LG LH9000 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,489
Re: Απάντηση: LG LH9000 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Bluetooth....OXI
Ethernet.....OXI
περίεργο.. στην LH90 διαφημίζουν Bluetooth.
Απο τη USB παίζει ματρόσκες (DivX HD);

Δέ καταλαβαίνω πως CNET & Full HD μιλάνε για εξαιρετο μαύρο 0,1, ενώ το television info τη θάβει στο τομεά αυτό με 0,38...
Απο κοντά πάντως, όντως η εικόνα της είναι εντυπωσιακή όσο μπορεί να καταλάβει μέσα στις φωταψιες του mediamarkt, αλλά απο design...
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Στο 1o post υπάρχουν τα links από το site της LG Hellas με τα χαρακτηριστικά και το εγχειρίδιο της συσκευής του μοντέλου που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά...

.... υπάρχει και η διευκρίνηση για την LH90 ότι είναι το Αμερικάνικο μοντέλο.

LG 47LH90 LCD HDTV Review

http://www.televisioninfo.com/content/LG-42LH90-47LH90-55LH90-LCD-HDTV-Review-1354.htm

Πρόκειται για το Αμερικάνικο μοντέλο.

Στο link του κατασκευαστή, δεν αναφέρεται στις προδιαγραφές ότι υπάρχει θύρα ethernet και στη σύνδεση Bluetooth γράφει ΟΧΙ, από την άλλη στο FULLHD γράφει....:chinscratch:

Το παρόν δίνει και η ασύρματη σύνδεση Bluetooth, ώστε ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ασύρματα ακουστικά του.
...δεν έχω κατεβάσει το εγχειρίδιο για να διαβάσω τι τελικά ισχύει και εάν η σύνδεση Bluetooth υπάρχει και εάν υποστηρίζει μόνο ακουστικά ή και άλλες συσκευές...:nounder: ...καθώς επίσης και για τα αρχεία που μπορούν να αναπαραχθούν από την USB (στις προδιαγραφές αναφέρεται JPEG/MP3/Divx), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το κατεβάσουν για την καλύτερη ενημέρωσή τους.

=========================================================
Από το FULLHD ( http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/lcd-tvs/2475-lg-47lh9000-review.html )

για τις multimedia δυνατότητες, συμφωνεί με τις προδιαγραφές της LG...

Στο multimedia προφίλ της τηλεόρασης, η δυνατότητα streaming αλλά και η θύρα USB, επιτρέπουν την διαχείριση αρχείων πολυμέσων όπως προβολή φωτογραφιών Jpeg , η αναπαραγωγή αρχείων ήχου ΜP3, αλλά και βίντεο με τα αρχεία DiVX να ξεχωρίζουν
για τη μέτρηση του μαύρου...

Ρυθμισμένη η 47LH9000 σε δελεάζει με τα 0 nits της στάθμης μαύρου, που δείχνει το όργανο πράγμα που σημαίνει ότι πέφτει αν μη τι άλλο κάτω από τα 0,001 nits.
=========================================================

Στο CNET δεν αναφέρει αριθμό για το μαύρο...

Black level: Like the other displays in the room, the LH90 evinced a very deep shade of black.
=========================================================

Στο HOMETHEATERMAG για το μαύρο...(*1 fL = 3.426 nits > 0,001 Χ 3,426 = 0,003 nits ή cd/m2)

The LEDs didn’t seem to shut off completely when displaying a full black field—the Minolta LS-100 light meter read 0.001 foot-lamberts, and the screen didn’t disappear completely black in the studio’s black-hole testing room. Still, the Minolta CS-200 colorimeter couldn’t read the black field’s luminance during calibration, so I had to crank the backlight just for that reading.
=========================================================

Στο TELEVISIONINFO ( http://www.televisioninfo.com/conte...0-LCD-HDTV-Review-1354/Blacks-amp;-Whites.htm ) οι μετρήσεις του μαύρου είναι 'παράξενα' υψηλές όχι μόνο για την LG αλλά και για άλλες συσκευές...γενικότερα περίεργο είναι και ότι για το μαύρο θεωρεί ότι 'around 0,1 cd/m2 is great'...:hmmmm2:

Even compared to other LCDs, the 47LH90 didn't do particularly well on this test. The "good" range for black level is 0.1 candelas per square meter (cd/m2); around there is great, below there is golden, but once you get towards 0.2 cd/m2, you start to wander towards washed out blacks. Unfortunately, the LG 47LH90 is capable of 0.38 at its lowest.
 

