Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

snapy13

Established Member
12 May 2007
167
Ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του διαβαζοντας προσεκτικα το νημα.
Ευχαριστω πολυ
 

wave1975

AVClub Enthusiast
27 January 2011
883
Δ. Μακεδονία
Εχοντας απαντήσει κάποιες από τις ερωτήσεις μου (επί παραδείγματι: Πού βρίσκεται το trrpanel?) με εκτενές google search, τελικώς έμεινα με τις παρακάτω, που τις επαναφέρω μπας και κάποιος γνωρίζει και μπορεί να με βοηθήσει..
Ετσι:
1) ΚΑΤΕΣΤΗ πλέον εφικτό να επιλέξω στο ΒΗ την ώρα που έχω παγώσει την εικόνα και λειτουργεί το timeshift να μου αποθηκεύσει κάπου το υπόλοιπο?? Εχει ιδιαίτερη αξία να μπορείς να επιλέξεις την εγγραφή της συνέχειας κάποιας εκπομπής από εκεί που την έχει σταματήσει.. Σε κάποιο image το κάνει νομίζω..

2) Η οθόνη του solo ΔΕΝ μου γράφει όπως παλιά το όνομα του καναλιού που βλέπω στην τηλεόραση. Μου βγάζει διάφορα μηνύματα από το μενού του BH!! Κάτι δεν πάει καλά...
3) ΔΕΝ μπορώ να προγραμματίσω EPG σωστά.. Του λέω να μου κατεβάσει για παράδειγμα του sky it έτσι για να δω τι βλέπουν οι ιταλοί.. και δεν λειτουργεί!!! Περίεργο..
4) ΤΕΛΟΣ: Στις 9 και στις 7 μοίρες υπάρχει κάποιο κανάλι "ελληνικό" δηλαδή με ελληνικούς υπότιτλους ή μεταγλώτισση, εκτός φυσικά από το πακέτο του ΟΤΕ??

Ευχαριστώ πολύ!!
 

varaderos13

New member
30 June 2010
69
Στις 3 υπάρχουν όλα τα ελληνικά κανάλια, αλλά θέλει τρόπο.
Πες μου αν θες να σου πω με π.μ.
 

wave1975

AVClub Enthusiast
27 January 2011
883
Δ. Μακεδονία
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση varaderos.. Γνωρίζω τον τρόπο... ευχαριστώ..
Κάπου διάβασα όμως για 7 και 9 και επειδή εκτός από το πακέτο ΟΤΕ δεν ξέρω κάτι, είπα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιο υποτιτλισμένο κανάλι, όπως για παράδειγμα στις 23.
Ασχέτως κρυπτογράφησης ή όχι, μην παρεξηγηθώ

Επεξεργασία:
Εχει κανείς εγκαταστήσει την έκδοση 2.0.7 της ΒΗ? Διάβασα κάπου για προβληματάκια με το τηλεχειριστήριο και λέω μήπως να μην το βάλω και παραμείνω στην 2.0.6...
Για το πρόβλημα της μη εμφάνισης στο display του σολο των εκάστοτε ενεργών καναλιών μου πρότειναν να κανω reflash.. αντ αυτού σκεφτόμουν μήπως μια και καλή να βάλω την 2.0.7...
αλλά είναι καλύτερα να μου πουν όσοι το έχουν εάν αντιμετωπίζουν πρόβλημα..
Υγ Απ ο,τι κατάλαβα ΔΕΝ γίνεται αναβάθμιση online αλλά θέλει το γνωστο φλασάκι κτλ...

ευχαριστώ.
 
