LG LB730/731V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

andreas84gr

Established Member
15 May 2012
100
Χαρά στην υπομονή του billdanos που το παλικάρι είπε απλά την γνώμη του και έπεσαν να τον φάνε. Παρ' όλα αυτά ήταν άψογος σε όλες του τις απαντήσεις.

κ εγω την γνωμη μου ειχα τολμησει να πω με βαση του τι ειδαν τα ματια μου κυριως, κ πεσανε να με φανε επειδη τολμησα να πω οτι δεν ειναι κ τοσο 'χαλια' τα ips της lg.
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Φίλε JL_? το νήμα αυτό είναι για εντυπώσεις των κατόχων ή για διαξιφισμούς γύρω από την τεχνολογία των panels? Για να γνωρίζουμε και εμείς που συμμετέχουμε.

Μεταξύ της κουβέντας περί εντυπώσεων, κατά καιρούς η συζήτηση μπορεί να προχωρήσει και λίγο παραπέρα. Η παρούσα κατηγορία ποτέ δεν επέδειξε τακτικές αποστείρωσης και αυτό συμβαίνει από τις απαρχές του forum, χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανείς για αυτό. Το γιατί τελευταία θα πρέπει να αναπτύσσεται ένα υπερβάλλον, όψιμο ενδιαφέρον τυπικότητας, ειδικά για τις συζητήσεις που αφορούν την αντίθεση των LG, με ξεπερνάει...

Επιπλέον σε ποιους αλεξιπτωτιστές "με αγενέστατο και τραμπουκικό τρόπο" (?!!) αναφέρεσαι και με ποιο σκεπτικό χαρακτηρίζεις έτσι, κάποιον που απλά διάβασες μια γνώμη του εδώ στο forum?

Αναφέρομαι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μελών που εμφανίστηκαν επί τούτου: για να λοιδωρήσουν πρόσωπα, φορείς και καταστάσεις για τα οποία δεν είχαν την παραμικρή ιδέα, να διαφημίσουν προϊόντα συγκεκριμένης εταιρείας και στη συνέχεια να εξαφανιστούν. Είμαι άδικος λες;

Φυσικά και δεν αναφέρομαι στους κατόχους του εν λόγω μοντέλου... :ernaehrung004:

Αν διαβάσουμε όλο το topic από την αρχή δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος απρέπειας το αντίθετο θα έλεγα. Χαρά στην υπομονή του billdanos που το παλικάρι είπε απλά την γνώμη του και έπεσαν να τον φάνε. Παρ' όλα αυτά ήταν άψογος σε όλες του τις απαντήσεις.

Κοίτα, όταν κάποιος κάνει λόγο στην κατηγορία εικόνας ενός τεχνικού φόρουμ περί απόλυτου μαύρου σε IPS πάνελ, θεωρείς ότι είναι παράλογο να υπάρξει αντίλογος; Για να μην υπάρξει, θα έπρεπε να σβήσω το post όταν γράφτηκε. Αλλά αυτό δεν θα ήταν moderating, θα ήταν λογοκρισία. Όπως λογοκρισία θα είναι να σβήσω και τον αντίλογο.

Δεν διαφωνώ ότι κάποιος μπορεί να είναι ικανοποιημένος με την αντίθεση ενός IPS, πιθανώς να κάνει και χρήση σε συνθήκες θέασης που να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά με απόλυτα κριτήρια, καλώς ή κακώς, είναι η χειρότερη αντίθεση που μπορείς να αγοράσεις αυτή τη στιγμή (κι αυτό το λέω, όντας διαθέτων τόσο μια τηλεόραση, όσο και ένα tablet με IPS πάνελ). Και αυτό οφείλει να το γνωρίζει ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος αγοραστής αποφάσισε να ενημερωθεί από αυτόν τον χώρο. Και κουβέντες από "αλεξιπτωτιστές", πως όλες οι EdgeLED είναι ίδιες και δεν υπάρχει αντίθεση πάνω από 1000:1 και η αντίθεση δεν έχει σημασία και αυτό μου το είπε "φίλος" μου "ειδικός" που μετράει για την EBU (χωρίς καμμία πιστοποίηση, αλλά την ίδια στιγμή κατηγορούμε ως άσχετο τον έναν από τους δύο που έχουν την υψηλότερη πιστοποίηση στην Ελλάδα), μόνο υποψίες για εμπορικά συμφέροντα μπορεί να μου δημιουργήσει...

Προσωπικά θα περίμενα να κρατήσεις ίσες αποστάσεις και να διασφαλίσεις το κατά τα άλλα καλό επίπεδο του νηματός. Αντ' αυτού πήρες θέση επί προσωπικού. Δε σε κατηγορώ απλά αυτό δεν είναι moderating.

Αυτό, ας μην το σχολιάσω καλύτερα... -bye-

Γνώμη μου είναι ότι στα post 101 και κυρίως 105, 106 και 107 γίνεται "χαβαλές" εις βάρος της (άγνοιας?) γνώμης του συμφορουμίτη και ότι έκτος απο off topic, δεν είναι και ωραίο. Εκεί αναφέρθηκα και πρίν για: "πόσο κακή τηλεόραση πήρατε" και "δεν ξέρεις τι λές". Δεν έχω κάτι με κανέναν πόσο μάλλον με παιδιά που με τις γνώσεις τους βοηθούν την κοινότητα, απλά στο συγκεκριμένο thread δεν μου φάνηκε πρέπον.
Α! Και δεν κρατιέμαι να μη σχολιάσω ότι το digitalversus δεν είναι και το πλέον αξιόπιστο στα reviews του (χωρίς να διαφωνώ στο θέμα των IPS)

Δεν βλέπω ούτε bullying, ούτε χρήση του αναφερόμενου ύφους και φρασεολογίας...
 
Last edited:

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Έγινε κάποιος διαξιφισμός για τον τεχνολογία των πάνελς; Δεν μας έφτασε η αναστάτωση στο νήμα της αντίθεσης (στην οποία συμμετείχες και εσύ);
Τα γεγονότα είναι απλά: μπήκε αναφορά σε review (όχι από εμένα). Επεσήμανα μια κραυγαλέα αντίθεση μεταξύ εικόνων και λεγόμενων στο review.
Θεωρείς ότι κακώς το έκανα; Το μέλος billdanos για κάποιο λόγο άρχισε να μιλά για κακά reviews και έφερε και άλλες μάρκες στο νήμα.
Και μετά κατηγόρησε για "πέσιμο" στην LG... Και στην συνέχεια δεν μπόρεσε να στηρίξει κάτι από αυτά, και φτάσαμε στο "εγώ είμαι ευχαριστημένος".

