Ακουστικά earclips Koss KSC 75 :Μίνι παρουσίαση.

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,353
ksc75.jpg


Τα ακουστικα koss ksc 75 ειναι ενα αρκετα οικονομικο ζευγαρι ακουστικων,το οποιο ομως εχει αρκετα καλη ποιοτητα ηχου για την τιμη του(και οχι μονο),και ετσι σκεφτηκα να κανω μια μικρη αναφορα εδω.

Προκειται για σχεδιαση ανοικτου τυπου,και η εφαρμογη ειναι σε στυλ earclip.Οπως μπορει ευκολα να καταλαβει καποιος απο την εικονα,προκειται για ακουστικα που προοριζονται για χρηση κυριως με φορητες συσκευες.

Η ποιοτητα κατασκευης δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο.Αυτο ομως που προσφερουν τα ksc 75 ειναι καλη και "σοβαρη" ηχητικη ποιοτητα,καλητερη απο οτι θα περιμενε καποιος απο τετοια ακουστικα και σε αυτη την τιμη.Προσωπικα για μενα ειναι η πιο συμφερουσα αγορα(value for money) που εχω κανει εως τωρα σε ηχητικο εξοπλισμο.Τα ksc 75 ειναι ενα προιον που δειχνει οτι καλο ηχο μπορεις να παρεις και με λιγα ευρω,και οτι τιμιες και συμφερουσες προτασεις υπαρχουν παντα αν ψαξεις λιγο(τα ακουστικα αυτα τα ειδα πρωτη φορα στο headfi,και επειτα απο τα σχολια που διαβαζα,αποφασισα να τα αγορασω,καθως ηταν και φτηνα)

Ο ηχος λοιπον που δινουν τα ακουστικα αυτα ειναι ιδιαιτερα καλος,ικανοποιητικα ισορροπημενος,με γενικα σωστο ηχοχρωμα,με καλη αναλυση/λεπτομερεια,σωστη και σχετικα ρεαλιστικη και ανοικτη παρουσιαση της "ηχητικης σκηνης"(οσο μπορει αυτη βεβαια να παρουσιαστει απο ακουστικα).Η ακριβεια στην τοποθετηση των διαφορων οργανων-φωνων κτλ στο χωρο,ειναι πραγματικα ιδιαιτερα καλη για την κατηγορια των ακουστικων.

Μια μικρη "μεταλλικη χροια" παρατηρειται στα μεσουψηλα(ειναι ελαφρως λαμπρα,αλλα οχι σε βαθμο να σκληραινει η να ενοχλει),καθως και μια λιγη εμφαση ισως στη μεσοχαμηλη περιοχη,αν και αυτο εξαρταται και απο το πως θα τα ρυθμισεις να "κουμπωνουν" στα αυτια,σφιχτα η πιο χαλαρα(η σωστη ρυθμιση ειναι σημαντικη και για την τελικη ποιοτητα ηχου και τη σωστη στερεοφωνικη εικονα/imaging.).

Το τελικο ηχητικο αποτελεσμα ειναι αρκετα μουσικο και ρεαλιστικο,σε μεταφερει σωστα στο μουσικο γεγονος,με καλη αισθηση του χωρου(εχει καλο "αερα"),αλλα επαναλαμβανω οτι πρεπει να δοθει λιγη προσοχη στη ρυθμιση και των δυο clips ωστε να εφαρμοσουν σωστα και να αποδοθει και σωστα ο ηχος.

Η ηχομονωση που προσφερουν τα ksc 75 ειναι ουσιαστικα ανυπαρκτη,και ετσι γεναται ενα ερωτημα για τη χρησιμοτητα τους σε εξωτερικους χωρους με αρκετο θορυβο.Εκει υπαρχει προβλημα.Οταν ομως χρησιμοποιηθουν καπου οπου δεν υπαρχει ιδιαιτερος θορυβος(πχ περιπατος σε καποιο σχετικα ηρεμο μερος),τοτε ειναι ok.

Τα ksc 75 ειναι βεβαια ευκολοδηγητα απο φορητες συσκευες,δινοντας ικανοποιητικες εντασεις,και το καλωδιο φυσικα τερματιζει σε μικρο καρφι.

Θα προτεινα οποιος θελει ενα ζευγαρι ακουστικα φθηνα αλλα με καλη και σωστη ποιοτητα ηχου,για χρηση με φορητη συσκευη,να τα δοκιμασει.Στο internet απ'οτι εχω καταλαβει μπορειτε να τα βρειτε γυρω στο 20ρικο καινουρια.