Last edited by a moderator:

verfot

Established Member
29 September 2011
223
Και εγω ειχα προβλημα ,καποια στιγμη μου εγραφε 68%. 92% κλπ που μαλλον ηταν σημα %
Εβαλα το 2.07 ολα οκ εδω και καιρο
 

varaderos13

New member
30 June 2010
69
Εχω την 2.0.7 εδώ και μια εβδομάδα.
Δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα, ούτε με το τηλεχειριστήριο, ούτε με κάτι άλλο.
Και ναι, θέλει αναβάθμιση με το γνωστό τρόπο μέσω του usb stick.
Δυστυχώς online δεν γίνεται. Κρίμα και θα ήταν ακόμα πιο βολικό και άμεσο.
 

wave1975

AVClub Enthusiast
27 January 2011
883
Δ. Μακεδονία
Εκανα την εγκατάσταση του 2.0.7,
Ολα καλα, μέχρι την στιγμή που επέλεξα -βλακωδώς- να εγκαταστήσω τα picons για LCD για τον Ultimo.. H βλακεία.
Αυτό έφταιγε, όωπς κατάλαβα εκ των υστέρων για το ότι το display ΔΕΝ μου έβγαζε τα ονόματα των καναλιών
Μετά απο σχετικό ποστάρισμα ΚΑΙ στο vu community, μου προτάθηκε η διαγραφή του skin_user.xml μέσα στο etc/enigma2 φάκελο..
Και πράγματι, το πρόβλημα ήταν εκεί.. τώρα όλα καλα.. και αναβαθμίστηκε online στην έκδοση 2.0.7.2......
 

deepbluesky

AVClub Addicted Member
27 May 2007
1,821
Stuttgart (48.79N/9.19E)
Σαν νεος στον χωρο των Enigma² δεκτων εχω αρκετα να μαθω οπου ο χρονος ειναι ο κυριος εχθρος μου. Εδω και μερικους μηνες διαθετω τον Solo² και αυτη τη στιγμη εχω το τελευταιο VTI περασμενο. Θα ηθελα να αλλαξω σε Openpli. Για μια γρηγορη ματια το ειχα περασει πριν καιρο ομως δεν μου ανοιγε της Digea τα καναλια απο τις 3.1Ε με CCCam 2.3.0 και softcam.key στο /usr/keys και γι' αυτο το λογο επανηρθα στο VTI το οποιο ομως δεν δειχνει dB. Μπορει κανεις να μου πει κανεις ποιο emu ειναι το σωστο για να τα ανοιξει σε openpli;

Επισης αναρωτιεμαι τις λιστες καναλιων που εχω τωρα στο VTI περασμενες πως μπορω να τις σωσω και να τις επαναφερω αφου περασω openpli.
Επειδη δεν γνωριζω πιο ανετο τροπο χρησημοποιοντας το flysat περασα με το τηλεκοντρολ μια μια τις συχνοτητες απο 30W-9E αποθηκευοντας τις στους διαθεσιμους δορυφορους που εχει ως επιλογη το VTI. Δεν με ικανοποιει ομως διοτι περαν του οτι λειπουν π.χ. οι 3.1Ε και αναγκαστηκα να τα καταχωρησω στις 13Ε (δεν εχω ορατοτητα οποτε δεν μπερδευονται) δεν γνωριζω πως μπορει κανεις να προσθεσει νεες τροχιακες θεσεις που ειναι αναγκαιο επισης π.χ. για τον σωστο διαχωρισμο των 7W και 7.3W. Επισης τα ονοματα δορυφορων θα ηθελα να αλλαξω αφου πολλα εχουν αποσυρθει προ πολλου ενω δεν φροντησε κανεις απ την ομαδα να τα ανανεωσει. Εσωσα λοιπον με Dreambox Edit τα Settings αφου τα διαβασε απο τον Solo² ομως αφου περασω Openpli η επαναφορα αυτων θα ειναι εξισου σωστη η θα ξεκινησω απο το μηδεν παλι περνωντας μια μια τις συχνοτητες απο το flysat; Ετοιμες λιστες θα με βοηθουσαν φυσικα αλλα δεν γνωριζω που να τις βρω και αν καμια απ αυτες ειναι τοσο προσφατες που περιλαμβανουν τις καθημερινες αλλαγες οπως τις παρουσιαζει το flysat και δεδομενου οτι δουλευω με Diseqc 1.2 μοτερ (ως τωρα η κινηση γινεται μεσω τις καρτας TT S2-1600 σκοπευω να το αλλαξω ομως ωστε ο δεκτης να κινει το μοτερ) ειναι αναγκαιο να γινεται λεπτομερη καταχωριση των συχνοτητων ανα τροχιακη θεση οπως 7W για Nilesat 102 και 7.3W για Eutelsat 7 West A (παιζει πολυ μεγαλο ρολο η σωστη στοχευση), το ιδιο και στις 0.8W/1W, 4.8E/5E.