SERGIOSK

AVClub Enthusiast
3 January 2008
825
Athens
Παιδιά ήμουνα έτοιμος για Samsung 7000 αλλα η LH 9000 δείχνει ενδιαφέρουσα και πιο συμφέρουσα πρόταση Έκανα βόλτες σε κανα δυο Media Markt ελπίζοντας να την δώ απο κοντά αλλα άφαντη η TV Μου είπαν γίνεται πανικός εξαντλήθηκε Ξέρει κανείς αν υπάρχει στημένη κάπου να την δούμε ?
 

xorxhs

Senior Member
3 February 2008
484
Παιδιά ήμουνα έτοιμος για Samsung 7000 αλλα η LH 9000 δείχνει ενδιαφέρουσα και πιο συμφέρουσα πρόταση Έκανα βόλτες σε κανα δυο Media Markt ελπίζοντας να την δώ απο κοντά αλλα άφαντη η TV Μου είπαν γίνεται πανικός εξαντλήθηκε Ξέρει κανείς αν υπάρχει στημένη κάπου να την δούμε ?

πλαισιο - mall
 

Aptaliko

Established Member
16 September 2009
293
Αθήνα

Στο κατάστημα της Συγγρού; μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα πάντως δεν την είχε και γενικά απ´'οτι είδα πολύ την Samsung προμοτάρει. Ακόμα και στα ειδικά περίπτερα των εταιριών έλειπε η 47LH9000. Για να πάμε μία βόλτα πάλι από εκεί.
 

JimmyT

New member
30 April 2008
23
Την έβλεπα για 1 ώρα σε κατάστημα δίπλα στην Samsung B6000 και την Sharp (την καινούρια LED 600, δε θυμάμαι όνομα). Δυστυχώς η Sony Z5500 και Philips 8404 ήταν σε άλλον τοίχο και δε μπορούσα να κάνω άμεση σύγκριση.

Στην 1 ώρα που έκατσα είδα ολόκληρο bluray demo disc και είπα σ'ένα πωλητή να μου βάλει τις ρυθμίσεις που είδαμε στο fullhd.gr για να δω αν είναι καλύτερα.

Συμπεράσματα: Η LH9000 δείχνει πολύ περισσότερα σκοτεινά πλάνα από την B6000. Στα σκοτεινά σοκάκια που έδειχνε το demo, στην LG έβλεπα ατμούς από σωλήνες και τα καλντερίμια του δρόμου με αρκετή λεπτομέρεια, ενώ στην Samsung οι ατμοί ήταν εξαφανισμένοι. Στα πολύ σκοτεινά πλάνα κερδίζει η LG.

Στα λιγότερο σκοτεινά σημεία η LG έδειχνε γκριζωπή ενώ η Samsung έδειχνε μαύρο. Αυτό είναι στην προσωπική προτίμιση του καθενός, αν δηλαδή θέλει να βλέπει περισσότερες πτυχές στο μαύρο ή αν θέλει μεγαλύτερο contrast κι ας χάσει τις λεπτομέρειες στη στολή του Batman ή τα τέρατα που κρύβονται στα σκοτεινά σημεία του Doom3.

Στα φωτεινά σημεία δε μπόρεσα να διακρίνω διαφορές.

Η LG είναι λίγο πιο θολή από τη Samsung σε αναλυτικότητα και αυτό το παρατήρησα κυρίως σε σημεία τύπου: ύφασμα σε κοντινό πλάνο, ή γένια σε πρόσωπο με πολύ κοντινό πλάνο. Στην Sam η εικόνα ήταν ανάγλυφη, ενώ στην LG απλώς μια εικόνα.

