστικά "ψείρες" με τις φορητές συσκευές μας. Τα περισσότερα είναι φτηνιάρικες κατασκευές, κατάλληλα μόνο για απλή επικοινωνία και καθόλου για σοβαρή ακρόαση μουσικής. Τόσο το χειρότερο για μας που έχουμε κακομάθει με τα καλά μας IEM's και με τα μεγάλα ακουστικά μας. Εν τω μεταξύ τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά και απαρτίζουν τη χαμηλή κατηγορία τιμής είναι εκατοντάδες έως χιλιάδες. Υπάρχουν λοιπόν αξιόλογα Earbuds, κατάλληλα για σοβαρή ακρόαση μουσικής, ικανά να ξεχωρίσουν μέσα από το σωρό;

Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στα Sennheiser MX-365. Μην ξεγελιόμαστε από τη χαμηλή τιμή τους. Τα ακουστικά είναι αξιόλογα. Και ιδού τα συμπεράσματα από τη χρήση τους.

Εμφάνιση: Βγαίνουν σε διάφορα χρώματα, μπλέ, κόκκινο, άσπρο, χρυσό-μπρούτζινο. Ικανοποιούν λοιπόν και τις απαιτήσεις μας για life-style! Ξεφεύγοντας κάπως από το μονότονο. Η Sennhewiser έχει πάρει στα σοβαρά το θέμα της ποικιλίας σε χρώματα, κανένα παράπονο!

Ποιότητα κατασκευής - Ευχρηστία: Με περίβλημα από σκληρό πλαστικό η ποιότητα κατασκευής είναι καλή, τυπική της κατηγορίας. Ο χρόνος θα δείξει πόση είναι πραγματικά η αντοχή τους, μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα. Το καλώδιο, το ευαίσθητο σημείο των περισσότερων ακουστικών της κατηγορίας είναι εύκαμπτο, έχει όμως την τάση να μπερδεύει. Το μήκος του όμως είναι ικανοποιητικό και οι δοκιμές με έπεισαν είναι πολύ καλό όταν χρησιμοποιείται ως κεραία FM, αφού όλες οι φορητές συσκευές αξιοποιούν για το σκοπό αυτό το καλώδιο των ακουστικών. Με τα συγκεκριμένα λοιπόν έχω καλή λήψη και αξίζει να το αναφέρω. Έχω παρατηρήσει ότι η διαφορές στη λήψη του ραδιοφώνου είναι σημαντικές, ανάλογα με ποιό ζευγάρι ακουστικών θα χρησιμοποιήσω στην αντίστοιχη φορητή συσκευή (λογικό: το μήκος και τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά διαφέρουν).

Στη χρήση: Η απόκριση συχνοτήτων των Earbuds μεταβάλλεται σημαντικά, ιδιαίτερα ως προς τον όγκο των χαμηλών που λαμβάνουμε, ανάλογα με τον τρόπο που θα τα τοποθετήσουμε και θα τα στηρίξουμε στο εσωτερικό των πτερυγίων των αυτιών μας. Υπάρχουν μία με δύο θέσεις όπου λαμβάνουμε την καλύτερη απόδοση και πειραματιζόμενοι εύκολα θα τις εντοπίσουμε. Από τη στιγμή που τα τοποθετήσουμε πάντως τα ακουστικά δεν έχουν τάση να γλιστρούν ή να φεύγουν, όπως γίνεται συνήθως με πολλές "ψείρες", φαινόμενο πολύ εκνευριστικό και ενοχλητικό. Επιπλέον, αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο λεπτά ελαστικά προστατευτικά καλύμματα ("σφουγγαράκια") που συνοδεύουν τα ακουστικά. Αν επιλέξουμε να μην τα χρησιμοποιήσουμε, να μην ξεχνάμε να καθαρίζουμε πότε-πότε τις τρυπούλες του πλαστικού τους διαφράγματος από τις σκόνες και τις ακαθαρσίες. Μιά παλιά οδοντόβουρτσα είναι ότι πρέπει γι' αυτό το σκοπό.

Θα αναφέρω ακόμα ότι δεν έτυχε να νοιώσω κάποια ενόχληση, ακόμα κι' όταν τα φοράω για αρκετές ώρες. Με άλλες παρόμοιες "ψείρες" που έχω δοκιμάσει έχει συμβεί αρκετές φορές να νοιώσω κάποιο ερεθισμό από την επαφή με το πλαστικό τους περίβλημα.

Ποιότητα Ήχου: Ερχόμαστε τώρα στο πιο σημαντικό στοιχείο των ακουστικών: τον ήχο τους. Θα τονίσω και πάλι ότι πρέπει να πειραματιστούμε λίγο ώσπου να πετύχουμε τη σωστή τοποθέτηση. Από τη στιγμή που το καταφέρουμε εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι ο ήχος τους δεν έχει καμμία σχέση με τον ήχο που ξέρουμε από τις άλλες ψείρες που έχουμε δοκιμάσει. Ούτε και μ' αυτό που λογικά θα αναμέναμε με βάση τη χαμηλή τιμή τους.

Για τις ακροάσεις χρησιμοποίησα:

-Το κινητό μου LG Optimus 5

-NetBook της HP Compaq Mini CQ10-500EV

-Το γνωστό μας DAP, Sandisk Sansa Clip+

-Την κάρτα ήχου της EMU 0404 USB

-Το DAC και ενισχυτή ακουστικών iFi Nano iDSD​



Χαμηλό: Κατ' αρχήν να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λάβουμε από ένα ζευγάρι Earbuds τον όγκο του χαμηλού που θα λάβουμε από τα μεγάλα Over Ear ακουστικά μας, ή από ένα καλό ζευγάρι IEM's. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το χαμηλό τους είναι ανύπαρκτο. Κάθε άλλο. Είναι εμφανές, διακριτό και ξεκούραστο. Παρακολουθούμε άνετα τη μελωδική γραμμή του μπάσου χωρίς χρωματισμούς ή ελλείψεις. Για να δώσουμε μία αναλογία είναι σαν να παρακολουθούμε μουσικό πρόγραμμα από ένα καλό ζευγάρι δίδρομα ηχεία. Που δε στερούνται χαμηλού, έστω κι' αν δε φτάνουν ως το κάτω-κάτω άκρο του ακουστικού φάσματος.

Μεσαία και υψηλά: Τα ακουστικά εδώ είναι πλήρως ισορροπημένα, δεν τονίζουν κανένα τμήμα του ακουστικού φάσματος και ακριβώς χάρη σ' αυτή την ισορροπία είναι κατάλληλα για πολύωρη χρήση -δεν κουράζουν- και για όλα τα είδη της μουσικής (ή σχεδόν όλα). Είτε πρόκειται για ροκ, είτε για τζαζ ή κλασσική τα ακουστικά προσφέρουν ένα ισορροπημένο και ξεκούραστο άκουσμα που επιτρέπει να χαρούμε και ν' απολαύσουμε τη μουσική μας. Οι διαφορές στην ποιότητα των διαφόρων πηγών είναι επίσης εύκολα αντιληπτές κι' αυτό είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο. Μία ελαφριά ξηρότητα (όχι ενοχλητική) γίνεται επίσης αντιληπτή, αλλά σ' αυτή την κατηγορία είναι αστείο και να το συζητάμε!

Στερεοφωνική Εικόνα: Εδώ μας προσφέρουν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Τα ακουστικά διαθέτουν μία πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα. Δεν φτάνει σε πλάτος ή βάθος τα καλά IEM's ή τα καλά μας "μεγάλα" ακουστικά, είναι όμως πολύ καλή και ξεπερνάει την αντίστοιχη στερεοφωνική εικόνα πολλών γνωστών μεγάλων ακουστικών!

