Hail Caesar (2016)

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
hail-caesar-tainia-coen-trailer-1-700x451.jpg


Έξι χρόνια μετά το «True Grit», ο Τζόελ και ο Ίθαν Κοέν επιστρέφουν στα κινηματογραφικά δρώμενα με μια νέα ταινία που ξεψαχνίζει τα άδυτα του Χόλιγουντ. Το «Hail, Caesar!» μας πηγαίνει ντουγρού στα 50s, ακολουθώντας το βίο και την πολιτεία του νταραβερτζή Έντι Μάνιξ. Μια υπόθεση απαγωγής, μια υπερπαραγωγή που πρέπει να γυριστεί και πολλές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Ο άνθρωπος που ξεκίνησε εργαζόμενος ως υπάλληλος σε λούνα παρκ και έγινε αντιπρόεδρος της Metro Goldwyn Mayer, είναι μια από τις πιο γνωστές περιπτώσεις της λεγόμενης «χρυσής περιόδου» του Χόλιγουντ. Ένας κυνικός τυχοδιώκτης χωρίς ηθικούς φραγμούς που πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες περιόδους του θεάματος.

Παρακολουθώντας τη δράση του ως φίξερ, του κατάλληλου ανθρώπου στην κατάλληλη στιγμή που καθάριζε τις «βρομοδουλειές» των ηθοποιών του Χόλιγουντ, οι αδελφοί Κοέν δίνουν τη δική τους οπτική για την εποχή εκείνη. Το αμερικάνικο όνειρο, η αντικομμουνιστική υστερία και οι υπερσυντηρητικές πρακτικές απέναντι σε ελευθεριακούς ανθρώπους.

Τα βαριά ονόματα στο καστ δεν έχουν τελειωμό. Το ρόλο του Έντι Μάνιξ στο «Hail, Caesar!» αναλαμβάνει ο Τζος Μπρόλιν, ο Τζορτζ Κλούνεϊ τον κινηματογραφικό αστέρα Μπέιρντ Γουίτλοκ, ο Ρέιφ Φάινς υποδύεται το σκηνοθέτη Λόρενς Λόρενζ, η Τίλντα Σουίντον ερμηνεύει τη διάσημη μισητή κουτσομπόλα δημοσιογράφο Χέντα Χόπερ, η Σκάρλετ Γιόχανσον παίζει ως ανερχόμενη στάρλετ, ο Τσάνινγκ Τατούμ ενσαρκώνει ένα χολιγουντιανό πρωταγωνιστή των μιούζικαλ. Προσθέστε τους Τζόνα Χιλ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και κρατήστε χώρο για δυο ονόματα-έκπληξη. Κριστόφ Λαμπέρτ, ναι, ο «Χαϊλάντερ», Ντολφ Λούντγκρεν, ναι, ο Ντολφ Λούντγκρεν.

Η πρεμιέρα του «Hail, Caesar!» είναι προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου του 2016. Μέχρι τότε, απολαύστε το πρώτο τρέιλερ ξανά και ξανά.

IMDB - Wikipedia - AthensVoice

 

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,512
Θεσσαλονικη
Ιδιότυπη κινηματογραφική γραφή .
Από τις ταινίες πού κάνω μεγάλα διαλείμματα για να τις δώ .
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,165
Εκεί ψηλά.....
τεραστια σεναριακη μπουρδα αλλα με τον τροπο που κινηματογραφουν οι κοεν δεν βαριεσαι μεχρι το τελος που θες να τους σκοτωσεις φυσικα :D
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,851
Παλλήνη
Φέσι. Αν και μου αρέσουν οι Κοεν αυτή ήταν by far η χειρότερη ταινία τους.

Μόνο μια σκηνή έβγαλε γέλιο με τον Ralph Fiennes και τον ατάλαντο cowboy.
 

TerI

AVClub Enthusiast
29 April 2008
1,157
Χίος
Η ιστορία μας έχει επανειλημμένως διδάξει ότι όταν μπλέκουν πολλά βαριά ονόματα βγαίνει ψαρόσουπα.
 

dimxr

Established Member
3 January 2014
177
Θα συμφωνήσω απολύτως... Την είδα χθες το βράδυ και βασικά δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο βαρετή ήταν... Πολύ κάτω για τα στανταρ αυτών των 2 τύπων... Με διαφορά μια από τις χειρότερές τους...