Στο smoothing (100 ή 200Hz) και οι δύο ήταν καλές, και η καθεμιά έκανε ένα λάθος σε όση ώρα παρακολουθούσα. Η Samsung έκανε ένα artifact σε μια γρήγορη πολεμική σκηνή και εξαφάνισε στιγμιαία ένα αντικείμενο (στην samsung A650 είχα δει τα φτερά ενός αετού που πετούσε να εξαφανίζονται πολλές φορές αλλά στην B6000 φαίνονται πολύ καλύτερα τα πράγματα).
Στην LG όταν η κάμερα γυρνούσε γύρω από τους χαρακτήρες στο δωμάτιο χωρού στο Beauty and the Beast η LG έκανε 3 σπασίματα στην εικόνα ενώ η Sam ήταν άψογη. Φυσικά η Philips είχε το καλύτερο smoothing κίνησης και με διαφορά.

Αυτά κατάφερα να διακρίνω σε φωτεινό χώρο. Παρήγγειλα την LH9000 στις 18/11 και με "άγνωστο χρόνο παράδοσης" όπως με ενημέρωσαν, περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο όταν θα έρθει από Korea.
 

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Είδα κι εγώ για αρκετή ώρα σήμερα την LH, χωρίς να μπορώ να την πειράξω με HD σήμα.
Πέραν του καλού απόλυτου μαύρου όταν αυτό πιάνει μεγάλο μέρος της εικόνας, δεν μου άρεσε τίποτα... Κίνηση μέτρια, λεπτομέρεια ανύπαρκτη, κοντράστ Φίλιπς.
Δίπλα μια PS3000 της έριχνε στ' αυτιά σε όλα εκτός από το μαύρο, οι δε Σάμσουνγκ ήταν όλες καλύτερες.
 

jimdominic

New member
17 January 2008
84
Πέραν του καλού απόλυτου μαύρου όταν αυτό πιάνει μεγάλο μέρος της εικόνας, δεν μου άρεσε τίποτα... Κίνηση μέτρια, λεπτομέρεια ανύπαρκτη, κοντράστ Φίλιπς.

Τωρα μου εκανες την καρδια περιβολι!
 

Aptaliko

Established Member
16 September 2009
293
Αθήνα
Μετά από παραγγελία 10 ημερών μου ήρθε εχθές. Δυστυχώς δεν είχα προβλέψει για κεραία και έτσι χρησιμοποίησα προσωρινά μία ... μικρή εσωτερική που είχα στη παλιά 14"!!!. Μέχρι να τη συνδέσω στο ρεύμα και να την ανάψω σκεφτόμουν διάφορα πιθανά προβλήματα όπως clouding κ.λ.π. και με είχε πιάσει ένα άγχος γιατί όλο αυτό το καιρό που έψαχνα να αγοράσω τηλεόραση άκουγα για διάφορα προβλήματα και για όλες τις μάρκες. Μετά από αρκετό έλεγχο δεν παρατήρησα ούτε συννεφάκια, ούτε φωτιστικές πηγές στις γωνίες ούτε κάτι άλλο που θα έπρεπε να ανησυχήσω.

Μετά το συντονισμό των καναλιών και παρά την απαράδεκτη (ξέρω, ξέρω) κεραία που έβαλα για αυτού του επιπέδου τηλεόραση έπιασα 35 κανάλια από τα οποία τα 3 έχουν καλή-αξιοπρεπή εικόνα ενώ τα υπόλοιπα είναι με παράσιτα. Τις επόμενες ημέρες που θα συνδέσω καλώδιο με την κεραία της πολυκατοικίας θα δώσω μία πιο αντιπροσωπευτική εικόνα για το τηλεοπτικό σήμα.

