V-Moda XS Boutique Review

Aurum

Established Member
8 April 2013
242
Υπάρχαν στην έκθεση, αλλά σχόλια δεν ακούστηκαν. Καιρός να τα συζητήσουμε λίγο!:drummer:
V-Moda XS Review (on ear headphones) Από εδώ: http://musicaudiocomputer.blogspot.gr/p/v-moda-xs-review-on-ear-headphones-on.html


Ίσως να είναι από τα περισσότερο αδικημένα on-ear ακουστικά στην ελληνική αγορά! Τα V-Moda XS είναι μια πιο καινούργια και βελτιωμένη έκδοση των Μ80, δηλαδή των on ear ακουστικών της V-Moda με τον ήχο M-Class "Modern Audiophile". Στην Ελλάδα μπορεί να τα βρει κανείς σε πολλά καταστήματα καταστήματα, στα 200 ευρώ περίπου.

Συσκευασία και παρελκόμενα: Έρχονται σε ποιοτικό (και ιδιαίτερο) κουτί, συνοδευόμενα από σκληρή θήκη μεταφοράς (στην οποία χωράνε μόνο «διπλωμένα»), αποσπώμενο καλώδιο με μικρόφωνο και κουμπί πολλαπλών λειτουργών, καθώς και τα παρελκόμενα έγγραφα. Επίσης περιλαμβάνονται και δύο καλύμματα V-KORK για μια λειτουργία που θα περιγράψω παρακάτω.

Κατασκευή: Είναι αναμφίβολα καλά κατασκευασμένα. Αναλυτικότερα, το πάνω μέρος της στέκας έχει επένδυση δέρματος, ο σκελετός της στέκας είναι πολύ στιβαρός (κατά πάσα πιθανότητα μεταλλικός), οι προεκτάσεις που στηρίζουν τις καμπίνες των μεγαφώνων είναι μεταλλικές και οι καμπίνες οι ίδιες είναι πλαστικές, ενώ στην στα πλαϊνά (δεξιά και αριστερή όψη δηλαδή) μπορεί να τοποθετήσει ο χρήστης τα «πλακάκια». Δηλαδή: Όπως φαίνεται στις εικόνες, τα ακουστικά έρχονται με μαύρα ή ασημί πλακάκια πάνω στις καμπίνες των μεγαφώνων. Ο κάτοχος μπορεί όμως να παραγγείλει δικά του εξειδικευμένα πλακάκια με διάφορα χρώματα και σχέδια χαραγμένα επάνω τους, κάνοντας έτσι τα ακουστικά του πιο «προσωπικά».

Δυνατότητες: Το λεγόμενο CliqFold Hingeβ„’, δηλαδή η δυνατότητα των ακουστικών να διπλώνουν.

Το καλώδιο είναι αποσπώμενο, με μικρόφωνο για κλήσεις και ένα μοναδικό κουμπί, το οποίο έχει όμως πολλές δυνατότητες. Σε Apple συσκευές με ένα απλό πάτημα κάνει play-pause, με δύο συνεχόμενα προχωράει στο επόμενο τραγούδι, με τρία κάνει fast forward και με ένα παρατεταμένο κάνει τη συσκευή να μας «διαβάσει δυνατά» τον τίτλο του τραγουδιού που ακούμε (και στα Ελληνικά!). (Η εταιρία διαθέτει και άλλους τύπους καλωδίων)



Τα ακουστικά έχουν δύο εισόδους, και έτσι μπορούμε να μιξάρουμε δύο πηγές ταυτόχρονα («Mix two sources at the same time or daisy chain headphones with your friends»). Όταν χρησιμοποιούμε μία είσοδο μόνο, τότε μπορούμε να προστατέψουμε την άλλη με ένα από τα δύο παρεχόμενα V-KORK.


Ήχος: Το πιο σημαντικό κομμάτι της συσκευής. Έχουν αναμφίβολα μια ιδιαίτερη ηχητική υπογραφή. Με δυο λόγια: Γλυκός ήχος με αρκετά μεσαία, καλά μπάσα και λίγα πρίμα. Αναλυτικότερα: Τα μπάσα είναι καλά ελεγχόμενα, σε σωστή κατά την άποψή μου «ποσότητα», χωρίς να επισκιάζουν το υπόλοιπο φάσμα. Τα μεσαία είναι τονισμένα (ιδιαίτερα το χαμηλομεσαία), πράγμα που μου αρέσει ως χαρακτηριστικό, όμως αυτός ο τονισμός δεν λειτουργεί εις βάρος του ήχου, απλά κάνει την ηχητική υπογραφή πιο ξεκούραστη και προσθέτει μια «γλύκα». Τα πρίμα είναι αναμφίβολα λίγα, αλλά αρκετά καθαρά. Δεν θα τα χαρακτήριζα λαμπρά, αλλά έχουν αρκετή ανάλυση. Πρόβλημα θα έλεγα ότι υπάρχει μόνο σε ηχογραφήσεις που έχουν από φύση τους λίγα πρίμα, στις υπόλοιπες απλά τα πρίμα είναι πιο χαμηλά σε ένταση από το υπόλοιπο φάσμα.

Η ανάλυση είναι πολύ καλή, καθώς δεν είναι υπεραναλυτικά και κουραστικά, αλλά μπορεί κανείς κάθε στιγμή να ξεχωρίσει τα όργανα και τις φωνές. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι τα ακουστικά δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα να ακούσει όσο αναλυτικά θελήσει: Δηλαδή, ακούγοντας μουσική για ξεκούραση, μπορείς να αφεθείς στη μουσική ως ένα ενιαίο αποτέλεσμα των επιμέρους συντελεστών (οργάνων, φωνητικών κλπ). Αν πάλι θέλεις να «χωθείς» στην ηχογράφηση, τότε τα ακουστικά δίνουν τη δυνατότητα για εμβάθυνση και διαχωρισμό των οργάνων.

Οι χροιές είναι ξεκούραστες και ζεστές, σε καμία περίπτωση άγριες.

Πως χρησιμεύει μια τέτοια ηχητική υπογραφή στην καθημερινότητα; Σε ακροάσεις σε ήσυχο περιβάλλον χωρίς εξωτερικούς θορύβους δεν χρειάζεται να πω πολλά, καθώς ο ήχος είναι όπως τον περιέγραψα παραπάνω. Τι γίνεται όμως σε συνθήκες θορύβου, όπως σε εξωτερικούς χώρους και μέσα μεταφοράς; Τα ακουστικά ως on ear πρέπει να ανταποκρίνονται και σε τέτοια χρήση. Σε χώρους θορύβου συνήθως χάνονται τα μπάσα και το κάτω κομμάτι των μεσαίων. Άρα λοιπόν ο ακροατής ακούει πολύ έντονα τα πρίμα. Η ηχητική υπογραφή των V-Moda XS λύνει μερικώς το πρόβλημα, καθώς τα πρίμα δεν είναι πολύ δυνατά ώστε να γίνονται κουραστικά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εφαρμογή και πολύωρη χρήση: Ο ηχητικός χαρακτήρας την ακουστικών δεν κουράζει καθόλου, και η κατασκευή τους τα κάνει πολύ ελαφριά και ξεκούραστα (προσέξτε το Left-Right, έχει σημασία!).

Οδήγηση: Δεν χρειάζονται κάτι ιδιαίτερο, ένα ipod τα οδηγεί άκρως ικανοποιητικά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι μια καλύτερη οδήγηση (ιδιαίτερα σε πηγές μη καλής ποιότητας) δεν μπορεί να τα ωφελήσει.

Όλες οι παρατηρήσεις έγιναν με ποικιλία μουσικού προγράμματος (π.χ rock, pop, country, ποικίλα soundtracks, και ελληνική μουσική) αφού τα ακουστικά είχαν στρώσει πλήρως.

Looks: Νομίζω ότι εδώ δε χρειάζονται σχόλια, μπορεί ο καθένας να κρίνει μόνος του!

attachment.php
 

Attachments

  • SPEAKEASY.jpg
    SPEAKEASY.jpg
    14.1 KB · Views: 343
  • XS_popup_portability.jpg
    XS_popup_portability.jpg
    100.1 KB · Views: 347
  • flying-xs.jpg
    flying-xs.jpg
    42 KB · Views: 567
  • XS_portability-big.jpg
    XS_portability-big.jpg
    129.3 KB · Views: 609

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Ο reviewer είναι πράγματι πολύ αναλυτικός και προσεκτικός.
Καλύπτει σχεδόν όλα τα θέματα των ακουστικών.
Είναι όμως φανερό: Ο ίδιος δεν είναι Audiophile. Παραμένουν λοιπόν κάποια ερωτήματα σχετικά με τον ήχο των ακουστικών.

Πως συμπεριφέρονται τα ακουστικά αυτά με τη συγκεκριμένη ηχητική υπογραφή με πιο απαιτητικά είδη μπυσικής (κλασσική, τζαζ κλπ);
Πως αποδίδουν με μία καλύτερη πηγή (π.χ. με ένα καλό DAC/Ενισχυτή ακουστικών);
Δεν μπορώ να απαντήσω φυσικα, αφού δεν έχω δοκιμάσει τα ακουστικά αυτά.

Παρ' όλ' αυτά το παραπάνω review μας κινεί πραγματικά το ενδιαφέρον...
 

Aurum

Established Member
8 April 2013
242
Χαίρομαι για το ενδιαφέρον, και κάθε συμβουλή και παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη.
Οι πηγές, με τις οποίες δοκιμάστηκαν τα ακουστικά ήταν κυρίως iPod nano και android tablet με CMOY φορητό ενισχυτή ακουστικών και την εφαρμογή HiBy Music.
Όντως θα ήταν βοηθητικό να δοκιμάσω τα ακουστικά με καλό DAC/Ενισχυτή ακουστικών και με κάποια ακόμα είδη μουσικής, θα προσπαθήσω να βρω το χρόνο να το κάνω.
Πάντως οι ηχογραφήσεις (άλμπουμ) για τις δοκιμές ήταν ποιοτικές (π.χ Privateering, Sailing to Philadelphia by Mark Knopfler, The Beatles Featuring Tony Sheridan First! Stereo Vesion, Eric Clapton Unplugged, Fleetwood Mac Tango in the Night, Wag The Dog OST, Pink Floyd Dark Side of the Moon, Θανάσης Πολυκανδριώτης και οι Επόμενοι live στο Μέγαρο Μουσικής, κάποια του Eros Ramazzotti κλπ.)
 

Manosss

AVClub Addicted Member
7 June 2012
2,251
Πειραιάς
Συμφωνώ με την άποψη του Sonus αν και για να πούμε την αλήθεια έχω την εντύπωση οτι γενικά η V-moda δεν στοχεύει σε audiophile κοινό. Ακόμα και τα M-100 δεν νομίζω ότι έχουν τέτοια χαρακτηριστικά. Από προσωπική εμπειρία (έχω τα crossfade LP) έχω την εντύπωση οτι η Vmoda στοχεύει σε αυτό που λέμε "fun" ήχο που χωρίς να ξεφεύγει ταιριάζει πιο πολύ σε ηλεκτρονική μουσική σε συνδυασμό πολύ ωραίο design, καλή ποιότητα κατασκευής και εύκολη οδήγηση.

Διαβάζοντας το review όμως τα XS φαίνονται πιο flat και καλύτερα all around.
Πάντως τα LP ανταποκρίνονται πάρα πολύ καλά σε equalizer προκειμένου να ισορροπήσουν όπου και δείχνουν ότι πραγματικά έχουν δυνατότητες. Aurum έχεις δοκιμάσει να παίξεις με τον equalizer στα ΧS?
Επίσης τα LP οταν συνδέθηκαν με το ifi Μicro idsd είχαν πολύ μικρό scale. Απέδωσαν σχεδόν το ίδιο. Αναμένω κάτι παρόμοιο και για τα ΧS
 

Aurum

Established Member
8 April 2013
242
Συμφωνώ με την άποψη του Sonus αν και για να πούμε την αλήθεια έχω την εντύπωση οτι γενικά η V-moda δεν στοχεύει σε audiophile κοινό. Ακόμα και τα M-100 δεν νομίζω ότι έχουν τέτοια χαρακτηριστικά. Από προσωπική εμπειρία (έχω τα crossfade LP) έχω την εντύπωση οτι η Vmoda στοχεύει σε αυτό που λέμε "fun" ήχο που χωρίς να ξεφεύγει ταιριάζει πιο πολύ σε ηλεκτρονική μουσική σε συνδυασμό πολύ ωραίο design, καλή ποιότητα κατασκευής και εύκολη οδήγηση.

Έχω ακούσει τόσο τα LP όσο και τα M-100 και, όπως είπες, είναι πολύ πιο fun και μη flat σε σχέση με τα XS. Τα XS είναι μια απόπειρα της εταιρίας να προσεγγίσει το audiophile κοινό κρατώντας παράλληλα τις αρετές που ανέφερες (πολύ ωραίο design, καλή ποιότητα κατασκευής και εύκολη οδήγηση). Κατ' εμέ είναι αξιόλογη, καθώς ο ήχος τους μπορεί να μην χαρακτηριστεί "high fidelity" (σχετικό είναι βέβαια, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ) κυρίως λόγω έλλειψης πρίμων, αλλά πάντως είναι πολύ ποιοτικός και ευχάριστος. Σίγουρα δεν έχουν το πολύ μπάσο των LP.

Διαβάζοντας το review όμως τα XS φαίνονται πιο flat και καλύτερα all around. Ακριβώς.
Πάντως τα LP ανταποκρίνονται πάρα πολύ καλά σε equalizer προκειμένου να ισορροπήσουν όπου και δείχνουν ότι πραγματικά έχουν δυνατότητες. Aurum έχεις δοκιμάσει να παίξεις με τον equalizer στα ΧS? Καλή ιδέα! Δεν το έχω κάνει, αλλά θα το δοκιμάσω.
Επίσης τα LP οταν συνδέθηκαν με το ifi Μicro idsd είχαν πολύ μικρό scale. Απέδωσαν σχεδόν το ίδιο. Αναμένω κάτι παρόμοιο και για τα ΧS.
//
 

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,689
Αθήνα
Εδώ κ πολύ καιρό μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον χωρίς να έχω καταφέρει να τα ακούσω κυρίως λόγω της εργονομικών τους χαρακτηριστικών και της ευκολίας μεταφοράς κλπ.
Από την άλλη η φυσικότητα στον ήχο κ δη στα unplugged όργανα κ φωνές (βλ. κλασική, όπερα, τζαζ.. κλπ) είναι το κύριο ηχητικό χαρακτηριστικό που αναζητώ οπότε θεωρώ πως μάλλον δεν θα είναι για εμενα...
Όπως κ να έχει θα ήθελα με την πρώτη ευκαιρία να τα ακούσω!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστούμε για την παρουσίαση!!!