Oppo BDP-103/BDP-105

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Ρε παιδιά, αν κάποιος θέλει να αγοράσει το Oppo BDP-103 από Ελλάδα, πως μπορεί να το κάνει? Από που μπορεί να αγοράσει, δεν υπάρχει αντιπρόσωπος?
 

Chrpep

AVClub Enthusiast
18 June 2010
1,200
Re: Απάντηση: Oppo BDP-103/BDP-105

Ρε παιδιά, αν κάποιος θέλει να αγοράσει το Oppo BDP-103 από Ελλάδα, πως μπορεί να το κάνει? Από που μπορεί να αγοράσει, δεν υπάρχει αντιπρόσωπος?

Η Twindigital είναι η αντιπροσωπεία.
 

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Απάντηση: Re: Απάντηση: Oppo BDP-103/BDP-105

Επίσης δύο ακόμα ερωτήσεις γιατί σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το αγοράσω!

1) Γράφει στα χαρακτηριστικά του το Oppo BDP-103:

Dual HDMI Inputs – Connect external devices such as set-top boxes and network streaming devices to take further advantage of the excellent audio and video processing functions by the BDP-103. The BDP-103 offers two HDMI inputs, one on the front and one on the back.

Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να συνδέσω κάποιον media player μέσω hdmi και να μου κάνει upscale σε 1080p το βίντεο που θα παίζω από τον media player (divx, mpeg4, 3gp) όπως θα έκανε και με τα αρχεία βίντεο που θα συνέδεα πάνω του μέσω USB stick? Το ξεκαθαρίζει αυτό κάπου?

2) Το Oppo BDP-103/105 μπορώ να το χρησιμοποιήσω και ως CD Player / SACD Player / Media-MP3 Player μέσω USB stick κατευθείαν, χωρίς να έχω ενεργοποιημένη την τηλεόρασή μου? Δηλαδή μπορώ να πλοηγούμαι στα αρχεία και να τα αναπαράγω έχωντας ανοιχτό μόνο το Oppo και τον ενισχυτή μου? (Το ρωτάω για να δω αν πρέπει να αγοράσω δύο ξεχωριστές συσκευές CD + Blu-Ray Player ή τα κάνει και τα δύο το Oppo εύκολα).
 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
17,843
Μεσευρώπη
Για το 1 ας απαντήσει κάποιος που έχει το 103/105. Για το 2 μπορώ να σου πω σαν κάτοχος του 93 ότι μπορείς να παίξεις CD/SACD χωρίς να ανοίξεις την τηλεόραση, αλλά η αναπαραγωγή αρχείων από σκληρό δίσκο ή στικάκι απαιτεί να είναι ανοιχτή η TV.
 

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Απάντηση: Re: Oppo BDP-103/BDP-105

Κάτι ακόμα (για να πάρω επιτέλους μια απόφαση αν θα χρειαστώ δύο συσκευές SACD + Blu-Ray Player ή μία).

Το Oppo (103 ή 105) θέλω να το συνδέσω στον δικάναλο ενισχυτή μου και να παίζω κυρίως μουσική από CD ή από φλασάκι, αλλά και να βλέπω και ταινίες κυρίως από δισκάκια (DVD και Blu-Ray) στη τηλεόραση. Αργότερα θα αγοράσω και AVR ενισχυτή για να φτιάξω 5.1 σύστημα home cinema τον οποίο και θα γεφυρώσω με τον δικάναλο (μέσω ht passthrough).

Ερώτηση: μπορώ να το έχω ταυτόχρονα συνδεδεμένο και με τον δικάναλο (για να παίζω μουσική σε stereo αμιγώς από τον δικάναλο) αλλά και με τον AVR (για να παίζω ταινίες και ήχο 5.1)?

Αυτό ίσως γίνεται ήδη θα μου πείτε με σύνδεση RCA με τον δικάναλο και με σύνδεση οπτικής ίνας ή hdmi με τον AVR. Το θέμα είναι όμως ότι κάθε φορά, ανάλογα με τον ενισχυτή που θέλω να χρησιμοποιήσω, πρέπει να ανοίγω την τηλεόραση και να αλλάζω την κατάλληλη ρύθμιση audio output στο Oppo για να παίξω? Μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να παίζω "αυτόματα" και από τις δύο εξόδους ανάλογα με τον ενισχυτή που χρησιμοποιώ?
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Όσον αφορά την σύνδεση άλλου media player για την μετάδοση εικόνας στο oppo10x γίνεται. Δεν ξέρω όμως το πόσο βελτιώνει την εικόνα ή πόσο την έχει "χαλάσει" το media player.

