Περιοδικό Ήχος

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,569
Μεταμορφωση
Oσο βλέπουμε να υπάρχουν , και κυρίως να υποστηρίζονται , τέτοιες καταστάσεις , αυτός ο τόπος δεν θα πάει μπροστά.
Δεν λυπάμαι τον ηχο , και κανένα άλλο περιοδικό που πράττει παρομοίως.
 

nikolai asimov

Senior Member
19 August 2012
558
Re: Απάντηση: Περιοδικό Ήχος

...σέβομαι το χώρο μας..αλλιώς θα έγραφα σε άλλη γλώσσα....

οι εργαζόμενοι δεν έχουν καν απολυθεί...ο απόλυτος εγκλωβισμός...

φανταστείτε συνεργάτες κλπ....

...και θα είναι και πάλι μαζί μας ο ...ΝΕΟΣ ΗΧΟΣ να παρουσιάζει τα Wilson....κατάντια...

αν δεν βγει δηλαδη ο νεος ηχος , θα ξοφληθουν οι εργαζομενοι?
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,365
σπεύδουν τώρα να χρυσώσουν το χάπι (προς το κοινό) με ανατύπωση του πρώτου τεύχους....
 
18 June 2006
7,544
Απάντηση: Re: Απάντηση: Περιοδικό Ήχος

αν δεν βγει δηλαδη ο νεος ηχος , θα ξοφληθουν οι εργαζομενοι?

πλάκα κάνεις!!!...θα απαντούσα καταλλήλως αλλά σέβομαι τον χώρο που μας φιλοξενεί επαναλαμβάνω....

εγώ πάντως αυτό...Το ΤΣΙΡΚΟ στα χέρια μου δεν πρόκειται να το πιάσω...

ΥΓ: όλοι είναι...άφαντοι..συμπληρώνω:.ούτε να παραιτηθείς δεν μπορείς....να κλάψω ή να γελάσω???
 
Last edited:

nikolai asimov

Senior Member
19 August 2012
558
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περιοδικό Ήχος

πλάκα κάνεις!!!...θα απαντούσα καταλλήλως αλλά σέβομαι τον χώρο που μας φιλοξενεί επαναλαμβάνω....

εγώ πάντως αυτό...Το ΤΣΙΡΚΟ στα χέρια μου δεν πρόκειται να το πιάσω...

ΥΓ: όλοι είναι...άφαντοι..συμπληρώνω:.ούτε να παραιτηθείς δεν μπορείς....να κλάψω ή να γελάσω???

ασχημα πραγματα για εναν εργαζομενο. δεν ξερω αν η εναρξη ενος νεου ηχου βοηθησει τους παλιους συνεργατες.
αυτη η ψυχη ο σωκρατης και αυτος αφαντος?
 

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,319
Αθήνα
Ας δούμε τα πράγματα ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα (όσο μπορούμε).

Να αναφέρω κάποια αδιαμφισβήτητα γεγονότα, για προβληματισμό:
- Το περιοδικό βγήκε το 1973, από τα πρώτα στην Eυρώπη και τον κόσμο, σε μια αγορά που δεν είχε ειδικό τύπο και το εγχείρημα για τα δεδομένα της εποχής ήταν παράτολμο και πρωτοποριακό.
- Οι συνεργάτες του περιοδικού, συντάκτες, ριβιουερς και μουσικοκριτικοί, (οι άνθρωποι πάντα κάνουν τη διαφορά) βοήθησαν στη διαμόρφωση και την εδραίωση της αγοράς οπτικοακουστικών συσκευών και προήγαγαν τον πολιτισμό με την πλούσια θεματολογία σε πολιτιστικά θέματα κλπ.
- Τα συμφέροντα και οι εσφαλμένες επιλογές του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, μέσα στο γνωστό πρόσφορο κλίμα των τελευταίων δεκαετιών, οδήγησαν στη κρίση των εκδόσεων και στα προβλήματα με τους εργαζομένους.
- Οι εργαζόμενοι στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας έχουν συγκεκριμένους τρόπους διεκδικήσεων και πάλης.

