Philips fidelio X2. Aρχικές εντυπώσεις

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,421
Θεσσαλονίκη
Αγορά από το Amazon de (μετά από προσφορά που ανέβηκε στο γνωστό και πολυαγαπημένο thread) στα 230 ευρώ περίπου.

IMG_20160411_182130_zpsad5cnn1q.jpg
[/URL][/IMG]

Το κουτί τους τερράστιο. Ανοίγοντας το διαπιστώνει κανείς ότι μέσα σε αυτό υπάρχουν τα ακουστικά, ένα αποσπώμενο καλώδιο (ofc δηλώνει η philips) 3μ περίπου με stereo minijacks, ένας επίχρυσος αντάπτορας για μεγάλο καρφί και ένα κλιπσάκι για να ψιλομαζεύεται (υποφερτά) το καλώδιο αν κάποιος αποσκοπεί σε φορητή χρήση.
Που είναι η τσάντα αποθήκευσης και μεταφοράς? ΟΕΟ? Δεν έχει. Ενώ ακόμη και το seasonic τροφοδοτικό του υπολογιστή είχε μέσα τσάντα αποθήκευσης και μεταφοράς (ποτέ δεν κατάλαβα τη χρησιμότητα της αλλά μπράβο που τη βάλανε) στα ακουστικά των 230 ευρώ με προσφορά τους φάνηκε υπερβολικό ή άχρηστο?!
Χμμμμ ίσως προσέχοντας κανείς πάανω αριστερά στο κουτί να προσέξει το over ear indoor headphones. Μάλλον εκεί κολλάει τρόπον τινά. Και μάλλον με αυτό τον τρόπο ξεκαθαρίζουν και σωστά ότι τα ακουστικά είναι τερράστια στο μέγεθος. Δηλαδή ο μοδάτος trendy δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να τα φορέσει έξω. Ακόμα και ο "Δε με νοιάζει" μάλλον θα το σκεφτεί (προσωπικά τα έχω φορέσει αρκετές φορές σε βόλτες μέχρι το take away cafe της γειτονιάς μου).

IMG_20160411_182027_zpsoztybeft.jpg
[/URL][/IMG]

Το ακουστικό είναι συντηρητικά όμορφο και η ποιότητα κατασκευής του τολμώ να πω ότι είναι απλά "ικανοποιητική". Δεν έχει κάποια σούπερ ντούπερ γουάου αίσθηση αίγλης. Σε μια κατηγορία προιόντων στην οποία τιμολογιακά βρίσκεται στη μέση και ίσως κάτω από αυτή νομίζω ότι είναι σχετικά αναμαινόμενο. Άλλωστε δεν ειν κακό. Απλά δεν έχει το WOW factor τύπου "τι κόσμημα είναι αυτό?"
Πιθανόν να έχει βολέψει η όλη ιστορία και σε θέματα άνεσης. Το βάρος στο κεφάλι είναι μικρό και βοηθάει πολύ η μπαλένα, σε μένα τα ακουστικά σταμάτησαν σχετικά νωρίς να πιέζουν ενοχλητικά, και τα μαξιλαράκια είναι πολύ μαλακά και ξεκούραστα. Βέβαια ως βελούδινα μαγνητίζουν ότι τρίχα βρίσκεται σε ακτίνα 2μ. από αυτά. Και έχω γάτες σπίτι οπότε φαντάζεστε... Τα μαξιλαράκια θεωρητικά είναι αποσπώμενα αλλά ως γνωστόν, η εταιρία για λόγους ευκολίας κατά τη διαδικασία παραγωγής σε κάποια φάση ξεκίνησε για λόγους ταχύτητας να χρησιμοποιεί κόλλα για τη στερέωση τους η οποία πιθανόν να δημιουργεί προβλήματα στην ασφαλή αλλαγή των μαξιλαριών.

IMG_20160411_181857_zpsqeqwwj3a.jpg
[/URL][/IMG]

Το ακουστικό παρότι ογκώδες και θεωρητικά δύσχρηστο ως φορητό, είναι πραγματικά εύκολο να οδηγηθεί. Το έχω ακούσει με το ifi idsd, τη usb powered focusrite 2i2 και το κινητό μου oneplus one.
Το ifi από πλευράς οδήγησης είναι overkill. Και μπορώ να πω ότι σα συνδυασμός δε μου έκατσε καλά. Το ακουστικό έχει τονισμένο ένα κλικ (ίσως και δύο, ανάλογα με τα γούστα) το μπάσο. Με το ifi έβγαλε ένα χαρακτήρα ενοχλητικά μπασάτο. Επίσης επειδή το ifi είναι σχετικά μπροστάρικο και άμεσο ενώ και τα ακουστικά έχουν τάση για μεγάλα είδωλα μου έκατσε μπουγιόζικο και κουραστικό το σετ. Προτιμώ τον πιο ισορροπημένο ήχο που προκύπτει από το συνδυασμό τους με τη focusrite.
Επίσης ευχάριστο και φυσιολογικό για αυτά να είναι το αποτέλεσμα μέσω του oneplus one και του προγράμματος neutron.

