Crypto ReDi 216

kyrcy

Established Member
4 June 2011
107
Με Dolby εννοείς AC3; Το πρόβλημα είναι οτι πλέον πιο συχνή είναι η χρήση DTS και δεν βρήκα να υπάρχει δέκτης που να το υποστηρίζει.
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Ναι, AC3=Dolby Digital.
Κανένα πρόβλημα το DTS. Μετατρέπεις το DTS σε MP3 ή ότι άλλο θέλεις και έχεις έτοιμο το βιντεάκι σε 5 με 10 λεπτά. Δες το στίκι θέμα του meGUI.
 

kyrcy

Established Member
4 June 2011
107
Αν θα μετατρέψεις to DTS σε MP3 ποιος ο λόγος να έχεις δέκτη που υποστηρίζει AC3;
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Για τα αρχεία με Dolby. Δεν αξίζει να μετατρέπεις όλα τα αρχεία, και τα Dolby είναι ακόμη πολλά (αν όχι τα περισσότερα).
 
Last edited:

kyrcy

Established Member
4 June 2011
107
Προσωπικά σπάνια βρίσκω αρχεία με AC3 πλέον αφού τα πλέιστα είναι με DTS.
 

lancelot

New member
2 February 2010
26
Καλημέρα, μιας και δεν υπάρχει άλλο thread για τον συγκεκριμένο, τον έχει αγοράσει κανείς από το forum; Δεν μπορώ να βρω πουθενά κάποια κριτική, για το αν είναι αξιόπιστος και καλός. Ευχαριστώ προκαταβολικά ;-)
 

lancelot

New member
2 February 2010
26
Πάντως σε μια έρευνα που έκανα, η διαφορά με τον 215 είναι η δυνατότητα να παίζει AC3 αρχεία, κατά τα άλλα είναι παρόμοιο μοντέλο που από ότι βλέπω στο αντίστοιχο thread είχε πάει καλά. Παίζει αρχεία srt (το αναφέρω γιατί στην σελίδα δεν το γράφουν) από ότι είπαν στην Crypto που πήρα και ρώτησα
 

epafos

Established Member
8 October 2007
174
Χαλκίδα
Λοιπόν, αγόρασα και εγώ χθες αυτόν τον δέκτη. Είπα να προτιμήσω μια ελληνική εταιρεία, αντί άλλων επώνυμων συσκευών που ήταν περίπου στα ίδια λεφτά.

Ήξερα ότι δεν αποκωδικοποιεί ήχο DTS. Είδα όμως ότι διαθέτει ψηφιακή έξοδο ήχου coaxial και θεώρησα αυτονότητο ότι το audio stream θα περνάει μέσω αυτής, ώστε να κάνω αναπαραγωγή από εξωτερικό αποκωδικοποιητή. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει! Δεν ακούγεται τίποτα, ό,τι και αν άλλαξα στις ρυθμίσεις. Το αποτέλεσμα είναι να μη μπορώ να δω ταινία με πολυκάναλο ήχο. Δεν είχα την ευκαιρία μέχρι τώρα να δοκιμάσω τηλεοπτική εκπομπή 5.1 για να δω αν συμβαίνει το ίδιο.
 

kakavia

New member
4 July 2012
11
Μόλις τον παρέλαβα από e-shop. Παίζει AC3 μέσω scart, είναι ένα πρόβλημα που είχα με τον CrystalAudio MicroHD όπου έπαιζε AC3 μόνο από HDMI.
Μία ταινία με DTS δεν κατάφερε να έχει ήχο. Δεν πρόλαβα να δω περισσότερα πράγματα.
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Πολύ καινούριο ολόκληρο το λογισμικό του, παντού οι ημερομηνίες είναι του 2016 (πλην του bootloader), με το maincode να είναι 19-7-2016. Θα ήθελα πολύ να ήξερα τι άλλαξαν στο firmware του M3801.