ΟΜΩΣ, την πλήρη εικόνα για τα γεγονότα την έχουν λίγοι, δηλαδή αναγνώστες του περιοδικού από τη δεκαετία του '70, με βιώματα της τότε εποχής, της αγοράς και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, παρακολούθηση των επιχειρηματικών κινήσεων και εσωτερική πληροφόρηση. Αυτό επιτρέπει στους γνωρίζοντες και ΜΗ να προσεγγίζουν το θέμα συναισθηματικά, άλλοι ορθολογικά, άλλοι ιδεολογικά, άλλοι αδιάφορα, άλλοι...
ΓΙΑ όσους, βέβαια, ενδιαφέρει το δια ταύτα, όπως εγώ και απεχθάνονται να αναλίσκονται αποκλειστικά σε αναλύσεις και διαπιστώσεις, θα ήθελα να εξετάσουμε τις πιθανές λύσεις/ενέργειες στις οποίες οφείλουμε να προβούμε σαν συνειδητοποιημένοι πολίτες.

Φοβούμαι, ότι όσον αφορά τους εργαζόμενους, θα είναι οι ίδιες που υιοθετήθηκαν με τους ασφαλισμένους της χρεοκοπημένης ASPIS ή με τους απολυμένους του ταξιδιωτικού γραφείου MANOS, για να αναφέρω δύο περιπτώσεις που τυγχάνει να γνωρίζω απο πρώτο χέρι... Για το περιοδικό τώρα και δεδομένης της διαμορφωμένης κατάστασης, οικονομικής κρίσης και κάλυψη πληροφόρησης από το διαδίκτυο, το εγχείρημα της επανέκδοσης σήμερα ΜΠΟΡΕΙ να υποκρύπτει ΑΠΟ ρομαντικό δονκιχωτισμό ΕΩΣ κάποιας μορφής ιδιοτελικής και ωφελιμιστικής σκοπιμότητας. Πιθανότατα κάποιος να γνωρίζει το πραγματικό λόγο, αλλά προσωπικά δεν είναι κάτι που θα ερευνήσω.

Εκείνο που πραγματικά με απασχολεί, είναι εάν ΕΜΕΙΣ είμαστε έτοιμοι για πραγματικές ρίξεις και ανατροπές, Ή ολοκληρώνουμε τις προσπάθειές μας με την άρνηση αγοράς ενός χρεοκοπημένου περιοδικού; Μόνο εντάξτε στη λίστα σας και το γάλα του ελληνικού καρτέλ, τα δήθεν εμφιαλωμένα νερά, τα αλλαντικά με τα αντιβιοτικά, τις φράουλες της ντροπής, το κινητό της Foxconn, το αυτοκίνητο και το χειροποίητο χαλί σας. Σχεδόν σε ότι καταναλώνουμε, υπάρχει από πίσω και μια ιστορία εκμετάλλευσης και ντροπής. Είναι σαφές ότι το περιοδικό όσοι έχουν λόγους (τους όποιους λόγους) να το αγοράσουν, θα το κάνουν και το αντίθετο.

ΥΓ. Τσιφ, μερικές φορές γίνεσαι πολύ αινιγματικός και η αποκρυπτογράφηση είναι δύσκολη εως ανέφικτη...
 
Last edited:

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Εγώ γιατί δεν το θεωρώ "παράτολμο και πρωτοποριακό"; Η δεκαετία του 70 ήταν ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις, και πολλά ενδιαφέροντα περιοδικά (π.χ. ηλεκτρονικής) ξεκινούσαν τότε.
Ποιος θυμάται ότι κυκλοφορούσαν *παιχνίδια* ηλεκτρονικής από την *ελληνική* εταιρία "panehetic";
 