Όσον αφορά τη σύνδεση στο σύστημα, είναι έτσι όπως τα είπες.
επιπλέον δεν χρειάζεται κάποια άλλη ρύθμιση εφόσον ένας απο τους δύο ενισχυτές θα είναι κλειστός. Παίζει αυτόματα η έξοδος του oppo που έχεις επιλέξει, όπως και σε όλα τα players.
 

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
επιπλέον δεν χρειάζεται κάποια άλλη ρύθμιση εφόσον ένας απο τους δύο ενισχυτές θα είναι κλειστός. Παίζει αυτόματα η έξοδος του oppo που έχεις επιλέξει, όπως και σε όλα τα players.

Ναι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα θέλει κάθε φορά αλλαγή στην ρύθμιση για το audio output από το μενού του, για να βγάζει τον ήχο την μία φορά αναλογικά στα RCA και την άλλη ψηφιακά στην οπτική ίνα? Ποια έξοδο θα επιλέξω από τις δύο? Φαντάζομαι δε μπορώ να έχω ενεργές και τις δύο... Ή μπορώ??
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Και οι δύο ενεργές είναι.

Δεν κάνεις καμία ρύθμιση στο output του player.
Απλά επιλέγεις στον ενισχυτή την είσοδο. CD όταν ακούς δικάναλο / Main in (ή όπως αλλιώς ονομάζει η κάθε εταιρεία το passthrough) όταν είσαι σε πολυκάναλο ή ΗC.

Οι μόνες ρυθμίσεις που κάνεις στο player είναι οι αρχικές και αφορούν τι είδους ψηφιακές συνδέσεις έχεις. Μετά το ξεχνάς.
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
The OPPO BDP-103D is a version of the OPPO BDP-103EU which was removed the Marvell Qdeo chip and replace it with an Altera Cyclone IV chip that integrates processing DVP (Darbee Virtual Presence) + VRS Clear View. There is also the video chip Silicon Image. Other than that (which is still a major change) we find exactly the same email, the same functionality, support for Blu-ray 2D and 3D, DVD, CD, SACD, DVD-Audio, CD-DTS , HDCD, and 4K upscaling to 1080p, the same outlet network and multimedia support, etc. Everything is the same except the video processing so.

από το link του xavito (κάνεις τρομερή δουλειά φίλε σε όλα τα παιδιά, ευχαριστώ θερμά!)

Πρακτικά αντί για Marvell Qdeo chip έχει Altera Cyclone IV chip που διαθέτει επεξεργασία εικόνας DVP (Darbee Virtual Presence) + VRS Clear View.
Όλα τα άλλα ίδια και απαράλλαχτα (είσοδοι, ευκολίες, ήχος)

Τις επόμενες ημέρες (αρχή της άλλης εβδομάδας) θα διατίθεται πανευρωπαϊκά. Στα 820 στην twindigital (μίλησα πριν λίγο, έχει ανέβει και στο site)

Για τους πολύ απαιτητικούς στην εικόνα, θαρρώ.
 

vinjun7

New member
7 June 2010
81
Ποιοί είναι τελικά οι περιορισμοί του;
Ισχύει οτι δεν μπορεί να διαβάσει srt για BD ISO & BD Folders?
Με cinavia τι παίζει? πχ ελέγχει και τις συνδεδεμένες συσκευές; (HDMI in)
Γενικά αν το έχουν κάποιοι ας περιγράψουν τις εντυπώσεις τους.
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Οι περιορισμοί (αυτοί που με έκαναν να μείνω στο 93) είναι:
1) cinavia (ξεπερνιέται αν κουμπώσεις media player στην hdmi in, αλλά θα έχεις audio core και όχι ασυμπίεστο)
2) iso playback
3) δικτυακή αναπαραγωγή (δεν είμαι μέσα στα πράγματα, αλλά ξέρω ότι υστερεί σε σχέση με τα media player - δεν είναι άλλωστε media player)
4) οι υπότιτλοι δεν έχουν επαρκείς ρυθμίσεις (μία και μόνη - μέτρια imo - γραμματασειρά συγκεκριμένου ύψους) μόνο να την μετακινήσεις μπορείς καθ'ύψος

