Vodafone Smart Prime 6 (4G)

Καλησπέρα σε όλους

Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε αυτή την κατηγορία. Αφορμή στάθηκε η αναγκαιότητα για αγορά νέας συσκευής, αφού έτσι κι αλλιώς είχα μείνει πολύ πίσω, εξυπηρετούμενος μέχρι σήμερα με το πολύ αξιόπιστο Sony Erricson Xperia X10 mini pro, που με έχει εξυπηρετήσει αφάνταστα στην καθημερινή χρήση, η οποία βέβαια περιορίζεται σε καθαρή τηλεφωνία, κάποια SMS και ενίοτε μερικές φωτογραφίες ή κάποια βιντεάκια στιγμής.

Πριν 3,5 χρόνια περίπου, και προκειμένου να έχω ένα δεύτερο τηλέφωνο για την επαρχία κυρίως, σε μέρη όπου το δίκτυο της Vodafone δεν έπιανε, αγόρασα από το Γερμανό ένα Samsung Galaxy Mini S-5570, το οποίο λειτουργεί κι αυτό άψογα μέχρι σήμερα, ως cosmo-κάρτα, εκεί που έχω σήμα μόνο από Cosmote.

Είπα λοιπόν, κι εγώ να αναβαθμιστώ με μια πιο σύγχρονη συσκευή, αλλά με περιορισμένο κόστος. Με μια γρήγορη έρευνα, ξεχώρισα 4 συσκευές, που ήταν κοντά στο κόστος που υπολόγιζα, εκ των οποίων οι 3 ήταν σε προσφορά και η 4η (το Vodafone Smart Prime 6, που τελικά αγόρασα) διατηρούσε ακόμα χαμηλό κόστος σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην κατηγορία, στα 139,90 €. Οι άλλες τρεις ήταν:
1) Η Huawei P8 Lite (Σε προσφορά στα 169 €. Μακράν η καλύτερη από όλες, αλλά το στοκ της προσφοράς εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού και έτσι δεν μπορεσα να την αποκτήσω)
2) Η Sony Xperia E4G (Σε προσφορά στα 129 €)
3) Η LG Leon 4G (Σε προσφορά στα 129 €)

Η συσκευή που τελικά αγόρασα, συγκρινόμενη με αυτές του ανταγωνισμού, είχε τα ίδια και, σε κάποια σημεία, καλύτερα χαρακτηριστικά και ήταν και άμεσα διαθέσιμη, ενώ όλες οι άλλες (για τη Huawei το έγραψα ήδη) δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες. Επίσης, η πληροφόρηση που είχα ήταν ότι το Prime 6 θα έβγαινε πολύ γρήγορα εκτός στοκ, επειδή η προσφερόμενη τιμή το έκανε πολύ ελκυστικό σε αυτή την κατηγορία και τα διαθέσιμα ήταν πολύ λίγα. Πράγματι, μια ώρα μετά την αγορά του, το τηλέφωνο βγήκε στα Μη Διαθέσιμα (εκτός στοκ).

Μια σύντομη παρουσίαση.

1) Το Link για τη συσκευή
2) Τα χαρακτηριστικά του

3) Εικόνες
Smart_prime_6_silver_front.png
Smart_prime_6_silver_back.png


vodafone-smart-prime-6-2.jpg
top-pic_3296534b.jpg


Από τις παραπάνω εικόνες, αντιλαμβάνεστε ότι βγαίνει σε δυο χρώματα, το ένα ανοιχτό και το άλλο σκούρο. Εγώ διάλεξα το σκούρο.

Και τώρα θέλω να ρωτήσω τους γνώστες της κατηγορίας μια κρίσιμη ερώτηση. Πρίν από αυτό, πρέπει καταρχάς να διευκρινίσω ότι τη συσκευή δεν έχω ακόμα αρχίσει να την χρησιμοποιώ, γιατί εδώ που βρίσκομαι, υπάρχουν κάποια θεματάκια με τη λήψη και το σήμα, καθώς και με την υποστήριξη από το τοπικό κατάστημα. Οπότε σκέφτομαι να τη βάλω μπροστά σε λίγες μέρες, που θα γυρίσω στην Αθήνα.

Η ερώτηση:

Όσο κι αν έψαξα, δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάπου πλήρες manual, ελληνικό ή αγγλικό. Το site της Vodafone δεν έχει τίποτα. Στο Internet, όσο κι αν έψαξα, δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι. Έστειλα email στη Vodafone, ζητώντας εγχειρίδιο οδηγιών, αλλά απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα. Ανζητώ λοιπόν, μια πηγή, που θα μπορούσα να βρω έναν πλήρη οδηγό χρήσης, έστω κι αν αυτός δεν προσφέρεται σε εκτυπώσιμη μορφή (μπορεί να είναι λ.χ. βίντεο ή κάτι παρόμοιο).

Ευχαριστώ.
-
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,476
Μεταμορφωση
Όλα αυτά συνήθως είναι κάποια κινέζικα rebranded.
Δες αν μπορείς να βρεις ποιο μοντέλο είναι,μπορει αργότερα να σου χρησιμέψει.
 
Ευχαριστίες...


Στο XDA forum γράφουνε ότι είναι βασισμένο στο Alcatel Onetouch POP 2(5) Premium 7044Y.

http://forum.xda-developers.com/android/help/root-requesting-root-alcatel-pop-2-5-t3106328

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, τόσο για το link του εγχειριδίου, όσο και για τις άλλες πληροφορίες. Και απορώ βέβαια γιατί το site της Vodafone δεν έχει απευθείας σύνδεσμο κάτω από το σύνδεσμο του ίδιου του τηλεφώνου.

Εκτός κι αν μου διέφυγε κάτι.