Και τι θα συμβεί αν συνδέσουμε τ' ακουστικά με μία πολύ καλή πηγή, όπως π.χ. το καλό μας iFi Nano iDSD; Βελτιώνονται πολύ και όχι μόνο. Λόγω της υψηλής ευαισθησίας τους θα αποδίδουν εξαιρετικά τις μικροδυναμικές αντιθέσεις ξεπερνώντας στον τομέα αυτό και πολλά μεγάλα καταξιωμένα ακουστικά!

Και το συμπέρασμα από τις δοκιμές και τις ακροάσεις είναι:
Τα μικρά και πάμφθηνα αυτά ακουστικά "ψείρες" είναι απολύτως κατάλληλα για ν' ακούμε και ν' απολαμβάνουμε σχεδόν κάθε είδος μουσικής. Πιστεύω πως η Sennheiser τα έχει εφοδιάσει με πολύ καλούς drivers που χρησιμοποιεί και σε ακριβότερα μοντέλα της, για άλλες όμως χρήσεις.

Να εξηγούμαστε: Δε θα αντικαταστήσουν τα μεγάλα και πανάκριβα ακουστικά μας. Θα διαπιστώσουμε όμως σύντομα ότι θα τα χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο λόγω της ευχρηστίας τους και του ισορροπημένου τους ήχου!

Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα προς όλους και για όλες τις χρήσεις.
Και μιάς και είναι τόσο φθηνά: Ας πάρουμε και δεύτερο ζευγάρι. Έτσι, για να έχουμε και εφεδρείες!
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,353
Ευχαριστουμε,ωραια παρουσιαση :)

Μου ειναι ενδιαφερουσα αυτη η κατηγορια ακουστικων.Βολευει για γενικη χρηση,για εξω,κτλ. Δυστυχως τα γνωστα sony mh1 δε με βολεψαν και βρισκονται εδω και καιρο στο συρταρι.
Παλια ειχα ενα ζευγαρι sony earbuds σαν τα παραπανω και με συνοδευαν παντου μαζι με το discman οταν ημουν φοιτητης.

Με βλεπω να παιρνω ενα ζευγαρι να υπαρχει καθως εμπιστευομαι την αποψη σου,εχεις εμπειρια και μερακι με τον καλο ηχο και τη μουσικη πρωτα βεβαια. :)
Ελπιζω να εισαι και καλα,καλο βραδυ :)

Να σε ρωτησω επισης κατι,εχω παρατηρησει οτι τετοιου τυπου ακουστικα με βολευουν συνηθως με τα σφουγγαρακια,αν μπορεις διευκρινισε ο ηχος που περιγραφεις ειναι με ή χωρις αυτα,και ποιες οι διαφορες αν τα συγκρινες και στις δυο περιπτωσεις...
 
Last edited:

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Συνδεδεμένα πάνω στο κινητό μου με Wi-Fi και Internet Radio με έχουν βολέψει εξαιρετικά. Και σημειωτέον, είναι πολλοί οι ιντερνετικοί σταθμοί με εξαιρετική ποιότητα.

Το θέμα της ευχρηστίας είναι πολύ σημαντικό.
Συζητάμε για Hi-End και απόλυτο ήχο, αλλά πόσα απ' αυτά μας ικανοποιούν σε συνθήκες πραγματικής καθημερινής χρήσης και σε εξωτερικούς χώρους;

Συλλαμβάνω τον εαυτό μου να τα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο, αφήνοντας στην άκρη τα μεγάλα ή τα ακριβά ζευγάρια που επίσης διαθέτω...

Άλλωστε η τιμή τους είναι τόσο χαμηλή, που και να πάθουν κάτι, δεν το πολυσκέφτεσαι!
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Η τιμή τους είναι ακόμα χαμηλότερη απο αυτήν που γράφεις: στα 12 τα βρίσκεις στα "μεγάλα τα μαγαζιά"
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
νομίζω θα υποκύψω....
διότι υπάρχουν στιγμές που με φωνάζουν και δεν χαμπαριάζω ή χάνω τηλέφωνα ή θυροτηλέφωνα
 

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: Re: Sennheiser MX-365 Πρίγκηπες της φτηνής κατηγορίας!

νομίζω θα υποκύψω....