Αυτό είναι διαξιφισμός για την τεχνολογία των πάνελ;



Έχεις μπερδέψει την κατηγορία με το νήμα. Και αυτά που αναφέρονται για την κατηγορία, είναι αληθή. Και εγώ διαπίστωσα προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για να υποστηριχθεί συγκεκριμένη μάρκα. Και έγινε με αγενάστατο και τραμπούκικο τρόπο, βρίζοντας τα μέλη του φόρουμ.



Γιατί, έπεσε κανείς να τον φάνε; Θα ήθελα να μου δείξεις κάτι που ήταν απρεπές προς αυτόν. Παρότι κατηγόρησε μέλη για μεροληψία και "fanboyσμό".



Στις εντυπώσεις που ανέφερες για την τηλεόραση κάτι σε ρώτησα, και δεν θυμάμαι να πήρα απάντηση... :smile:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---



Εγώ θα μιλήσω μόνο για τα δικά μου ποστς: Γιατί θεωρείς ότι το 105 αναφέρεται σε κάποιο μέλος του φόρουμ;
Δεν είναι ξεκάθαρο ότι σχολιάζω τα λεγόμενα του reviewer; Ποια ανάρτηση θεωρείς ότι μέμφομαι, γιατί εγώ δεν έκανα κάτι τέτοιο.
Και τα 106 & 107 αναφέρονται επίσης στον reviewer, που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε πραγματικότητα και υποχρεώσεις.

Αδυνατώ να καταλάβω τι εννοείς...
Όσο αφορά το δικό μου ποστ ( 106 ) ετοιμαζόμουν να απαντήσω, αλλά με κάλυψες πλήρως.
Ελπίζω τώρα να έγινε κατανοητό.
 

TR-909

New member
27 October 2012
66
Έγινε κάποιος διαξιφισμός για τον τεχνολογία των πάνελς; Δεν μας έφτασε η αναστάτωση στο νήμα της αντίθεσης (στην οποία συμμετείχες και εσύ);
Σε ποια "αναστάτωση" αναφέρεσαι? Μήπως επειδή τόλμησα να πω ότι μια τηλεόραση δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την αντίθεση της και ούτε αποτελεί τo απόλυτο κριτήριο επιλογής "η θέαση στο απόλυτο σκοτάδι και σε γωνία ...0 μοιρών σε σχέση με το πάνελ?". Το ότι τα έχεις εσύ με τα IPS, δεν σημαίνει ότι όλος ο κόσμος πρέπει ντε και καλά να ακολουθήσει τη "διδασκαλία" σου και να επιλέξει βασιζόμενος στο δικό σου δόγμα. Είμαστε ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι και ο καθένας αποφασίζει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. :)

Φτάσαμε στο επίπεδο να συζητάμε την αξιοπιστία των reviewers αν και προσωπικά θεωρώ πιο αντρίκιο όταν έχεις κάτι να πεις σε κάποιον να το λες ευθέως. Έτσι πήρα την πρωτοβουλία και έστειλα ένα e-mail στον Stephen Withers που είχε κάνει το γνωστό review για την LB730. Παραθέτω αυτούσια την απάντησή του reviewer ενός forum "κερδοσκοπικού χαρακτήρα" (sic) και τα συμπεράσματα δικά σας:

It's certainly true that the black levels on an IPS panel are inferior to a VA panel but conversely the viewing angles are wider on an IPS panel. I make this fact very clear in the review and I measured the native black performance, the on/off and ANSI contrast ratios, so I'm not sure how I can be accused of being inaccurate. Obviously there are people that place a lot of emphasis on native black levels, which is why plasmas were so great and why OLED holds so much promise. However it isn't the only aspect, there's also factors such as image accuracy, backlight uniformity, video processing, sound quality, design and features. I'm not just reviewing a TV purely on the basis of it's black levels and personally I found the local dimming on the LB730 was very effective and largely mitigated any weakness in the native blacks.


Στις εντυπώσεις που ανέφερες για την τηλεόραση κάτι σε ρώτησα, και δεν θυμάμαι να πήρα απάντηση...
Και εγώ ακόμη περιμένω απάντηση σε αυτά που εσύ ο ίδιος είχες αναφέρει και σε ρώτησα συγκεκριμένα.


Το μέλος billdanos για κάποιο λόγο άρχισε να μιλά για κακά reviews και έφερε και άλλες μάρκες στο νήμα. Και μετά κατηγόρησε για "πέσιμο" στην LG... Και στην συνέχεια δεν μπόρεσε να στηρίξει κάτι από αυτά, και φτάσαμε στο "εγώ είμαι ευχαριστημένος". Αυτό είναι διαξιφισμός για την τεχνολογία των πάνελ; Έχεις μπερδέψει την κατηγορία με το νήμα. Και αυτά που αναφέρονται για την κατηγορία, είναι αληθή. Και εγώ διαπίστωσα προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για να υποστηριχθεί συγκεκριμένη μάρκα. Και έγινε με αγενάστατο και τραμπούκικο τρόπο, βρίζοντας τα μέλη του φόρουμ. Γιατί, έπεσε κανείς να τον φάνε; Θα ήθελα να μου δείξεις κάτι που ήταν απρεπές προς αυτόν. Παρότι κατηγόρησε μέλη για μεροληψία και "fanboyσμό".
Δεν θέλω να απαντήσω για τον billdanos απλά θα πω ότι με αυτά που γράφεις έιτε δεν έχεις διαβάσει όλο το τοπικ ή για μια ακόμη φορά "υπερβάλλεις" με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων. Το τοπικ είναι εδώ και όποιος το διαβάσει ολόκληρο καταλαβαίνει πολύ καλά. Μην υποτιμάς την νοημοσύνη του αναγνώστη. ;)

Τέλος εγώ γράφω στο νήμα που αφορά την τηλέόρασή μου για να μοιραστώ την εμπειρία μου και να βοηθήσω ή να βοηθηθώ από άλλους κατόχους της. Όπως βλέπεις δεν κάνω υποδείξεις για αγορά της, ούτε "τρέχω" σε κάθε τοπικ να παροτρύνω τον όποιο ενδιαφερόμενο να πάρει ...IPS. Όποιος επιλέγει κάτι επειδή το διάβασε από τον TR-909 ή τον Petasis σε κάποιο forum χωρίς να πάει να δει με τα δικά του μάτια αυτό που θα βάλει στο σαλόνι του για τα επόμενα χρόνια είναι αποκλειστικά υπεύθυνος εκείνος.

