[Επίσημο] Moto Z

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Moto-Z-official-01-570.jpg


Moto Z: Επίσημα η ναυαρχίδα με modular design, χωρίς θύρα ακουστικών

Οι πληροφορίες τελικά ήταν σωστές και η Lenovo (στην οποία ανήκει η Motorola) άφησε πίσω τη σειρά Χ για χάρη της ολοκαίνουριας σειράς Ζ, στην οποία και ανήκει το νέο Moto Z. Είναι λεπτό, δυνατό και το πρώτο mainstream κινητό χωρίς υποδοχή ακουστικών.

Πριν μιλήσουμε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, θα αναφερθούμε στα MotoMods ένα από τα killer feature του Moto Z και έρχονται να προσθέσουν modular design στο κινητό, κάτι ανάλογο με το LG G5. Τα MotoMods είναι καπάκια που κουμπώνουν στην πλάτη του κινητού προσθέτοντας επιπλέον λειτουργίες όπως JBL SoundBoost με ενσωματωμένο ενισχυτή και στερεοφωνικά ηχεία, InstaShare projector και μπαταρία από την Incipio που προσθέτει επιπλέον 22 ώρες ζωής.

Τα modules αυτά στέκονται στην πλάτη του Moto Ζ χάρη σε μαγνήτες, οι οποίοι είναι αρκετά δυνατοί ενώ το κινητό δεν χρειάζεται να κλείνει για να αφαιρεθούν τα MotoMods.

Το Moto Z φορά επεξεργαστή Snapdragon 820, μνήμη RAM 4GB και ενσωματωμένη μνήμη 32/64GB με δυνατότητα επέκτασης. Η οθόνη είναι 5.5 ιντσών QHD AMOLED (535 pixels per inch), έχει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, κάμερα 13 Megapixel 1.12um pixels, OIS, laser-assisted autofocus, διάφραγμα φακού ƒ/1.8, 4K video, η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 5 Megapixel και συνοδεύεται από LED flash.

H μπαταρία του είναι στα 2600mAh, διαθέτει USB Type-C και τρέχει Android 6.0.1 Marshmallow. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πάχος μόλις 5.19 χλστ. και η Lenovo το χαρακτηρίζει ως το πιο λεπτό premium smartphone στον κόσμο ενώ έχει αφαιρεθεί η 3.5 χλστ. θύρα ακουστικών.

Update: Μην ξεχνάμε τα Style Shells, τα οποία είναι καπάκια κατασκευασμένα από διάφορα υλικά και χρώματα.Η παγκόσμια διαθεσιμότητα αναμένεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη τιμή.


Techblog.gr