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,319
Αθήνα
σπεύδουν τώρα να χρυσώσουν το χάπι (προς το κοινό) με ανατύπωση του πρώτου τεύχους....
Εγώ το χάπι θα το πάρω και χωρίς να μου το χρυσώσουν...
Ζήτησα από σας τους συμφορουμίτες να μου σκανάρετε το εξώφυλλο του 1ου τεύχους, που έχω χάσει, και σκοτωθήκατε να με εξυπηρετήσετε. Οπότε αναγκαστικά θα το ξαναπάρω όποτε βγει και όπως βγει... :flipout:
Γιατί είπαμε...
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,365
Εγώ το χάπι θα το πάρω και χωρίς να μου το χρυσώσουν...
Ζήτησα από σας τους συμφορουμίτες να μου σκανάρετε το εξώφυλλο του 1ου τεύχους, που έχω χάσει, και σκοτωθήκατε να με εξυπηρετήσετε. Οπότε αναγκαστικά θα το ξαναπάρω όποτε βγει και όπως βγει... :flipout:
Γιατί είπαμε...

μάνα μου
να στο φωτοτυπήσω όλο.
Να σου βάλω και τη μυρωδιά του σε ένα μπουκαλάκι αλα παρί

είναι στην υπόγα.
Εχω υποσχεθεί και σε έναν άλλον καψερό εδώ μέσα τα 10 καλύτερα του Ζήλου

Δεν ξεχνώ.
Χρόνο δε βρίσκω.

και ένας λόγος είναι γιατί αμα πάω κάτω και ανοίξω το κουτί θα χαθώ εκεί μέσα και θα νυχτώσει.
Γι αυτό δεν πάω.
Και με πονάει η ιστορία αυτή. Μη με βλέπεις που γράφω γρίφους.
Δεν θέλω έναν ήχο σαν αυτόν του μετά 1985.
Θέλω έναν σαν αυτόν των πρώτων 150 τευχών που έχω υπόγειο
 

darkman46

New member
21 May 2013
5
Ο "Ήχος" της περιόδου στην οποία αναφέρεστε, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως περιοδικό "πολιτισμού". Παρείχε τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να διαβάζουν κείμενα και συνεντεύξεις πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων της εποχής εκείνης. Θυμάμαι χαρακτηριστικά άρθρα όπως: "ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ", "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΑΚΤΑ ΠΑΙΔΙΑ", "ΕΒΡΕΧΕ ΜΑΡΘΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ" κ.ά., τα οποία διάβαζα με το ίδιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή με το οποίο διάβαζα τα τεχνικά θέματα και τα τεστ των συσκευών.Επίσης οι σελίδες της "Δισκοκρητικής",ήταν απο τα μεγάλα ατου. Βεβαίως θα πρέπει να λάβουμε υπόψην οτι αναφερόμαστε σε μια διαφορετική χρονική περίοδο. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το τότε με το τώρα. Οι εποχές, τα ήθη, τα πρότυπα και οι ίδιοι οι άνθρωπου αλλάζουν. Η οικονομική, πολιτική, κοινωνική και πολιστική ζωή της χώρας έχει, δυστυχώς, αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο. Αναλογιστείτε πόσα πράγματα έχουν αλλάξει γύρω μας; Εφόσον η ζωή μας οδεύει προς το χειρότερο, γαιτί το περιοδικό να έχει καλύτερη τύχη; O! TEMPORA,O! MORES.
 
Last edited:

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,778
Βόλος
Μόλις έλαβα το παρακάτω email:

H ιστορία συνεχίζεται!

Το επόμενο τεύχος του περιοδικού ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει πανελλαδικά στα περίπτερα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Θα είναι διπλό (Ιούλιος-Αύγουστος) και επετειακό αφού γιορτάζουμε τα 40 χρόνια από την έκδοση του.

Η εταιρία «En Sofia Press» που δημιουργήσαμε για την συνέχιση της έκδοσης του θρυλικού περιοδικού τεχνολογίας και πολιτισμού της Ελλάδας έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη του HXOΣ ΕΙΚΟΝΑ.

Πίσω από τις σελίδες του ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ βρίσκονται οι ίδιοι άνθρωποι με επικεφαλής τον Φώτη Φωτιάδη. Οι ίδιοι παραμένουν στο Μουσικό Τμήμα, στο Δημιουργικό και στην Παραγωγή. Το διαφημιστικό τμήμα το έχει αναλάβει ο Γιώργος Κυρκιλής, ενώ την αρχισυνταξία ο Μάνος Μπαχλιτζανάκης γνωστός από το FullHD.gr.