Ευχομαι να μην κουρασα οσους απο εσας ασχολειστε χρονια με E² δεκτες και θεωρειτε τις ερωτησεις μου περιττες. Αν εβρησκα λυση εξαλλου δεν θα ρωτουσα. Εχω ασχοληθει μονο με ορισμενους επιτραπεζιους δεκτες και καρτες ως τωρα και αποφασησα για το σαλονι να μπει ενας ευελικτος δεκτης οπως ειναι ο Solo². Οι εντυπωσεις μου ως προς την ευαισθησια του Tuner ειναι ακρως θετικες παντως. Και πολυ οριακα σηματα τα λοκαρει οπως εχω π.χ. στις 7.3W αλλα τα παει καλα επισης με χαμηλα SR ως τα 1000 περιπου και τα BBC στις 27.5W με τα 44100 επισης δεν αποτελουν κανενα προβλημα εφοσον φυσικα υπαρχει επαρκης σημα οπως εδω που βρησκομαι.

Ευχαριστω για τον χρονο και οποια πιθανη απαντηση σας εκ των προτερων.
 

akai=takis

Established Member
23 April 2009
122
Απάντηση: Re: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Για τον Χρηστο δεσ [ deepbluesky ] Φτιάξτε τις δικές σας λίστες δορυφορικών καναλιών με το "SetEdit" Εγω με ΒlackHole 2.0.7 κατεβαζω απο τα plugin του vhannidal εχω δεκαεξαρη + 1 κινετο
 

nocarder

AVClub Enthusiast
12 June 2010
744
Δοκίμασε το πρόσθετο iSettings, θα δεις ότι έχει πολλές επιλογές και θα σου δώσει λύσεις.

Αν πάρεις με dreamboxedit τα settings σου και τα ξαναπεράσεις μετά στο νέο image, δεν θα χάσεις τίποτα. Οι συχνότητες και οι δορυφόροι είναι στο αρχείο satellites.xml, το οποίο ανανεώνεται - ενημερώνεται περνώντας έτοιμες (αξιόπιστες...vhannibal, cyrus, κλπ) λίστες, τις οποίες είτε κατεβάζεις μέσα από το image (διαθέτει και το blackhole και το OpenPli) είτε τις περνάς χειροκίνητα με dreamboxedit. Αν θες μπορείς να το ανανεώνεις και μόνος σου καθημερινά.

Προσωπικά δουλεύω 8άρι diseqc στο ένα tuner και usals motor στο δεύτερο.
 
Last edited by a moderator:

