KD HAIII Buckle V6 - Οικονομικός ΑΑΑ φακός μπρελοκ κλειδιων με δυνατό Throw

Bakalakos

AVClub Enthusiast
7 October 2014
806
Καλαμάτα
Εδώ και καιρό έψαχνα ένα φτηνό φακό μπρελόκ για τα κλειδιά της αποθήκης, μιας και ο Olight i3S ήταν πολύ ντελικάτος για τέτοια χρήση. Μετά από κάμποσες αποτυχημένες αγορές από Ebay έπεσε το μάτι μου σε ένα ποστ στο BLF για ένα μικρο φακουδάκι ΑΑΑ με πολύ καλό Throw για το μέγεθος του και τιμή κάτι πάνω από τα 10$ η αναφορά λοιπόν γινόταν για τον Buckle V6 της KaiDomain η τιμή του οποιου έχει πέσει στα 5$ πλέον.

Στα χέρια μας έχουμε ένα προσεγμένο φακό απο αλουμίνιο που δεν θυμίζει τις φτηνές και παραπλήσιας τιμής επιλογές που κυκλοφορούν στην αγορά αλλά φέρνει πιο πολύ σε ακριβότερες λύσεις. Η στιβαρή του κατασκευή και η προσοχή στην λεπτομέρεια στην αρχή με ξένισαν για το επίπεδο της τιμής του, μέχρι και λιπαντικό στα πάσα του καπακιού είχε πράγμα που δεν το συναντάς ακόμα και σε ακριβά μοντέλα μερικές φορές. Οι Εγκοπές "διαμάντι¨σε όλο το μήκος του σώματος είναι βαθιά χαραγμένες για να μην γλιστρά από το χέρι εύκολα ενώ ακόμα και το όνομα του φακού είναι σκαλισμένο. Από θέμα
μεγέθους συγκαταλέγεται στους μεγάλους ΑΑΑ πράγμα που οφείλεται στην στιβαρή κατασκευή τα χοντρά τοιχώματα το ενισχυμένο πίσω μέρος του που δέχεται τον κρίκο και το βαθύ κάτοπτρο το οποίο όμως τον βοηθά να φωτίζει πιο μακριά από τα δεδομένα τις κατηγορίας τους τοποθετώντας τον πολύ ψηλά.

Μπορεί να δεχτεί τόσο μπαταριά ΑΑΑ όσο και την αντίστοιχη μεγέθους μπαταριά λιθιου, το LED είναι ένα ΧΡ-Ε Q5 και αποδίδει σύμφωνα με τον κατασκευαστή 110 Lumen (70 σε άλλο σημείο της σελίδας) τα οποία είναι υπεραρκετά για την φύση του φακού τα οποία βοηθούμενα από το λείο και σχετικά μεγάλο κάτοπτρο τον κάνουν από τους φωτεινότερους της κατηγορίας του. Εδώ να αναφέρω πως έχει μόνο μια σκάλα και πως με μια τυπική επαναφορτιζόμενη μπαταρία 900mAh με έβγαλε 55 λεπτά πριν αρχίσει σταδιακά να πέφτει η ένταση του και τα φτάσουμε στην 1,5 ώρα που ενώ ακόμα ήταν αναμμένος δεν ήταν πλέον καθόλου χρηστικός


Εδώ τα στοιχεία του όπως τα δίνει στην σελίδα της η KaiDomain


Lens Material:Double-Side AR Coated lens
Emittor Type:RT XR-E Q5
Reflector:SMO Aluminum
Drop-in LED Circuit:Constant Boosted and Current Regulated
Springs:Steel Gold Coated
Modes:Single Mode
Swith Type:Twisty
Finish Type:Type III harden anodization in black
Configuration Material:Aluminum
Lumen/Runtime:70 Lumens/80 minutes(AAA NIMH),
60 minutes(AAA Alkaline)
LED Tint:WC


Length (7.75cm): Weight (28.5g) Head Diameter: (1.65cm)

Βattery Type:1AAA Alkaline/GP/Rechargeable Cell/1.7V Lithium (10400 directdrives the LED)
Voltage input range (0.8V~3.2V)
Voltage & Current (DC Power Supply)
1.2V~1.6A 1.5V~1.0A (best option) 3.0V~0.37A
IMG_1330_zpsv5z8nhjd.jpg



IMG_1336_zps9f1obcii.jpg



IMG_1321_zpscphlxb7u.jpg



Katoptro_zpsawdftjvy.jpg



Modelo_zpsvr55qf8d.jpg



compare%201_zps2unqvp0u.jpg

Εδω σε σύγκριση μεγέθους με τους πολύ διαδεδεμένους SK68 κλόνο και τον Olight i3S


Mikos_zpsfun7pzix.jpg



Diametros_zpscivzo1il.jpg




Κλείνοντας να πω πως αξίζει με το παραπάνω τα χρήματα του και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο με την απόδοση του (κορυφή για ΑΑΑ) αλλά και την αξιοπιστία του τον ένα μήνα που τον έχω στην κατοχή μου. Τον προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει μια οικονομική λύση για μπρελόκ φακό, αλλά και γιατί όχι για ένα μικρό δωράκι σε κάποιο κοντινό σας άτομο.

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για τις φώτο που μάλλον δεν πληρούν τα στάνταρ μιας παρουσίασης αλλά δεν έχω ούτε τις γνώσεις αλλά και δεν βοηθά και η compact μηχανή που έχω.
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,490
Βριλήσσια
Αριστος Θαναση, μπραβο, πολυ καλα το παρουσιασες το φακουδακι, και οι φωτο μια χαρα και ομορφα δινουν το στιγμα του φακου.

Πραγματικα η τιμη του φακου με αυτο που βλεπουμε στις φωτογραφιες ειναι κατι παραπανω απο ευκαιρια.

Τα περισσοτερα λουμενς που ειδες, ισως σχετιζονται με την χρηση μπαταριας λιθιου. Βλεπω οτι το voltage range ειναι απο 0.8 εως 3.2 βολτ.

Το οτι εχει μονο μια σκαλα δεν ειναι καλο, καθως την μπαταρια θα την τρωει μεσα σε 10 λεπτα λειτουργιας. Μπορεις να το τσεκαρεις αν εχεις eneloop.

Oπως γραφεις ομως, για τα κλειδια της αποθηκης, ειτε για καποιο σκοπο που το φακουδακι χρησιμοποιειται μια στο τοσο, ειναι μια εξαιρετικη αγορα.
 

Bakalakos

AVClub Enthusiast
7 October 2014
806
Καλαμάτα
Το οτι εχει μονο μια σκαλα δεν ειναι καλο, καθως την μπαταρια θα την τρωει μεσα σε 10 λεπτα λειτουργιας. Μπορεις να το τσεκαρεις αν εχεις eneloop.

Lumen/Runtime: 70 Lumens/80 minutes(AAA NIMH) Όπως έγραψα ποιο πάνω με φρεσκοφορτισμένη 900mAh Tronic έφτασε τα σχεδον 55 λεπτά πριν αρχίσει να ντιμάρει. Το φως του μέχρι τότε ήταν στα επίπεδα του HI του Olight i3S αλλά λόγο κατόπτρου έδινε την εντύπωση ποιο δυνατού φακού.


Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια μόλις βρω χρόνο θα ετοιμάσω και παρουσίαση του DQG Tiny AA που παρέλαβα προχτές, του μικρότερου ΑΑ φακού που υπάρχει.
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,490
Βριλήσσια
Aν ειναι ετσι, το φακουδακι επρεπε να κοστιζει τουλαχιστον τα διπλα, μην πω τα τριπλα λεφτα απο τα $5 που κοστιζει τωρα!! Πολυ καλη αποδοση, φαινεται οτι κατι καλο εκαναν στην καινουρια εκδοση V6.
 

Xmoran

AVClub Enthusiast
7 February 2011
1,094
Ν. ΣΜΥΡΝΗ
Πολύ καλή παρουσίαση :SFGSFGSF:

και πολύ καλό το φακουδάκι ! Τόσο μου άναψες τα λαμπάκια πάλι.... μα δεν θα ησυχάσουμε ποτέ ?!? :Banane0:
 

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,194
καλη ευκαιρα....καποτε ηταν πολυ πιο ακριβος. Ας ειναι το παλιο λεντ.
Με ενα ΧΜΛ θα περαξει!

κοντα εισαι για να κανεις καλυτερες φωτο. με τι φωτισμο της εβγαλες?
 

Bakalakos

AVClub Enthusiast
7 October 2014
806
Καλαμάτα
Λευκή Α4 για background, φυσικός φωτισμός από το παράθυρο + φλας + ο μικρός olight i3S. Δεν βοηθάει καθόλου η μηχανή για χρήση σε εσωτερικό χώρο :-(

Στα του φακού τώρα, εάν γίνει η αλλαγή σε XML θα τα βγάζει πέρα η ΑΑΑ ή θα πάμε αναγκαστικά σε Λιθίου. Εγώ σκεφτόμουν κάτι σε dedomed XPG2, ίδωμεν.
 
Last edited:

flashlight

Senior Member
4 April 2013
636
Πολύ ομορφη παρουσίαση! Το φακουδακι φαινεται σουπερ!:SFGSFGSF:
 

Bakalakos

AVClub Enthusiast
7 October 2014
806
Καλαμάτα
Θανάση σε πόσες μέρες παρέλαβες το φακουδάκι από kaidomain ?


Άργησαν να εκτελέσουν την παραγγελία καμιά εβδομάδα σχεδόν, συν 21 μέρες μέρες έκανε από την μέρα της αποστολής μέχρι την παραλαβή, πιάσαμε σχεδόν μήνα.

Εάν τον πάρεις έχει και κουπονάκι "BLF" -5% πλέον στα όλα τα φακοειδή στο KaiDomain.
 

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,194
Λευκή Α4 για background, φυσικός φωτισμός από το παράθυρο + φλας + ο μικρός olight i3S. Δεν βοηθάει καθόλου η μηχανή για χρήση σε εσωτερικό χώρο :-(

κανε μια πατεντα με αλουμινοχαρτο για να παει το φλας πανω. Απο πανω βαλε ενα λευο δισκο η κατι τετοιο.
θες βεβαια υπερεκθεση. ετσι κανω εγω
 

Pstelios

AVClub Addicted Member
28 September 2006
2,489
Πήρα 2 έτσι για να κάνω δωράκι τον 2ο, για το μέγεθός του, το φως είναι εντυπωσιακό.
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα επαναφορτιζόμενες, έβαλα Μία ααα από το ΙΚΕΑ :)