Xoro HRT 8300 (Twin Tuner)

violantos

Senior Member
24 January 2011
340
Έχω παραλάβει τον δέκτη Xoro 8300v2 με το firmware 1.2.6. Τα συμπεράσματα μου είναι τα εξείς:
1. Απουσιάζουν οι εξείς επιλογές resolutions που εύχομαι να υπήρχαν:
1080p 23.976 (24) fps
1080i 50 fps
1080i 60fps
1080i 23.976 (24) fps
720p 23.976 (24) fps

2. Στους υποτίτλους εχουμε τα εξείς προβλήματα.
- Όταν υπάρχουν εσωτερικοί υποτίτλοι δεν μπορούμε να επιλέξουμε τους εξωτερικούς με το κουμπάκι subs. Οι εξωτερικοί υποτίτλοι είναι σαφώς πιο μεγάλοι και καλύτεροι και λύνετε το πρόβλημα με τους μικρούς υποτίτλους. (Δεν υπάρχει επιλογή μεγέθους υποτίτλων αλλά πιστεύω δεν χρειάζεται). Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα mkvcleaver για να δημιουργήσουμε υποτίτλους εξωτερικούς .srt από τους εσωτερικούς και στην συνέχεια με το πρόγραμμα mkvtoolnix να αφαιρέσουμε τους εσωτερικούς υποτίτλους δημιουργόντας ένα καινούργιο αρχείο video (.mkv).

- Οι εξωτερικοί υποτίτλοι εμφανίζονται λέξη λέξη. θα ήταν προτιμότερο να εμγανίζονταν σαν ολόκληρη πρόταση
 

pagokoftis

New member
22 December 2013
12
Τελικά από το eshop μου έδωσαν καινούριο δέκτη Xoro 8300v2, ο οποίος δυστυχώς έχει τα ίδια προβλήματα με τον προγραμματισμό εγγραφής!! Πήρα όμως το AppStreamer της CrystalAudio, ο οποίος είναι απλά υπέροχος!! Κανένα πρόβλημα απολύτως στις εγγραφές, μόνο που δεν υποστηρίζει πλέον το youtube ο επεξεργαστής της, το οποίο δεν με απασχολεί και για το οποίο με προειδοποίησαν πριν το αγοράσω 2 (!!) φορές οι υπεύθυνοι της Crystal Audio!! Δεν κάνω διαφήμιση, αλλά μπράβο τους!!!
 

violantos

Senior Member
24 January 2011
340
Τελικά από το eshop μου έδωσαν καινούριο δέκτη Xoro 8300v2
Ωραία. Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά. Για τον δικό μου σκοπό δεν τον αλλάζω. Η ποιότητα στον προβολαία είναι απίστευτη. Τελικά, δεν υπάρχει δέκτης για όλα τα γούστα? :) Φίλε μου καλύτερα το V2 που έχεις ξαναπάρει. Θα πληρώσεις λιγότερα στην ΔΕΗ και δεν θα ξαναμπείς στον κόπο να τον φλασάρης εάν έχει το firmware 1.2.6 όπως ήρθε και ο δικός μου V2 (από το ebay Γερμανίας). Και εγώ τώρα με τον Xoro 8300V2 έμεινα με 1 Crypto Redi 211D στο χέρι (εφεδρικό) και τον φύλαξα μέχρι να τα τινάξει ο άλλος :)

Τελικά η υποστήριξη του γερμανικού Xoro δεν υπάρχει. Τους έστειλα 2 emai αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
 
Last edited:

pagokoftis

New member
22 December 2013
12
:) Έτσι... Όντως οι γερμανοί στον κόσμο τους και σε εμένα σε κανένα email δεν έχουν απαντήσει!!
 

