Panasonic C320 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

THEALEKO

New member
13 April 2016
1
PANASONIC TX-55C320

Διάρκεια χρήσης: από 16-3-2016
Είδος χρήσης: οικιακή.
Τιμή: 499 από Mediamarkt (προσφορά).

ΘΟΡΥΒΟΣ πίσω από ο πάνελ:
Δημιουργείται ενοχλητικός θόρυβος-βούισμα στο πάνελ (βζζζζζζ) το οποίο γίνεται αντιληπτό.

Στις ρυθμίσεις εικόνας: ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΙΧΝΙΔΙ ο θόρυβος σταματά όταν επιλέξω «Εξοικονόμηση ενέργειας» ΚΛΕΙΣΤΟ ή ΑΥΤΟΜΑΤΑ.
Στις ίδιες ρυθμίσεις ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΙΧΝΙΔΙ και στο «Εξοικονόμηση ενέργειας» ΑΥΤΟΜΑΤΑ ενώ ο θόρυβος εξαλείφεται, εμφανίζεται όταν αλλάξω κανάλι κατά το κενό διάστημα μεταπήδησης στο άλλο κανάλι (στο «Εξοικονόμηση ενέργειας» ΚΛΕΙΣΤΟ σταματά τελείως ο θόρυβος).

Αντίθετα στις ρυθμίσεις εικόνας: ΦΥΣΙΚΟΣ / ΣΙΝΕΜΑ ακόμη και στο «Εξοικονόμηση ενέργειας» ΚΛΕΙΣΤΟ & ΑΥΤΟΜΑΤΑ ο θόρυβος συνεχίζει καθ’ όλη την διάρκεια παρακολούθησης.

Το ίδιο ισχύει και κατά την αναπαραγωγή με media player. Δηλαδή, όταν το «Εξοικονόμηση ενέργειας» έχει επιλογή ΚΛΕΙΣΤΟ & ΑΥΤΟΜΑΤΑ τότε δεν παράγεται θόρυβος-βούισμα.

Δεν ελέγχθηκε εάν με αναβάθμιση λογισμικού αντιμετωπίζεται. Τα παραπάνω τα εντόπισα μόλις εχθές (13-4-16) οπότε δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν με τις ρυθμίσεις αυτές το πρόβλημα σταματά ή υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί πάλι. Για αυτό κατόπιν τηλ/κής επικοινωνίας με PANASONIC κάλεσα το τοπικό service για έλεγχο (βλ. 2ετή εγγύηση). Εάν δεν εντοπίζεται ο θόρυβος στο ηχείο, μου είπαν, τότε λύνεται με την εφαρμογή κάποιου είδους ειδικού βερνικιού από τον τεχνικό.

Media player (βίντεο) :
Δεν αναπαράγει ήχο τύπου DTS (δεν υπάρχει συμφωνία/δικαιώματα με την dts εάν υπάρξει τότε θα δωθεί λύση/ δεν ελέγχθηκε εάν με αναβάθμιση λογισμικού αντιμετωπίζεται. Σε μία ταινία (μάλλον τύπου avi ή Mp4) δεν συγχρονίζεται ο ήχος (αντίθετα με το media player της Samsung 32’’ που χρησιμοποιώ κανένα πρόβλημα).
Λιγότερο σημαντικό: παρατηρήθηκε μη συγχρονισμός με εξωτερικούς υπότιτλους. Αντιμετωπίζεται με την επιλογή (κίτρινο κουμπί) χρόνος υπότιτλων.
Ο θόρυβος επίσης εμφανίζεται εάν το «Εξοικονόμηση ενέργειας» δεν είναι στην επιλογή ΚΛΕΙΣΤΟ & ΑΥΤΟΜΑΤΑ.
Από όσα διάβασα η PANASONIC δεν φημίζεται για το media player.

ΓΕΝΙΚΑ:
  • Χωρίς να διαθέτω μεγάλη εμπειρία η ποιότητα εικόνας είναι ικανοποιητική β€“ μάλλον πρόκειται για εισαγωγικό μοντέλο όχι υψηλών απαιτήσεων (βλ. hz).
  • Δεν χρησιμοποιώ τις smart λειτουργίες (internet) οπότε δεν έχω άποψη.
  • Σε κάθε περίπτωση ο λόγος τιμή/απόδοση πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη συγκριτικά με ανταγωνιστικά μοντέλα.
  • Συμβουλή: για επιτοίχια βάση tv το vesa αυστηρά 400x400 όχι μεγαλύτερο. Διαφορετικά, καλύπτονται οι οπίσθιες είσοδοι. Ευτυχώς, οι βασικές (lan, optical, av, hdmi, usb) βρίσκονται πλάι και κάτω.
Μου έκανε εντύπωση:
  • Το βάρος της 22kgr. Τα έχει τα κιλάκια της για led !
  • Σε μία ταινία (μάλλον τύπου avi ή Mp4) δεν συγχρονίζεται ο ήχος με την εικόνα (αντίθετα με το media player της Samsung 32’’ που χρησιμοποιώ κανένα πρόβλημα).
  • Η αναβάθμιση μόνο on line και όχι πχ από usb όπου έχω εγκαταστήσει το αρχείο (όπως στην Samsung).

Με εξαίρεση την επιφύλαξη μου για τον θόρυβο και τον λόγο που τον προκαλεί και λιγότερο για το media player είμαι ικανοποιημένος (βλ. τιμή/απόδοση).
 
Last edited by a moderator: