Neotion NP4+ FTA & Samsung LE40A656

ynns1

New member
21 June 2010
44
Ανοίγω αυτό το νέο thread για την Neotion και την Samsung LE40A656 για να αναφέρω την εμπειρία μου με αυτά τα προίόντα.
Σημειωτέον ότι υπάρχει ήδη ένα thread για την NP4 & LE40A656 αλλά εκείνο αναφέρεται στο μοντέλο NP4 ενώ εγώ πήρα το NP4+.
Παρέλαβα την κάρτα από το κατάστημα την επόμενη της ενεργοποίησης της Digea στο λεκανοπέδιο. Η κάρτα ήταν σε ένα απλό bubble σακκουλάκι και όχι σε blister αλλά κόστισε €36 αντί των €45 που κυκλοφορεί η NP4 στα καταστήματα. Δεν θα αναφέρω το όνομα του καταστήματος αλλά αν σκρουτζάρετε 'Neotion' θα το βρείτε αμέσως.
Η LE40A656 είχε βρει τα νέα κανάλια την προηγούμενη μέρα αλλά ακουγόταν μόνο ο ήχος χωρίς εικόνα. Οταν έβαλα την κάρτα στο CI Slot μετά από ένα αναβόσβησμα η εικόνα εμφανίστηκε χωρίς άλλη επέμβαση.
Η ποιότητα της εικόνας είναι υποκειμενικά κατώτερη της άλλης μου TV (LE32B650) αλλά είναι πιθανώτατο να επηρεάζομαι από το μικρότερο μέγεθος της LE32B650. Σε κάθε περίπτωση η εικόνα είναι πολύ καλή χωρίς σπασίματα ή άλλα προβλήματα (περιοχή Αγίας Παρασκευής).
Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα 'κακά' νέα είναι ότι όσα προβλήματα είχα διαβάσει για την Neotion NP4 & LE40A656 φαίνεται ότι τα έχει και η NP4+, δηλ. σε αυτό τον τομέα η συμβατότητα δεν βελτιώθηκε καθόλου:
1) Τα κανάλια MPEG2 της ΕΡΤ (Prima+ κ.λπ) κάνουν κατά διαστήματα σπασίματα και pixelation. Το φαινόμενο δεν είναι συχνό ούτε πολύ ενοχλητικό, είναι σα να βλέπεις Nova σε κακό καιρό (και ούτε). Ευτυχώς τα συγκεκριμμένα κανάλια δεν τα παρακολουθώ ενώ ΕΤ1 & ΝΕΤ (που παρακολουθώ) θα εκπέμψουν σε MPEG4 απ' ότι λέγεται. Προς το παρόν τα έχω βγάλει τελείως από τα αγαπημένα.
2) Οταν ξεκινήσω το menu της τηλεόρασης, είτε σε κανάλι MPEG2 είτε MPEG4, η εικόνα στο background μετά από 2-3 δευτερόλεπτα παγώνει μέχρι να βγω από τα menu.
3) Η καθυστέρηση αλλαγής καναλιού αυξήθηκε από περίπου 2 δευτερόλεπτα (κανάλια MPEG2) σε 4-5. Αυτό είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τα 2-3 δευτερόλεπτα της LE32B650 και κάνει το zapping απαγορευτικό (ευτυχώς υπάρχει ο οδηγός).
4) Ο οδηγός προγράμματος εμφανίζεται στα αγγλικά, πιθανά γιατί η τηλεόραση δεν έχει ρύθμιση για 'Χώρα:Ελλάδα' αλλά δε μ' ενοχλεί και δεν πρόκειται να ψάξω για λύση.

Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να βοηθήσουν όσους έχουν την ίδια τηλεόραση και ψάχνονται. Εγώ είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την κάρτα σαν ενδιάμεση λύση ώσπου η οικονομική συγκυρία μου επιτρέψει να αλλάξω την τηλεόραση σε ένα μοντέλο με ενσωματωμένο MPEG4 tuner.

Φιλικά

ynns1
 

phanispal

New member
3 July 2010
49
Ξεθάβω αυτό το thread για να αναφέρω ότι στην ίδια τηλεόραση η ίδια κάρτα δε λειτουργεί.

Δοκιμάστηκε με άλλη τηλεόραση και λειτουργεί, άρα δε φταίει η κάρτα.

Τι μπορώ να κάνω για να μην πάρω αποκωδικοποιητή (δεύτερο, καθώς έχω ήδη για Conn-X TV) και γίνει πανικός με τηλεχειριστήρια και καλώδια (έχω και το PicoHD 5.1);
 

Alexandrosm

New member
19 May 2008
31
ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ
Καλησπερα,

Καποια στιγμη δοκιμασα μια neotion δεν θυμαμαι πιο μοντελο και μου επαιξαν ολα τα καναλια χωρις κανενα προβλημα σε LE40A656

Υποψιν οτι ειχα κανει firmware update στην τηλεοραση.