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,732
Πάτρα
Σαν νεος στον χωρο των Enigma² δεκτων εχω αρκετα να μαθω οπου ο χρονος ειναι ο κυριος εχθρος μου. Εδω και μερικους μηνες διαθετω τον Solo² και αυτη τη στιγμη εχω το τελευταιο VTI περασμενο. Θα ηθελα να αλλαξω σε Openpli. Για μια γρηγορη ματια το ειχα περασει πριν καιρο ομως δεν μου ανοιγε της Digea τα καναλια απο τις 3.1Ε με CCCam 2.3.0 και softcam.key στο /usr/keys και γι' αυτο το λογο επανηρθα στο VTI το οποιο ομως δεν δειχνει dB. Μπορει κανεις να μου πει κανεις ποιο emu ειναι το σωστο για να τα ανοιξει σε openpli; δοκίμασε και το mgcamdΕπισης αναρωτιεμαι τις λιστες καναλιων που εχω τωρα στο VTI περασμενες πως μπορω να τις σωσω και να τις επαναφερω αφου περασω openpli.Επειδη δεν γνωριζω πιο ανετο τροπο χρησημοποιοντας το flysat περασα με το τηλεκοντρολ μια μια τις συχνοτητες απο 30W-9E αποθηκευοντας τις στους διαθεσιμους δορυφορους που εχει ως επιλογη το VTI. Δεν με ικανοποιει ομως διοτι περαν του οτι λειπουν π.χ. οι 3.1Ε και αναγκαστηκα να τα καταχωρησω στις 13Ε (δεν εχω ορατοτητα οποτε δεν μπερδευονται) δεν γνωριζω πως μπορει κανεις να προσθεσει νεες τροχιακες θεσεις που ειναι αναγκαιο επισης π.χ. για τον σωστο διαχωρισμο των 7W και 7.3W. Επισης τα ονοματα δορυφορων θα ηθελα να αλλαξω αφου πολλα εχουν αποσυρθει προ πολλου ενω δεν φροντησε κανεις απ την ομαδα να τα ανανεωσει. Εσωσα λοιπον με Dreambox Edit τα Settings αφου τα διαβασε απο τον Solo² ομως αφου περασω Openpli η επαναφορα αυτων θα ειναι εξισου σωστη η θα ξεκινησω απο το μηδεν παλι περνωντας μια μια τις συχνοτητες απο το flysat; Ετοιμες λιστες θα με βοηθουσαν φυσικα αλλα δεν γνωριζω που να τις βρω και αν καμια απ αυτες ειναι τοσο προσφατες που περιλαμβανουν τις καθημερινες αλλαγες οπως τις παρουσιαζει το flysat και δεδομενου οτι δουλευω με Diseqc 1.2 μοτερ (ως τωρα η κινηση γινεται μεσω τις καρτας TT S2-1600 σκοπευω να το αλλαξω ομως ωστε ο δεκτης να κινει το μοτερ) ειναι αναγκαιο να γινεται λεπτομερη καταχωριση των συχνοτητων ανα τροχιακη θεση οπως 7W για Nilesat 102 και 7.3W για Eutelsat 7 West A (παιζει πολυ μεγαλο ρολο η σωστη στοχευση), το ιδιο και στις 0.8W/1W, 4.8E/5E.Ευχομαι να μην κουρασα οσους απο εσας ασχολειστε χρονια με E² δεκτες και θεωρειτε τις ερωτησεις μου περιττες. Αν εβρησκα λυση εξαλλου δεν θα ρωτουσα. Εχω ασχοληθει μονο με ορισμενους επιτραπεζιους δεκτες και καρτες ως τωρα και αποφασησα για το σαλονι να μπει ενας ευελικτος δεκτης οπως ειναι ο Solo². Οι εντυπωσεις μου ως προς την ευαισθησια του Tuner ειναι ακρως θετικες παντως. Και πολυ οριακα σηματα τα λοκαρει οπως εχω π.χ. στις 7.3W αλλα τα παει καλα επισης με χαμηλα SR ως τα 1000 περιπου και τα BBC στις 27.5W με τα 44100 επισης δεν αποτελουν κανενα προβλημα εφοσον φυσικα υπαρχει επαρκης σημα οπως εδω που βρησκομαι.Ευχαριστω για τον χρονο και οποια πιθανη απαντηση σας εκ των προτερων.
μενού-εγκατάσταση-διαχείριση λογισμικού-αντίγραφο ασφαλείας ρυθμίσεων και παίρνεις backup των ρυθμίσεων σε (usb/hdd) http://satellites-xml.eu/ επιλεγεις τους δορυφόρους που θέλεις κατεβαζεις το satellites.xml και το περνάς στο \etc\tuxbox με ftpγια έτοιμες λίστες κατεβαζεις απο το download panel του vti δεν θυμάμαι που είναι ακριβώς,θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και το satdreamgr που βασίζεται σε openpli
 
Last edited:

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
@deepbluesky: Δυστυχώς για επεξεργασία του satellites.xml κατ' ευθείαν από το δέκτη υπάρχουν κάποια Plugins αλλά δεν είναι και πολύ εύχρηστα (πχ το enigma2-plugin-extensions-ts-sateditor ) οπότε κι εγώ προτείνω την επεξεργασία από προγράμματα στο PC.

