Nova Multiview

mmathiou

New member
6 October 2008
36
γεια σας φιλοι και φιλες.
Ξερει κανεις ποια βηματα ακολουθουνται οταν παιρνεις τηλεφωνο στη νοβα για ενεργοποιηση multiview ( έχω τους 865 και 831 αποκωδικοποιητες). Τον 831 τον ειχα αγορασει παλαιοτερα και τωρα πηρα τον 865. Θελω να ξερω ποια βηματα σου ζητανε να κανεις απο την νοβα προκειμενου να γινει ενεργοποιηση του multiview. Aυτο γιατι ειμαι στο εξωτερικο και δεν σου κανουν ενεργοποιηση αν εχεις νοβα εκτος ελλαδας. Ειναι γελοιο μια και οι περισσοτεροι συνδρομητες ειναι εξωτερικου και το ξερουν στην νοβα. οποτε θα βαλω ενα φιλο να τηλεφωνησει απο ελλαδα θα τον ακουω απο κινητο και θα κανω κανω την ενεργοποιηση.

Αν καποιος μπορει ας βοηθήσει

Μπορείς να πάρεις VOIP (τηλεφωνία μέσω Internet) νούμερο απο Ελλάδα. Κατεβάζεις στο PC σου το x-lite (free soft phone) ή αγοράζεις ένα τηλέφωνο voip και πετυχαίνεις ταυτόχρονα και την Νova να ενεργοποιήσιες αλλά και να σoυ τηλεφωνούν φίλοι και συγγενεις με αστική χρεώση απο ελλάδα! :Banane0:

Αυτή την στιγμή ξέρω οτι υπάρχει μια μόνο εταιρεία απο Ελλάδα που παρέχει αυτην την υπηρεσία η VIVA
http://www.viva.gr/voip/

Μπορεί να υπάρχει και αλλή αλλα δεν το γνωριζώ. Την συγκεκριμένη εταιρεία την χρησιμοποιεί κολλητός φίλος (έχει πάρει νουμερο ) και είναι πολυ ευχαριστημένος

Ελπίζω να βοήθησα.

-Μανος
 
Last edited by a moderator:

WolfRathmA

Senior Member
23 January 2008
693
Νίκαια
Συγνωμη αν εχει αναφερθει, μηπως καποιος γνωριζει ποσο εχει ο επιπλεον αποδικωποιητης για το multiview; Ο PVR δηλαδη; Προς ωρας εχω μονο τον τελευταιο που δινουν.

Ευχαριστω.
 

jim1966

New member
21 February 2011
4
Συγγνωμη αλλα δεν εχω καταλαβει καποια πραγματα... κατεβαζεις 4 καλωδια απο την ταρατσα απο 4πλο LNB και βαζεις τα 2 στον ενα και τα αλλα 2 στον αλλο δεκτη οπου ο ενας πρεπει να ειναι PVR. Σε ποιες εισοδους τα βαζεις αφου το ενα πρεπει να ειναι LNB IN KAI TO ALLO OUT ? Mετα το καλωδιο RF πρεπει να ειναι τριπλο ? ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΣΠΡΟ ? και να ενωσεις τισ αντιστοιχες συνδεσεις στους δεκτες ? και τοτε τι νοημα εχει να φευγει απο το 865 και να πηγαινει στο 831? μηπως καποιος μπορει να ανεβασει ενα σχεδιαγραμμα που να φαινοντε ολα κατατοπιστικα ? πως συνδεοντε με ενισχυτη για να παρεις ηχο ac3 και απο τους 2 δεκτες ?
 

tlgex

Senior Member
14 August 2010
527
Κατεβαζεις 3 καλωδια απο την ταρατσα , τα δυο πανε στον 865 και το ενα στον 831 .
Επισης φευγει αλλο ενα καωδιο απο τον 865 που θα συνδεθει στον 831 και που χρησιμοποιειται για την επικοινωνια των 2 δεκτων μεταξυ τους ωστε να ειναι σιγουρη (οσο μπορει) και η NOVA οτι δεν θα βλεπει αλλο σπιτι ..
 

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,151
ΑΘΗΝΑ
Ωραία, πρέπει δηλ. να ξαναχτίσουμε το σπίτι, για να μη περνάει αυτό το καλώδιο απ' το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο....(?)
 
Last edited by a moderator:

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,151
ΑΘΗΝΑ
Χρόνια σου πολλά κατ' αρχήν!
Εεε, αυτό ήθελα να το ξανακούσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:Banane0:
 
Last edited by a moderator:

mkouts

New member
8 September 2011
8
Καλημέρα παιδιά. Έχω βάλει το multiview και παίζει ικανοποιητικά. Και λέω ικανοποιητικά γιατί ο δεύτερος δέκτης (slave) αρκετές φορές κολάει περιμένοντας κάτι από τον master. Έχει κάποιος άλλος αυτό το πρόβλημα; Το καλώδιο μεταξύ των δεκτών είναι το πολύ 6 μέτρα.

Ευχαριστώ
 

stivi1981

Senior Member
27 October 2008
487
Ν.φθιωτιδος
σε πελατη εγω που το εχω εγκαταστησει δεν ειχε κανενα προβλημα.
μιλησες καθολου με την εξυπηρετηση πελατων?
 
Last edited by a moderator:

mkouts

New member
8 September 2011
8
Μίλησα και μου είπαν οτι δεν φταίνει αυτοί. Από τη στιγμή που έστω και μια φορά περνάει σήμα είναι Ok. Αλλά το πρόβλημα παραμένει !!!!
 

thr07

New member
30 August 2006
13
Για Multiview χρειάζονται υποχρεωτικά 4 καλώδια από το LNB? Εγώ αυτή την στιγμή κατεβάζω 2 με dual LNB οπότε σ'αυτόν που καταλήγουν μπορεί να είναι PVR με 2 LNB inputs ενώ για την σύνδεση με τον άλλον (κανονικός όχι PVR) χρειάζεται εσωτερικό SAT καλώδιο από τον PVR δέκτη, σωστά? Ο HD PVR 865 μπορεί να συνδεθεί με positioner (έχω ένα Vbox για κινητό πιάτο) και να αποθηκεύσει άλλους δορυφόρους/κανάλια εκτός του Hotbird?
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Χρειάζεσαι και 3ο καλώδιο απ' το LNB προς τον άλλο δέκτη, συνεπώς πρέπει να αλλάξεις και το twin με quad LNB. Το καλώδιο που ενώνει τους δύο δέκτες ουσιαστικά αποτελεί επιβεβαίωση ότι οι δέκτες βρίσκονται στον ίδιο χώρο, και δεν χρησιμεύει σε κάτι άλλο.
 

bykrie

Πρόεδρος Δ.Σ.
Staff member
Μια ερώτηση που σίγουρα έχει απαντηθεί, μα δεν έχω χρόνο για διάβασμα και καμία όρεξη να μιλήσω με αυτούς…..
Multiview σημαίνει έως 2 δέκτες, η και τρίτος ας πούμε…..
 
Last edited by a moderator:

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,151
ΑΘΗΝΑ
Το έχει υλοποιήσει κανείς?
Και άν ναί, πώς έχετε περάσει το coaxial απ' τον ένα δέκτη στον άλλο?
Μου θυμίζει το IBM Network της δεκαετίας του '80, με coaxial και BNC συνδέσεις.. (όχι σε διάταξη "αστέρα", αλλά "εν σειρά").