LG LE5300 32 πρόβλημα στην ταξινόμηση (ψηφιακά)

orest1s

New member
31 October 2010
3
Καταρχήν καλησπέρα και καλώς σας βρήκα (πρώτο που post)

Πριν από καμία 20αριά μέρες αγοράσαν οι δικοί μου μια LG LE5300 (32 ").

Η οθόνη είναι πολύ καλή, με πολύ ωραία εικόνα (ειδικά σε hd) και με καλή υποστήριξη και ελληνικών υπότιτλων - για όσους τους ενδιαφέρει)

ΑΛΛΑ....

Για κάποιο λόγω αλλάζει τις θέσεις των καναλιών μεταξύ τους...

Συγκεκριμένα:
Την μέρα που την πήραμε ξεκίνησα το configuration επιλέγοντας τα default στα περισσότερα (πχ οικιακή και όχι επαγγελματική χρήση). Όλα πήγαν καλά, έπιασε όλα τα ψηφιακά και τα περισσότερα αναλογικά και μετά τα ταξινόμησα όπως ήθελα...

Μετά από μερικές μέρες (2-3) άλλαξε θέσεις σε κάποια κανάλια και συγκεκριμένα:

τον άλτερ από την θέση 8 στο 7
το άλφα από 7 στο 5 και
το ANT1 από 5 στο 8.

μετά από μερικές ώρες τα ξαναέβαλα στην θέση που τα είχαμε και μετά από 2 μέρες τα ξαναάλλαζε (τα συγκεκριμένα μόνο..) ενώς αντιθέτως τα αναλογικά έμενα στην θέση τους .

αφού έγινε αυτό 2-3 φορές πήρα την LG και μου είπαν ότι δεν είναι θέμα ρυθμίσεων και ότι θα περάσει κάποιο αυτοκίνητο τους να την πάρει για να την ελέγξουν την (περασμένη) παρασκευή.

Την παρασκευή λοιπον (εγώ έλειπα) πήραν τηλέφωνο τον πατέρα μου και τον ρώτησαν άμα έχουμε το τάδε πρόβλημα (τους το είχα πει εγω 2 μέρες πριν) και άμα τον βολέυει η τάδε ώρα να περάσουν..

Ενώ αρχικά συμφώνησαν 10 λεπτά μετά πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι μίλησαν με τον τεχνικό και ότι άμα δεν αλλάζουν θέση και τα αναλογικά κανάλια είναι θέμα σήματος και όχι τηλεόρασης (συγκεκριμένα ότι το σήμα δεν είναι δυνατό για αυτό γίνονται αυτές οι αλλαγές) και ότι ο τεχνικός είπε ότι και 2 συγγενείς τους έχουν το ίδιος θέμα και είναι φυσιολογικό (!!!!).

Επίσης για να γίνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα η συνομιλία είπαν (όπως λέμε εκβίασαν.. ) ότι άμα δεν έχει πρόβλημα θα πληρώσουμε την επίσκεψη (αν και 2 μέρες πριν αυτός με τον οποιο μίλησα εγώ με διαβεβαίωνε ότι δεν είναι θέμα ρυθμίσεων και χρειάζεται να έρθει το service) και ότι θα κρατήσουν την TV 7 μέρες για έλεγχο..

Ο πατέρας μου ακύρωσε τελικά τον τεχνικό έλεγχο οπότε είμαστε στα ίδια...

Στο ενδιάμεσο έκανα ένα reset στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και ξαναέπιασα τα κανάλια και αυτή την φορά άλλαξαν τα παραπάνω όπως τα είπα και πριν αλλά και το σκάι (θέση 9) με το σταρ (θέση 6) άλλαξαν θέσεις μεταξύ τους....

Αύριο θα ξαναπάρω την LG και αυτή την φορά θα ρωτάω και σημειώνω με ποιόν μιλάω κάθε φορά ...

Είχε κάποιος παρόμοιο πρόβλημα; Παίζει να είναι θέμα firmware; κάποια άλλη ιδέα;
 

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Υποτιθεται οτι τα ψηφιακα καναλια (κρατικα και digea) πρεπει να εχουν συγκεκριμενο νουμερο στο τηλεκοντρολ. Καπου ειχα δει και την λιστα αλλα δεν μπορω να θυμηθω που

Ισως η LG σου κανει αυτοματη ταξινομηση με βαση αυτους τους αριθμους και το προβλημα προκυπτει απο την ελληνικη αναρχια του DVB-T.