Αυτά από εμένα και προκαταβολικά συγγνώμη για το μακρύ off-topic.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Δεν έχει νόημα να κουράζουμε το θέμα , τα IPS δεν κάνουν για θέαση στο σκοτάδι και το 753:1 που μετρήθηκε ως αντίθεση είναι κακό αποτέλεσμα. Αν ενεργοποιηθεί το local dimming μπορεί να βελτιώνεται το μαύρο αλλά έχουμε halo γύρω από φωτεινά αντικείμενα άρα πρακτικά είναι άχρηστο. Αυτά είναι γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης καθώς αυτό είναι το νόημα των μετρήσεων (αλλιώς ο καθένας θα έλεγε τα δικά του υπό μορφή εκθέσεως χωρίς να υπάρχει μέτρο σύγκρισης).

Από εκεί και πέρα ο καθένας σταθμίζει τις ανάγκες του και αγοράζει ότι νομίζει. ΠΧ. το WebOS και ο πολύ καλός σχεδιασμός των LG μαζί με την εικόνα σε φωτεινούς χώρους αποτελούν μια παρηγοριά για τις ελλείψεις σε θέμα μαύρου.
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Σε ποια "αναστάτωση" αναφέρεσαι? Μήπως επειδή τόλμησα να πω ότι μια τηλεόραση δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την αντίθεση της και ούτε αποτελεί τo απόλυτο κριτήριο επιλογής "η θέαση στο απόλυτο σκοτάδι και σε γωνία ...0 μοιρών σε σχέση με το πάνελ?". Το ότι τα έχεις εσύ με τα IPS, δεν σημαίνει ότι όλος ο κόσμος πρέπει ντε και καλά να ακολουθήσει τη "διδασκαλία" σου και να επιλέξει βασιζόμενος στο δικό σου δόγμα. Είμαστε ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι και ο καθένας αποφασίζει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. :)

Ακριβώς. Επειδή αμφισβήτησες το κυριότερο χαρακτηριστικό της εικόνας, και εξακολουθείς να το κάνεις.
Σε βολεύει να το παρουσιάζεις σαν δικό μου δόγμα, ενώ δεν είναι.
Αντίθετα προσπαθείς να επιβάλεις το *δικό σου δόγμα*.
Με βάση ποια στοιχεία το κάνεις αυτό;
Η άποψη σου αυτή είναι αυθαίρετη και την έχεις πει ήδη αρκετές φορές. Εσύ κάνε ότι θες και αγόρασε ότι σε καλύπτει, αλλά σταμάτα την προπαγάνδα.

Φτάσαμε στο επίπεδο να συζητάμε την αξιοπιστία των reviewers αν και προσωπικά θεωρώ πιο αντρίκιο όταν έχεις κάτι να πεις σε κάποιον να το λες ευθέως. Έτσι πήρα την πρωτοβουλία και έστειλα ένα e-mail στον Stephen Withers που είχε κάνει το γνωστό review για την LB730. Παραθέτω αυτούσια την απάντησή του reviewer ενός forum "κερδοσκοπικού χαρακτήρα" (sic) και τα συμπεράσματα δικά σας:

It's certainly true that the black levels on an IPS panel are inferior to a VA panel but conversely the viewing angles are wider on an IPS panel. I make this fact very clear in the review and I measured the native black performance, the on/off and ANSI contrast ratios, so I'm not sure how I can be accused of being inaccurate. Obviously there are people that place a lot of emphasis on native black levels, which is why plasmas were so great and why OLED holds so much promise. However it isn't the only aspect, there's also factors such as image accuracy, backlight uniformity, video processing, sound quality, design and features. I'm not just reviewing a TV purely on the basis of it's black levels and personally I found the local dimming on the LB730 was very effective and largely mitigated any weakness in the native blacks.

Και τι ακριβώς νομίζει ότι λέει αυτό που μας έβαλες; Γιατί δεν τον ρωτάς να σου ιεραρχήσει τα χαρακτηριστικά με τον βαθμό σπουδαιότητας;
Και τι σχέση έχει όλο αυτό με τα λεγόμενα μου ότι το avforums έχει εμπορική προσέγγιση;
Μπλέκεις *άσχετα* πράγματα, για να στηρίξεις τα αστήριχτα.


Αυτά που ρώτησες τα έχω απαντήσει. Δεν τα έχεις καταλάβει επειδή δεν διαβάζεις αυτά που γράφω, και αρέσκεσαι να πιάνεσαι από λέξεις για να πετάξεις σοφιστείες, με την ελπίδα να περάσει η δική σου άποψη.
Δεν έχω καμία διάθεση να ασχολούμαι με κάποιον που δεν θέλει να σκευτεί και εκτιμώ ότι οι απαντήσεις μου αρκούν.
Μου αρκεί να μην μένουν αναπάντητα πράγματα εκτός πραγματικότητας, όχι να φτιάξω τον κόσμο και να εξηγώ σε ανθρώπους που δεν θέλουν να μάθουν.

Δεν θέλω να απαντήσω για τον billdanos απλά θα πω ότι με αυτά που γράφεις έιτε δεν έχεις διαβάσει όλο το τοπικ ή για μια ακόμη φορά "υπερβάλλεις" με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων. Το τοπικ είναι εδώ και όποιος το διαβάσει ολόκληρο καταλαβαίνει πολύ καλά. Μην υποτιμάς την νοημοσύνη του αναγνώστη. ;)

Μάλιστα. Σε λίγο θα με πεις και attention whore.

Τέλος εγώ γράφω στο νήμα που αφορά την τηλέόρασή μου για να μοιραστώ την εμπειρία μου και να βοηθήσω ή να βοηθηθώ από άλλους κατόχους της. Όπως βλέπεις δεν κάνω υποδείξεις για αγορά της, ούτε "τρέχω" σε κάθε τοπικ να παροτρύνω τον όποιο ενδιαφερόμενο να πάρει ...IPS. Όποιος επιλέγει κάτι επειδή το διάβασε από τον TR-909 ή τον Petasis σε κάποιο forum χωρίς να πάει να δει με τα δικά του μάτια αυτό που θα βάλει στο σαλόνι του για τα επόμενα χρόνια είναι αποκλειστικά υπεύθυνος εκείνος.