Μαζί με επόμενο τεύχος 40 Years Anniversary του περιοδικού HXOΣ ΕΙΚΟΝΑ θα (ξανά) κυκλοφορήσουμε το πρώτο τεύχος του περιοδικού του 1973.

Αυτό θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή για download αλλά και με direct τρόπο σε χιλιάδες επαφές (Ελλάδα και Εξωτερικό) που έχει το περιοδικό.

Παράλληλα θα υπάρξουν πολλά δώρα (40 μεγάλης αξίας – όσα και τα χρόνια του περιοδικού) αλλά και πλούσια ύλη.

Μη χάσετε την ευκαιρία να βρεθείτε στο 40 Years Anniversary του παλαιότερου περιοδικού τεχνολογίας και πολιτισμού στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία των 40 Years Anniversary θα διοργανώσουμε προς το Φθινόπωρο σε μεγάλο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μια εμβληματική έκθεση-γιορτή για τον καλό ήχο και την καλή εικόνα, σε συνεργασία με αντίστοιχα high-end shows του εξωτερικού.

Ως γνωστό ο ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ είναι μέλος της EISA και πρόσφατα μέλος της Cedia. Εκτός από την μηνιαία έκδοση του περιοδικού στα περίπτερα θα υπάρχει καθημερινή ειδησιογραφία τόσο στα websites (hxoseikona.gr, fullhd.gr και fullgsm.gr) όσο και στα social media όπως το facebook όπου έχουμε πάνω από 11.000 likers και friends.

Για το περιοδικό
ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ

Φώτης Φωτιάδης
En Sofia Press
Λεωφ. Λαυρίου 158
Γλυκά Νερά
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,569
Μεταμορφωση
Χμμμ,ενοποίηση με το fullhd.gr η κατάλαβα λάθος?
Καλη αρχή...

ΥΓ. Αν δεν δω κείμενα από Καστρουνη, δεν το ξαναδιαβάζω.
 

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
Ο "Ήχος" της περιόδου στην οποία αναφέρεστε, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως περιοδικό "πολιτισμού". Παρείχε τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να διαβάζουν κείμενα και συνεντεύξεις πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων της εποχής εκείνης. Θυμάμαι χαρακτηριστικά άρθρα όπως: "ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ", "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΑΚΤΑ ΠΑΙΔΙΑ", "ΕΒΡΕΧΕ ΜΑΡΘΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ" κ.ά., τα οποία διάβαζα με το ίδιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή με το οποίο διάβαζα τα τεχνικά θέματα και τα τεστ των συσκευών.Επίσης οι σελίδες της "Δισκοκρητικής",ήταν απο τα μεγάλα ατου. Βεβαίως θα πρέπει να λάβουμε υπόψην οτι αναφερόμαστε σε μια διαφορετική χρονική περίοδο. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το τότε με το τώρα. Οι εποχές, τα ήθη, τα πρότυπα και οι ίδιοι οι άνθρωπου αλλάζουν. Η οικονομική, πολιτική, κοινωνική και πολιστική ζωή της χώρας έχει, δυστυχώς, αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο. Αναλογιστείτε πόσα πράγματα έχουν αλλάξει γύρω μας; Εφόσον η ζωή μας οδεύει προς το χειρότερο, γαιτί το περιοδικό να έχει καλύτερη τύχη; O! TEMPORA,O! MORES.

Bρέ παιδιά ,θυμάστε υπήρχε μία στήλη που την έγραφε μία γυναίκα ,Ιουλία Ραλλίδη αν θυμάμαι καλά .Ωχ!! στον ΗΧΟ ήταν ή στους 4Τ ήτανε; τα μπέρδεψα...Αν ήταν στον ΗΧΟ ,αλήθεια τι να γίνεται η ψυχή αυτή ,μία γυναικεία παρουσία σ'ένα ανδροκρατουμενο περιοδικό έδινε μία ευχάριστη νότα (!) στον ΗΧΟ (!).