Sony σειρά NEX

Αντώνης Τ.

Established Member
20 December 2012
247
Κορωπί
Απάντηση: Re: The Sony NEX Thread.

Σίγουρα οι Pentax είναι πολύ καλύτεροι , έχω και έναν Takumar 55 1.8 , super φακός !
Απλά ο φίλος αφού έχει τον Helios ,μπορεί να τον δοκιμάσει στην nex , να εξασκηθεί, να δει πως λειτουργεί η μηχανη στην χειροκίνητη εστίαση και αργότερα προχωράει σε άλλους φακούς, ανώτερους οπτικά.
Πάντως σε σχέση με τον κιτ φακό της nex , είναι ανώτερος ,ιδίως στα πορτρέτα :eek:perator:

Από κάποιες παλιές φωτό τραβηγμένες από τη ζενίτ μπορώ να πω πως ήμουν ευχαριστημένος. Αναλόγως των γνώσεων βέβαια και η κρίση. Κάτι που εγώ βλέπω καλό κάποιος μπορεί να το βλέπει κακό.

Είναι περισσότερο φωτεινός (διπλάσια αποτι ο κιτ?) άρα λέω να τον δοκιμάσω κυρίως σε εσωτερικούς χώρους.

Σε ευχαριστώ Γιάννη. θα πειραματιστώ αρκετά οπότε κάποια στιγμή.. απλά τώρα όσοι είμαστε σε λιανεμπόριο τρέχουμε αλύπητα.

Ερώτημα άσχετο: έχω βγάλει κάποιες φωτό -με την ολυμπους- πορτραίτο με φόντο ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα. Φαίνονται σαν να πήρες το πρόσωπο και να το έβαλες με φώτοσοπ μπροστά στο ηλιοβασίλεμα. σαν ψευτικες ή καρτποστάλ. σε αυτή την περίπτωση που είναι το λάθος?

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας !
 

gianou

AVClub Enthusiast
21 April 2008
901
Re: The Sony NEX Thread.

Καλημερα και χρονια πολλα
Εχω μια ΝΕΧ 5n και ξεθαψα ενα παλιο φακο μου Nikon Nikkor 105 f/2.5 τι ανταπτορα χρειαζομαι για την ΝΕΧ (Nikon F to E ?)
Επισης τι γνωμη εχετε για τον συγκεκριμενο φακο οσον αφορα την ποιοτητα και την οξυτητα του μιας και τον χρησιμοποιουσα πριν πολλα χρονια με φιλμ και δεν μπορω να κρινω .
 

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,714
Απάντηση: The Sony NEX Thread.

να αγοράσω την sony nex-f3 (309 λίρες από αμαζον) για αντικατάσταση της fuji F31?
Υπάρχει καλύτερη επιλογή σε κάμερα σε αυτήν την τιμή?
 

aragorn

Μέλος Σωματείου
29 June 2006
3,651
Μέση γη
Απάντηση: The Sony NEX Thread.

@yiannakas
Η σόνυ τρέχει ένα προμόσιον με τη συγκεκριμένη κάμερα και την 5r. Πας σε ένα κατάστημα και δανείζεσαι την κάμερα από Πέμπτη έως και Δευτέρα, μαζί´με φακό και όλα τα παρελκόμενα. Τη δοκιμάζεις και αν σου κάνει την αγοράζεις.