Και δεν θα είσαι ο μόνος.
Μιχάλη,ευχαριστίες,άλλη μια παρουσιάση-διαμάντι.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Αυτή τη στιγμή ακούω το Ballad of a thin man του Bob Dylan από την Νεριτ Kosmos στα 192 kbps με πηγή το iFi Nano DSD.
Και δε θέλω να χρησιμοποιήσω άλλα ακουστικά, διότι χρειάζομαι την επικοινωνία με το περιβάλλον.

Το κόλπο μ' αυτά είναι να βρούμε τη σωστή τοποθέτηση στα αυτιά μας. Όταν το πετύχουμε, ο ήχος προκύπτει φυσικός και ισορροπημένος.

Πάντως καλού-κακού θα επαναλάβω ότι ο σκοπός τους δεν είναι να αντικαταστήσουν τα μεγάλα ακουστικά μας, εντάξει; :cool:
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,353
Μιχαλη,με τα σφουγγαρακια τους,ποσο αλλαζει ο ηχος? Ισχυουν τα καλα σχολια που εγραψες?
Τα βρηκα σημερα σε ενα μεγαλο γνωστο καταστημα στα 13.5 ευρω σε χρυσοκαφετι και σε πορτοκαλι χρωματακι. Σκεφτομαι πως αν με βολεψουν και μ'αρεσει ο ηχος τους,θα ειναι μια αριστη αγορα καθως ειναι βολικα και ευπαρουσιαστα τετοιου ειδους ακουστικα.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Για να είμαι ειλικρινής τα σφουγγαράκια δεν τα χρησιμοποιώ, είναι περιττά, ειδικά αφού τα ακουστικά δεν μου προκαλούν κάποιο ερεθισμό και εφαρμόζουν χωρίς να φεύγουν. Φροντίζω όμως τακτικά την καθαριότητα τους.

Είναι μάλλον λάθος δικό μου η διατύπωση "σφουγγαράκια". Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μικρό κομματάκι ελαστικό (ηχοδιαπερατό) ύφασμα που εφαρμόζει πάνω στο πρόσθιο τμήμα του ακουστικού.

Πάντως θα το δοκιμάσω, αφού το θέλεις... -bye-
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,353
Καλημερα,τα πηρα και γω Μιχαλη τελικα,13.5 ευρω απο το public εδω στο Ηρακλειο.

Πρεπει να τα χρησιμοποιησω παραπανω για να πω μια αποψη πιο ολοκληρωμενη,αλλα ως πρωτη εντυπωση,στο ηχητικο κομματι,συμπιπτουν οι αποψεις μας σε γενικες γραμμες.Τα περιμενα ενα κλικ καλυτερα για να ειμαι ειλικρινης,αλλα οντως για την τιμη εχουν καλη ηχητικη ισορροπια και εικονα,και καλο μουσικο αποτελεσμα.Ειναι λιγο παραπανω λεπτοηχα και ξερα σε καποιες συχνοτητες απ'οτι περιμενα,αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο.
Σε εφαρμογη και ανεση,θα πρεπει και εκει να τους δωσω λιγο χρονο.Η πρωτη εντυπωση ειναι οτι εχουν μια καλη σταθεροτητα,καποιες φορες χρειαστηκε να τα ξαναφτιαξω ενω ακουγα,αλλα ειναι καινουρια και θελει λιγο χρονο παραπανω πριν εκφρασω μια τελικη αποψη.Εχω βαλει τα σφουγγαρακια,και ειναι επαρκως ανετα,αν και ενιωθα λιγακι να με "ξυνουν" λιγο.Σε συγκριση με κατι αναλογα sony που συνηθιζα να χρησιμοποιω παλια,τα mx365 ειναι λιγο πιο μεγαλα/παχια,και μαλλον φταιει αυτο που τα νιωθω λιγο και μου προκαλουν μικρη ενοχληση απο την τριβη.