violantos

Senior Member
24 January 2011
340
Συνολικά τα προβλήματα που είχα:
1. Το κουμπί RES για αλλαγή resolution δεν δουλεύει όταν βλέπουμε ταινίες από το USB stick. Πρέπει κάθε φορά να πηγαίνουμε στο μενού.
2. Τα βελάκια δεξιά αριστερά δεν δουλεύουν για να επιλέξουμε κατηγορία από το USB stick (ταινίες φωτογραφίες κτλ), πρέπει να πατούμε το κουμπάκι usb μόνο για αλλαγή κατηγορίας.
3. Το πρόβλημα με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς υποτίτλους παραμένει. Δεν υπάρχει επιλογή για εξωτερικούς. Όταν δεν υπάρχουν εσωτερικοί τότε παίζει και τους εξωτερικούς αυτόματα οι οποίοι εμφανίζονται λέξη λέξη μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόταση.
4. Οι εσωτερικοί υποτίτλοι είναι μικροί και δεν υπάρχει επιλογή μεγέθους.
5. Απουσιάζουν αρκετές επιλογές resolutions που ανάφερα πιο πάνω.
5. To γερμανικό support δεν απαντά σε Αγγλική γλώσσα. Λέτε εάν τους γράψω στα Ελληνικά να συγκινηθούν και να μας απαντήσουν.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί είναι θέματα του δέκτη. Αλλά για το 4 μπορώ να πω ότι είναι πρόβλημα γενικά στους ALI. Κανένας 3601 ή 3801 δεν έχει ρύθμιση για τους εσωτερικούς υπότιτλους, και έχουν σχετικά μικρά γράμματα.
Για το 6, είναι το μέλλον.
http://www.protothema.gr/world/article/346087/martin-soults-an-gino-proedros-tis-komision-tha-kano-ta-germanika-episimi-glossa/
Αν και δεν συναντάται μόνο στα γερμανικά. Έχω ακούσει παλιότερα ιστορίες για μαγαζιά στην Γαλλία που αρνούνταν να εξυπηρετήσουν πελάτες αν δεν παράγγελναν οι πελάτες στα Γαλλικά. Το έχω ακούσει, δεν το ξέρω σίγουρα, δεν έχω πάει Γαλλία.
 

violantos

Senior Member
24 January 2011
340
To 30% των Ελλήνων μιλά Γαλλικά. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα:) Τουλάχιστον οι Γάλλοι όταν προσπαθείς να μιλήσεις Γαλλικά σου απαντούν και στα Αγγλικά, διαφορετικά δεν σου απαντούν. Ήταν παλιά και η επίσημη διπλωματική γλώσσα (και το Μεγάλο Οχι του Μεταξά απαντήθηκε στα Γαλλικά). Και οι Άγγλοι Ευγενείς μιλούσαν Γαλλικά. Γερμανικά πόσοι ξέρουν? Αυτή η υπεροψία/αλαζονία με το να ξεχωρίζεις την γλώσσα και σε ποιους θα απαντάς, είναι απομεινάρια της μεγάλης ιδέας (για να μην πω το όνομα). Ωραίος Γερμανός ο Μάρτιν Σουλτς. Ας του απαντήσει ο Σαμαράς ή καλύτερα ο Παπούλιας που δεν φοβάτε τι θα πει.
 