Οκ, την μοιράστηκες.
Για θέαση ταινιών, σειρών (720~1080) το ISF1 Expert picture mode ανταποκρίνεται άριστα
Η χρωματική απόδοση είναι εξαιρετική
Όσο για το μαύρο, το "γκρι" που περιγράφουν πολλοί εδώ στο avclub εγώ δεν το συμμερίζομαι, η τηλεόραση αποδίδει και εκεί ικανοποιητικά
Και η υπόλοιπη ανάρτηση είναι σαν να διαβάζω διαφήμιση της LG. Μας έγραψες θετικά ακόμα και για την τεχνική υποστήριξη, από την οποία έχεις μηδενική εμπειρία.
Και παρότι έγραψες *όλα* αυτά, στα άφησα ουσιαστικά ασχολίαστα. Και είσαι και διαμαρτυρόμενος. :chinscratch:
 

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Σε ποια "αναστάτωση" αναφέρεσαι? Μήπως επειδή τόλμησα να πω ότι μια τηλεόραση δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την αντίθεση της και ούτε αποτελεί τo απόλυτο κριτήριο επιλογής "η θέαση στο απόλυτο σκοτάδι και σε γωνία ...0 μοιρών σε σχέση με το πάνελ?". Το ότι τα έχεις εσύ με τα IPS, δεν σημαίνει ότι όλος ο κόσμος πρέπει ντε και καλά να ακολουθήσει τη "διδασκαλία" σου και να επιλέξει βασιζόμενος στο δικό σου δόγμα. Είμαστε ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι και ο καθένας αποφασίζει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. :)

Φτάσαμε στο επίπεδο να συζητάμε την αξιοπιστία των reviewers αν και προσωπικά θεωρώ πιο αντρίκιο όταν έχεις κάτι να πεις σε κάποιον να το λες ευθέως. Έτσι πήρα την πρωτοβουλία και έστειλα ένα e-mail στον Stephen Withers που είχε κάνει το γνωστό review για την LB730. Παραθέτω αυτούσια την απάντησή του reviewer ενός forum "κερδοσκοπικού χαρακτήρα" (sic) και τα συμπεράσματα δικά σας:

It's certainly true that the black levels on an IPS panel are inferior to a VA panel but conversely the viewing angles are wider on an IPS panel. I make this fact very clear in the review and I measured the native black performance, the on/off and ANSI contrast ratios, so I'm not sure how I can be accused of being inaccurate. Obviously there are people that place a lot of emphasis on native black levels, which is why plasmas were so great and why OLED holds so much promise. However it isn't the only aspect, there's also factors such as image accuracy, backlight uniformity, video processing, sound quality, design and features. I'm not just reviewing a TV purely on the basis of it's black levels and personally I found the local dimming on the LB730 was very effective and largely mitigated any weakness in the native blacks.



Και εγώ ακόμη περιμένω απάντηση σε αυτά που εσύ ο ίδιος είχες αναφέρει και σε ρώτησα συγκεκριμένα.



Δεν θέλω να απαντήσω για τον billdanos απλά θα πω ότι με αυτά που γράφεις έιτε δεν έχεις διαβάσει όλο το τοπικ ή για μια ακόμη φορά "υπερβάλλεις" με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων. Το τοπικ είναι εδώ και όποιος το διαβάσει ολόκληρο καταλαβαίνει πολύ καλά. Μην υποτιμάς την νοημοσύνη του αναγνώστη. ;)

Τέλος εγώ γράφω στο νήμα που αφορά την τηλέόρασή μου για να μοιραστώ την εμπειρία μου και να βοηθήσω ή να βοηθηθώ από άλλους κατόχους της. Όπως βλέπεις δεν κάνω υποδείξεις για αγορά της, ούτε "τρέχω" σε κάθε τοπικ να παροτρύνω τον όποιο ενδιαφερόμενο να πάρει ...IPS. Όποιος επιλέγει κάτι επειδή το διάβασε από τον TR-909 ή τον Petasis σε κάποιο forum χωρίς να πάει να δει με τα δικά του μάτια αυτό που θα βάλει στο σαλόνι του για τα επόμενα χρόνια είναι αποκλειστικά υπεύθυνος εκείνος.

Αυτά από εμένα και προκαταβολικά συγγνώμη για το μακρύ off-topic.

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι , γιατί θεωρείς κακό να λέμε ξεκάθαρα πως το Α και το Ω σε μια τηλεόραση είναι η καλή αντίθεση , το καλό μαύρο.
Σαφώς και έχουν σημασία και άλλοι παράγοντες, κανείς δε διαφώνησε μαζί σου σε αυτό, αλλά όμως όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά δε βαρύνουν τόσο όσο το παραπάνω.
Τώρα ακόμα και ο Stephen Withers , επί της ουσίας, όσο μπορούσε πιο διακριτικά γιατί ήξερε ότι η επιστολή του μπορούσε να δημοσιοποιηθεί και να έχει ίσως, ξαναλέω ίσως προβλήματα, το ίδιο είπε αλλά με διάφορες σαλτσούλες.
Επίσης κανένας δε << καταδικάζει >> όποιον επιλέξει να πάρει τηλεόραση με ips πάνελ, είναι δικαίωμά του. Επίσης υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα από ένα VA πάνελ και τότε πρέπει οπωσδήποτε να το επιλέξει και θα είναι λάθος του αν δε το κάνει ( πχ αν είναι αναγκασμένος να βλέπει υπό μεγάλη γωνία, ή ακόμα αν οι πιο πολλές ώρες θέασης είναι με φως, τα γνωστά δηλαδή ).
Δε είναι δυαντόν όμως να λένε, να λένε ακόμα και σε αυτό εδώ το νήμα << μαύρο καταπληκτικό >> και μετά από διάφορα ποσταρίσματα αυτά που ονομάζονται << κυνηγητά >> να γίνονται << εμένα με ικανοποιεί απόλυτα και δεν έχω πρόβλημα κτλ >> ( δε λέω ότι τα είπες εσύ ).
Επειδή λοιπόν συμφωνώ απόλυτα ότι το νήμα αφορά κυρίως κατόχους της συγκεκριμένης τηλεόρασης , αλλά και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ, ή γενικότερα αγοραστές που δε γνωρίζουν τι είναι το IPS και τι το VA, που όμως σίγουρα θέλουν αντικειμενικά σχόλια και εντυπώσεις κατόχων, δε μπορεί να μη λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους, ακόμα και αν κάποιοι στεναχωριούνται , ενώ δε θα έπρεπε, γιατί δε παινεύουν απόλυτα την αγορά τους - επιλογή τους.
Επίσης αυτό που λες ότι κάνεις εσύ, ότι δηλαδή προσφέρεις πληροφορία, το ίδιο γίνεται και από τους άλλους και από εμένα ( τουλάχιστον αυτό προσπαθώ ) και θα συμφωνήσω επίσης απόλυτα μαζί σου, ότι αφού κάποιος που ενδιαφέρεται, ενημερωθεί σωστά και αντικειμενικά, μετά να πάει να δει και να συγκρίνει , ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και τότε να αποφασίσει.
Τα γούστα εξάλλου και οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν, και μπορεί αυτό που για τους πολλούς βαρύνει κατά 90% στην επιλογή τους, για άλλους να είναι μηδαμινής σημασίας. Αυτό όμως σημαίνει ότι δε πρέπει να το ξέρει, η να μη το λέμε γιατί μπορεί , όπως είπα πιο πριν , κάποιοι να << στεναχωριούνται >>;
 