Το VTI που χρησιμοποιείς βασίζεται στο code tree της VU+ που είναι ένα παλιό fork του ανοικτού κώδικα της DMM. Υστερεί λοιπόν κατά πολύ σε δυνατότητες από το code tree του enigma2 που χρησιμοποιείται στο OpenPLI και σε όσα άλλα images (OE-Alliance κτλ) χρησιμοποιούν το ίδιο.

Βάλε κανονικό OpenPLI και απέφυγε τις χωρίς καινοτομία αντιγραφές.
 

deepbluesky

AVClub Addicted Member
27 May 2007
1,821
Stuttgart (48.79N/9.19E)
Για τον Χρηστο δεσ [ deepbluesky ] Φτιάξτε τις δικές σας λίστες δορυφορικών καναλιών με το "SetEdit" Εγω με ΒlackHole 2.0.7 κατεβαζω απο τα plugin του vhannidal εχω δεκαεξαρη + 1 κινετο

Τακη σ' ευχαριστω. Δεν ειχα σκεφτει για το SetEdit το οποιο το δουλεψα τελευταια φορα σε Echostar AD3000IP. Δηλαδη η δουλεια μπορει να γινει με το SetEditDream 1.21 απο το http://www.setedit.de/SetEdit.php?spr=1&Editor=42 σωστα;

Δοκίμασε το πρόσθετο iSettings, θα δεις ότι έχει πολλές επιλογές και θα σου δώσει λύσεις.

Αν πάρεις με dreamboxedit τα settings σου και τα ξαναπεράσεις μετά στο νέο image, δεν θα χάσεις τίποτα. Οι συχνότητες και οι δορυφόροι είναι στο αρχείο satellites.xml, το οποίο ανανεώνεται - ενημερώνεται περνώντας έτοιμες (αξιόπιστες...vhannibal, cyrus, κλπ) λίστες, τις οποίες είτε κατεβάζεις μέσα από το image (διαθέτει και το blackhole και το OpenPli) είτε τις περνάς χειροκίνητα με dreamboxedit. Αν θες μπορείς να το ανανεώνεις και μόνος σου καθημερινά.

Προσωπικά δουλεύω 8άρι diseqc στο ένα tuner και usals motor στο δεύτερο.

Σ' ευχαριστω πολυ φιλε. Μολις περασα το προσθετο (στο VTI που εχω ακομα) και δειχνει οντως ενδιαφερον.

μενού-εγκατάσταση-διαχείριση λογισμικού-αντίγραφο ασφαλείας ρυθμίσεων και παίρνεις backup των ρυθμίσεων σε (usb/hdd) http://satellites-xml.eu/ επιλεγεις τους δορυφόρους που θέλεις κατεβαζεις το satellites.xml και το περνάς στο \etc\tuxbox με ftpγια έτοιμες λίστες κατεβαζεις απο το download panel του vti δεν θυμάμαι που είναι ακριβώς,θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και το satdreamgr που βασίζεται σε openpli

Να σαι καλα. Θα τα παλεψω κι αυτα. Οσο για το satdreamgr που μπορω να το βρω; Στο http://www.satdreamgr.com/forum/images-vu-solo-2-216/ δεν το εντοπισα. Για να μαι ειλικρινης βολευομαι πιο καλα εαν μπορει το interface να αλλαχτει στα Γερμανικα. Αυτο ομως δεν με εμποδιζει να το δοκιμασω εαν σε συγκριση με το κοινο τελευταιο Openpli διαθετει επιπλεον δυνατοτητες.

@deepbluesky: Δυστυχώς για επεξεργασία του satellites.xml κατ' ευθείαν από το δέκτη υπάρχουν κάποια Plugins αλλά δεν είναι και πολύ εύχρηστα (πχ το enigma2-plugin-extensions-ts-sateditor ) οπότε κι εγώ προτείνω την επεξεργασία από προγράμματα στο PC.

Ωραια, τοσο το καλυτερο διοτι προτιμω την επεξεργασια στο PC εχοντας με μια ματια και το flysat οπως και τη δυνατοτητα να παρω τα σωστα στοιχεια αμεσα μεσω Crazyscan απο την TT S2-1600 που τροφοδοτειται απο την ιδια κεραια. Εκτος απο το SetEdit υπαρχει κανενα αλλο προγραμμα;

Το VTI που χρησιμοποιείς βασίζεται στο code tree της VU+ που είναι ένα παλιό fork του ανοικτού κώδικα της DMM. Υστερεί λοιπόν κατά πολύ σε δυνατότητες από το code tree του enigma2 που χρησιμοποιείται στο OpenPLI και σε όσα άλλα images (OE-Alliance κτλ) χρησιμοποιούν το ίδιο.

Βάλε κανονικό OpenPLI και απέφυγε τις χωρίς καινοτομία αντιγραφές.

Θα ειχα αφησει το OpenPLI εαν μου ανοιγαν της Digea οπως στο VTI αλλα δεν εβρησκα λυση και μου ηταν αδυνατον να δαπανησω και αλλο χρονο. Μια η δουλεια, μια η διαμονη μου σε νοσοκομειο, και συντομα θα λειψω για καιρο παλι για κουρα οποτε μου απομενουν λιγες μερες να τα βολεψω. Χρειαζεται καποιο επιπλεον κολπο στο OpenPLI η δεν κανει το CCCam 2.3.0;
Αν βγαλω ακρη να παιξουν και τα λιγα αγγλικα στις 27.5W (δεν εχω προσβαση στις 28.2Ε) μπορω να πω πως βαδιζουμε σε καλο δρομο.

Εχω αλλο ενα θεματακι με καποια avi που μετεφερα απο το PC στο HDD του Solo² ο οποιος αρνειται να τα παιξει. Υπαρχει περιπτωση καποια codecs να μην αναπαραγονται η λειπει το καταλληλο προσθετο;
 
Last edited by a moderator:

deepbluesky

AVClub Addicted Member
27 May 2007
1,821
Stuttgart (48.79N/9.19E)
Ωραιος !!
Λευτερη βλεπω αρκετο υλικο. Φοβαμαι πως δεν θα τελειωσω αυτη τη βδομαδα και ισως ειναι καλυτερα να το αφησω για το οταν επιστρεψω απο τα κουρα σε λιγες βδομαδες.
 
Last edited by a moderator:

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Χρήστο μάλλον κάτι λάθος υπάρχει στο softcam (διαφορετική σύνταξη ίσως, για άλλο emu), γιατί δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με τα Digea στο OpenPLi με το cccam.

Εκτος απο το SetEdit υπαρχει κανενα αλλο προγραμμα

Το Dreamboxedit είναι αρκετά καλό πιστεύω. Αυτό που με ενοχλεί στις λίστες καναλιών του enigma2 είναι ότι δεν υπάρχει αναγνώριση των κρυπτογραφημένων καναλιών, εκτός αν πας να τα ανοίξεις. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, όταν υπάρχει και στους πιο φτηνούς δέκτες τέτοιο σηματάκι (δολάριο, λουκέτο, κλπ). Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα ότι υπάρχει έκδοση του SetEdit για enigma2, είχα παλιότερα μία για τον Argus.
 
Last edited:

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,732
Πάτρα
Να σαι καλα. Θα τα παλεψω κι αυτα. Οσο για το satdreamgr που μπορω να το βρω; Στο http://www.satdreamgr.com/forum/images-vu-solo-2-216/ δεν το εντοπισα. Για να μαι ειλικρινης βολευομαι πιο καλα εαν μπορει το interface να αλλαχτει στα Γερμανικα. Αυτο ομως δεν με εμποδιζει να το δοκιμασω εαν σε συγκριση με το κοινο τελευταιο Openpli διαθετει επιπλεον δυνατοτητες.

http://www.satdreamgr.com/forum/vusolo2-249/satdreamgr-image-v4-0-o-e-2-0-vu-solo2-9363/
 

deepbluesky

AVClub Addicted Member
27 May 2007
1,821
Stuttgart (48.79N/9.19E)
Χρήστο μάλλον κάτι λάθος υπάρχει στο softcam (διαφορετική σύνταξη ίσως, για άλλο emu), γιατί δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με τα Digea στο OpenPLi με το cccam.

Παραξενευτηκα Σωτηρη διοτι δεν πετυχα κανενα παραπονο απο καποιον οποτε ισως πρεπει να δοκιμασω μια παλιοτερη εκδοση CCCam η κανενα αλλο Emu να δω αν τα ανοιγει.

Το Dreamboxedit είναι αρκετά καλό πιστεύω. Αυτό που με ενοχλεί στις λίστες καναλιών του enigma2 είναι ότι δεν υπάρχει αναγνώριση των κρυπτογραφημένων καναλιών, εκτός αν πας να τα ανοίξεις. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, όταν υπάρχει και στους πιο φτηνούς δέκτες τέτοιο σηματάκι (δολάριο, λουκέτο, κλπ). Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα ότι υπάρχει έκδοση του SetEdit για enigma2, είχα παλιότερα μία για τον Argus.

Στο Dreambox Edit ομως αδυνατω να προσθεσω τροχιακη θεση η να αλλαξω μαζικα ολοκληρων συχνοτητων. Αυτο που μου τη σπαει περισσοτερο εχοντας συνηθισει τις φοβερα ευχρηστες δυνατοτητες ταξινομισης του DVB Viewer να μην υπαρχει τροπος καταχωρησης σε συχνοτητες αλλα μονο σε προγραμματα. Βεβαια εστησα λιστα αγαπημενων τουλαχιστον για τα Ελληνικα στις 3.1Ε ομως ως που να μεινω ικανοποιημενος εχω σκοπο να φτιαξω και αλλες λιστες αγαπημενων που διαχωριζουν δορυφορους και γλωσσες προγραμματων FTA και μελλοντικα επισης ανα πακετο οπως π.χ. στο http://www.lyngsat.com/packages/europe.html

Πρεπει να βρω καποια χρυση τομη ομως γιατι αλλιως θα μπερδευτει αγρια η μανα μου. 3 νεες συσκευες μεσα σε λιγες βδομαδες οπως αλλαγη απο CRT σε LCD TV (η οποια αντικατεστησε τον απλο σε χειρισμο και φτωχο σε δυνατοτητες δεκτη του καλωδιακου παροχου), ενα AV Receiver και ο Solo² βλεπετε καμια φορα δεν δουλευουν αυτοματα οπως τα θελουμε. Για την ηλικια της ομως ομολογω πως τα παει καλα. Εξαλλου παλια την εκπαιδευσα καλα δεινοντας οδηγειες δια τηλεφωνου απο την Ελλαδα πως να προγραμματισει το Video για να γραφτει καποια εκπομπη που μ' ενδιεφερε πολυ. :)


Τελεια. Σ´ευχαριστω φιλε.
 

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Κι όμως, μια χαρά τα παίζει και με softcam. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως δεν λειτουργεί σωστά (η digea δεν είναι μία από αυτές).

Παρεμπιπτόντως, η προσθήκη δορυφόρου είναι σχετικά εύκολη και με απλή επεξεργασία του satellites.xml με κάποιο text editor (πχ notepad++ που υποστηρίζει και τα xml)

ΥΓ. Το OpenPLi έχει τη κακή συνήθεια να περνά από πάνω μία νεώτερη έκδοση του satellites.xml με κάθε update. Τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει εδώ. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να εμποδίζεται αυτό το "update" (που μπορεί να είναι και downgrade αν έχουμε βάλει δικές μας ρυθμίσεις στο xml αυτό).
 
Last edited: