Φακός για... φανταρους!!

astanapane_10

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,654
Νομίζω ότι το παιδι είπε ότι θέλει ένα φακο μικρο όσο γίνεται, θυμηθείτε όλοι όσοι πήγαν στρατό, ότι όλοι θέλαμε ένα φακο στα κλειδιά μαζι με τον ελβετικο σουγια.

Νομίζω για μένα ότι πρέπει να είναι με ΑΑΑ. Δεν θέλω να επιρρεασω άλλο. Τώρα οι περισσότερες εταιρίες έχουν ΑΑΑ, φακο με απόδοση στα 60 με 70 λουμενς, δεν χρειάζεσαι άλλο για τις σκοπιες και φυλάκιο.

Αν πας Έβρο Εγνατία, τότε πριν την μετάθεση σου τα ξαναλέμε, εδω είμαστε, γιατι εκει εγω θα ηθελα τον surefire μου. Αλλα τότε δεν είχα μυαλο. Στο σκοτάδι μέσα στο ποτάμι και περιπολία στο ΔΕΛΤΑ με τα τύμπανα. Εκει να σε δω χωρίς surefire.
 

ergotelis

AVClub Addicted Member
6 January 2010
2,018
Ηράκλειο Κρήτης
Πάνω σε αυτή τη λογική πρότεινα το Klarus x6, μικρό, κρατά πολύ επειδή δεν έχει PWM και είναι τιτάνιο, ανθεκτικό.
Στα περίπολα που λες εγώ θα ήθελα να είχα τον ΤΚ70 με τον X100 trustfire να τους κάνω τη νύχτα μέρα χαχαχαχ

Το φανταρικό εγώ το είχα βγάλει τότε με τους μοναδικούς και αξέχαστους dereelight DBS + nitecore defender infinity. Kαι οι δυο με R2 xr-e, τότε που δε ξέρανε καν τι είναι το λέντ. Είχαν πάθει όλοι πλάκα, σήμερα είναι σχετικά ξεπερασμένοι.
 
Last edited:

alefantos2007

Supreme Member
17 August 2007
3,646
European Union
καλα παιδες χαζεμα ιδεα δεν ειχα τι κυκλοφορει στην αγορα ρεσεις!!!!

εμενα μια χαρα με βολεψε παντως ο φακος του ..... iphone xixixixiiiiiii!!!! τα κανει ολα κ συμφερει. Λιγο η μπαραρια θα σε χαλασει αλλα κατα τα αλλα μονο καφε δε μου κανε!! αντε καλο κουραγιο κ να φυλας καλα γιατι οι οχτροι παραμονευουν!!!
 

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
751
Αρκετες και ενδιαφέρουσες προτάσεις και χαίρομαι που βρίσκω λίγη βοήθεια....

Tactical, 18650/14500 τις ξεχνάμε γιατί μου φαίνεται δύσκολό ή και προκλητικό ίσως να κουβαλάς φορτιστή για φακό στο στρατόπεδο.

Αν πάμε Εβρο κλάψτα Χαράλαμπε. Έχω δυνατούς φακούς γι'αυτές τις περιπτώσεις και εδώ είμαστε (ή μαλλον είσαστε :) και το ξανασυζητάμε)

Προτάθηκε παραπάνω από μια φορά ο Jetbeam BA 10. Μήπως όμως το μέγεθος είναι λίγο πιο μεγάλο για φακό που θα τον έχεις μονίμως πάνω σου( τον έχω δει μόνο σε φωτο και συγκριτικα μου φαίνεται μεγαλύτερος ας πούμε από τον Quark AA. Ομοίως και για τους Rominsen. Αν πάντως είναι αρκετά φορητός τότε αξίζει

Aν ισχύει αυτή η προσφορά ακόμη:
http://thrunite-store.com/thrunite-t...3.html?cPath=3
που είναι 2 φακοί μαζί, τους προτείνω επίσης, 2 φακουδάκια σε εξαιρετική τιμή, ό,τι πρέπει για το στρατό!

O trunite 10 φαίνεται καλή περίπτωση αλλά δεν κατάλαβα τι εννοεείς Ergotelis. Υπαρχεί προσφορά για 2 στην τιμή του ενός; Για εξήγησε... Πάντως είναι 2 πόντους πιο μαζεμένος απο τους υπόλοιπους ΑΑ

O KLARUS Mi X6 από άποψη μεγέθους/χαρακτηριστικών είναι ο πιο καλός αν και φέυγει λιγάκι σε τιμή για ΑΑΑ. Θα τον ψάξω λίγο συγκριτικά και με τον 47s preon 1 R5.

Επίσης θα μου ήταν χρήσιμη και η άποψη για τους Olight T15-T XPG-R5 και 4sevens Quark AA R5 γιατί εμφανισιακά τουλάχιστον φαίνονται ποιο μαζεμένοι από τους υπόλοιπους ΑΑ.
 
Last edited:

ergotelis

AVClub Addicted Member
6 January 2010
2,018
Ηράκλειο Κρήτης
O klarus ξεφεύγει μεν αλλά είναι τιτάνιο, αυτό μη το ξεχνάς. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Επίσης, επειδή έχει καλύτερο κύκλωμα χωρίς PWM, θα κρατά στο χαμηλότερο φωτισμό, διπλάσια από τα αντίστοιχα preon, με την ίδια φωτεινότητα.Tα preon είναι αλουμίνιο, στα κλειδιά θα χαλάσει η ανοδείωση με το καιρό και θα φαίνεται άσχημα.
Τα thrunite, στο λινκ που έστειλα, στα 30 δολλάρια με μεταφορικά δίνουν τον Τ10 και τον Τi, αλλά δε ξέρω αν το έχουν ακόμη, στείλτους ένα μαιλ. Πολύ καλό σετ αυτοί οι δυο, καλές διαστάσεις και επίσης κύκλωμα χωρίς PWM άρα μεγάλες διάρκειες στα χαμηλότερα επίπεδα, πιο πολύ από τον quark mini aa!
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,460
Βριλήσσια

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
751
Μπράβο ρε παιδιά να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση...

Ο nitecore EA1 με τους πλαινούς διακόπτες δεν κινδυνεύει να ανάψει από μόνος του μέσα στην τσέπη πχ;

Πάντως όσο πιο πολλές οι επιλογές, τόσο πιο δύσκολη η απόφαση.

Σκέφτομαι για αρχή και όσο θα είμαι στο κέντρο να έχω μαζί μου έναν φθηνό ΑΑΑ και όταν μεταφερθώ στην μονάδα να έχω μαζί μου έναν πιο δυνατό και καλό ΑΑ. Από την άλλη πάντως οι 2 φακοί ίσως είναι περιττό έξοδο και θα προσπαθήσω να βρω μια συμβιβαστική λύση. Να ευχαριστήσω πάντως όσους έχουν κάνει προτάσεις και να ξέρετε μελετάω ότι έχει προταθεί ως ώρας και ελπίζω σύντομα να κατασταλάξω κάπου.
 

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,188
δεν το τσεκαρισα αλλα μαλλον μπορει να απενεργοποιηθει με περιστροφη του tailcap
 

mixalio

AVClub Enthusiast
21 January 2012
718
Χανιά
jpil ωραια σκεψη αλλα λεω να τον κρατησω γιατι με βολεψε και ο ec2 θα περιμενει λιγακι.....

kostis22 ο ea1 μπορει να απενεργοποιηθει με ξεβιδωμα του tailcap που ειπε και ο kospap
αλλα εχει και κλειδωμα που για να αναψει θελει παρατεταμενο πατημα του διακοπτη.
ειναι αρκετα καλος και ισως σε βολεψει και το κοκκινο λεντ που εχει.
αν θελεις παντως μικρο με ΑΑΑ συστηνω ανεπιφυλακτα και εγω τον klarus MiX6 που σου ειπε ο ergotelis.
τον εχω και αυτον ειναι πολυ δυνατος για το μεγεθος του,λεπτος,ομορφος,κομψος και ανθεκτικος οσο δεν παει
(ο δικος μου μου επεσε στο μαγαζι και τον πατησε λεωφορειο χωρις να παθει το παραμικρο!!)
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,411
Εκεί ψηλά.....
Στην αρχη μεχρι να μαθεις τα "κατατοπια" παρε καποιον που δεν θα στεναχωρηθεις αν τον χασεις.....και δεν κοστιζει πολυ.

Μετα αναβαθμιζεσαι...φακος ειναι ....
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,460
Βριλήσσια
kostis22;1056550721 Ο nitecore EA1 με τους πλαινούς διακόπτες δεν κινδυνεύει να ανάψει από μόνος του μέσα στην τσέπη πχ; Από την άλλη πάντως οι 2 φακοί ίσως είναι περιττό έξοδο και θα προσπαθήσω να βρω μια συμβιβαστική λύση. [/QUOTE said:
Δυσκολο να σου αναψει κατα λαθος και εν πασει περιπτωσει δυσκολοτερο απο αλλους 1χΑΑ φακους ειτε με clicky ειτε με twist head. Οι διακοπτες δεν εξεχουν για να πατηθουν κατα λαθος.
Εμενα δεν μου αναψε ποτε στη τσεπη και ειναι ο φακος που αποκλειστικα κουβαλαω πανω μου, ειτε περπατωντας ειτε κανωντας πεταλι. Το δε κοκκινο λεντακι ειναι το κερασακι στην τουρτα.
Αν θελεις χρησιμοποιεις και το εξαιρετικο μικρο θηκακι για τη ζωνη με το οποιο ερχεται ο φακος. Το δε κλιπ τσεπης, ειναι πολυ αξιοπιστο και ειναι διπλης 'οψεως'. Φορας τον φακος οπως θελεις.
Ειναι ο κορυφαιος τεχνολογικα 1χΑΑ φακος κατα την γνωμη μου και απο τους πλεον μικρους σε μηκος. Εχω καμμια εικοσαρια 1χΑΑ φακουδακια και ειναι, by far, το αγαπημενο μου.

Σιγουρα ειναι περιττο εξοδο να παρεις 2 φακους αλλα και σιγουρα δεν ειναι συμβιβαστικη λυση να παρεις τον ΕΑ1, ειναι Η λυση, ειτε για το κεντρο νεοσυλλεκτων ειτε στη μοναδα που θα πας.

Καλη θητεια πανω απ'ολα :)
 

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Στην αρχη μεχρι να μαθεις τα "κατατοπια" παρε καποιον που δεν θα στεναχωρηθεις αν τον χασεις.....και δεν κοστιζει πολυ.

Μετα αναβαθμιζεσαι...φακος ειναι ....

Εσεις τι φακο ειχατε φανταρος ?
 

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
751
Λοιπόν μάλλον κατέληξα. Θα πάρω το πακετάκι των 2 Τhrunite που πρότεινε ο ergotelis που βγαινει στα 30$ και επειδή ψάχνει και ο αδερφός μου έναν θα του παργγείλω και τον Nitecore Ea1.
Έτσι θα έχω πάντα μαζί μου τον Thrunite Ti στα κλειδιά μου και επειδή ξέρω ότι θα κάτσουν περίεργα τα κουμπάκια του nitecore EA1 στον αδερφό θα τον κάνω τράμπα με τον Τhrunite Τ10 και θα κρατήσω και τον ΕΑ1. Οπότε όλοι κερδισμένοι :)

Το μόνο που μένει είναι να μου πείτε από που να τους αγοράσω και αν παίζει κανά κουπόνι (έστω με pm).

Τώρα αν υπάρχει και καμια άλλη πρόταση... βλέπουμε!

edit: Προτιμώ τα καταστήματα να δέχονται paypal γιατι δεν τους εμπιστεύομαι τις πιστωτικες.
 
Last edited:

sc3l

Established Member
4 February 2009
159
Aγαπητε κοιτα να παρεις φακο με 200 lumen τουλαχιστον και να εχει αρκετη αυτονομια, αν πας εβρο και σε στειλουν σε κανα φυλακιο θα με θυμηθεις. Ο στρατος σημερα ουτε να σε ταησει οχι να σου δωσει το βραδυ σε περιπολο η σκοπια φακο, και αν σου δωσει θα ειναι της πλακας χαλασμενος η με παντα τελειωμενες μπαταριες. Εγω ειχα εναν olight και οποιος ηταν μαζι μου για σκοπια ηταν η καλυτερη του. Μπαταριες επαιρνα στην εξοδο απο κανα γερμανο και ημουν παντα καλυμενος. Ελπιζω να βοηθησα.
 

ergotelis

AVClub Addicted Member
6 January 2010
2,018
Ηράκλειο Κρήτης
Στείλε τους πρώτα email, για να δεις αν ισχύει ακόμη η προσφορά αν και πιστεύω πως ισχύει. Για τον ΕΑ1 πάρε και καμιά 14500 για πολύ φως! Το καλύτερο μαγαζί για τον ΕΑ1 είναι εδώ:
http://www.hkequipment.net/?sp=&p=6&cat2=31&cat1=13&cat0=1&id=1461&cat1=13&cat0=1&new=&more=&lang=en

Βάζεις και το κουπόνι που λέει στη περιγραφή και βγαίνει 47 δολλάρια, αρκετά καλά θα έλεγα.
 

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
751
Για τον Έβρο θα κουβαλήσω τους δυνατούς xm-l που έχω ήδη. Ελπίζω πάντως να μην έρθει η στιγμή που θα ανοίξω Thread με τίτλο δυνατός φακός για τα σύνορα.

Ακόμα δεν μπήκα στο κέντρο και μου συζητάτε για Έβρο :bigcry: . Μην μου βάζεις ιδέες και ξεκινήσω διδακτορικό στην κβαντική φυσική και πυρηνική σύντηξη :)
 

astanapane_10

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,654
Για τον Έβρο θα κουβαλήσω τους δυνατούς xm-l που έχω ήδη. Ελπίζω πάντως να μην έρθει η στιγμή που θα ανοίξω Thread με τίτλο δυνατός φακός για τα σύνορα.

Ακόμα δεν μπήκα στο κέντρο και μου συζητάτε για Έβρο :bigcry: . Μην μου βάζεις ιδέες και ξεκινήσω διδακτορικό στην κβαντική φυσική και πυρηνική σύντηξη :)

Αν έχεις πλάνο για διδακτορικό κάνε το, γιατι εγω το έχασα λόγω στρατού, και τώρα χτυπάω το κεφάλι μου. Βέβαια, τώρα έχω μεγαλύτερη εμπειρία για να αρχίσω κάτι.

Ο Έβρος ήταν λίγο ζόρι, αλλα το φυλάκιο είναι ζόρι μονο για τον δοκιμο. Οι υπόλοιποι είναι τσιγάρο και καφε.