billdanos

Established Member
31 March 2008
214
Κανένας που μπορεί να με δώσει τα φώτα του?

Δεν είχα εως τώρα κάτι που να είναι τόσο έντονο όπως το περιγράφεις. Δεν έχω δει πολλούς 3d τίτλους ακόμη αλλά δεν παρατήρησα τίποτα περίεργο (Avatar, Gravity, hubble 3d, ένα shample bluray best of 3d και τα filmάκια που έχει το ίδιο το LG store). Μάλλον θα πρέπει να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις.

Έγινε κάποιος διαξιφισμός για τον τεχνολογία των πάνελς; Δεν μας έφτασε η αναστάτωση στο νήμα της αντίθεσης (στην οποία συμμετείχες και εσύ);
Τα γεγονότα είναι απλά: μπήκε αναφορά σε review (όχι από εμένα). Επεσήμανα μια κραυγαλέα αντίθεση μεταξύ εικόνων και λεγόμενων στο review.
Θεωρείς ότι κακώς το έκανα; Το μέλος billdanos για κάποιο λόγο άρχισε να μιλά για κακά reviews και έφερε και άλλες μάρκες στο νήμα.
Και μετά κατηγόρησε για "πέσιμο" στην LG... Και στην συνέχεια δεν μπόρεσε να στηρίξει κάτι από αυτά, και φτάσαμε στο "εγώ είμαι ευχαριστημένος".

Αυτό είναι διαξιφισμός για την τεχνολογία των πάνελ;


Γιατί, έπεσε κανείς να τον φάνε; Θα ήθελα να μου δείξεις κάτι που ήταν απρεπές προς αυτόν. Παρότι κατηγόρησε μέλη για μεροληψία και "fanboyσμό".

Εκτιμώ πως είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαινόμαστε. Δεν παρακολουθούμε μόνο το συγκεκριμένο topic αλλά σχεδόν όλο το avclub.

Δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κανείς σε αυτό το topic τις αντιδράσεις κάθε φορά που ένα review έβγαινε "καλό" για την lg και κάθε φορά που ένα άλλο έβγαινε πιο "κακό". Η μεροληψία και ο φανατισμός δεν είναι ακριβώς "κατηγορία" αλλά παρατήρηση και μάλιστα εύλογη.

Ξεκίνησα τις παρατηρήσεις μου για το νέο προϊόν που αγόρασα από την πρώτη μέρα (όπως κάνω για όλες μου τις συσκευές) και φρόντισα να δημοσιεύσω και μερικές πρόχειρες φωτό με κάποια βασικά σημεία. Μου είπατε να σβήσω τα φώτα, τα έσβησα. Μετά μου είπατε "α έχεις ένα μπλε φως κάπου και γι αυτό φαίνεται τόσο μαύρο το "μαύρο". Μα βρε σεις δεν έχω κανένα studio μετρήσεων για να κάνω review με ειδικό εξοπλισμό και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Με βάλατε στο τριπάκι να στήσω τρίποδο και να βάλω την dslr όσες ώρες θέλετε να καταγράφει, αλλά παρακολουθώντας τη συνέχεια εδώ όχι απλά ξενέρωσα αλλά βαρέθηκα κιόλας...

Anyway,
δεν το συνεχίζω και περιμένω απο δω και πέρα να λέμε και τίποτα σχετικά με τις ιδανικες ρυθμίσεις του μοντέλου, τα νέα από τις αναβαθμίσεις, new software κλπ.
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
3 review αναρτήθηκαν όλα και όλα, και δεν είδα και τίποτα φοβερές αντιδράσεις.
Όσον αφορά τις φωτογραφίες, όντως χάσιμο χρόνο, ειδικά αφού υπάρχουν μετρήσεις. Αλλά καταλαβαίνω γιατί σου ζητήθηκαν.
Άμα γράφεις για απόλυτο μαύρο σε τηλεόραση που μετρήθηκε 0.14 cd/m2, προκαλείς.

Νομίζω ότι κάτι πρέπει να γίνει κατανοητό:
Εδώ είναι τεχνολογικό φόρουμ και οι ανακρίβειες εντοπίζονται εύκολα, σαν την μύγα μες το γάλα.
Και αυτοί που τις γράφουν, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν αντιδράσεις.
Και η επίκληση δικαιολογιών (στυλ "χαλάτε το νήμα") δεν θα τους γλιτώσουν. Τα νήματα χαλάνε όταν γράφονται υπερβολές σαν γεγονότα.
 

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Δεν είχα εως τώρα κάτι που να είναι τόσο έντονο όπως το περιγράφεις. Δεν έχω δει πολλούς 3d τίτλους ακόμη αλλά δεν παρατήρησα τίποτα περίεργο (Avatar, Gravity, hubble 3d, ένα shample bluray best of 3d και τα filmάκια που έχει το ίδιο το LG store). Μάλλον θα πρέπει να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις.



Εκτιμώ πως είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαινόμαστε. Δεν παρακολουθούμε μόνο το συγκεκριμένο topic αλλά σχεδόν όλο το avclub.

Δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κανείς σε αυτό το topic τις αντιδράσεις κάθε φορά που ένα review έβγαινε "καλό" για την lg και κάθε φορά που ένα άλλο έβγαινε πιο "κακό". Η μεροληψία και ο φανατισμός δεν είναι ακριβώς "κατηγορία" αλλά παρατήρηση και μάλιστα εύλογη.

Ξεκίνησα τις παρατηρήσεις μου για το νέο προϊόν που αγόρασα από την πρώτη μέρα (όπως κάνω για όλες μου τις συσκευές) και φρόντισα να δημοσιεύσω και μερικές πρόχειρες φωτό με κάποια βασικά σημεία. Μου είπατε να σβήσω τα φώτα, τα έσβησα. Μετά μου είπατε "α έχεις ένα μπλε φως κάπου και γι αυτό φαίνεται τόσο μαύρο το "μαύρο". Μα βρε σεις δεν έχω κανένα studio μετρήσεων για να κάνω review με ειδικό εξοπλισμό και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Με βάλατε στο τριπάκι να στήσω τρίποδο και να βάλω την dslr όσες ώρες θέλετε να καταγράφει, αλλά παρακολουθώντας τη συνέχεια εδώ όχι απλά ξενέρωσα αλλά βαρέθηκα κιόλας...

Anyway,
δεν το συνεχίζω και περιμένω απο δω και πέρα να λέμε και τίποτα σχετικά με τις ιδανικες ρυθμίσεις του μοντέλου, τα νέα από τις αναβαθμίσεις, new software κλπ.

Πάλι τα ίδια λέγονται επί της ουσίας, ότι υπάρχει μεροληψία και φανατισμός κατά της LG.
Λοιπόν με όλη τη καλή διάθεση, θα έπρεπε να είχε γίνει κατανοητό ότι τα σχόλια που θεωρείς ή που θεωρούν και άλλοι φίλοι εδώ αρνητικά, αφορούν γενικώς τα Ips πάνελ και τις αδυναμίες τους , που είναι πολύ πιο τρανταχτές από αυτές των VA panel και αφορούν όλες τις μάρκες , όπως πχ σονυ 950 φετινή , και τα περσυνά της σειράς 8...a, της Panasonic τα όποια μοντέλα είναι με IPS και όποιας άλλης εταιρείας με Ips.
Δεν υπάρχει θέμα με την LG, εξάλλου είναι μια εταιρεία που όλοι το παραδέχονται πως έχει κάνει τεράστια άλματα σε όλους τους τομείς. Αυτό που λέμε όμως είναι ότι εκείνη διάλεξε , για λόγους κόστους, να παράγει τηλεόρασης με IPS πάνελ και μόνο, που δεν είναι και ότι καλύτερο για τηλεοράσεις . Άντε σε tablet και κινητά. Από τη μεριά της καλά κάνει, αλλά το να μη παραδεχόμαστε αυτό που προσπαθεί να πλασάρει το marketing της lG, πως υπερέχουν τα πάνελ της επειδή είναι IPS και να λέμε το γιατί δεν ισχύει αυτό, δεν είναι φανατισμός κατά αυτής, αλλά προστασία μας από αυτή όταν υπερβάλει και λέει άλλα από αυτά που πραγματικά εννοεί, για να πείσει...
Προσωπικά εκτιμώ πολύ την πορεία της, κάποια προϊόντα της με γοητεύουν, και ειδικά για την νέα OLED που έβγαλε την 55αρα (C9300 αν δε κάνω λάθος ) που ακόμα δε βγήκε και έχει 3000 δολάρια, μου τρέχουν τα σάλια..... ειδικά αν δεν ήταν κυρτή. Ε, να μη το πω τώρα αυτό; με χαλάει το κυρτό, όπως σε όλες τις μάρκες, αλλά στην OLED ας πάει και το παλιάμπελο χα!χα!
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Δεν είναι θέμα κόστους , πιο πολύ έχει να κάνει με πατέντες και άδειες και ξεκινάει εδώ και μια δεκαπενταετία με την LG.Philips LCD. Κάποια στιγμή η Philips πούλησε τις μετοχές της και έμεινε η LG που σήμερα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πάνελ παγκοσμίως.
Απλά ο μέσος καταναλωτής δεν ενδιαφέρεται τόσο για την θέαση σε σκοτάδι και το απόλυτο μαύρο και θεωρεί ότι τηλεοράσεις με IPS τον καλύπτουν (ή και δεν τον καλύπτουν αλλά αγοράζει λόγω άγνοιας). Επίσης τα IPS χρησιμοποιούνται στα επαγγελματικά (αλλά και οικιακά) μόνιτορ εδώ και χρόνια λόγω της χρωματικής τους ακρίβειας αλλά και σε κινητά/tablet (βλέπε "Retina" της Apple που είναι IPS της LG με άλλο όνομα).
 

Ducksong

Supreme Member
11 July 2013
4,985
The Dutch Mountains
Να προσθέσω εδώ ότι λόγω της πολύ καλής εικόνας που αποδίδουν σε περιβάλον με έντονο φωτισμό, ο μέσος καταναλωτης που ψωνίζει με βάση αυτό που βλέπει στα καταστήματα και τις "συμβουλές" του πωλητή, είναι έυκολο να τις προτιμήσει. Ετσι ακόμα και στο κορυφαίο της μοντέλο η Sony έβαλε IPS panel
 

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Να προσθέσω εδώ ότι λόγω της πολύ καλής εικόνας που αποδίδουν σε περιβάλον με έντονο φωτισμό, ο μέσος καταναλωτης που ψωνίζει με βάση αυτό που βλέπει στα καταστήματα και τις "συμβουλές" του πωλητή, είναι έυκολο να τις προτιμήσει. Ετσι ακόμα και στο κορυφαίο της μοντέλο η Sony έβαλε IPS panel
Κορυφαία μοντέλα για τη σονυ φέτος είναι τα 4Κ μοντέλα της, και την 950 την έβγαλε για να πει ότι έβγαλε και μια << κορυφαία >> σε Full HD, αλλά είναι τέτοια που να οδηγεί αυτόν που θέλει κορυφαία σόνυ, σε 4Κ.
Αυτός είναι ο προφανέστατος λόγος που της έβαλε και Ips πάνελ, γιατί αλλιώς πως θα εκτιμούσαν τα 4Κ; Αν το εκτιμούσε τόσο πολύ το Ips θα το έβαζε και στη σειρά 8... του 2014, αλλά εκεί έβαλε VA, για να πιάσει αυτούς που θέλουν καλή αξιόλογη ποιότητα εικόνας με Full HD ανάλυση σε προσιτή τιμή.
 

TR-909

New member
27 October 2012
66
@petasis

Την άποψη μου την εξέφρασα στο τόπικ της τηλεόρασής μου για να την μοιραστώ με άλλους κατόχους και όχι για να "προπαγανδίσω" ή να εκφράσω "δόγμα" όπως πολύ χαριτωμένα περιγράφεις. Επαναλαμβάνω ας μας κρίνει ο αναγνώστης.:cool:

Ακόμα περιμένω να δω τους "6 τομείς αξιόλογησης" και με βάση αυτό να μας αξιολογήσεις την "χάλια" και "τραγική" τηλεόραση. Συμπάθα με αλλά μπορεί να μη το κατάλαβα, αν δε σου κάνει κόπο μας τους λες. Tα μόνα που διάβασα από εσένα αφορούσαν μετρήσεις μαύρου και αντίθεσης.

Ο συγκεκριμένος reviewer βγαίνει επώνυμα, είναι επαγγελματίας στο χώρο και μας γράφει την άποψή του. Για σένα δεν γνωρίζω κάτι και από τα γραφόμενά σου που είναι εντελώς απόλυτα, λυπαμαι αλλά δεν μπορώ να βοηθηθώ. Δεν ξέρω βέβαια αν στην Αγγλια είναι τόσο αδαείς και τους "παρασύρει" ο κάθε Stephen Withers.

Πως γνωρίζεις αλήθεια ότι δεν έχω εμπειρία από το service της LG? Δεν μπορώ πχ να έχω από τρίτους, πχ κοντινούς φίλους? :cool4:

Φίλε μου δεν πιστεύω στο "άσπρο-μαύρο", στο "χάλια" και "τραγικό", αλλά μου αρέσει να κουράζω λιγάκι παραπάνω το μυαλό μου και να το ψάχνω διεξιδικότερα. Δεν ελπίζω σε κάτι ούτε σοφίστηκα τίποτα. Έγραψα την εντύπωση που μου έκανε η τηλεόρασή μου όπως ακριβώς την αντιλήφθηκα με τα μάτια μου. Και όπως σου ξαναείπα το κάνω εδώ στο παρόν τοπικ για να συζητήσω με τα άλλα παιδιά που έχουν την ίδια TV. Ούτε στην "αγορά νέας TV" πήγα να κάνω προτάσεις, ούτε κάπου αλλού.

Άλλο βέβαια που το τοπικ κατάντησε chat για "ότι να 'ναι" εκτόςτης LB730V. =)
 

christos7

New member
26 August 2014
25
Φίλοι του φόρουμ, σας καλησπερίζω και όπως θα θυμάστε όσοι παρακολουθείτε το συγκεκριμένο thread είμαι κάτοχος της 42LB730V και μάλιστα του δεύτερου κομματιού (σε αντικατάσταση του ελαττωματικού πρώτου - κηλίδα στο panel). Λοιπόν τα νέα μου δεν είναι ευχάριστα. Και το δεύτερο panel έχει πρόβλημα: κιτρινωπές αποχρώσεις ακανόνιστου σχήματος σε δυο περιοχές, δεξιά του κέντρου και αριστερά ξεκινώντας από την κάτω γωνία!

Σε λευκό φόντο είναι κάτι παραπάνω από εμφανή αλλά και σε γκρι και σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα η αλλοίωση είναι αναμφισβήτητη. Συγκεκριμένα το κόκκινο στις περιοχές αυτές μετατρέπεται σε βυσσινί , το μπλε δεν είναι μπλέ κλπ.
Προφανής νομίζω (και δικαιολογημένη) η ψυχική μου αναστάτωση (σκεπτόμενος την διαδικασία ενημέρωσης της LG, παραλαβή της τηλεόρασης για έλεγχο και αντικατάσταση για 2η φορά ή πιστωτικό -όπως μου είχε προταθεί την πρώτη φορά και αρνήθηκα- κλπ, κλπ).
Κι ενώ πίστευα πως τα πράγματα θα ακολουθήσουν αυτή την πορεία (για κάτι τόσο οφθαλμοφανές όπως την προηγούμενη φορά) νάτη η έκπληξη από την αγαπητή LG(για την οποία είχα γράψει τα καλύτερα σε προηγούμενο post αν θυμάστε!).

Μετά απο 3 ημέρες παραμονής στο service (και κατόπιν δικών μου οχλήσεων) ενημερώνομαι ότι το φαινόμενο θεωρείται φυσιολογικό (!!!) και η τηλεόραση θα μου επιστραφεί! Φυσικά δεν πρόκειται να την παραλάβω -τους το δήλωσα ήδη- αλλά οι όποιες προσπάθειές επικοινωνίας μέ κάποιον υπεύθυνο απέτυχαν. Οι υπάλληλοι στην εξυπηρέτηση πελατών απλά "ανακοινώνουν" την απόφαση της εταιρείας και για περαιτέρω διευκρινήσεις μου ζητούν να τους στείλω mail με συγκεκριμένα ερωτήματα!

Βάζω το συγκεκριμένο post εδώ αλλά θα το βάλω προφανώς και στο thread για service/εγγυήσεις, γιατί νομίζω ενδιαφέρει και τους υπόλοιπους κατόχους αλλά και τους ενδιαφερόμενους για αγορά.

Ζητώ επίσης την βοήθεια όσων έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια ζητήματα (θα στείλω και pm σε κάποιους). Σαφώς η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους (όποιο κι αν είναι αυτό).
ΥΓ. η τηλεόραση είναι 20 ημερών!
 

hxostil

AVClub Addicted Member
Φίλοι του φόρουμ, σας καλησπερίζω και όπως θα θυμάστε όσοι παρακολουθείτε το συγκεκριμένο thread είμαι κάτοχος της 42LB730V και μάλιστα του δεύτερου κομματιού (σε αντικατάσταση του ελαττωματικού πρώτου - κηλίδα στο panel). Λοιπόν τα νέα μου δεν είναι ευχάριστα. Και το δεύτερο panel έχει πρόβλημα: κιτρινωπές αποχρώσεις ακανόνιστου σχήματος σε δυο περιοχές, δεξιά του κέντρου και αριστερά ξεκινώντας από την κάτω γωνία!

Σε λευκό φόντο είναι κάτι παραπάνω από εμφανή αλλά και σε γκρι και σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα η αλλοίωση είναι αναμφισβήτητη. Συγκεκριμένα το κόκκινο στις περιοχές αυτές μετατρέπεται σε βυσσινί , το μπλε δεν είναι μπλέ κλπ.
Προφανής νομίζω (και δικαιολογημένη) η ψυχική μου αναστάτωση (σκεπτόμενος την διαδικασία ενημέρωσης της LG, παραλαβή της τηλεόρασης για έλεγχο και αντικατάσταση για 2η φορά ή πιστωτικό -όπως μου είχε προταθεί την πρώτη φορά και αρνήθηκα- κλπ, κλπ).
Κι ενώ πίστευα πως τα πράγματα θα ακολουθήσουν αυτή την πορεία (για κάτι τόσο οφθαλμοφανές όπως την προηγούμενη φορά) νάτη η έκπληξη από την αγαπητή LG(για την οποία είχα γράψει τα καλύτερα σε προηγούμενο post αν θυμάστε!).

Μετά απο 3 ημέρες παραμονής στο service (και κατόπιν δικών μου οχλήσεων) ενημερώνομαι ότι το φαινόμενο θεωρείται φυσιολογικό (!!!) και η τηλεόραση θα μου επιστραφεί! Φυσικά δεν πρόκειται να την παραλάβω -τους το δήλωσα ήδη- αλλά οι όποιες προσπάθειές επικοινωνίας μέ κάποιον υπεύθυνο απέτυχαν. Οι υπάλληλοι στην εξυπηρέτηση πελατών απλά "ανακοινώνουν" την απόφαση της εταιρείας και για περαιτέρω διευκρινήσεις μου ζητούν να τους στείλω mail με συγκεκριμένα ερωτήματα!

Βάζω το συγκεκριμένο post εδώ αλλά θα το βάλω προφανώς και στο thread για service/εγγυήσεις, γιατί νομίζω ενδιαφέρει και τους υπόλοιπους κατόχους αλλά και τους ενδιαφερόμενους για αγορά.

Ζητώ επίσης την βοήθεια όσων έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια ζητήματα (θα στείλω και pm σε κάποιους). Σαφώς η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους (όποιο κι αν είναι αυτό).
ΥΓ. η τηλεόραση είναι 20 ημερών!

δυστυχως οι εγγυησεις εχουν μεγαλα κενα στο θεμα τι ειναι φυσιολογικο η οχι...καλα ξεμπερδεματα φιλε μου...τα εχω περασει...
 

christos7

New member
26 August 2014
25
Αγαπητέ hxostil, πιστεύω πως τα κάπως "διευρυμένα" περιθώρια ερμηνείας των φυσιολογικών ορίων σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να φτάνουν στο σημείο της πλήρους διαστρέβλωσης της (οφθαλμοφανούς) πραγματικότητας και ακόμη περισσότερο δεν δύναται καμμία αντιπροσωπεία ή service να κάνει καταχρηστική ερμηνεία σε βάρος του καταναλωτή. Μπορεί σε πολλά να είμαστε μπανανία αλλά υπάρχουν και νόμοι (ελληνικοί και ευρωπαικοί και η αντίστοιχη νομολογία) που αν κάποιος ψαχτεί λίγο θα βρει άκρη.
Θυμάμαι παλιότερη ανάλογη περίπτωση που συζητήθηκε ευρέως εδώ και οι απόψεις που εξέφρασαν κάποια μέλη του club (νομικοί κάποιοι εξ αυτών) ήταν εξόχως ενδιαφέρουσες.

Τώρα αν η Γεν.Γραμματεία Καταναλωτή, ο Συνήγορος του Καταναλωτή αλλά και οι διάφορες καταναλωτικές οργανώσεις λειτουργούν όπως πρέπει είναι μεγάλη ιστορία.
Θα έχω να σας πω σχετικά πιστεύω αρκετά κατά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ασφαλώς η ταλαιπωρία (σωματική και ψυχική) είναι δεδομένα.
 

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Φαίνεται η LG άκουσε τα τόσα καλά σχόλια για την αντιμετώπιση των εγγυήσεών της - σέρβις που έχει, και σου λεέι << εγώ θα κάνω το καλό και οι άλλοι τους χρεύουν κανονικότατα; ε θα το αλλάξω το τροπάρι , ειδικά τώρα που είμαι και η μοναδική με OLED και σε λίγο με τιμή χώμα, τι θέλουν από μένα και καλή αντιμετώπιση εγγύησης ; >>
Εμ δε σκέφτεται όμως , ότι εκτός από τις OLED, που ακόμα ελάχιστοι θα πλησιάσουν , τις υπόλοιπες τις πουλάει το τελευταίο καιρό σε μεγάλη μερίδα κοινού λόγω καλής αντιμετώπισης εγγυήσεων - σερβις, ας το χαλάσει και θα σου πω εγώ μετά, ακόμη και αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους υπέρ αυτής, τι θα λένε μετά.
 

christos7

New member
26 August 2014
25
Leonid, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου! Οπως ίσως και για πολλούς άλλους, έτσι και για μένα ένας πολύ καθοριστικός παράγοντας επιλογής της συγκεκριμένης μάρκας ήταν η καλή φήμη του after sales support και του service της. Αυτό μάλιστα με έκανε να "παρακάμψω" και κάποιες αδυναμίες της σε άλλα θέματα (ίσως και πιο ουσιώδη).

Δυστυχώς φαίνεται να διαψεύδομαι! Βέβαια δεν έχει "τελεσιδικήσει" η υπόθεση αλλά...

Εν πασει περιπτώσει, θα επαναλάβω αυτό που είχα γράψει / προτείνει στο 1ο post μου. Εκτός από την ανάλυση και αξιολόγηση των συσκευών από τεχνικής σκοπιάς κλπ. να συνυπολογίζεται (και να υπενθυμίζεται αναλόγως από τους πιο ειδικούς του forum) και το "μετά την αγορά". Ισως (λέω ίσως!) αυτό σε κάποιο βάθος χρόνου να "ωθήσει" κάποιους σημερινούς κακούς πωλητές/αντιπροσώπους σε αλλαγή στάσης και σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες τους...Αν είμαι πολύ ουτοπιστής πείτε μου το!!