Υ.Γ.:
Ευχαριστώ και τη διαχείριση του φόρουμ που έβαλε το μήνυμα στη σωστή θέση
-
 
Το Bluetooth?

Καλημέρα σε όλους ξανά

Κατέβασα και τύπωσα το εγχειρίδιο, αναμφισβήτητα απαραίτητο για να μπορεί κανένας να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο πλήρως και σωστά.

Στη σελίδα 58 του εγχειριδίου διαβάζω:

"Το Bluetooth είναι μια τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας μικρής εμβέλειας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ανταλλαγή δεδομένων ή για τη σύνδεση με άλλες συσκευές Bluetooth για διάφορες χρήσεις."

και παρακάτω:

"Για την ανταλλαγή δεδομένων με κάποια άλλη συσκευή, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το Bluetooth και να αντιστοιχίσετε το τηλέφωνο με τη συσκευή Bluetooth με την οποία θέλετε να κάνετε ανταλλαγή δεδομένων."

Εν τούτοις, όταν προσπάθησα να μεταφέρω κάποια αρχεία από το παλιό μου Sony Xperia mini pro (φωτογραφίες, βιντεάκια, κλπ.) και αφού φυσικά είχε γίνει πλήρης σύζευξη των δύο συσκευών, μετά την αποστολή του αρχείου και την αποδοχή του εκ μέρους του Prime 6, έπαιρνα ένα μήνυμα που έλεγε ότι δεν ήταν δυνατή η αποστολή/παραλαβή λόγω κάποιου σφάλματος.

Όταν ρώτησα τον τεχνικό του τοπικού υποκαταστήματος, μου είπε ότι πλέον όλες οι νέας τεχνολογίας συσκευές δεν επιτρέπουν μεταφορά τέτοιου είδους αρχείων από μια άλλη συσκευή και ότι έχουν το Bluetooth μόνο για τα ασύρματα hands-free ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων.

Αναρωτιέμαι αν πράγματι αυτό ισχύει ή όχι και φυσικά αναρωτιέμαι γενικότερα αν θα μπορέσω να μεταφέρω αρχειάκια τέτοιου είδους από μια παλιότερη συσκευή σε αυτήν, έχοντας π.χ. στο μυαλό μου να δοκιμάσω να κάνω τη μεταφορά, όχι μόνο από το Sony, αλλά και από το άλλο μου κινητό, το Samsung Galaxy Mini S-5570, που αναφέρω στο αρχικό μου μήνυμα.

Ξέρει κανένας;

Ευχαριστώ.
-
 

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
4,014
Δεν ισχυει αυτο που σου ειπε.
Κανονικα μπορεις να μεταφερεις τα παντα με Bluetooth με την αναλογη ταχυτητα βεβαια.

Τωρα μηπως η vodafone εχει κλειδωσει το bluetooth στο συγκεκριμενο μοντελο, δεν γνωριζω.
Δοκιμασε να περασεις τα αρχεια απο το sony στο pc και μετα μεσω της εφαρμογης που θα εγκαταστησεις στο Vodafone Smart Prime με το ονομα airdroid, θα τα μεταφερεις στο τηλεφωνο μεσω wifi
Η εφαρμογη ειναι αυτη
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sand.airdroid&hl=el

Υπαρχουν βεβαια ενα σωρο οπως wifi transfer κλπ
Διαλεγεις και παιρνεις
 
Bluetooth και χωρητικότητα κάρτας microSD

Δεν ισχυει αυτο που σου ειπε.
Κανονικα μπορεις να μεταφερεις τα παντα με Bluetooth με την αναλογη ταχυτητα βεβαια.

Τωρα μηπως η vodafone εχει κλειδωσει το bluetooth στο συγκεκριμενο μοντελο, δεν γνωριζω.
Δοκιμασε να περασεις τα αρχεια απο το sony στο pc και μετα μεσω της εφαρμογης που θα εγκαταστησεις στο Vodafone Smart Prime με το ονομα airdroid, θα τα μεταφερεις στο τηλεφωνο μεσω wifi
Η εφαρμογη ειναι αυτη
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sand.airdroid&hl=el

Υπαρχουν βεβαια ενα σωρο οπως wifi transfer κλπ
Διαλεγεις και παιρνεις

Σωτήρη, σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ακολουθήσω προσεκτικά τις οδηγίες σου. Εν τούτοις, ακόμα κι αν καταφέρω να κάνω τη μεταφορά μέσω PC, το θέμα της επικοινωνίας του τηλεφώνου με άλλο τηλέφωνο μέσω Bluetooth, θα παραμένει αντικείμενο προς διερεύνηση και λύση (αν λύνεται φυσικά, και δεν είναι "κλειδωμένο" το Bluetooth από τη Vodafone στο Prime 6).

Και κάτι άλλο, για όποιον ξέρει:

Το διαφημιστικό φυλλάδιο της Vodafone με τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου αναφέρει ότι η μάξιμουμ χωρητικότητα κάρτας microSD, που μπορεί να δεχτεί το Prime, είναι 32 GB. Σε άλλες πηγές, έχω διαβάσει ότι αυτή είναι 64 GB. Το site της Vodafone στην Ελλάδα δεν το ξεκαθαρίζει (έχει παύλα). Το site της Vodafone UK αναφέρει καθαρά ότι είναι 64 GB.

Ποιο είναι το σωστό;
-
 
microSD. 64 GB τελικά

Λογικά θα παιρνει 64gb.
Ολες οι σχετικά πρόσφατες συσκευές παιρνουν μέχρι τοσο.

Τελικά, μετά από τρεις μέρες, σήμερα πήρα και την επίσημη απάντηση της Vodafone και παίρνει όντως μέχρι 64 GB.

Σας ευχαριστώ.
-