Τα 103 και 103D απευθύνονται σε λάτρεις της εικόνας που θέλουν έξτρα ευκολίες και αναπαραγωγή συνηθισμένων αρχείων.
 

vinjun7

New member
7 June 2010
81
Για μία τέτοια συσκευή με ένα τέτοιο κόστος , την καταδικάζουν αυτοί οι περιορισμοί για μία μερίδα καταναλωτών.
Κρίμα.
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Πάνω στη πλατφόρμα της oppo έχουν πατήσει ακριβότερες και πολύ ακριβότερες συσκευές άλλων εταιρειών.
Τυγχάνουν, όλες οι συσκευές της, καθολικής αποδοχής.

Οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν. και αυτό είναι λογικό.

Προσωπικά θεωρώ το oppo93 με το καλό firmware ως την καλύτερη σε ευκολίες/ποιότητα/vfm συσκευή που έχω αγοράσει ποτέ και δεν προβλέπω να κυκλοφορεί στο άμεσο μέλλον κάποια καλύτερη. αλλά αν έπαιζα εικόνα απο δίκτυο, θα μου ήταν πραγματικά άχρηστη (ήχο απο δίκτυο παίζει κανονικά και χωρίς προβλήματα).
 

vinjun7

New member
7 June 2010
81
Παρεξήγησες αυτό που έγραψα.

Για να το γράψω λίγο διαφορετικά :
Υπάρχει μία μερίδα καταναλωτών που θα ήθελε να μην έχει αυτούς τους περιορισμούς.
Εξαιτίας αυτών των περιορισμών κάποιοι καταναλωτές δεν θα την αγοράσουν.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι παρεξήγησες.

Δεν αμφιβάλει κανείς πως παρόλαυτα είναι μια εξαιρετική συσκευή απο έναν εξαιρετικό κατασκευαστή αλλά δεν αναφέρθηκα σε αυτό.


Φιλικά.
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Μάλλον δεν τα έγραψα καλά εγώ.
Δεν παρεξήγησα και συμφωνώ μαζί σου.
Μείνε σε αυτό "Οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν. και αυτό είναι λογικό."

ήθελα να το πάω παρακάτω, δίνοντας λίγα ακόμα στοιχεία.

:ernaehrung004:
 

vinjun7

New member
7 June 2010
81
:a0210:

Ok....-bye-

Για να το συνεχίσω λοιπόν....εάν δεν υπήρχαν αυτά αλλά και κάτι λίγα που έχω διαβάσει περι audio stream...νομίζω πως θα τα σάρωνε όλα!
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Θεωρώ ότι τα συγκεκριμένα που του λείπουν του λείπουν με πρόθεση ή λόγω απαγόρευσης απο το ΒRA...

Για τη cinavia και τα BR ISO είναι σίγουρο (υπάρχει "νόμος"), δίκτυο και υπότιτλους παίζει σχεδόν και η κουτσή μαρία (έχω ένα med 600 των 160 που τα κάνει άψογα)

Τα άλλα που ήταν και τα πιο δύσκολα (ποιοτική εικόνα, ευκολίες συνδέσεων, πολύ καλή κατασκευή κτλ) τα έκαναν.

την σήμερον ημέρα είναι μάλλον αντιεμπορικό να δίνεις τόσα πολλά... αν η oppo έβγαζε κάθε χρόνο μηχανάκι ή κατασκεύαζε και ΑV ενισχυτές, μάλλον δεν θα τα βλέπαμε όλα αυτά σε μια συσκευή... τι μάλλον? σίγουρα.

Η oppo έχει επιλέξει να μιλάει μόνον όταν υπάρχει λόγος.

Στη σειρά 8χ ήταν οι αναλογικές έξοδοι και 2 ΗDMI από ΒR player, στην 9x ήταν η αναπαραγωγή απο NTFS, στη σειρά 10x to 4K (upscale) και οι ΗDMI in.