Δες αν υπαρχει ρυθμιση "auto sort" ή κατι παρομοιο στο μενου της
 

orest1s

New member
31 October 2010
3
και το κάνουν μόνο στις lg χλωμό;

και στο pc που έχω κάρτα τηλεόρασης και σε μια philips και μια samsung lcd η ταξινόμηση λειτουργεί ώς ταξινόμηση και κάνει αυτό που πρέπει να κάνει: ταξινομεί όπως θέλει ο χρήστης ..

Έχει μια επιλογή αυτόματη ταξινόμηση αλλά είναι μόνο για τα αναλογικά οπότε κάποιο άλλο θέμα είναι.
 

AnDas

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,103
Αθήνα
Α! μην ανησυχείτε, μου το έκανε και σε μένα σε 2 LG που έχω. Δεν θυμάμαι ακριβώς την ημέρα, αλλά άλλαξε τη σειρά των καναλιών της Digea, την διόρθωσα και την επόμενη μέρα την ξανάλλαξε. Την ξαναδιόρθωσα και έκτοτε δεν παραμένουν τα κανάλια σταθερά στην θέση τους. :coool:
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Re: Απάντηση: LG LE5300 32 πρόβλημα στην ταξινόμηση (ψηφιακά)

Α! μην ανησυχείτε, μου το έκανε και σε μένα σε 2 LG που έχω. Δεν θυμάμαι ακριβώς την ημέρα, αλλά άλλαξε τη σειρά των καναλιών της Digea, την διόρθωσα και την επόμενη μέρα την ξανάλλαξε. Την ξαναδιόρθωσα και έκτοτε δεν παραμένουν τα κανάλια σταθερά στην θέση τους. :coool:

To κάνουν και οι πανασόνικ αυτό. Όταν εμφανίστηκαν τα ψηφιακά της ΕΡΤ, άλλαξε την σειρά των ψηφιακών της digea. Νομίζω ότι έβαλε όλα τα κανάλια από την ίδια συχνότητα μαζί, ενώ τα είχα διασκορπίσει...
 

orest1s

New member
31 October 2010
3
το σκέφτηκα και εγώ ότι μπορεί να βάζει τα κανάλια με την σειρά συχνοτήτων (βέβαια τότε δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχει ταξινόμηση καναλιών αλλα συχνοτήτων) όμως δεν είναι το πάτερν των αλλαγών..

συγκεκριμένα πέρα από της αλλαγές που έγραψα πάνω (που ήταν από μνήμης) έκατσα και βρήκα τις συχνότητες και ορίστε η λίστα που τα έχω τώρα ταξινομημένα.

# Κανάλι κανάλι (uhf)
1 ετ1 52
2 νετ 52
3 ετ3 52
4 mega 47
5 ANT1 46
6 star 47
7 alpha 46
8 alter 46
9 skai 47
10 Boylh 52
11...(keno)47
12 cine+ 48
13 sport+ 48
14 prisma 48
15 RIK 48
16 m.tv 46


μπορεί οι αλλαγές που θυμόμουν να μην είναι σωστές αλλά σίγουρα η βουλή που ήταν στα τελευταία πάντα και το makedonia-TV που επίσης ήτα στα τελευταία δεν πήγαν ποτέ δίπλα στα κανάλια που βρίσκονται στην ίδια συχνότητα (et1 net et3) kai (alpa alter ant1) αντιστοιχα.


Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να ζήσω με αυτό το θέμα αλλά το θεωρώ απαράδεκτο να μην γίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και ΔΩΡΕΑΝ αναβαθμίσεις στο λογισμικο μιας συσκευής όταν έχει γνωστό πρόβλημα. (ακόμη πιστεύω ότι είναι πρόβλημα μιας και δεν υπάρχει πουθενά η ενημέρωση ότι η LG κάνουν με το τάδε ή τον δήαν τρόπο ταξινόμηση και μιας και υπάρχουν άλλες τηλεοράσεις που δεν συμπεριφέρονται έτσι)
 

Ianossss

New member
18 November 2007
2
Κατ'αρχάς καλησπέρα.
Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με LG 32LH3000 και μάλιστα δημιουργήθηκε μόλις έβαλα τα Ψηφιακά της ΕΡΤ στο κανάλι 52. Κάνει αναταξινόμηση όμως μόνο στα κανάλια της DIGEA. Τα έχω ξαναβάλει όπως θέλω όμως δεν παραμένουν και αλλάζουν μετά από ώρα.
Αλλάζει και όταν βλέπεις ένα κανάλι. γυρίζοντας σε άλλο πράγμα εκνευριστικό.(Εκτός αν σου αρέσουν οι εκπλήξεις βέβαια.)
 

