(my) Final "Battle": Samsung 46D8000 vs Panasonic Plasma GT30

Phant0m7

New member
27 December 2011
33
Το budjet ορίστηκε, γύρω στα 1500....
Μετά από πολύ διάβασμα επι διαβάσματος κλπ, κατέληξα στα 2 παραπάνω μοντέλα (να με ενδιαφέρουν).
Η χρήση θα είναι για:
* Nova HD (και sd κατά συνέπεια)
* Ταινίες (θα συνδεθεί σε surround σύστημα) καθώς και mkv αρχεια απο MP.
* Gaming HD (xbox360 & ps3).
* 3D: δεν με 'καιει' αμεσα, αλλά μιας και οι 2 το διαθέτουν, κάποια στιγμή θα τεσταριστεί και αυτό.

Θα ήθελα λοιπόν τα.. φώτα σας, σχετικά με αυτά τα 2 μοντέλα (ειδικά από κατόχους θα ήταν ακόμα καλύτερα), αλλά και από τους πιο έμπειρους σε τέτοια θέματα.

Ευχαριστώ!!!
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
οι απαντήσεις σου στις ερωτήσεις του evanfotis κατά την γνώμη μου θα κρίνουν την τελική σου επιλογή. με πολύ gaming ή / και φωτεινό χώρο πας προς lcd.

επίσης συμφωνώ και με την παρατήρηση του κώστα για gt30 vs vt30 (η gt δεν έχει γυαλιά - η vt έχει 2) οπότε το κόστος μειώνεται. βέβαια θα μου πείς ότι δεν παίρνω τώρα γυαλιά γιατί δεν με ενδιαφέρει το 3d. αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
 

Phant0m7

New member
27 December 2011
33
O χώρος δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινός, από το μεσημεράκι και μετα. Τωρα οι ώρες gaming, δεν είναι σταθερές.... ας πούμε ένα μέσο όρο 1.5/2 ημερησίως max και λίγο παραπάνω τα σ/κ.
Η διαφορα ανάμεσα σε GT & VT είναι μόνο τα γυαλιά? (σαν χαρακτηριστικά)
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
απλά να διευκρινίσω οτι το "gaming" στις Plasma είναι πολύ μα πολύ καλύτερο σε σχέση με τις LCD ειδικά σε fast action παιχνίδια λόγω της απόκρισης του panel. Οποιος έχει παίξει call of duty, wipeout κτλ και στις δύο τεχνολογίες θα καταλάβει πολύ καλά τι εννοώ! Αρα μην δίνουμε βάρος μόνο στο image retention, υπάρχουν και άλλα πιο σημαντικά πράγματα.

Πρακτικά με 2-3 ώρες την ημέρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην plasma, αρκεί να μην χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ για αυτο!
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Εγώ στην θέση σου θα κοιτούσα και την Sony 46HX820 που για εμένα έχει πιο "σωστή" εικόνα από την D8000 , όχι τόσο έντονα χρώματα και υπερβολική φωτεινότητα δηλαδή.

Επίσης έχει μικρότερο display lag (33 ms) που είναι πολύ βασικό στο gaming.

Στην D8000 έχει γύρω στα 46 ms εκτός και δηλώσεις την είσοδο HDMI ως "PC" οπότε πέφτει στα 33 ms αλλά ταυτόχρονα πέφτει και η ποιότητα της εικόνας.

απλά να διευκρινίσω οτι το "gaming" στις Plasma είναι πολύ μα πολύ καλύτερο σε σχέση με τις LCD ειδικά σε fast action παιχνίδια λόγω της απόκρισης του panel. Οποιος έχει παίξει call of duty, wipeout κτλ και στις δύο τεχνολογίες θα καταλάβει πολύ καλά τι εννοώ!

Σε αυτό συμφωνώ 100%. Σε LCD μετά απο 2-3 ώρες άρχιζαν να κουράζονται τα μάτια μου από το motion blur και να δακρύζουν. Με πλάσμα δεν υπάρχει καθόλου κούραση.
 

Devil_7

Established Member
14 December 2011
115
Ρε παιδιά επειδή θέλω κι εγώ να πάρω 46" 3D τηλεόραση και κοιτάω τις D6530 και D7000 αλλά διαβάζω εδώ που λέτε για τις plasma και το gaming και μπερδεύομαι πιο πολύ. Νόμιζα ότι για gaming είναι καλύτερες οι lcd.
Τι ισχύει τελικά?
Για gaming δλδ 2-3 ώρες τη μέρα (παραπάνω τα σκ) και για ταινίες τι είναι καλύτερο τελικά? Τηλεόραση δε βλέπω καθόλου εκτός από καμιά μπάλα όταν έχει champions league κυρίως γιατί δεν έχω nova.

@Sfortis Μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό "Πρακτικά με 2-3 ώρες την ημέρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην plasma, αρκεί να μην χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ για αυτό!"? Τι πρόβλημα υπάρχει δλδ αμα χρησιμοποιείται μόνο για αυτό?

Ετχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Phant0m7

New member
27 December 2011
33
Α να μην ξεχάσω πως παίζει και πολύ ποδόσφαιρο στο πρόγραμμα :) - σημαντικό και αυτό δηλαδή!
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Ρ

@Sfortis Μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό "Πρακτικά με 2-3 ώρες την ημέρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην plasma, αρκεί να μην χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ για αυτό!"? Τι πρόβλημα υπάρχει δλδ αμα χρησιμοποιείται μόνο για αυτό?

Ετχαριστώ εκ των προτέρων.

Εάν κάθε μέρα παίζεις ένα παιχνίδι, την κλείνεις και το ίδιο την επόμενη κ.ο.κ τότε δεν δίνεις την ευκαιρία στην τηλεόραση να δείξει κάτι διαφορετικό (τηλεοπτικό σήμα, ταινίες κτλ) ώστε να "ξεπλύνει" το image retention, άρα πρακτικά μερικά σημεία τις οθόνης θα δείχνουν συνέχεια τα ίδια πράγματα (scores κτλ) οπότε μάλλον το burn in είναι δεδομένο.