Aναμένουμε και την 20x... ένας θεός ξέρει τι θα "χρειαστούμε" ακόμα!

HDMI 2, Αir play, 4K, 8K, ...108Κ, δίκτυο, υπότιτλοι... έχει πράμα ακόμα... αν και προσωπικά πιστεύω ότι με τα υπάρχοντα, μπορείς να κάνεις άψογα τη δουλειά σου.

-bye-
 
Last edited:

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες Ερωτήσεις και Απαντήσεις σχετικά με το Oppo BDP-103D Darbee Edition από εδώ... Έλυσα όλες τις απορίες μου για το μοντέλο αυτό και για τις διαφορές του από το "απλό" 103, γιαυτό τις ποστάρω κι εδώ για όποιον ενδιαφέρεται! :2thumb22sup:

--

Can the BDP-103 be upgraded to the BDP-103D specifications?
Unfortunately this is not possible. The Darbee solution is built into the mainboard, so it is not economically, environmentally, or time friendly to swap out the BDP-103 components for the BDP-103D components. You will need to purchase the BDP-103D at its full retail price.

Is there or will there be a BDP-105D?
At this time the Darbee is exclusive to the BDP-103. Depending on the amount of interest and other feedback OPPO receives, they may released a BDP-105 with a Darbee solution. But there are no immediate or current plans for such a player.

Does the BDP-103D still have QDEO?
No. The Marvell QDEO processor has been completely removed from the player and replaced by the Darbee and the VRS solutions. The VRS handles 4K scaling, Detail Enhancement and Edge Enhancement processing, while the Darbee handles just Darbee processing.

Since there is no longer a QDEO processor, will there be a loss of picture quality and accuracy?
No. Like the current BDP-103, the BDP-103D uses the MediaTek SOC for all de-interlacing, scaling (to 1080p) and general video processing. So when the Darbee is set to OFF, the BDP-103D and the BDP-103 offer identical video performance.

Arguably, the HDMI 1 output of the BDP-103D will be better than the HDMI 1 output of the BDP-103 as some people observed a slightly less sharp image using HDMI 1. This was due to the QDEO enabling a small amount of Noise Reduction to this interface. Without the QDEO processor, there is no Noise Reduction defaulted to the HDMI 1 output, so some perceived increase in sharpness may be observed.

What Darbee settings do you recommend?
I personally recommend using Hi Def and no more than 35%. Depending on your seating distance, your display technology, and the source, you may find that you can increase the Darbee percentage without adding artifacts. Conversely, you may find some sources require less processing.

The player has a Darbee button on it, so OPPO encourages you to switch between the Darbee modes and values on the fly, so play and tinker with it to your hearts contentment. The Darbee is for your personal preference, as it is "beyond reference".

Since I can, I am stealing the following section from Bill McClain:

How is the BDP-103D different from the BDP-103?

The BDP-103D subtracts:
the Marvell Qdeo video processor

...and adds:
the Darbee Visual Presence video processor
the Silicon Image VRS ClearView video processor

...and replaces:
the remote with a new version with a Darbee button

All other aspects and functions of the two models are identical.

Is VRS processing the same on the BDP-103D as on the 983H and BDP-83?
The older players used Anchor Bay Technology chips with VRS. Since that time VRS was aquired by Silicon Image, which provides the solution used in the BDP-103D.

On the older players ABT peformed deinterlacing and scaling, but in the BDP-103D this is done by the Mediatek decoder.

The current Silicon Image VRS solution provides optional Detail & Edge Enhancement and Video Smoothing, and 4k upscaling.

How many Darbee settings does the player remember?
Darbee has four modes. The player remembers a separate Darbee Level for each:

Off (always makes Darbee Level = 0)
HiDef
Gaming
FullPop

In addition, the player has three user Modes available on the Picture Adjustment setup screen. These are user-defined presets and each remembers a Darbee Mode and Darbee Level for each mode, so the player will remember 3 x 3 = 9 possible levels (Off always being 0).

Is setting Darbee Level to "0" the same as Darbee Mode "Off"?
Yes, they are identical.