American Crime Story: The People vs. O. J. Simpson [FOX]

Ψηφίστε την Σειρά:


  • Total voters
    0

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
THR_American_Crime_Story_Group_embed.jpg


Ήταν μια υπόθεση που συγκλόνισε, μια δίκη του αιώνα. Είναι μια σειρά που δικαιώνει το είδος του δικαστικού δράματος. Βασισμένη στο πολύκροτο βιβλίο The Run of his Life: The People v. O.J. Simpson του Jeffrey Toobin και με την υπογραφή ενός δημιουργού του μεγέθους του Ράιαν Μέρφι που έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανανεώσει κάθε τηλεοπτικό είδος σε συνέχειες (το Glee είναι ένα τηλεοπτικό Grease, το American Horror Story είναι η γοτθική, στοιχειωμένη Αμερική της pop κουλτούρας) το δικαστικό δράμα που προβάλεται από το story από το FX, American Crime Story: The People v. O.J.Simpson είναι καθηλωτικό.

Η σειρά εξετάζει τις χαοτικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και τους νομικούς ελιγμούς των δύο πλευρών, καθώς και το πώς ο συνδυασμός της υπεραισιοδοξίας των κατηγόρων, η εξυπνάδα της υπεράσπισης και η προιστορία του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες με την Αφροαμερικανική κοινότητα, έδωσε στους ενόρκους αυτό που χρειάζονταν. Το στοιχείο της αμφιβολίας.
Μέσα στα 10 επεισόδια τους οι σεναριογράφοι Scott Alexander και Larry Karaszewski δεν θέλουν να δικαιώσουν τίποτα και κανέναν. Δεν τους νοιάζει να υπερασπιστούν τη Νικόλ Μπράουν Σίμπσον και τον Ρον Γκούντμαν που βρέθηκαν σε λίμνες αίματος. Ούτε τον OJ Simpson που είναι αθώος με δικαστική απόφαση. Σε αυτή τη δίκη του αιώνα ήταν όλοι πρωταγωνιστές, ένοχοι και αθώοι, μαύροι και λευκοί, δολοφόνοι και θύματα.

Η μίνι σειρά θα πει την ιστορία από την οπτική των δικηγόρων και ο Τζον Τραβόλτα μοιάζει να ερωτεύθηκε το ρόλο του ως συνήγορος υπεράσπισης Robert Shapiro. Στο cast συμμετέχει ο Ντέιβιντ Σουίμερ, βλ Ρος από τα Φιλαράκια, ο οποίος και υποδύεται τον Ρόμπερτ Καρντάσιαν, φίλο και νομικό του OJ, ο Οσκαρούχος Cuba Gooding Jr. ως O.J. Simpson ενώ η Σέλμα Μπλερ είναι μια ευχάριστη έκπληξη υποδυόμενη την Κρις Τζένερ, τη γυναίκα του Ρόμπερτ Καρντάσιαν και φίλη του θύματος.
Ρεσιτάλ ερμηνείας ωστόσο δίνει η Sarah Paulson ως εισαγγελέας Marcia Clark που προσπαθεί να νικήσει το σεξισμό στην αίθουσα και τη δημόσια ζωή γιατί ήταν μια λευκή γυναίκα ανάμεσα σε μια αγέλη από άντρες με υπερτροφικά εγώ.