Ultimategr

New member
18 July 2013
12
Καλημερα
εχω τoν Xoro 8300 V2 με firmware 1.2.6
Τον εχω συνδεσει με component με μια Samsung 32'' HD ready.Είναι από τις πρωτες lcd που βγηκαν και δεν εχει ενσωματωμενο δεκτη ουτε θυρα Hdmi.
Το πρόβλημα που αντιπετωπιζω είναι ότι ενώ στον αυτοματο συντονισμο καναλιων την ωρα που σκαναρει δειχνει ολο το πακετο καναλιων της Νεριτ(Ν1,Ν2,ΝΗD,Vouli) καθως και 4 ραδιοφωνικούς σταθμούς,μολις τελειωσειι ο αυτοματος συντονισμος δεν τα περναει στην λιστα καναλιων παρα μονο το Ν2,ουτε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.Ολα τα αλλα ιδιωτικα και τοπικα ψηφιακα καναλια παιζουν κανονικα.
Δεν νομιζω να φταιει η κεραια γιατι εχω άλλες δυο τηλεοράσεις με ενσωματωμενο δεκτη που περνουν από την ιδια κεραια και εκει όλα τα καναλια της Νεριτ παιζουν κανονικα.Αρα το πρόβλημα εντοπίζεται στον Xoro.
Καμια ιδεα?
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Και όμως φαίνεται να φταίει η κεραία. Κάθε δέκτης έχει διαφορετικό tuner, και ειδικά οι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη έχουν αρκετά διαφορετικό επίπεδο λήψης από τους εξωτερικούς δέκτες.
Επίσης δεν χρειάζεται να κάνεις γενικό αυτόματο scan, αλλά χειροκίνητο μόνο στην συγκεκριμένη συχνότητα που είναι τα 4 κανάλια που έχεις το πρόβλημα.
Το έχω δει αυτό το θέμα όταν έχω εντελώς οριακή λήψη σε κάποια συχνότητα. Μιλάμε για λήψη στην τρίχα, αφού πιάνεις ήδη το ένα κανάλι. Αν ήσουν μακριά από το όριο λήψης, δεν θα έπιανες κανένα κανάλι.
Σε τέτοια οριακή λήψη μου έχει τύχει να πιάνει ένα ή δύο κανάλια από την τετράδα, να κάνω αμέσως scan στην συγκεκριμένη συχνότητα που έχω το πρόβλημα, και με το καινούριο scan να πιάνει άλλα κανάλια από αυτά που είχε πιάσει στο πρώτο scan. Δηλαδή τα άλλα δύο από τα τέσσερα, ή ένα μόνο ίδιο ή οτιδήποτε παρόμοιο. Σε τέτοια οριακή λήψη, ακόμα και ένα πουλί που περνάει από έξω μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν έχεις πολύ ή λίγο σήμα, αλλά με τέτοια οριακή λήψη, η παραμικρή βελτίωση μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Για παράδειγμα, αν έχεις έλλειψη σήματος, ένα καλύτερο καλώδιο ή μία βελτίωση στην τοποθέτηση στα φισάκια μπορεί να λύσει το πρόβλημα.
 

Ultimategr

New member
18 July 2013
12
Δεν το εχω δοκιμασει ακομα.Παιρνω σημα από την κεντρικη κεραια της πολυκατοικιας(υπαρχει και ενισχυτης ikusi).Υπαρχει μια πριζα στο σαλονι,από εκει το καλωδιο καταληγει σε ένα ενισχυτή γραμμης που εχει δυο θεσεις,η μια δινει στην τηλεοραση του σαλονιού που είναι ο xoro και η άλλη καταληγει σε ένα splitter ikusi που δινει στις δυο τηλερορασεις των δωματιων.
Πριν δυο μηνες επαιζε κανονικα η Νεριτ και το αθλητικο καναλι,απ όταν προστεθηκαν όλα το πακετο καναλιων της Νεριτ στην Κρητη παιζει μονο το αθλητικο καναλι.
Αυτό που μου κανει εντυπωση είναι ότι και αλλοι στην πολυκατοικια με ξεχωριστο αποκωδικοποιητή(όχι xoro) εχουν το ιδιο πρόβλημα με μενα.Επισης και ενας φιλος μου σε άλλο νομο της Κρητης σε σχεση με μενα με αποκωδικοποητη Manta και Crt τηλεοραση αντιμετωπιζει το ιδιο πρόβλημα.
Μου φαινεται πολύ περιεργο,να υπαρχει καποιο γενικο πρόβλημα στην Κρητη με τα καναλια της Νεριτ με ορισμένους αποκωδικοποιητες?
 

Ultimategr

New member
18 July 2013
12
Από το ψηφιακο κεντρο Μαλαξα οπου εκπέμπεται το ψηφιακο σημα,η Νεριτ εκπεμπει στους διαυλους 21 και 24.Στον 21 υπαρχει το καναλι Ν2(δειχνει αθλητικα και είναι το ιδιο με το Νsports) και στον 24 οπου υπαρχουν τα καναλια Ν1,Νsports,NHD και Vouli.
Πειραματιστηκα με τις ρυθμισεις και παρατηρησα το εξης,αν διαγραψω το Ν2 από την λιστα καναλιων και κανω χειροκινητη αναζητηση στον 24 διαυλο τα βρικσει τα καναλια και τα αποθηκευει κανονικα στη λιστα.Με τα καναλια της Νεριτ αποθηκευμανα αν κανω χειροκινητη αναζητηση στον διαυλο 21 βρισκει το Ν2 και εξαφανιζει τα καναλια του διαυλου 24.Αρα για να παιζουν τα πολλα καναλια της Νεριτ του διαυλου 24 πρεπει να διαγραφει χειροκίνητα το Ν2 και να γινει χειροκινητη αναζητηση στον 24.
Αρα γι αυτό στον αυτοματο συντονισμο δεν μπορουσε να τα βρει.Εβρισκε πρωτα το Ν2 του διαυλου 21 και μετα τα αλλα της Νεριτ στον 24 και δεν μπορουσε να τα περασει.
Επομένως τα καναλια του διαυλου 24 δεν μπουρουν να 'συνυπαρξουν' με το Ν2 του 21
Από την ιστοσελιδα της Nεριτ παρατηρω ότι τα καναλια της είναι 4 ,το Ν1,ΝHD,Νsports και Vouli,δεν υπαρχει το Ν2.
 