Αλλα οπως ειπα ειναι νωρις και αυτες ειναι αρχικες εντυπωσεις.Και τα δυο χαρακτηριστικα παντως που ανεφερα ως μειον (στον ηχο και στην εφαρμογη),δεν ειναι εντονα και δε μειωσαν ιδιαιτερα την αισθηση απο τη χρηση τους.Ειναι ενα ζευγαρι ακουστικακια ανετα και ελαφρια,με καλο ηχο για την τιμη τους.
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,353
Τελευταια χρησιμοποιω σχεδον μονο αυτα τα ακουστικακια για να ακουω μουσικη. Τα μεγαλα κλειστου τυπου που εχω (shure srh 840,sony mdr 1r),ζεσταινουν τωρα το καλοκαιρι,το ιδιο και τα sennheiser hd600 τα οποια το καλοκαιρι τα φυλασσω στη ντουλαπα,γιατι εδω που μενω τωρα δεν εχω aircondition και δε θελω να ιδρωνω συνεχεια στα υφασματινα μαξιλαρακια.
Καποιες φορες παρα τη ζεστη,θα χρησιμοποιησω τα shure και τα sony,γιατι δε με πειραζει να ιδρωνω με τα pleather μαξιλαρακια τους.Αλλα και παλι λογω του οτι ζεσταινουν πιο πολυ,ή χαλανε και τα μαλλια μερικες φορες που δε θελω,τελικα χρησιμοποιω σχεδον αποκλειστικα τα mx365.
Στα koss ksc75 και portapro,εχουν χαλασει τα σφουγγαρακια τους (καλλυματα) και εχουν μπει και αυτα στην ακρη.
Τα sony mh1 δε με ειχαν βολεψει ποτε οποτε και αυτα ειναι στο συρταρι εδω και καιρο.

Στον ηχο τα μικρα senns εχουν βελτιωθει λιγο και μου αρεσουν αρκετα,ειναι μια πολυ καλη αγορα για 12-13 ευρω που εχουν. Στα θετικα τους ειναι η σωστη γενικα συχνοτικη ισορροπια,η καλη λεπτομερεια και εικονα,και η καλη τονικοτητα και μουσικη αποδοση.Οπως ειπε και ο Μιχαλης δε θα αντικαταστησουν μεγαλα ακουστικα με καλους ενισχυτες,αλλα ικανοποιουν καποιον που εχει μαθει σε σωστο και καλο ηχο.
Εχω την εντυπωση οτι με το στρωσιμο/παιξιμο με τον καιρο,εχει γινει ο ηχος πιο ομοιογενης και εχει αποκτησει λιγο πιο γλυκια χροια και λιγο καλυτερο σωμα στις μεσοχαμηλες/χαμηλες.Το εχεις παρατηρησει και συ Μιχαλη αυτο?
Εγω τα προτεινω σαν αγορα,και σκεφτομαι σε λιγες μερες που εχει γενεθλια η κοπελα μου,να της κανω και ενα τετοιο δωρο,να ακουει απο το λαπτοπ της.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Στρώσιμο ή βελτίωση δεν έχω παρατηρήσει, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν απασχολήθηκα να το ψάξω.

Από την άλλη πλευρά αξιοσημείωτη είναι και η αντοχή τους στο χρόνο. Τα έχω καταταλαιπωρήσει όσο δε φαντάζεσαι, χωρίς να δείχνουν να επηρρεάζονται. Και όπως σωστά υποδεικνύεις, μ' αυτή τη ζέστη αδύνατο να φορέσει κανείς οτιδήποτε άλλο.