iaponezos

New member
2 November 2010
1
Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, Αγόρασα την LG 42KF2510 εδώ και έναν χρόνω και δεν είχα προβλήματα. και εδώ και μερικές μέρες με έχει τρελάνει τα νεύρα, μου την έδωσε άσχημα έδωσα και τόσα λεφτά. δεν μπορώ να βρω και καμία λύση.
δοκίμασα και να κάνω αναβάθμιση το fimware αλλά τα ίδια. θα το πετάξω από το μπαλκόνι αν δεν σταματήσει.:devil-smiley-029:
 

Ianossss

New member
18 November 2007
2
Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, Αγόρασα την LG 42KF2510 εδώ και έναν χρόνω και δεν είχα προβλήματα. και εδώ και μερικές μέρες με έχει τρελάνει τα νεύρα, μου την έδωσε άσχημα έδωσα και τόσα λεφτά. δεν μπορώ να βρω και καμία λύση.
δοκίμασα και να κάνω αναβάθμιση το fimware αλλά τα ίδια. θα το πετάξω από το μπαλκόνι αν δεν σταματήσει.:devil-smiley-029:
πες μου πότε να περιμένω απο κάτω να την πιασω!
 

discos1956

New member
29 November 2007
5
Παιδια και εγω σας χαιρετω.
Εχω και εγω αγορασει προ ημερων την 32LE5300 και εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον αντενα απο το 4 που τον βαζω μετα απο καποιες ωρες παει στο 10 και μου αλλαζει την σειρα με την μετακινηση αυτη.
Αποτι φαινεται δεν πρεπει να ειναι βλαβη αλλα εχει σχεση με καποια πληροφορια που στελνουν τα ψηφιακα και ταξινομουνται μονα τους.
Το θεμα ειναι αν γινεται να βγει εκτος η αυτοματη αυτη ταξινομηση των καναλιων αλλιως η μονη λυση που βρηκα εγω για να μην μου σπανε τα νευρα ειναι οτι αφησα τα καναλια εκει που πανε και καθονται μονα τους και ετσι ησυχασα. :grandpa: :violent-smiley-030:
 

john11366

New member
9 December 2009
16
Μία από τα ίδια σε μία 42LH9000.Η απάντηση της LG είναι ότι φταίει η DIGEA. H DIGEA λέει ότι έχουν παράπονα μόνο από κατόχους LG. Όταν το ανέφερα στην LG μου είπαν ότι η τηλεόραση είναι ok και ότι αυτό που αντιμετωπίζω δεν αποτελεί πρόβλημα για την εταιρεία τους (μάλλον είναι δικό μου πρόβλημα το ότι αλλάζει μόνη της σειρά στα κανάλια). Για οποιαδήποτε παράπονο να πάρουμε στην DIGEA. Βέβαια αυτό που τους είπα είναι ότι τα 1000+ ευρώ δεν τα πήρε η DIGEA αλλά η LG και αφού φαίνεται ότι είναι πρόβλημα της tv, αυτοί πρέπει να δώσουν τη λύση (π.χ. firmware update). Μετά από 20 λεπτά έντονης διαφωνίας, μου είπε ότι αν τα παράπονα είναι αρκετά σε αριθμό τότε θα ασχοληθούν με το θέμα μας. Μάλλον πρέπει να τους πρήξουμε στα τηλέφωνα.
Αυτά τα λίγα από εμένα.
 

discos1956

New member
29 November 2007
5
Στη δικια μου le5300 δεν δουλεψε .Απλως αφησα τα καναλια και πηγαν στη μνημη που ηθελαν και απο τοτε δεν εγινε καμια αλλαγη. :grandpa:
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Υπάρχει κάποιος από εσάς που έχει κάνει εγκατάσταση όλων των καναλιών χειροκίνητα και όχι αυτόματα, να δούμε μπας και φταίει κάτι τέτοιο?
 

discos1956

New member
29 November 2007
5
Εγω φιλε μου το εχω κανει χειροκινητα και αποθηκευσα τα καναλια σε μνημες που εγω ηθελα. Αφου τελειωσα επαιζαν κανονικα μεχρι καποια στιγμη που αλλαξε θεση ο αλφα με τον αντεννα.Οσες φορες και να το διορθωσα αυτα μετα απο καποιο χρονο παλι αλλαζαν θεση οποτε τα αφησα στη μνημη που πηγαιναν και ετσι ησυχασα:furious3:
 

mpetou

AVClub Enthusiast
22 May 2010
1,282
H lg εχει παραδοση στα προβληματικα μοντελα απο το εργοστασιο.
Αυτο φτιαχνει με αναβαθμιση αλλα σιγα μην κατσουνε να το φτιαξουνε.....