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗΣ SONY NEX-F3 & NEX-5R

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Χρήση φωτογραφικής μηχανής επί δοκιμή
1. Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Sony (στο εξής «φωτ. μηχανή») έχει δανειστεί από τον Εξουσιοδοτημένο Έμπορο της Sony (στο εξής «Έμπορο») αποκλειστικά για λόγους προώθησης και διαφήμισης της κατασκευάστριας εταιρείας με στόχο την πληρέστερη αξιολόγηση των λειτουργιών και δυνατοτήτων της φωτ. μηχανής από τον Χρήστη.
2. Ο δανεισμός γίνεται εντελώς δωρεάν και δεν επιφέρει καμία απολύτως υποχρέωση αγοράς από τον Χρήστη.
3. Η Sony και ο Έμπορος δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη από κακή χρήση της φωτ. μηχανής που μπορεί να οδηγήσει σε οποιαδήποτε απαίτηση του Χρήστη ή τρίτου. Ο Χρήστης οφείλει να μεριμνά για την χρήση της φωτ. μηχανής σύμφωνα με τις προδιαγραφές χρήσης του κατασκευαστή και μόνο στα πλαίσια του σκοπού του δανεισμού.
Περίοδος Δανεισμού
4. Η περίοδος δανεισμού ορίζεται από την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι μέχρι την Δευτέρα της επόμενης εβδομάδας (5 ημέρες) στις 12 τα μεσάνυκτα. Ο χρήστης οφείλει να επιστρέψει τη μηχανή την Τρίτη εντός των ωρών λειτουργίας του καταστήματος. Ο δανεισμός θεωρείται έγκυρος μόνο κατά την διάρκεια της περιόδου για την οποία έχει οριστεί γραπτώς στο «Δελτίο Δοκιμής»
5. Κατά το τέλος της περιόδου δοκιμής, συνεργάτης της Sony θα επικοινωνήσει με τον Χρήστη στα τηλέφωνα επικοινωνίας που έχει αναφέρει ώστε να καταγράψει τις εντυπώσεις του από την εμπειρία χρήσης. Η συμμετοχή είναι προαιρετική και τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα παραμείνουν απόλυτα εμπιστευτικά και θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για την βελτίωση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών από τη Sonyστην ελληνική αγορά.
6. Σε περίπτωση που παρέλθει η καταληκτική ημέρα και ώρα επιστροφής, θα αποστέλλεται ενημερωτικό μήνυμα SMSκαι / ή e-mail. Σε περίπτωση που παρέλθει και η παράταση της ημέρας και ώρας επιστροφής, ο Έμπορος δικαιούται να ενεργοποιήσει την χρέωση της εγγύησης και μόνο μέχρι το ποσό που αναφέρεται στο Δελτίο Δοκιμής. Εάν πραγματοποιηθεί επιστροφή του δείγματος εντός 48 ωρών από την χρέωση της εγγύησης, οΧρήστης δικαιούται να ζητήσειαντικατάσταση του με νέο σφραγισμένο προϊόν.
7. Σε περίπτωση που συμμετέχουν περισσότερα του ενός μοντέλα Sonyστο Πρόγραμμα Δοκιμής, κάθε Χρήστης μπορεί να δανειστεί μέχρι δύο (2) μηχανές και για μέχρι δύο (2) συνολικά περιόδους δανεισμού.

Εγγύηση Καλής Λειτουργίας και Ευθύνη Απώλειας ή Καταστροφής
8. Με μέριμνα του Εμπόρου, η φωτ. μηχανή παραδίδεται στον Χρήστη κατά την έναρξη της περιόδου δανεισμού σε άριστη κατάσταση και με πλήρη παρελκόμενα.
9. Ο Χρήστης οφείλει να παρέχει εγγύηση του ύψους του ποσού που αναφέρεται στο στο παρόν συμφωνητικό μέσω είτε έγκυρης πιστωτικής κάρτας είτε μετρητών. Ο Έμπορος διατηρεί αντίγραφο προέγκρισης της πιστωτικής κάρτας αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια του δανεισμού. Χρέωση της πιστωτικής κάρτας μπορεί να υπάρξει σε περίπτωση μη επιστροφής, απώλειας, βλάβης ή φθοράς όπως αναφέρεται στην παρ. 10
10. Ο Χρήστης οφείλει να επιστρέψει την φωτ. μηχανή και τα παρελκόμενά της σε άριστη κατάσταση όπως τα παρέλαβε και να λαμβάνει όλα τα φυσιολογικά μέτρα για την αποφυγή φθοράς, βλάβης ή απώλειας. Σε περίπτωση πρόκλησης φθοράς ή βλάβης που δεν οφείλεται σε συνήθη χρήση του προϊόντος βάσει των προδιαγραφών του κατασκευαστή και που δεν καλύπτεται από την συνήθη Εγγύηση Καλής Λειτουργίας της SonyEuropeLtd, ο Έμπορος δικαιούταινα παρατείνει κατά δέκα (10) εργάσιμες ημέρες την μη αποδέσμευση της εγγύησης έως ότου προσδιοριστεί επακριβώς το κόστος αποκατάστασης της εν λόγω φθοράς ή βλάβης από εξουσιοδοτημένο SonyServiceκαι να ενεργοποιήσει την κατάπτωση της εγγύησηςαναλόγως και μόνο μέχρι το ποσό που αναφέρεται στον τιμοκατάλογο του εξουσιοδοτημένου SonyService. Σε περίπτωση απώλειας ή ολικής καταστροφής, η χρέωση θα γίνεται βάση του Πίνακα Χρεώσεων στο πάραρτημα στο τέλος του παρόντος συμφωνητικού. Ο Χρήστης δικαιούται να ζητήσει να του επιστραφεί τυχόν υπερβάλλουσα χρέωση, εφόσον αποδείξει ότι η βλάβη είναι μικρότερη του χρεωθέντος ποσού.
11. Η ευθύνη του Χρήστη ξεκινά με την υπογραφή παράδοσης στο Δελτίο Δοκιμής και τελειώνει με την υπογραφή παραλαβής. Ο Έμπορος οφείλει να ελέγξει την καλή κατάσταση της φωτ. μηχανής προς επιστροφή πριν την υπογραφή παραλαβής, μετά την οποία φέρει την ευθύνη για την καλή λειτουργία της.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ή ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Παρεχόμενα


Σώμα
ΝΕΧ-F3
500
NEX-5R
700
Φακός
SEL 18-55
250
SEL P 16-50
300
ΜπαταρίαNP-FW50
50
Φορτιστής
50
Καλώδιο ρεύματος
5
Καλώδιο USB
5
Ιμάντας μεταφοράς
20
Καπάκι σώματος
5
Οπίσθιο κάλυμμα φακού
5
Καπάκι φακού
5
 

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,714
Απάντηση: The Sony NEX Thread.

από αγγλικό ebay βρίσκω την nex F3 100 ευρώ φθηνότερα.
Πως η ιντερνετική αγορά θα με διασφαλίσει σε όποιο πρόβλημα προκύψει με την εδώ σονυ (λόγω πανευρωπαικής εγγύησης)?
 

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,714
Απάντηση: The Sony NEX Thread.

ποιον αντάπτορα προτείνεται για να κουμπώσω πάνω στην F3 έναν sigma 30mm F1.4 pentax mount?
πρέπει να ψάξω για pentax DA αντάπτορα?

έχω και έναν canon FD 50mm 1.4 αλλά προσπάθησα να τον ανοίξω (από χαζομάρα) και ξεχαρβαλώθηκε. Που μπορώ να τον φτιάξω (αν αξίζει κιόλας)?

ευχαριστώ
 

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,714
Απάντηση: The Sony NEX Thread.

και αφού με πείσατε να πάρω την νεξ...
να πάρω για προστασία οθόνης ένα GGS LCD Rigid Hard Glass Screen Protector, που διαβάζω ότι κάνει αντανακλάσεις κάτω απο το φως ή
ένα Pop-up Shade LCD Hood Cover, που θα μπορώ να βλέπω καλύτερα το καλοκαίρι?

το τελευταίο κατά πόσο είναι εύχρηστο?

ευχαριστώ
 
22 June 2006
34,863
NEO HRAKLEIO
Re: The Sony NEX Thread.

Εγώ πήρα μια απλή προστατευτική ζελατινα και δεν έχω κανένα πρόβλημα....


Το LCD hood που είχα πάρει δε με βόλεψε πολυ γιατι έβγαινε εύκολα.
 