Πηγή

 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,350
Γιαννιτσά
Είδα χτες το πρώτο .Γνωστή η ιστορία από τα Μ.Μ.Ε , την ξεκίνησα λόγω της παρουσίας γνωστών ηθοποιών .
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,350
Γιαννιτσά
Είδα το 2ο & 3ο .
Το έψαξα λίγο στο διαδίκτυο με την ιστορία και από ότι βλέπω , δίνουν σωστά το τι γράφονταν .
Ο Τραβόλτα στο πρώτο επεισόδιο μου φάνηκε στο παίξιμο του πολύ γκέι , ήταν ο δικηγόρος γκέι ή ο Τραβόλτα και βγαίνει στο παίξιμο του ;
Ακόμα , από αυτά που διάβασα τους είχε κάνει τους φόνους ο Simpson , στο παίξιμο του πρωταγωνιστή δεν υπάρχει κάτι που να αφήνει μια τέτοια προοπτική .
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,350
Γιαννιτσά
Στο 4ο .
Δεν μπορώ να καταλάβω πως άφησαν, η άλλη πλευρά , να είναι οι περισσότεροι ένορκοι μαύροι .
Λογικά θα έχαναν τη μάχη .
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,350
Γιαννιτσά
Είδα μέχρι το 7ο .
Αυτήν την Μάρσια την λυπήθηκε η ψυχή μου .
Ακόμα το πιο αξιοπερίεργο ήταν το κόλπο με τα γάντια .
 

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Παρακολουθούσα τη δίκη καθημερινά τότε από το CNN, είμαι περίεργος η σειρά πόσο κοντά είναι (δεν έχω δει ακόμα κάποιο επεισόδιο).
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,350
Γιαννιτσά
Από όσα θυμάμαι που είχα διαβάσει , αυτά που βρήκα που το ξανά έψαξα και από όσα διαβάσει, είναι πολύ κοντά .
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,350
Γιαννιτσά
Καλό το 8ο !
Είχε ενδιαφέρον το θέμα με τους ενόρκους .
Την γλύτωσαν και από το DNA , πραγματικά είχε πολύ καλή υπεράσπιση .
 

b_bil2

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,451
να ρωτήσω , η σειρά τελειώνει με το 10 επεισόδιο ? η εχει και αλλο κύκλο ?
μεχρι και το 9 πάντως εχει ενδιαφέρον !
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,350
Γιαννιτσά
Είδα το 9ο .
Φοβερός ο ηθοποιός που παίζει τον Jonnie Cochran, δεν ξέρω αν στην πραγματικότητα ήταν έτσι χαρισματικός .
Μεγάλο μπέρδεμα με τις κασέτες , περίμενα άλλη εξέλιξη στο θέμα αυτό .
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Έστω και αργά το ξεκίνησα και εγώ βλέποντας τα πρώτα 2 επεισόδια , το πρώτο ήταν εισαγωγικό και είχε αρκετές υπερβολές από κάποιους ηθοποιούς που ήθελαν να κάνουν το παραπάνω χωρίς να χρειάζεται (πχ. Τραβόλτα) , στο δεύτερο κάπως μπήκε η σειρά σε ράγες. Προς το παρόν βάζω ένα 7.5/10 και βλέπουμε.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Μετά τα πρώτα 2-3 επεισόδια η σειρά βρίσκει ρυθμό και μετά το 5 ανεβάζει αρκετά στροφές σε σημείο που έχεις αγωνία για την συνέχεια (αν και σε γενικές γραμμές ήξερα την ιστορία) και καταφέρνει να σε βάλει για τα καλά στο κλίμα. Επίσης οι ηθοποιοί (αν και υπερβολικοί σε κάποιες περιπτώσεις) είναι πολύ ρεαλιστικοί στους ρόλους τους.

Γενικά σε όποιον δεν την έχει δει ακόμη και του αρέσουν οι δραματικές σειρές την προτείνω ανεπιφύλακτα , ψήφισα "πολύ καλή".
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
H ερμηνεία της στο «American Crime Story: The People vs. OJ Simpson» σαρώνει όλα τα πιθανά βραβεία, χαρίζοντας ένα δίκαιο ρεκόρ στην πιο συναρπαστική ηθοποιό της εποχής μας.

Η Σάρα Πόλσον σπάει όλα τα ρεκόρ (και καλά κάνει)...http://flix.gr/news/sarah-paulson-record-awards.html
 

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,592
Αθηνα
Δεν έχω δει καθόλου τις σειρές που έχει κάνει..

Φανταστικη στο studio 60 on the sunset strip! Ειπαν τα καλυτερα και για την ιδια στο american horror story (αλλα δεν ειναι του γουστου μου τετοιες σειρες). Ψηνομαι να δω το Feud (2017)