LG Cinema LW5500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Γιατί η "LED" τηλεόραση που δείχνει καλύτερα είναι των 1500 ευρώ και η "LCD" των 500 ευρώ. Η διαφορά αυτή, δεν οφείλεται στα LED...
 

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
910
Συγνώμη αλλά αν συγκρίνεις τις τηλεοράσεις των 1500-2000 ευρώ που είναι όλες "LED" με τις LCD που κάνουν το 1/3 της τιμής, το περίεργο θα ήταν να έδειχναν οι δεύτερες καλύτερα. ΑΛΛΑ όταν είχα πάρει την sony 52Z5500 πριν 2 χρόνια και τα είχα σκάσει χοντρά όταν όλοι έπερναν LED (έκανε 2500 όσο και οι καλύτερες LED και δυστυχώς δεν μπορούσα όπως και τώρα λόγω γυναίκας να πάω σε plasma) μου λες και εσύ γιατί ήταν κλάσεις ανώτερη από τις LED στην ίδια κατηγορία τιμής?
 

ARMITATZ

New member
8 June 2011
46
Απάντηση: Re: LG Cinema LW5500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

εγω εχω την 55LW5500 και εχω να πω οτι η εικονα της ειναι καταπληκτικη και σε 2D και σε 3D...

To μονο που θα ηθελα να ρωτησω για οποιον ξερει ειναι πως γινεται να λειτουργησει το pvr απο την usb της TV.

http://www.lg-hack.info/cgi-bin/sn_forumr.cgi?fid=2676&cid=2674&tid=3397&sc=20&pg=1&x=0

μονο που θελει μεγαλο στικακι >40gb ή σκληρο και θα πρεπει να τα κανει φορματ. Εγω ενεργοποιησα την επιλογη στο μενου αλλα δεν εχω τοσο μεγαλο στικακι και δεν εχω και δισκο για φορμαρισμα οποτε δεν το εχω δοκιμασει πως δουλευει.
 

amanwithaplan

Established Member
15 August 2011
106
το παρακατω ενδιαφερον ειναι απο http://www.avforums.com/forums/lg-forum/1532899-official-lg-lw550t-3d-led-thread-part-7-a-14.html

"Originally Posted by banie01 View Post
Since I posted a while ago about the THX settings, I have been blown away by PMs
Along with the THX settings, info provided below allows the PVR to be enabled too(In Ireland anyway),Search the thread for more info on this(Part1)
So rather than reply to everyone individually and in keeping with openess and sharing I've experienced on this forum I said I'd make a post

All info given here, I got from LGFan
Before you change anything in your Service Menu be aware that changes made there can brick your TV if you don't follow the instructions or if you change settings you do not understand requiring an LG service visit to get ya going again

1st off you'll need a an LG service remote(Expensive) or a Learning remote control to gain access to the service menu.(I'd recomend Harmony but others have used OFA)
I use a logitech Harmony One and the instructions here http://harmonylghack.wikispaces.com/

The access pin for the service menu is 0413

There are some service menu options which require to be set for this part to actually mean something on top.

In service menu
"Country Group" - (press OK and reconfigure TV)

Code - 04
Group - EU

Area option -

Area code 4
Nordic UI - 0 (Nordic users should enable this one, to have SmartTV for nordics enabled)
HBBTV - 2

Tool Option3 -

DVR Ready - 1 (This is the important one!)
THX - 1 (THX calibrated picture , bright + theater)
THX Media director 1 (Hmmmmm, did not change anything i think)

Tool Option 6 -

3D THX - 1 (THX 3D Picture Preset)

Do note, other options exist, but i would recommend not playing too much, you can actually disable the tv tuner, audio, and display and such, so its a no go to change ANYTHING else..
EDIT:When you have exited the Service menu then via the setup option you should be able to pick Spain as country and edit the settings in Smart TV as follows Language: UK (or your choice of selection)
Country: Spain
Smart-TV: UK
and recording works.., this allows PVR function

PS while I'd love to take credit for all this info.
All credit goes to the user LGFan , who has posted all this information earlier in the thread.
Rgds
Bryan"
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Αν LCD και LED είναι ίδιες τότε γιατί ακόμη και το μάτι ενός άσχετου βλέπει καλύτερη εικόνα σε μια LED τηλεόραση?

Το "καλύτερη εικόνα" είναι σχετικό.

Σε μετρήσιμα μεγέθη (αντίθεση , χρωματικό εύρος , χρωματική ακρίβεια κτλ) μια edge LED LCD δεν είναι σε τίποτα καλύτερη από μια LCD. Ίσα ίσα έχουν και χειρότερη ομοιομορφία.

Και οι τηλεορασεις LED και αυτες LCD ειναι μην το ξεχναμε αυτο. Το ότι άλλαξαν τα λαμπάκια δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τα ίδια θετικά και αρνητικά.
 

gregy5

New member
26 September 2011
7
Ανακάλυψα οτι το Youtube εχει εκαντονταδες video με true 3D και ειναι σκετη απόλαυση....
 

amanwithaplan

Established Member
15 August 2011
106
Re: Απάντηση: LG Cinema LW5500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έκανα και εγώ χθες την αναβάθμιση. Το μονο που παρατήρησα είναι πως απο τα app που είχε η τηλεόραση και συγκεκριμένα το 3d zone δεν παίζει πλέον. Συμβαίνει και σε κανέναν άλλον αυτό μετά την αναβάθμιση?

το 3d zone που το βρισκω??
 

mauros

New member
4 December 2011
4
Καλημέρα παιδιά. Είμαι έτοιμος να αγοράσω το ίδιο μοντέλο σε 42 ίντσες από Κωτσόβολο. Το έχει προσφορά με 7 ζευγάρια γυαλιά για 3D σε τιμή που μάλλον τα "σπάει". 600 ευρώ την δίνει από 870. Το κόλλημα που έχω είναι το εξής,
Εάν θέλω να λειτουργήσω την TV μέσα από το iphone πρέπει να αγοράσω το wi-fi dongle της Lg για να το κάνω; Και εάν το πετύχω αυτό μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως mouse το iphone για την πλοήγησή μου στην TV;
Επίσης πόσο πουλούν αυτό το wi-fi dongle και εάν μπορώ να το βρω κάπου αλλού με καλύτερες τιμές.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Ενθουσιάστηκα πολύ αν και δεν είμαι γνώστης στις τηλεοράσεις, αλλά από την έρευνα αγοράς που έκανα για ελεύθερη πλοήγηση ιντερνετ σε 40 ίντσες η LW5500 απλά δεν υπάρχει σε τιμή και χαρακτηριστικά. Σωστά νομίζω ή κάνω λάθος;
 

Giannis1965

New member
29 March 2011
62
Ηράκλειο
Η τιμή είναι πολύ καλή.Πάρτη ανεπιφύλακτα.Από τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ αγόρασε και το στικάκι WI-FI.Το έχει γύρω στα 30 Ευρώ.
 

mauros

New member
4 December 2011
4
Σε ότι αφορά τη χρησιμότητα του Iphone ως ποντίκι και το πως συνδέεται;
 

john1978

New member
22 May 2010
7
Παιδια καλησπερα ειμαι και εγω ενας δυσαρεστημενος με το θεμα του input lag
Ειναι μεγαλο προβλημα για οσους παιζουν racing games δεν κρατιεται το αυτοκινητο με τιποτα!!!
Εχω κανει τα παντα!!! Game mode και rename input σε PC το προβλημα μειωνεται μα και παλι δεν μπορεις να παιξεις.
Το μονο που μπορει να γινει ειναι να συνδεθει η τηλεωραση με vga καλωδιο δεν υπαρχει καθολου μετα το προβλημα.
Η ποιοτητα της εικονας μιωνεται κατα πολυ αλλα δυστηχως δεν γινεται κατι αλλο.
θεορω οτι ειναι απαραδεκτο αυτο που εχει γινει και οτι θα επρεπαι να υπαρχει υποστηρηξη δεν δινεις τοσα λευτα για να εχεισ τετοια προβληματα.Το 60% που αγοραζουν μια τηλεοραση εχουν σκοπο να βαλουν μια παιχνιδομηχανη,μεγαλη ανευθηνοτητα!!!!!!!!!!!
 

music_lover

Senior Member
5 November 2007
412
Το "καλύτερη εικόνα" είναι σχετικό.

Σε μετρήσιμα μεγέθη (αντίθεση , χρωματικό εύρος , χρωματική ακρίβεια κτλ) μια edge LED LCD δεν είναι σε τίποτα καλύτερη από μια LCD. Ίσα ίσα έχουν και χειρότερη ομοιομορφία.

Και οι τηλεορασεις LED και αυτες LCD ειναι μην το ξεχναμε αυτο. Το ότι άλλαξαν τα λαμπάκια δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τα ίδια θετικά και αρνητικά.

Συμφωνοι,αλλα οι μετρησεις ειναι για τα τεστ,το ανθρωπινο ματι που ειναι ο καλυτερος κριτης βλεπει μια led tv πιο "ευπεπτα" απο μια lcd,πιο ανεκτη,αν με καταλαβαινεις.
 

dom160081

New member
2 October 2011
6
Re: Απάντηση: LG Cinema LW5500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

το 3d zone που το βρισκω??

Πρέπει να αλλάξεις την επιλογή χώρας στις ρυθμίσεις smart tv και να επιλέξεις Ην.Βασίλειο. Μετα θα δημιουργήσεις ένα καινούριο λογαριασμό LG Apps και θα κατεβάσεις την εφαρμογή 3D Zone. Δυστυχώς στο ελληνικό LG app store δεν είναι ακόμη διαθέσιμη η εφαρμογή γι'αυτό χρειάζεται και όλη αυτή η διαδικασία.
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Συμφωνοι,αλλα οι μετρησεις ειναι για τα τεστ,το ανθρωπινο ματι που ειναι ο καλυτερος κριτης βλεπει μια led tv πιο "ευπεπτα" απο μια lcd,πιο ανεκτη,αν με καταλαβαινεις.

Περίεργο μάτι πρέπει να είναι αυτό, που θα του φανεί πιο "εύπεπτη" μία εικόνα με μεγαλύτερη ανομοιομορφία και χειρότερη γωνία θέασης... :p
 

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
910
music lover: Αν και είμαστε εντελώς offtopic αλλά για να το κλείσω από μέρους μου, νομίζω σαν κάτοχος της 55lw650s κάθε άλλο παρά θα είχα λόγο να μειώσω την tv μου, αλλά είπαμε η ειλικρίνεια πάνω απ όλα. Όπως λοιπόν έγραψα αρκετές φορές ακόμα και στο πρώτο ποστ για την εν λόγω tv στα reviews, όσα καλά έχει (3d, content κτλ) δεν παύει να είναι χειρότερη απ ότι ήταν η sony 52z5500 που είχα πριν από αυτή και ήταν μια "απλή" (αλλά διόλου φτηνή) LCD χωρίς LED φανφάρες. Επιμένω πως η συγκεκριμένη sony σε εικόνα αλλά και σε μαύρο (για LCD πάντα) ήταν πολύ ανώτερη από οποιαδήποτε edge LED (και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ και απ τις LW της LG) ενώ δεν θα δοκιμάσω να την συγκρίνω και με τις local Led καθώς θα ακουστώ υπερβολικός. Αντίστοιχα και εκείνη με την σειρά της ήταν κατώτερη από μια VT20 (εκείνη την εποχή) φαντάσου λοιπόν μια LED με την VT30 σήμερα :p. Τώρα στην ερώτηση γιατί την άλλαξα.. ήξερα από πριν τι έδινα και τι έπαιρνα. Ήξερα πως θα έκανα υποχώρηση σε μαύρο, sd content ακόμα ίσως και σε HD (2D), αλλά απ την άλλη ήξερα πως θα έπαιρνα ότι πιο ξεκούραστο σε 3d και μια σε γενικές γραμμές καλή τηλεόραση.
Αν ήθελα να την περιγράψω λοιπόν, είναι η καλύτερη tv για 3d (με τα δικά μου κριτήρια περί ξεκούραστου και φωτεινού 3d) αλλά μια μέτρια tv (out of the box) σε όλα τα υπόλοιπα, που γίνεται καλούτσικη με πολύ πείραγμα αλλά και πάλι δεν συγκρίνεται με μια καλή πλάσμα ή ακόμα μια καλή και ακριβή LCD (αν υπάρχουν ακόμα τέτοιες). Αν ξέρεις λοιπόν τι θες απ αυτήν την tv (πριν όμως την πάρεις) δεν μπορείς παρά να είσαι απόλυτα ευχαριστημένος. Επειδή λοιπόν το δικό μου ανθρώπινο μάτι έχει τεστάρει σε βάθος και σε όλες τις συνθήκες μια 50+ LCD των 2500 ευρώ και μια 50+ Edge led των ίδιων χρημάτων και δεν τις είδε απλά σε ένα κατάστημα με 58 φώτα και άσχετες ρυθμίσεις, θα μου επιτρέψεις να έχω πιο εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος :)

PS. ξαναλέω τίποτα απ τα παραπάνω δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται για μια συνολικά αρκετά καλή TV για αυτόν που ξέρει τι ψάχνει!.
 
Last edited:

kako_paidi

New member
7 December 2011
20
Καλησπέρα παιδιά.
Σκέφτομαι να αγοράσω μια LG 47LW5500 3D LED, κυρίως λόγω passive 3D. Αλλά σήμερα που πήγα στον Κοτσόβολο εδώ στα Χανιά, απογοητεύτικα εντελώς από το 3D που είδα. Κάθε φορά που το αντικείμενο ερχόταν προς τα έξω έβλεπα διπλό είδωλο, σαν να μην φορούσα τα γυαλιά (Απόσταση θέασης περίπου στο 1,5 μέτρα).

Αυτό ισχύει πραγματικά, ή στο συγκεκριμένο κατάστημα απλά δεν θέλανε να πουλήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο και οι ρυθμίσεις της TV ήταν χάλια?

Σε άλλες τηλεοράσεις (sony και samsung- δεν θυμαμαί μοντέλα, αλλά και πάλι 46" με 47") το 3D ήταν άψογο, με κορυφαίο αυτό στην sony. Αλλα το ότι έιναι active 3D με απωθεί. Δεν θέλω κάτι να "δουλεύει" (ανοιγοκλείνει) μπροστά στα μάτια μου επί 100+ λεπτά.

Η τηλεόραση είναι τόσο μάπα, όσο την είδα, ή απλά έτυχε?
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Καλησπέρα παιδιά.
Σκέφτομαι να αγοράσω μια LG 47LW5500 3D LED, κυρίως λόγω passive 3D. Αλλά σήμερα που πήγα στον Κοτσόβολο εδώ στα Χανιά, απογοητεύτικα εντελώς από το 3D που είδα. Κάθε φορά που το αντικείμενο ερχόταν προς τα έξω έβλεπα διπλό είδωλο, σαν να μην φορούσα τα γυαλιά (Απόσταση θέασης περίπου στο 1,5 μέτρα).

Αυτό ισχύει πραγματικά, ή στο συγκεκριμένο κατάστημα απλά δεν θέλανε να πουλήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο και οι ρυθμίσεις της TV ήταν χάλια?

Σε άλλες τηλεοράσεις (sony και samsung- δεν θυμαμαί μοντέλα, αλλά και πάλι 46" με 47") το 3D ήταν άψογο, με κορυφαίο αυτό στην sony.

To πιο πιθανό, είναι να σου έδειξαν απλώς κακό υλικό 3D ή να είχαν λάθος ρυθμίσεις παράλλαξης (αναστροφή ειδώλων ή μεγάλο βήμα).

Πάντως, 1,5 μέτρο, ομολογουμένως είναι οριακά κοντινή απόσταση για 3D θέαση σε παθητική 47άρα: όσο πιο κοντά πλησιάζεις σε αυτού του τύπου τις τηλεοράσεις, τόσο πιο εμφανής γίνεται η κοτλέ υφή της εκόνας, ενώ αυξάνει και το crosstalk...

Αλλα το ότι έιναι active 3D με απωθεί. Δεν θέλω κάτι να "δουλεύει" (ανοιγοκλείνει) μπροστά στα μάτια μου επί 100+ λεπτά.

Και η τηλεόραση η ίδια "ανοιγοκλείνει" μπροστά στα μάτια σου. Σαφώς και το active 3D είναι πιο κουραστικό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το passive είναι ξεκούραστο...

Πέρα από το ότι σε ηλικίες κάτω των 6 ετών, καλό είναι η θέαση στερεοσκοπικού 3D να αποφεύγεται εντελώς, δεν υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος που να αφορά τον γενικό πληθυσμό...


Ένας καλός κανόνας είναι, μόλις νιώσει κανείς ότι η θέαση έχει αρχίσει να τον κουράζει, να βγάζει τα γυαλιά και να κάνει ένα διάλειμμα μέχρι να ηρεμήσει...


Επίσης, το passive 3D είναι και αυτό κουραστικό, απλά ελαφρώς λιγότερο από το active. Μην αφήνετε το marketing να σας ξεγελάσει, απολύτως ξεκούραστη στερεοσκοπία, δεν υφίσταται...


Στον φυσικό κόσμο, ο εγκέφαλος μας χρησιμοποιεί 2 αντικειμενικούς μηχανισμούς για να υπολογίσει τις αποστάσεις: ο ένας, είναι μέσω της σύγκλισης ή απόκλισης των ματιών μας και ο δεύτερος μέσω του σημείου που εστιάζουν κάθε φορά οι φακοί των ματιών μας, το οποίο είναι άμεσα εξαρτώμενο από τη θέση σύγκλισης/απόκλισης των ματιών. Η στερεοσκοπία, εκμεταλλεύεται μόνο τον πρώτο μηχανισμό, καθώς η εστίαση παραμένει πάντα σταθερή στο ίδιο επίπεδο, που ορίζεται από την θέση της οθόνης. Αυτό όμως έρχεται σε σύγκρουση με τον τρόπο που έχουν μάθει να βλέπουν τρισδιάστατα ο εγκέφαλος και τα μάτια μας στον πραγματικό κόσμο και αποτελεί την βασική πηγή από την οποία προέρχονται η κούραση, οι πονοκέφαλοι και οι ζαλάδες...
 

music_lover

Senior Member
5 November 2007
412
Δεν αμφιβάλλω για τις γνώσεις κανενός,μια απλή διαπίστωση έκανα απο τις γνώμες απλών ανθρώπων που πηγαίνουν και βλέπουν στα καταστήματα τηλεοράσεις,οι 9 στους 10 διαλέγουν στο τέλος LED χωρίς καν να ξέρουν τι είναι..προσωπικά την μόνη διαφορά που βλέπω είναι στην φωτεινότητα,δείχνουν πιο φωτείνες και ίσως αυτό να τραβά την προσοχή του ανθρώπινου ματιού και να κλέβει τις εντυπώσεις του ανθρώπινου μυαλού.
 

kako_paidi

New member
7 December 2011
20
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση JL_?

Μου φάνηκε υπερβολικά παράξενο, ότι η εικόνα που έβλεπα, το μόνο που δεν την έλεγες ήταν 3d.

Λέγοντας ότι "Δεν θέλω κάτι να "δουλεύει" (ανοιγοκλείνει) μπροστά στα μάτια μου επί 100+ λεπτά.", εννοω, ότι τα γυαλιά ανοιγοκλείνουν και σου διακόπτουν την ορατότητα 100%, ενώ όταν "ανοιγοκλείνει η τηλεόραση (χωρίς γυαλιά), ότι γίνεται ...γίνεται μόνο στα όρια της τηλεόρασης, το υπόλοιπο πεδίο της όρασης (π.χ. το δωμάτιο γύρω πό την τηλεόραση) είναι νορμάλ.

Μάλλον θα την πάρω ή αυτήν ή την LG 47LW650S :)
 

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
910
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση JL_?

Μου φάνηκε υπερβολικά παράξενο, ότι η εικόνα που έβλεπα, το μόνο που δεν την έλεγες ήταν 3d.

Λέγοντας ότι "Δεν θέλω κάτι να "δουλεύει" (ανοιγοκλείνει) μπροστά στα μάτια μου επί 100+ λεπτά.", εννοω, ότι τα γυαλιά ανοιγοκλείνουν και σου διακόπτουν την ορατότητα 100%, ενώ όταν "ανοιγοκλείνει η τηλεόραση (χωρίς γυαλιά), ότι γίνεται ...γίνεται μόνο στα όρια της τηλεόρασης, το υπόλοιπο πεδίο της όρασης (π.χ. το δωμάτιο γύρω πό την τηλεόραση) είναι νορμάλ.

Μάλλον θα την πάρω ή αυτήν ή την LG 47LW650S :)

Πρόσεχε πάρα πολύ στα μαγαζιά αυτό που χω γράψει πολλές φορές, ότι δηλαδή επειδή τις βάζουν χαμηλά, οι passive έχουν θεματάκι με τον κάθετο άξονα (όσο καλές είναι στον οριζόντιο) θέασης. Με λίγα λόγια αν το κεφάλι σου είναι πάνω απο το πάνω πλαίσιο της τηλεόρασης τότε θα γίνεται ακριβώς αυτό που είπες μειωμένο βάθος με είδωλα. Δοκίμασε λοιπόν απλά να σκύψεις λίγο και να φέρεις το κεφάλι σου ανάμεσα στο κάτω και πάνω πλαίσιο της tv (όπως θα παρακολουθούσες σπίτι σου) και θα δείς ότι η εικόνα δεν θα έχει καμιά σχέση. Τώρα στο θέμα απόστασης, στο 1,5 μέτρο δεν θα είχες θέμα.. κάτω απ το μέτρο αρχίζουν τα προβλήματα διπλών ειδώλων στην 650s.