Θεωρώ ότι η Sennheiser έβαλε σ' αυτά τα ακουστικά ότι καλύτερο είχε σε drivers για ακουστικά αυτού του τύπου. Κατά τη γνώμη μου παίζουν καλύτερα, πιο ισορροπημένα, με λιγότερους χρωματισμούς, από τα κατά πολύ ακριβότερα "αθλητικά" ακουστικά της του ίδιου τύπου, όπως τα MX-685, τα οποία επίσης έχω. Από κει και πέρα με ίδιους drivers τα υπόλοιπα στοιχεία της υλοποίησης (κέλυφος, καλώδιο, κλπ) έχουν μεγάλη σημασία, αλλά ποιός κατασκευαστής θα ήθελε να υλοποιήσει "ψείρες" (earbuds) με όρους Hi-End;

Και βέβαια αξίζουν για να τα κάνεις δώρο.
Φυσικά θα κρύψεις την τιμή! :laugh:
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,353
Μιχαλη πηγα σημερα στο Public στο Ηρακλειο απ'οπου και τα ειχα παρει,αλλα ειχαν τελειωσει.Τους ειπα τον κωδικο και το κοιταξαν,αλλα εχουν τελειωσει λεει γενικα...Καποιοι μαλλον διαβαζουν avclub :D

Τωρα ή θα πρεπει να τα παραγγειλω,ή να παρω αλλο δωρακι :)

Για την αντοχη τους δεν εχω ακομη ασφαλη γνωμη,αλλα καποιες φορες ακουω ενα μικρο τριξιματακι,σε πιο υψηλη ενταση και αν εχει πλουσια χαμηλα η μουσικη,αλλα ειναι τυπικο για αυτη τη τιμη και το στυλ ακουστικων.Ειναι ομως ανεπαισθητο και δε μπορω να παω οτι ειναι αρνητικο για την τιμη τους.
Ειναι οντως καλα ισορροπημενα και παιζουν ομορφα.
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Μιχαλη πηγα σημερα στο Public στο Ηρακλειο απ'οπου και τα ειχα παρει,αλλα ειχαν τελειωσει.Τους ειπα τον κωδικο και το κοιταξαν,αλλα εχουν τελειωσει λεει γενικα...Καποιοι μαλλον διαβαζουν avclub :D

Και στο site λένε οτι έμειναν ελάχιστα κομμάτια.
Ευτυχώς πρόλαβα και τα πήρα πριν ένα μήνα. Για τα audiobooks που ακούω, μια χαρά είναι. Για τη μουσική μου, όχι και τόσο. Για μουσική, ΜΗ1.
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,353
Ειχα ενα θεματακι με τα mh1,δε μπορουσα να πετυχω και να συνηθισω μια ικανοποιητικα καλη εφαρμογη. Οποτε αυτα τα sennheiser μου ελυσαν καπως το προβλημα της απλης απροβληματιστης χρησης με μικρα ακουστικακια:)
 
26 June 2006
14,830
Athens
Τα ΜΗ1 είναι άπαιχτα αλλά.... όταν δουλεύουν!

Τώρα έχω μείνει χωρίς ΙΕΜ, κατέστρεψα όλα μου τα ΜΗ1, χεριασμένα και μη (χάλασαν τα drivers ξαφνικά) και ψάχνω αντικαταστάτη...
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Τα ΜΗ1 είναι άπαιχτα αλλά.... όταν δουλεύουν!

Τώρα έχω μείνει χωρίς ΙΕΜ, κατέστρεψα όλα μου τα ΜΗ1, χεριασμένα και μη (χάλασαν τα drivers ξαφνικά) και ψάχνω αντικαταστάτη...
Αν έχεις 2-3 χαλασμένα ζευγάρια, αφού πιάνουν τα χέρια σου, πάρε από το κάθε ζευγάρι τον καλό driver (συνήθως χαλάει μόνο το ένα) και φτιάξε ένα καλό ζευγάρι.
Αν ήμουν κι' εγώ DIYer θα το είχα κάνει ήδη.
Αλλιώς πήγαινε σε σοβαρό IEM. Shure SE-215, AKG κλπ. Στο κατοστάρικο, αλλά σαφώς ηχητικά ανώτερα των MH1, με μικρές μεν διαφορές, αλλά υπαρκτές.

Όσο για τα μικρούλια Sennheiser μιά χαρούλα παίζουν μουσική. Ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε "ψείρα", παίζουν καλύτερα κι' από πολλά φτηνά ή φτηνιάρικα IEM's που κυκλοφορούν σαν αξεσουαρ για κινητά ή MP3 Players.