Στη συνέχεια συνέδεσα ένα DVD player επιπέδου 20€ με ένα απλό SCART καλώδιο 2€ το οποίο το είχα και αρκετά χρόνια και μάλλον ψιλοτσακισμένο αλλά παρόλα αυτά έπαθα πλάκα. Έβαλα τη ταινία MATRIX 2 για να δω τα 5 πρώτα λεπτά για έλεγχο και έκατσα στο τέλος 50 λεπτά να χαζεύω. Η ταινία έχει αρκετές σκοτεινές σκηνές και εκεί το μαύρο που είδα με ικανοποίησε πάρα πολύ. Λεπτομέρεια παντού με ευκρίνεια και καθαρότητα. Οι γρήγορες σκηνές που ήταν πάρα πολλές ήταν καθαρές χωρίς θόλωμα ή κάποιο ας πούμε είδος καθυστέρησης.

Στα αρνητικά αυτό που είδα και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό είναι όταν είναι σε παύση ή ταινία του DVD μετά από λίγο εμφανίζει το σήμα του Player να μετακινείτε σα μπαλάκι σε όλη την οθόνη αλλά καθώς κινείτε αφήνει πίσω του μια ασπράδα πάνω στο μαύρο φόντο της τηλεόρασης. Επίσης ο ήχος μου φάνηκε πολύ στεγνός χωρίς μπάσα και ζωντάνια αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πείραξα καθολου τις ρυθμίσεις σε εικόνα και ήχο.

Όπως καταλαβαίνετε το παραπάνω τεστ δεν είναι αντιπροσωπευτικό αλλά παρόλα αυτά οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πάρα πολύ θετικές.

Θα ηθελα επίσης τη βοηθειά σας

1) Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στην επιλογή καλωδίου κεραίας και βύσματος ή παραμένουν τα κλασικά;

2) Τι ρυθμίσεις να βάλω κυρίως για θεάση ταινιών HD;

3) Ποιες ρυθμίσεις θα ζωηρέψουν τον ήχο μέχρι να πάρω κάποιο home cinema 5.1;
 

jkap

New member
19 December 2009
26
Την είδα παραμονή Χριστουγέννων να παίζει κοντά σε μία 46Β7000. Βάζοντας και τις δύο σε cinema mode και παίζοντας κάποιο HD demo νομίζω πως η LG έδειχνε λίγο πιο ανάγλυφη εικόνα από την Samsung, μάλλον (λίγο) καλύτερο μαύρο δηλαδή.

Κατά τα άλλα και οι δύο έπαιζαν πολύ καλά χωρίς εμφανή προβλήματα (τουλάχιστον σε συνθήκες καταστήματος..).

@Aptaliko, καθόλου εντυπώσεις από υλικό HD?
 

george0310

New member
30 December 2009
12
χτες καταφερα στο mediamarkt στου ρεντη γιατι σε ολα τα αλλα ...κωτσοβολος, ηλεκτρονικη ,electroworld η να μην βρισκω τα μοντελα ,..η να μην δεχονται να μου βαλουν απλο σημα τηλεορασης να δω πως παιζουν τα δυο μοντελα.. που με ενδιεφεραν...samsung 46b8000 kai lg 47lh9000
απο χαρακτηριστικα τα ιδια.. πανω κατω με διαφορα 700+ ευρω και πραγματικα μεσα μου παρακαλουσα να δω οτι η lg δεν θα ειχε τοση διαφορα ωστε να την αγορασω .......:idea:
αλλα............:slapface:οπως αναφερα ποιο πανω στο mediamarkt υπηρχε
η lg47lh9000 kai η 40β8000 !!! η samsung επαιζε τηλεοραση μου συνδεσανε και την lg ......:rifle::slapface::rifle: και η τυχη ηταν οτι ηταν διπλα και οι δυο.......
αποτελεσμα... σε ολα τα settings (cinema normal natural κλπ) για το ιδιο καναλι και για τις 2 τηλεορασεις η lg εχανε κατα κρατος....:BXVZCBXZ6::FSGSFGS4: βεβαιως για BR KAI HD μια χαρα και αυτα που επαιζε απο το καταστημα .ηταν υπερανω λογου.....και η εικονα μιλουσε απο μονη της,
εκτος αν ειχε τοσο κακες ρυθμισεις απο το εργοστασιο σε σχεση με την samsung (παντα για τα settings απο το εργοστασιο ) ελπιζω να κανω λαθος γιατι θα ηθελα να να αγορασω την lg με 1300 + ευρο
:damnyou:
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Ειναι λαθος η συγκριση Β8000 με LH9000 , καταρχην η LH9000 δεν εχει καν πραγματικα 200 Hz....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44629

....με την Β7000 η την Β6000 επρεπε να την συγκρινεις...αν και σε σχεση με αυτες και παλι χανει σε εικονα κατα την γνωμη μου...
 

Aptaliko

Established Member
16 September 2009
293
Αθήνα
Την είδα παραμονή Χριστουγέννων να παίζει κοντά σε μία 46Β7000. Βάζοντας και τις δύο σε cinema mode και παίζοντας κάποιο HD demo νομίζω πως η LG έδειχνε λίγο πιο ανάγλυφη εικόνα από την Samsung, μάλλον (λίγο) καλύτερο μαύρο δηλαδή.

Κατά τα άλλα και οι δύο έπαιζαν πολύ καλά χωρίς εμφανή προβλήματα (τουλάχιστον σε συνθήκες καταστήματος..).

@Aptaliko, καθόλου εντυπώσεις από υλικό HD?


Έχθες κατάφερα επιτέλους να συνδέσω την 47LH9000 με τη κεραία της πολυκατοικίας. Τηλεοπτικό σήμα πολύ καλό και μάλιστα παρακολούθησα και την ταινία MATRIX που είχε ένα κανάλι και το ευχαριστήθηκα. Έπαιξα με τις ρυθμίσεις ήχου και τώρα ο ήχος είναι πιο ζωηρός και καθαρός απ' όταν την πήρα. Μόνο στις ρυθμίσεις εικόνας πάσχω αλλά θα τη βρούμε την άκρη. Πάντως το τηλεοπτικό σήμα είναι απείρως καλύτερο από αυτό που βλέπουμε στα καταστήματα με την 1 κεραία για όλες τις τηλεοράσεις και συνδέσεις καλωδίου τύπου component.

Για ταινίες HD μάλλον σήμερα θα πάρω από φίλο ένα σκληρό δίσκο 500GB με ταινίες και θα τσεκάρω. Προσπάθησα να παίξω μέσω usb ένα βίντεο hd 720p που είχα τραβήξει με το κινητό τηλέφωνο (.mp4) αλλά μου έλεγε ότι το φορμά ήχου δεν υποστηρίζεται και δεν με άφηνε ούτε εικόνα να δω. Παράξενο, τουλάχιστον η εικόνα έπρεπε να παίζει.

Θεωρώ ότι η τηλεόραση για τα λεφτά της αξίζει και το τελευταίο ευρωπουλάκι. Αν κάποιος δεν βάζει στο τραπέζι των λογαριασμών τα 700€ που κάνει η 46Β8000 τότε η Samsung του κλείνει το μάτι. Η προσωπική μου άποψη όμως είναι ότι αυτή τη διαφορά χρημάτων δεν τη δικαιολογεί ο Θειος Sum άλλα η αξία του χρήματος είναι κάτι το υποκειμενικό.
 

jkap

New member
19 December 2009
26
@Aptaliko: Κοίτα η σωστή σύγκριση από πλευράς τιμής είναι με την 46Β6000, εφόσον η LG δεν έχει Ethernet / DLNA και 200Hz (άλλο το 100+100Ηz).

Οπότε μιλάμε για διαφορά της τάξης των 100 ευρώ πάνω-κάτω, και το πράγμα δυσκολεύει...

@Yperion: Από την άλλη δεν νομίζω να χάνει σε εικόνα από την B6000. Στα δικά μου μάτια βλέποντας τις δίπλα-δίπλα σε καταστήματα, συγκρίσιμες είναι... Η LG ίσως είναι και λίγο καλύτερη σε σκούρα πλάνα.

Είμαι μεταξύ των δύο και δεν μπορώ να αποφασίσω...:bigcry:
 
Last edited: