3η Πανελλήνια Έκθεση Ακουστικών

Να δώσω και εγώ, με τη σειρά μου, τα συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του φόρουμ που οργάνωσαν άψογα και αυτή τη χρονιά την έκθεση και τις ευχαριστίες στους εμπόρους-αντιπροσώπους που συμμετείχαν.

Παρόλο που δεν έκατσα πολύ ώρα και δεν είχα την ευκαιρία για μακροσκελείς ακροάσεις, να πω εδώ ότι με εντυπωσίασαν πραγματικά τα ηλεκτροστατικά KingSound, τα οποία, για τα γούστα μου, είχαν έναν πολύ αναλυτικό αλλά και ταυτόχρονα ισορροπημένο και ξεκούραστο ήχο.

Επίσης, πολύ μου άρεσαν τα ακουστικά της Master & Dynamic.

Εντυπωσιακά ήταν τα AKG K1000, παρόλο που η αίσθηση που είχα φορώντας τα στο κεφάλι μου ήταν περίεργη (πρωτόγνωρη). Το προϊόν αυτό πολύ απέχει από τον όρο "ακουστικά', όπως τουλάχιστον τον έχουμε συνηθίσει χρόνια τώρα, μιας και δεν σου δίνουνε την αίσθηση της απομόνωσης από τον χώρο. Εντούτοις, ο ήχος τους ήταν εξαιρετικός.

Άντε, και του χρόνου!
 

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,485
Πειραιας
Συγχαρτηρια σε οσους μοχθησαν για να παμε εμεις χαλαρα και ανετα ,να παρουμε την ...δοση μας.
Βεβαια ,για να ειμαι ειλικρινης ,δεν μπορεσα να πειστω για το ποσον που ζητανε ορισμενοι και ετσι περιοριστηκα να παρω για την κορη μου ενα ζυγαρι Audio Technica στο εξωπραγματικο ποσον των 40 ευρω και με αυτα ατα αυτια να κανω επιτοπια τεστ.
Δεν γραφω την γνωμη μου, γιατι θα στεναχωρηθουμε και δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου.

Το μονο που ειναι σιγουρο,ειναι το οτι χωρις ιδια πηγη καθε συγκριση ειναι ανωφελη.
Τα ΑΤ κελαϊδαγανε με το στικακι της Meridian και κρωζανε με το κινητο! (τηρουμενων των αναλογιων γιατι και με το κινητο καλα παιζανε)

Αντε και του χρονου παλικαρια μου:grinning-smiley-043
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,103
Αθήνα, Ηλιούπολη
@mdqv
Δεν με πείθεις ότι τα πήρες μόνο για την κόρη σου! :cool: :laugh:

Τα ακουστικά είναι "ηχεία" για αυτιά. Και όπως όλα τα ηχεία, χρειάζονται τον ενισχυτή τους.

Πάντως όλοι οι αντιπρόσωποι είχαν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους παράγοντες πηγή και ενίσχυση και αυτό είναι πολύ θετικό.

Διευκολύνεται ο κόσμος να καταλάβει πόσο σημαντικά είναι...
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,365
Εντυπωσιακά ήταν τα AKG K1000, παρόλο που η αίσθηση που είχα φορώντας τα στο κεφάλι μου ήταν περίεργη (πρωτόγνωρη). Το προϊόν αυτό πολύ απέχει από τον όρο "ακουστικά', όπως τουλάχιστον τον έχουμε συνηθίσει χρόνια τώρα, μιας και δεν σου δίνουνε την αίσθηση της απομόνωσης από τον χώρο. Εντούτοις, ο ήχος τους ήταν εξαιρετικός.

Άντε, και του χρόνου!


1000άρια ποιός είχε?
Ο Ζαφ?
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Και πάλι συγχαρητήρια στους διοργανωτές.
Είναι η πρώτη χρονιά που έρχομαι σε έκθεση ακουστικών, δεν ήμουν άλλωστε ποτέ και φίλος τους, εντύπωση μου έκανε η πληθώρα των εταιριών, αν και από ότι άκουσα έλειπαν μερικές μάλλον από επιλογή τους, εντύπωση μου έκανε πόσο σημασία είχαν δώσει οι εκθέτες στην προενίσχυση του σήματος προς τα ακουστικά (υπήρχαν κορυφαίες επιλογές και μάλιστα 2-3 σε κάθε εταιρία) και φυσικά ότι ήταν όλοι εκεί για να σου δώσουν απάντηση σε ότι αγαπάς.
Όπως είπα δεν είμαι ένθερμος οπαδός των ακουστικών, κατάφερα όμως να ακούσω με προσοχή καμία 10ριά ακουστικά, κάποια από αυτά μου πρότειναν φίλοι συνφορουμίτες.
Εκεί που πραγματικά έπαθα για τον τρόπο μετάδοσης του ήχου και στο ότι είχαν καταπληκτική επίδοση δίχως να σε απομονώνουν πλήρως από το περιβάλλον ήταν στα μη παραγωγής πια AKG K-1000.

P1110643.JPG
 

kostikos

Supreme Member
14 February 2012
3,960
Δε μας ειπατε, το τηλεφωνο της κοπελας απο το stand της Sony (μαλλον δηλαδη :smile: ) ποιος το πηρε; :silly: Σοβαρα ομως, ακομη και απο τις φωτογραφιες φαινεται εξαιρετικη εκδηλωση! Συγχαρητηρια!
 

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Σε καιρούς δύσκολους η χαρά είναι η καλύτερη αντίσταση.
Και χθες περίσσευε.Κι ευχαριστούμε γι' αυτό.Πολύ.

Σαν ενδιάμεσοι,θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τις εταιρίες που σεβάστηκαν την επιθυμία του κόσμου να δει από κοντά και (το κυριότερο ) να ακούσει και να συγκρίνει πολλά ακουστικά και συνοδά στον ίδιο χώρο.
Κυρίως όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που για μια ακόμα φορά αγκάλιασε την εκδήλωση και μας έδωσε την ώθηση για την επόμενη.
Κι επειδή δεν είμαστε κι από αυτούς που κάθονται στα αυγά τους την επόμενη θα την σχεδιάσουμε μαζί από την αρχή!Όποιος έχει την όρεξη,την διάθεση,προτάσεις,παρατηρήσεις,χρόνο,ανοιχτό μυαλό και ομαδικό πνεύμα Θα είναι καλοδεχούμενος!

Προσωπικά,χάρηκα πολύ που μερικά ακόμα avatar και λέξεις έγιναν πρόσωπα και στόματα,χάρηκα πολύ που είδα φίλους και μιλήσαμε,χάρηκα για να νέα πρόσωπα,χάρηκα για τον ακόμα πιο κατεβασμένο φετινό ΜΟ ηλικίας.Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Ευχαριστώ απ' την καρδιά μου!
 

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Ναι,αλλά με τόσες γυναίκες που έρχονται στην εκδήλωση θα πρέπει να έχουμε και αντίστοιχα αντρικά μοντέλα.:flipout:
Αν δεν το κατάλαβες,λίγο ακόμα και θα ήταν πιο πολλές!
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,824
Αθήνα
Ναι,αλλά με τόσες γυναίκες που έρχονται στην εκδήλωση θα πρέπει να έχουμε και αντίστοιχα αντρικά μοντέλα.

Αν δεν λείπω εκτός Αθήνας θα έρθω... :flipout:
 

Sonorus

Super Moderator
Staff member
28 August 2010
8,433
Θεσσαλονίκη
Συγχαρητήρια σε όλους και ελπίζω του χρόνου να καταφέρουμε να
έχουμε αντιπροσωπεία και από Θεσσαλονίκη!

Υ.Γ Μάνο μόλις ξεκουραστείς , ξέρεις περιμένουμε μια έκθεση εντυπώσεων σε ακουστικά και ενισχυτές.
Δεν θα την γλιτώσεις έτσι εύκολα :violent-smiley-030:
 

THEMILOC

AVClub Enthusiast
6 February 2008
1,179
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεχώρισα 2 εξαιρετικά ακουστικά όχι μόνο για την τιμή τους αλλά για την ισορροπία και την ανάλυση τους-όχι αυτονόητα χαρακτηριστικά και σε πολύ ακριβότερα- τα AUDEZE SINE και MEZE 99 CLASSICS WALNUT. Δύο κατασκευαστές που έχουν δείξει ότι ξέρουν.
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Άλλη μια πολύ ωραία εκθεση!

Ευχαριστούμε τα παιδιά του AVClub για την ανιδιοτελή προσπάθεια, τους Εκθέτες για τη συμμετοχή αλλα και την υποστήριξη με τη παρουσία και τις πληροφορίες που παρείχαν κατα την διάρκεια της έκθεσης και (last but not least) όλους εσάς που ήρθατε και παγιώνετε με τη παρουσία σας την ύπαρξη της έκθεσης.

Να μαστε καλά και στο επόμενο ραντεβού του χρόνου ή, γιατί όχι, περισσότερα ραντεβού και με διαφορετικά θέματα!

:ernaehrung004:
 

Manosss

AVClub Addicted Member
7 June 2012
2,251
Πειραιάς
Πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μας έδωσαν την ευκαιρία να έχουμε μια εξαιρετική εμπειρία.
Προσωπικά για μένα ήταν πολύ ιδιαίτερο καθώς γνώρισα από κοντά για πρώτη φορά άτομα που γνώριζα μόνο την γραφή τους στο πληκτρολόγιο.
Για αυτό το λόγο σόρρυ κιόλας στα παιδιά που μου ζήτησαν εντυπώσεις από τα καλούδια αλλά οι ακροάσεις μου ήταν μικρές και σε διάρκεια και αριθμό αφού δεν ήταν η προτεραιότητα μου αυτή τη φορά.

Πάμε να πάρουμε μια γενική εικόνα όμως.


Athens Pro Audio


Focal Utopia & Elear
20161009_101334.jpg20161009_115412.jpg
Hταν συνδεδεμένα στο ίδιο setup (Grace Design m920) και έπαιζαν ταυτόχρονα τα ίδια πράγματα οπότε το A/B ανάμεσα στα δύο ήταν σχετικά εύκολο. Μόνο που ποτέ δεν επρόκειτο να καθίσεις μόνο σου καθώς πάντα υπήρχε κόσμος στο συγκεκριμένο τραπεζάκι και αναγκαστικά την μουσική επιλογή του ενός έπρεπε να την ακούει και ο άλλος..
Και τα δύο είναι εξαιρετικές υλοποιήσεις με υλικά που θα περίμενε κανείς για την τιμή τους και καλή άνεση. Παρόλο που το βάρος τους δεν είναι μικρό (αλλά και πάλι ελαφρύτερο από planar) η άνεση είναι σε καλά επίπεδα καθώς έχουν καταφέρει σχεδιαστικά να μοιράσουν το βάρος καλά ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Όσον αφορά τα τριξίματα του Utopia που ακούγαμε στο video του Tyler του inner fidelity εγώ δεν άκουσα τίποτα.
Ηχητικά δεν μπορώ να πω πολλά γιατί ούτε τα άκουσα αρκετά ούτε στις μουσικές που ήθελα. Οπότε εκλάβετε αυτά που θα γράψω αντίστοιχα...
Οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι θετικές. Προσωπικά μου αρέσουν και τα δύο όπως είπα και στον κύριο Χατζηστάμου που με ρώτησε. Μου άρεσαν το καθένα για διαφορετικούς λόγους όμως.
Οι πιουρίστες που αναζητούν reference κρύσταλλινο χωρίς να είναι όμως ιδιαίτερα κουραστικός (για μένα), πρέπει να κινηθούν προς το Utopia.
Oι χαιφιντελίστες που αναζητούν hi-fi γεμάτο θερμό ήχο με δυνατά αλλά όχι υπερβολικά μπάσα πρ'επει να κινηθούν προς το Elear.
Προσωπικά θα κυνηγήσω να έχω περισσότερο χρόνο μαζί τους σύντομα...
Για όποιον άλλον ενδιαφέρεται από ότι μου είπαν υπάρχουν διαθέσιμα στο μαγαζί για ακρόαση.

20161009_123059.jpg
H oυρά στο πρώτο τραπεζάκι με τα Focal ήταν ολοήμερο φαινόμενο... Ορισμένες στιγμές νόμιζα ότι ήταν εξωτερικό ιατρείο του ΙΚΑ.:flipout: Ελπίζω όσοι τα άκουσαν αρκετά να βρήκαν την γιατρειά τους

Focal Listen
20161009_114153.jpg

Αυτά τα άκουσα τόσο λίγο που δεν θυμάμαι καν να πω εντυπώσεις ηχητικά.
Κατασκευαστικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα από τα focal spirit one που θυμάμαι ότι είχαμε παράπονα στο φόρουμ και σαν άνεση (από το ελάχιστο που τα φόρεσα) νομίζω ότι είναι καλύτερα από τα focal spirit pro (τα οποία είμαι ο μόνος που δεν θεωρώ ιδιαίτερα βολικά?). Στα 200 ευρώ εφόσον παίζουν αντίστοιχα για τα λεφτά τους μπορεί να αποδειχθεί μία πολύ τίμια mainstream λύση ειδικά για αυτούς χρειάζονται ευκολοδήγητο κλειστό ακουστικό για εξωτερικούς χώρους χωρίς να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα.


Master & Dynamic MH40
20161009_101738.jpg20161009_113508.jpg

Και μαζί με αυτά ΜΗ30 και ΜW60
Εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη ότι αντιρποσωπεύονται επιτέλους στην Ελλάδα.
Πρόκειται για πραγματικά κοσμήματα. Οι φωτογραφίες δεν λένε τίποτα πρέπει να τα δεις από κοντά και να τα πιάσεις στο χέρι σου. Πανέμορφα, σχετικά μικρά σε μέγεθος (όχι μόνο τα MH30 αλλά και τα οver ear MH40 και ΜW60), στιβαρά, εξαιρετικά υλικά(lambskin leather, stainless steel, aluminum) που τα νοιώθεις και στο χέρι αλλά μάλλον και στο βάρος. (είναι πιο βαριά από ότι φαίνονται)
Ηχητικά ήταν ματσαρισμένα πάνω στο Μytek Brooklyn Black (το οποίο πρέπει να τα ανέβασε πολύ). Ακουσα μόλις ένα κομμάτι που έπαιζε και ήταν edm. Οτι πρέπει... Τα ακουστικά είναι ο ορισμός του fun factor για edm/dance/pop/γενικά ρυθμική μουσική με μπάσα. Εντυπωσιακά διασκεδαστικός ήχος με εξαιρετικές δυναμικές και εντυπωσιακά μπάσα για μη κλειστό ακουστικό (είναι semi-open). Oσοι επιθυμείτε αχρωμάτιστο ήχο κοιτάχτε αλλού αλλά οι χρωματισμοί στο ελάχιστο που άκουσα δεν ήταν υπερβολικοί και για το συγκεκριμένο είδος μουσικής ήταν ευχάριστοι. Ο Αρης που τα ακούσαμε μαζί νομίζω συμφώνησε.
Επίσης για μη κλειστό ακουστικό η απομόνωση μου φάνηκε καλή και ταυτόχρονα δεν ένοιωσα σε πρώτη φάση τουλάχιστον την κλεισούρα που νοιώθω στα κλειστά ακουστικά.
Δεν θα με χάλαγε καθόλου μα καθόλου να τα είχα για δεύτερο/style/fun/transportable can.
Tο MW60 είναι η κλειστή version αλλά και wireless. Με διάφορα feautures και καλή μπαταρία από ότι διάβασα. Οτι πρέπει για άτομα που τα θέλουν για έξω και αν παίζουν καλά σε wireless mode τότε θα είναι super. Aν θυμάμαι καλά ο αγαπητός Μιχαλής (Sonus) μου είπε ότι παίζουν το ίδιο καλά χωρίς καλώδιο όσο και με καλώδιο. Σπουδαίο πράμα.
Γενικά οι τιμές και στα 3 είναι λίγο τσιμπημένες αλλά εφόσον αυτός είναι ο ήχος που επιθυμεί κάποιος τότε το πακέτο fun factor/στυλ/ποιότητα κατασκευής/φορητότητα αξίζει. Δεν το βρίσκεις συχνά.
Προσωπικά εφόσον τα ακούσω παραπάνω και ο ήχος είναι πραγματικά καλός σε πιο μελετηρή ακρόαση θα νοιώσω την τσέπη μου να με τρώει.

Λοιπά
Βlue Mo-Fi και Lola
Moυ αρέσει η ιδιαίτερη εμφάνιση τους και η στιβαρότητα που αποπνέουν. Σαν άνεση δεν τα θεωρώ άνετα ακουστικά. Τουλάχιστον τα Mo-Fi. Eίναι και αρκετά βαριά, και έχουν δυνατό clamping. Τα Lola που δεν περιλαμβάνουν τον ενσωματωμένο ενισχυτή (ο οποίος λύνει χέρια στο να υπάρχει) μου φάνηκαν κάπως πιο ελαφριά και ίσως να είναι καλύτερα στο θέμα. Ο Sοnus που έχει τα Mo-fi και φόρεσε για αρκετή ώρα τα Lola κολάστηκε.
Ηχητικά ο ήχος όπως έχει ειπωθεί είναι ΓΕΜΑΤΟΣ. Το ακουστικό παίρνει θετικές εντυπώσεις συνεχόμενα στις εκθέσεις και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Βeyerdynamic T70
Στην αρχή τα πέρασα για τα DT880 μετά φίλος μου είπε ότι είναι τα Τ70.
Πήγα να τα ακούσω. Δεν... Μόλις άκουσα πάλι τα κλασσικά πρίμα της beyer που ακούω και στα dt990 pro τα άφησα.
Πολύ trebleheads εκεί στην beyerdynamic... Trebledynamic :chinese:

Audiogiys
Aνάμεσα σε athensproaudio και audiosoul ήταν η audiogiys? Mε τα audiotechnica athm50x, m70x και R70x λέω. Ας με διορθώσει κάποιος γιατί δεν είμαι σίγουρος.
Τα R70x τα έχω σπίτι μου και τα έχω γράψει.
Τα m50x λίγο που τα άκουσα μετά από καιρό (που τα είχα ακούσει ακόμα πιο λίγο) δεν με ενθουσίασαν. V-shape (όχι υπερβολικό όμως-μάλλον εμπορικό θα το λεγα) με γενική απόδοση που αντιστοιχεί στα κλειστά ακουστικά μέχρι 200 ευρώ. Τίμια για τα λεφτά τους εφόσον επιθυμείς αυτού του τύπο τον ήχο. Μέχρι εκεί. Τουλάχιστον εκ πρώτοδεύτερης ακρόασης.
Τα m70x μου άρεσαν για αυτό που είναι φτιαγμένα να κάνουν... Είναι εργαλείο. Για studio, για monitoring. Δεν τους λείπουν τα μπάσα, δεν άκουσα κάποια συχνότητα υπερβολικά βυθισμένη. Ακουσα όμως λίγο τσιμπημένες ανώτερες συχνότητες.

Audiosoul

Audeze LCD-2 και LCD-X με Ifi iCAN PRO
20161009_141536.jpg20161009_101534.jpg
LCD 2 κλασσική αξία. Το είχα ακούσει και πέρσι και μου είχε αρέσει αλλά δεν είχα εντυπωσιαστεί. Μετά από παρακίνηση του Αρη τα ξαναάκουσα για πολύ λίγο και αυτή την φορά με ενθουσίασαν περισσότερο. Δεν ξέρω ίσως το iCan Pro ταίριαξε καλύτερα αυτή τη φορά (και δεν ξέρω ίσως να ταιριάζει καλύτερα γενικά με planar) Όσον αφορά τα lcd αν ήθελα κάποια στιγμή να αναβαθμίσω θα ήταν από τα ακουστικά που θα κοίταζα αν και το βάρος τους συνεχίζει να μου βάζει αμφιβολίες. Ατομα με τα οποία μίλησα ήταν καθησυχαστικοί αλλά οι δικές μου αμφιβολίες για μακρόωρη χρήση παραμένουν.
Με τα switches του PRO δεν πρόλαβα να παίξω και δεν άκουσα τα LCD-X.\
Eπίσης υπήρχε και το iFi irack το micro idsd με ican και τα σχετικά. Το micro το έχω ήδη αλλά μου φαίνεται πλησιάζει η ώρα για αναβάθμιση.


Audeze Sine
20161009_172026.jpg20161009_101511.jpg

Αudeze Sine ή αλλιώς τα ακουστικά του μπάτμαν.

Δεν τα άκουσα παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Μου είπαν ότι άρεσαν

Αudeze El-8 Titanium
20161009_101653.jpg

H τιτάνιουμ έκδοση με lighting για τους iphoneακηδες. (όπως και τα Sine νομίζω)
Δυστυχώς δεν τα άκουσα. Και λέω δυστυχώς γιατί έχω διαβάσει ότι γενικά έχουν γίνει σιωπηλές τροποποιήσεις στα el-8 για να παίζουν καλύτερα από τα πρώτα μοντέλα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.



Salas

V-Moda M100, XS, λοιπά και Customιές
20161009_111925.jpg20161009_110540.jpg20161009_145558.jpg20161009_145614.jpg


Μ100 κλασσική μπασάτη θερμή επιλογή και πολύ αγαπητή στους DJs.
XS (on ear) εξαιρετικά μικρό και πολύ εύκολα μεταφερόμενο με την αναδίπλωση.
Όλα με εξαιρετικό στυλ και ανθεκτική κατασκευή.
Λαυτρεύουμε customιες.


Συνεχίζεται σε 2 μέρος...
 

okakosolikos

New member
21 July 2011
66
Χαλάνδρι
και για πείτε ρε παιδιά ( ο πρίχτης)
είχε 2 ergo ακουστικά, αυτά τα γκρι τα κακάσχημα που ντρεπόσουν να τα βάλεις γιατί έβλεπες πως ήταν ο προηγούμενος που τα φόραγε αλλά όταν τα άκουγες σου έπεφτε λίγο το σαγόνι έτσι ώστε τα μούσια σου γυάλιζαν το παπούτσια σου. :silly:
Το αριστερό, ποιο μοντέλο ήταν?
 

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Τα ακουστικά ήταν τα Heil Ergo 1&2 εκτός αν το ένα εκ των δύο ήταν το AMT.
Θα το διευκρινίσω και θα σου πω γιατί είχα και τα τρία στα τεφτέρια μου.