Πρέπει να είναι και κλώνος του Legent HD3, με διαφορετικά τηλεχειριστήρια και ενεργοποιημένο το Dolby στον 216.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Πήρα τον Crypto 216. Τον τοποθέτησα και έχω ρίξει μία ματιά στις λειτουργίες του. Η εντύπωση μου είναι ότι είναι πολύ κοντά στον Crypto 215A. Αν δεν είναι ο ίδιος δέκτης με άλλο όνομα.
Εξωτερικά είναι ίδιοι, από φωτογραφίες που έχω δει από τον 215Α. Δεν έχω τον 215Α, αλλά χρησιμοποιώ το τελευταίο λογισμικό του στον δικό μου παλιότερο δέκτη Lifeview A2.Ταιριάζει τέλεια, και έχει και το ίδιο τηλεκοντρόλ. Άρα ξέρω πως δουλεύει ο Crypto 215A.
Ο Crypto 216 είναι ίδιος εξωτερικά με τον 215Α. Έχει το ίδιο τηλεκοντρόλ και αυτός, το λογισμικό των δύο δεκτών είναι πολύ κοντινό, ακόμα και στις λεπτομέρειες. Όπως η μπάρα προόδου του προγράμματος που βλέπουμε και που δεν υπάρχει σε όλους τους ALI, το μικρό σηματακι REC που εφαρμόστηκε στο τελευταίο λογισμικό του 215Α, ή ότι για να γίνει δεκτή η αλλαγή δειάρκειας εγγραφής σε άμεση εγγραφή πρέπει να πατηθεί το OK και όχι το EXIT που είναι το στάνταρ στους ALI.
Μόνο δύο μικρές αλλαγές είδα στο λογισμικό. Ότι στον 216 δεν υπάρχει η ρύθμιση για multiview, και το κυριότερο ότι τώρα κρατάει το σημείο που σταματάει μια προβολή βίντεο, ενώ στον 215Α υπάρχει μόνο στις εγγραφές. Τουλάχιστον μέχρι να κλείσει ο δέκτης, ξέχασα να το κοιτάξω αν ισχύει και με επανεκίνηση του δέκτη. Όλα τα άλλα τα βλέπω ίδια.
Έχω την εντύπωση ότι και οι τρεις δέκτες (Crypto 216 και 215Α, και Lifeview A2) μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο λογισμικό. Μόνο για το tuner του Crypto 216 δεν είμαι σίγουρος, αν θα πιάνει δηλαδή κανάλια με άλλο λογισμικό, αλλά όλα τα άλλα είναι τόσο ίδια, που πιστεύω ότι ούτε στο tuner διαφέρουν. Αλλά αφού έχουν το ίδιο τηλεκοντρόλ μπορώ να δοκιμάσω το λογισμικό του Crypto 216 στον Lifeview A2 μου.Και αν υπάρχει πρόβλημα με το tuner να γυρίσω πίσω στο προηγούμενο.
Ξέχασα, ακόμα και η έκδοση ταιριάζει. V1.0.9 για το λογισμικό του Crypto 215 που έχω στον Lifeview Α2 μου, V1.1.1 του Crypto 216 που υπάρχει μερικά μηνύματα παραπάνω από αυτό το δικό μου. Σαν να είναι η συνέχεια, η επομένη έκδοση του ίδιου λογισμικου.
Τον Crypto 215Α δεν τον είχαμε μελετήσει πολύ. Δεν τον ανέλυσε πολύ κανείς εδώ στο forum. Αλλά είχαμε πάρει πολλοί τον Lifeview A2, και με το τελευταίο λογισμικό του ίδιου του δέκτη, αλλά κυρίως με το τελευταίο λογισμικό του Crypto 215A λέγαμε ότι ήταν από τους καλύτερους ALI.
Το τελευταίο λογισμικό του Crypto 216 είναι τουλάχιστον το ίδιο καλό, με τις δύο αλλαγές που ανέφερα όμως είναι ελαφρώς καλύτερο. Άρα πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ALI.
Και επειδή οι Crypto 215A και Lifeview Α2 μάλλον δεν υπάρχουν πια, και το αντίπαλο δέος Ferguson T650i έχει αντικατασταθεί από τον Ferguson T750i που προς το παρόν έχει ακόμα φρέσκο και προβληματικο λογισμικό, τότε ο Crypto 216 είναι ίσως μόνος του ο καλύτερος ALI 3801, τουλάχιστον από αυτούς που έχουμε μελετήσει. Γιατί εδώ και αρκετό καιρό έχουμε σταματήσει τις πολλές δοκιμές και αναλύσεις, και έχουμε μείνει λίγο πίσω στις γνώσεις για τους καινούριους δέκτες.
Τώρα που το σκέφτομαι, δεν έχω δοκιμάσει εγγραφή 12 με 3 τα μεσάνυχτα, που πολλοί ALI έχουν πρόβλημα. Αλλά το λογισμικό φαίνεται να πατάει σε παλιότερα λογισμικά και να είναι πιο εξελιγμένο από αυτά. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να έχει τέτοιο πρόβλημα, αλλά θα το δοκιμάσω.
 

panesera

New member
13 January 2011
39
Athens/Greece
Μόλις τον παρέλαβα από e-shop. Παίζει AC3 μέσω scart, είναι ένα πρόβλημα που είχα με τον CrystalAudio MicroHD όπου έπαιζε AC3 μόνο από HDMI.
Μία ταινία με DTS δεν κατάφερε να έχει ήχο. Δεν πρόλαβα να δω περισσότερα πράγματα.

Γιατι διαβασα το παραπανω και λεω τη εγινε αληθεια ειναι οτι παιζει ο micro hd απο hdmi (sorry αν ειμαι of topic)