Last edited:

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Πολύ περίεργο πρόβλημα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν κανάλι με όνομα Ν2, αφού αυτό το όνομα έχει καταργηθεί πριν να αρχίσει το μουντιάλ. Και αφού γίνεται και σε διαφορετικούς δέκτες, τότε είναι όντως θέμα σήματος. Αλλά διαφορετικό από αυτό που έγραψα για πολύ ή λίγο σήμα. Φαίνεται τα έχουν κάνει μαντάρα στην Νέριτ, και εκπέμπουν σε δύο συχνότητες κάτι, που για κάποιο λόγο μερικοί δέκτες το αντιλαμβάνονται σαν την ίδια τετράδα καναλιών. Και η μία τετράδα καταργεί την άλλη. Η μία δεν είναι καν τετράδα, αλλά οι συγκεκριμένοι δέκτες φαίνεται το αντιλαμβάνονται σαν κοινή τετράδα.
Είναι θέμα που πρέπει να λύσει η Νέριτ γιατί είναι λάθος ρύθμιση του σήματος τους.
 

prince72

New member
4 June 2016
5
Re: Απάντηση: Xoro HRT 8300 (Twin Tuner)

Παιδια εχω ενα μικρο προβλημα
Αλλαξα τις ρυθμισεις για το HDMI παραδειγμα 576ι 25 και ηθελα να βαλω το HDMI 1080p αλλα πηγε η ρυθμιση σε ενα mode στο οποιο
τωρα δεν βλεπω τιποτα στην τηλεοραση
Δεν μπορω να το γυρισω σε καποιο αλλο.
Υπαρχει καποιος τροπος να το γυρισω στα τυφλα η να κανω resets στα defaults
 

hdanca

Supreme Member
17 August 2012
3,061
Athens
Αν δεν έχεις άμεσα εύκαιρο το scart, τσέκαρε μήπως υπάρχει πλήκτρο που ρυθμίζει την ανάλυση. Αν υπάρχει, πάτα το μέχρι να δεις εικόνα.
 

prince72

New member
4 June 2016
5
Re: Απάντηση: Xoro HRT 8300 (Twin Tuner)

Αν δεν έχεις άμεσα εύκαιρο το scart, τσέκαρε μήπως υπάρχει πλήκτρο που ρυθμίζει την ανάλυση. Αν υπάρχει, πάτα το μέχρι να δεις εικόνα.

Τελικα βρηκα μια τηλ με scart και ειδα την εικονα και το γυρισα πισω στο hdmi 1080_25

Ακομα εχω ενα logitech remote control. Ξερει κανενας τον κωδικο του Xoro ?
 

prince72

New member
4 June 2016
5
Re: Απάντηση: Xoro HRT 8300 (Twin Tuner)

Ξερεις κανενας που μπορω να βρω ενα τηλεχειριστιριο για τον 8300?
Βρισκω για καποια αλλα μοντελα αλλα δεν ειμαι σιγουρος εαν ειναι συμβατα.
Ξερει κανενας εαν τα τηλεχειριστιρια ειναι συμβατα για ολα τα μοντελα της xoro?

Ακομα εχω και ενα Logitech αλλα δεν ξερω τον κωδικο για την xoro και ειδικα για τον 8300
Εχει προγραματισει κανενας logitech για τον 8300?