Χωρίς να έχω ιδιαίτερη σχέση με τα ακουστικά μέχρι τώρα δηλώνω πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή. Ο ήχος που εισπράττω είναι επαρκώς ουδέτερος με λίγο μπουμ μπουμ και οι χροιές μου έκατσαν πολύ καλά. Τα ακουστικά όντας ανοιχτού τύπου στήνουν πολύ καλή σκηνή αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι για το λόγο αυτό ο ήχος τους βγαίνει και προς τα έξω.
Περισσότερα εν καιρώ.
 

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
900
ΑΘΗΝΑ
Τινω να συμφωνησω ως προς τη συμπεριφορα τους μετα απο ενισχυση
Μπορει να μην χαλαει ο χαρακτηρας τους...αλλα δεν φαινονται και να συγκινουνται και πολυ
Αυτο ειναι κακο θα πει καποιος...αλλα θεωρω οτι καταληγει σε ενα απιστευτο πλεονεκτημα...καθως για γρηγορες ακροασεις ειναι η νουμερο 1 επιλογη
Οποτε πιανεις καποια στιγμη τον εαυτο σου να εχει συνηθισει το ακουσμα τους και γενικα την πολυ καλη εφαρμογη τους και οι ακροασεις απο γρηγορες και βιαστικες να γινονται χαλαρες και απολαυστικες
Ως προς τον χαρακτηρα τους ναι το μπασο ειναι τονισμενο ελαφρως...απλα επειδη δεν τους λειπει λεπτομερεια φαινεται να ισορροπει ηχητικα στο φασμα
Καλες ακροασεις λοιπον και ναι με τον καιρο γινονται απολαυστικοτατα
Πολυ καλη συμπεριφορα και αισθηση και στην ακροαση ταινιων
Θα τα κατευχαριστηθεις...πιστεψε με
Για πολλους μη εχοντες πολλες απιτησεις θα μπορουσε να ειναι ο τελευταιος σταθμος....απλα καποια στιγμη θα ηθελε και ενα closed back για πρακτικους λογους...ητοι στο τσακιρ κεφι να μην ενοχλει τους αλλους
 

Manosss

AVClub Addicted Member
7 June 2012
2,251
Πειραιάς
Ένα μπράβο και στους 2 για τις εντυπώσεις!
Θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με ότι έχετε αναφέρει.
Στο μόνο που διαφωνώ είναι στην ποιότητα κατασκευής που την θεωρώ καλή για την κατηγορία. Μπορώ να αναφέρω αρκετά ακουστικά της κατηγορίας με χειρότερη κατασκευή μερικά εκ των οποίων και ακριβότερα. Πχ sennheiser hd600 και 650, akg q701 είναι πλαστικουρες. Τα Audio technica r70x είναι πολύ minimal ενώ ακόμα και τα made in Germany beyerdynamic dt 990 pro είναι από κάτω.
Όσον αφορά τον χαρακτήρα μου αρέσει ο χαρακτηρισμός που είχε δώσει ο panoramix "καλοζυγισμενα". Ουδετερα δεν θα τα έλεγα σε καμία περίπτωση αλλά καλοζυγισμενα με την έννοια ότι σε μερικές ηχογραφήσεις μπορούν να σου δώσουν την εντύπωση ότι έχουν πολύ από όλα χωρίς να λείπει κάτι.
Ένα μπράβο πάντως και πάλι!
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Δεν ξερω εαν συμβαινει και στα Χ2, αλλα εχοντας τα Χ1 αλλαξα το καλωδιο τους λογω crosstalk, οπου τοποθετουσε τον ηχο πιο μεσα στο κεφαλι. Θα συμβουλευα να δοκιμαστει και ενα αλλο καλωδιο για εντυπωσεις.

Καλοακουστα. ! :smile:
 

Manosss

AVClub Addicted Member
7 June 2012
2,251
Πειραιάς
Εγώ λίγο που τα δοκίμασα με καλώδιο της v-moda δεν άκουσα κάποια διαφορά. Βέβαια θέλει περισσότερο δουλειά το πράγμα.
Το καλώδιο στα X2 φαίνεται καλούτσικο και ομορφούλικο πάντως , είχαν φάει πολύ κράξιμο για το καλώδιο στα Χ1 και μάλλον το πρόσεξαν περισσότερο αυτή τη φορά


20160326_152909.jpg
 

asahi

Established Member
27 March 2011
122
εναλλακτικα, πολυ καλο και σχετικα οικονομικο καλωδιο ειναι αυτο

http://forzaaudioworks.com/en/product.php?id_product=34

το οποιο εχω, μιας και το στοκ ειναι πολυ μακρυ. ηχητικα, ειναι λιιιγο καλυτερο απο το στοκ, ισως και να μη καταλαβετε διαφορα. σε καμια περιπτωση δεν αλλαζει κατι προς το χειροτερο

το ιδιο μοντελο αγορασα και για τα HifiMan HE-400i, οπου εκει ηθελα πιο μακρυ καλωδιο, ιδια εμπειρια.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
το ιδιο μοντελο αγορασα και για τα HifiMan HE-400i, οπου εκει ηθελα πιο μακρυ καλωδιο, ιδια εμπειρια.

εάν θέλεις (επειδή έχω τα 400 και έχω φρικάρει με το καλώδιό τους) πως ακριβώς το σύνδεσες εκεί?
και πως είναι σε σχέση με το canare?
(πάχος, ελαστικότητα κλπ )
 

asahi

Established Member
27 March 2011
122
εάν θέλεις (επειδή έχω τα 400 και έχω φρικάρει με το καλώδιό τους) πως ακριβώς το σύνδεσες εκεί?
και πως είναι σε σχέση με το canare?
(πάχος, ελαστικότητα κλπ )

το καλωδιο ερχεται με SMC βυσματα, οπως και το στοκ καλωδιο, απλα εχεις τη δυνατοτητα να το τερματισεις με μικρο η μεγαλο καρφι, γωνια κλπ.
δυστυχως το 400i ερχεται με εναν αλλο τυπο καλωδιου, οχι canare. μοιαζει με το philips πιο παχυ και αρκετα δυσκαμπτο. σε σχεση με αυτο, το forza ειναι πολυ πιο ευκαμπτο και λιγο πιο λεπτο
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
το καλωδιο ερχεται με SMC βυσματα, οπως και το στοκ καλωδιο, απλα εχεις τη δυνατοτητα να το τερματισεις με μικρο η μεγαλο καρφι, γωνια κλπ.
δυστυχως το 400i ερχεται με εναν αλλο τυπο καλωδιου, οχι canare. μοιαζει με το philips πιο παχυ και αρκετα δυσκαμπτο. σε σχεση με αυτο, το forza ειναι πολυ πιο ευκαμπτο και λιγο πιο λεπτο

μου φαίνεται θα βάλω κάτι δικό μου....
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,421
Θεσσαλονίκη
Τι θα παραγγειλουμε υπέρηχα; :D
Καλώδια καλώδια; Θέλει η @ανα να αγιασει και η χαρά δεν την αφήνει είμαι.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
απλό καλώδιο, λαμπατέρ θα βάλω.

Απο το canare (σε λειτουργικότητα) καλύτερα θάναι.
 

manmayer

Senior Member
4 March 2012
326
Διαβάζω πολλά παράπονα για την ποιότητα κατασκευής κάποιων x2 ειδικά των τελευταίων παραλαβών. Έχετε διαπιστώσει τίποτα σχετικά?
 

spmk

Established Member
25 October 2009
281
Αληθευει ? Γιατι είμαι ετοιμος να παραγγειλω.Εχω τα Μ1 και είμαι πολύ ευχαριστημενος απ τον ηχο
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
20,743
ΑΘΗΝΑ
στο amazon.uk ενας τυπος,ισχυριζεται οτι το προιον δεν εχει καμια σχεση με των προγουμενων εκδοσεων.
τωρα δεν καταλαβα εαν αναφερεται στον συγκεκριμενο πωλητη,ή γενικοτερα.


This product is not the 'original' Fidelio X2 headphone. At some point 'Gibson Innovations' bought the previous manufacturer and proceeded to ruin the product.

The item description is no longer valid. It does not have removable/replaceable earcups, because they have now glued them into the socket because they cannot manufacture them properly. Also the earcups no longer have memory foam (or don't seem to as far as I can tell) and are not as comfy as they are meant to be.

Lastly the sound quality is nowhere near what it is meant to be. These now sound worse than an Audio Technica ATH-M50x, when they're supposed to be far far above that.

Disregard any reviews you've read praising this headphone and comparing it to high-end £300+ ones. That headphone sadly no longer exists.

Look to things like the Beyerdynamic DT880, DT990, Sennheiser HD598 or HD600 for your high-end needs around this price range.


http://www.amazon.co.uk/product-rev...ll_btm?ie=UTF8&showViewpoints=1&sortBy=recent
 

manmayer

Senior Member
4 March 2012
326
Υπ' όψιν, κ' εγώ σκεφτόμουνα τα fidelio και μάλιστα οι προσφορές από το αμαζον και το uk και το de είναι εξαιρετικές, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει και .... αλλά, ή μήπως δεν υπάρχει? Εδώ και κάποιες άλλες αντικρουόμενες απόψεις http://www.amazon.co.uk/product-rev...8&showViewpoints=1&sortBy=recent&pageNumber=1,
http://www.amazon.co.uk/product-rev...8&showViewpoints=1&sortBy=recent&pageNumber=2. Τόσο έντονα και συγκεκριμενα παράπονα πάντως ή είναι προϊόν διεθνούς συνωμοσίας ή έχουν κάποιο αντικείμενο.