22 June 2006
34,863
NEO HRAKLEIO
Re: The Sony NEX Thread.

Κατι προτωτυπο αλλα και επαναστατικο εμφανιστηκε ξαφνικα για τις nex!

Ενας ανταπτορας για canon φακους ΑΛΛΑ για Full frame φακους !

Το καινοτομο (αν κι εχει εμφανιστει στο παρελθον κατι αντιστοιχο χωρις επιτυχια) σ αυτο τον ανταπτορα ειναι το υψηλης εκυρινειας οπτικο στοιχειο του , που αναλαμβανει να σμικρυνει την εικονα του FF φακου στο μεγεθος του APCS αισθητηρα!
Δεν εχει λοιπον σημασια πλεον το μεγεθος τοι αισθητηρα και του φακου, με εναν απλο ανταπτορα εχεις APSC size για καλυτερο τηλεφακο και με τον ειδιο αυτο ανταπτορα εχεις ΠΟΛΥ φωτεινο WIDE φακο!!!

Και οχι μονο αυτο.... εχεις επιπλεον κερδος 1 stop φωτος και καθολου πτωση της ευκρινειας. Εχεις επισης το ιδιο βαθος πεδιου με μια FF !!!

Το οπτικο στοιχειο προερχεται απο τηλεσκοπια και ειναι πολυ υψηλης αποδοσης, γι αυτο και η σχετικα υψηλη τιμη του (περιπου 599$)
αλλα φανταστειτε ενα FF φακο ευρυγωνιο οπως ο canon 50mm 1.8 να γινεται 35mm f/1.2 !

Και επιπλεον να εχεις επιλογη διαφραγματος αλλα και IS ....
ενα μικρο τεστ εδω....

http://www.eoshd.com/comments/topic...just-went-full-frame-metabones-speed-booster/




Bildschirmfoto2013-01-14um083444_zps3ab2e062.png


Bildschirmfoto2013-01-14um083310_zps2568c917.png
 
Last edited:

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
20,413
Αθήνα
Re: The Sony NEX Thread.

Γιάννη βγήκε και για Nex? Γιατί αυτό που βλέπουμε εδώ είναι για m4/3, άντε να βάλετε κι εσείς κανέναν φακό της προκοπής!!! :flipout:

Edit: πέραν της πλάκας, είναι πολύ ενδιαφέρον... και για να ολοκληρώσω, πριν μερικά χρόνια έδωσα πακέτο AE-1 Program + 50/1,4 + 28/2,8 για 150 σε τυχερό συμφορουμίτη... αν μας διαβάζει, να ναι καλά και να τα χαίρεται - όσο για μένα, καλά να πάθω!!! :bigcry:
 
Last edited:
22 June 2006
34,863
NEO HRAKLEIO
Re: The Sony NEX Thread.

Για nex βγαινει πρωτα και μετα για m4/3.
τα βιντει δειγματα που εβαλα ειναι με nex + adaptor + canon FF lenses.

Εδω ο πολυ Κος Bloom δοκιμαζει πρωτος το speed booster .... http://philipbloom.net/2013/01/13/speedbooster/

Επισης, κανει και για Nikon φακους FF με τον σωστο ανταπτορα canon eos -> nikon (χωρις AF βεβαια).
 
Last edited:
22 June 2006
34,863
NEO HRAKLEIO
Re: The Sony NEX Thread.

ειναι απιστευτο, αλλα λογο της ΟΠΤΙΚΗΣ σμικρυνσης της εικονας εχουμε μεγαλυτερη ευκρινεια !!!

Χωρις τον ανταπτορα , με τον Canon 70-200 II IS
Sony5N_SSCrop_nobooster.png


Mε τον ανταπτορα ....
Sony5N_SSCrop_withbooster.png




Καποιοι αναφερουν οτι οι περιφημοι και πανακριβοι Olympus 14-35 & 35-100 f2.0 ειναι στην ουσια ειδικα κατασκευασμενοι φακοι με lens redusers στο εσωτερικο τους.
 
Last edited: