iPad as laptop replacement !

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,241
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Υπάρχει κάποια ρύθμιση νομίζω στο πρόγραμμα της μηχανής, για την ανάλυση της φώτο όταν περνάει μέσω WiFi. Εξορισμού σε πολλές είναι σε χαμηλή ανάλυση, άλλαξε το στην original.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός, το αρχείο jpeg έρχεται κανονικά σε ανάλυση στο iPad π.χ. 4-5 MB και αυτό το αρχείο όταν ξανάμεταφερεται πίσω χωρίς επεξεργασία στο pc μέσω iCloud είναι το ίδιο και σε ανάλυση και σε μορφή, το επεξεργασμένο χάνει σε ποιότητα και μέγεθος που σώνεται μετά από επεξεργασία στον ενσωματωμένο editor ή στο LR (τουλάχιστον 2 αρχεία που είχα μέσα), βέβαια το LR mobile σου δίνει στο export επιλογή για να ορίσεις την ποιότητα , ο ενσωματωμένος editor όχι , όπως και δεν καταλαβαίνω γιατί αλλάζουν το όνοματα των αρχεϊων.
Θα κάνω σήμερα περισσότερες δοκιμές με το LR mobile σε νέα αρχείο για να δώ τι παίζει ακριβώς, υποθέτω ότι ο ενσωματωμένος editor σώνει by default σε χαμηλή ποιότητα.

Γιάννη όταν μεταφέρεις αρχεία με το καλώδιο Lighting σε USB παρατηρείς καμία αλλαγή στο όνομά τους όταν έρχονται μέσα στο IPad ?
 

pan78

Senior Member
26 March 2013
487
mmm με ενδιαφερει και μενα το θεμα θα το δοκιμασω και εγω να δω
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,241
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: iPad as laptop replacement !

Βρήκα την λύση με κάμποσες δοκιμές στο πρόβλημα που μου εμφανιζόταν το αρχείο jpeg στον υπολογιστή μετά από μεταφορά του ως επεξεργασμένου στον υπολογιστή ως πειραγμένο με έγχρωμα highlights όπως βλέπουμε τα κλιπαρισμένα φωτεινά ή σκοτεινά, στον υπολογιστή τα άνοιγα με το fastone που χρησιμοποιώ ως default viewer και για πολύ γρήγορη επεξεργασία σε jpeg , εκεί επειδή έχω στον υπολογιστή μου σετάρει την οθόνη με χρωματικό προφίλ έχω στις επιλογές του fastone ενεργό το CMS δηλ. το color management system για αρχεία jpeg και tiff με ενεργό ICC profile, έ λοιπόν αυτή η επιλογή είναι ασύμβατη με επεξεργασμένο αρχείο jpeg (raw δεν δοκίμασα) στο ipad αλλά αυτό ισχύει (τουλάχιστον για την ώρα) μόνο για το fastone, άλλα προγράμματα στο pc ανοίγουν το αρχείο jpeg και το βλέπω κανονικά αλλά δεν ξέρω αν αυτά κάνουν χρήση CMS. Μόλις δοκίμασα και το LR το ανοίγει κανονικά, άρα το πρόβλημα είναι περιορισμένο με το fastone και αντιμετωπίσιμο.

το δεύτερο θέμα με την ονοματολογία δεν βλέπω να λύνεται, εκεί το iPad κρατά δική του δομή σε ότι φωτό του περνώ από όπου και να είναι με μια δική του αρϊθμηση πίσω από το Img..., αυτό μου δημιουργεί θέμα να βρώ και να ταιριάξω μετά ένα αρχείο που έχω επεξεργαστεί (και έχω πιθανόν διαγράψει αρκετά που είδα και δεν θέλω) με τα raw που θα έχω στην κάρτα μου όταν γυρίσω και θέλω να τα ματσάρω για επιπλέον επεξεργασία στο pc (εφόσον δεν έχω επεξεργαστεί το raw στο IPad). Αν κανείς θέλει ξεδιαλεγμα και ελαφριά επεξεργασία σε αρχείο jpeg στο iPad εϊναι μάλλον ένα επιπλέον θέμα που πρέπει να λύσει.
 
Last edited:

pan78

Senior Member
26 March 2013
487
για να μεταφερεις φωτο απο ιπαντ σε υπολ. το κανεις με το iTunes η συνδεση του ipad με το καλωδιο που φορτιζει στον υπολ. ?
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,241
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: iPad as laptop replacement !

για να μεταφερεις φωτο απο ιπαντ σε υπολ. το κανεις με το iTunes η συνδεση του ipad με το καλωδιο που φορτιζει στον υπολ. ?

Περιμένω να έρθει το νέο καλώδιο για USB 3 για να εκμεταλλευτώ την ταχύτητα μεταφοράς της θύρας lighting αλλά και με αυτό το καλώδιο δυστυχώς δεν μπορείς να μεταφέρεις ανάποδα από το iPad προς στικάκι που συνδέεις στην USB του,

εγώ λοιπόν δεν το έκανα μέσω με καλώδιο μέσω iTunes αλλά με το iCloud για να μπορώ να χω και ένα ηλεκτρονικό backup ενός άλμπουμ αν θέλω, φτιάχνεις λοιπόν ένα άλμπουμ στο iPad με τις φωτό που έχεις επεξεργαστεί ή θέλεις να κατεβάσεις για να τις βρεις πιο εύκολα και μετά από τον υπολογιστή σου και μετά αφού μπεις στο iCloud από browser στο pc διαλέγεις το άλμπουμ και τις φωτό και τις κατεβάζεις, λογικά θα γίνεται και αυτόματα η όλη διαδικασϊα αλλά εχθές που βιαζόμουν να δώ τι παίζει με το άλλο πρόβλημα που είχα δεν έψαξα όλες τις επιλογές.
 
Last edited:

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,241
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: iPad as laptop replacement !

Είμαι εκτός Αθηνών τώρα...

Εγω δουλεύω το affinity Photo και κάνω Export σε Full ανάλυση.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Οκ το έχω καταλάβει αυτό, τοχείς γράψει, εχθές δούλεψα με το νέο LR mobile και έκανα στο άψε σβήσε τις περισσότερες διορθώσεις που θέλω μιας και πλέον είναι πάρα πολύ κοντά στην φιλοσοφία του μεγάλου αδερφού του που δουλεύω και ξέρω, στην επόμενη βερσιον πιστεύω θα έρθει ακόμη πιο κοντά και θα αυξηθούν κι άλλο οι επιλογές και τα χαρακτηριστικά του.

Τελικά δεν μου εϊπες Γιάννη ενώ σε ρώτησα 2-3 φορές τα ονόματα των JPEG, raw αλλάζουν όταν περνάς από την κάρτα σου στο iPad αρχεία με κάποιο τρόπο ?
 
Last edited:
22 June 2006
34,779
NEO HRAKLEIO
μια ακομα σημαντικη αναβαθμιση για το Lumafusion... κυριοτερη προσθηκη ειναι η χρηση των LUTs ακομα και σε flat-log profile απο τις νεες φωτογραφικες!
Lut Μπορουμε να κατεβασουμε απο πολλες τοποθεσιες και να τις κανουμε Install στο lumafusion.

μερικα free luts...

https://www.rocketstock.com/free-after-effects-templates/35-free-luts-for-color-grading-videos/
https://www.premiumbeat.com/blog/29-free-luts-for-video/
https://www.groundcontrolcolor.com/free-luts.html



Μολις το δοκιμασα με τ αρχεια απο sony slog2-3 σε 4Κ και δουλευει αψογα.

Υπαρχουν φυσικα κι αλλες προσθηκες οπως loop playback, φιλτρα για audio, real time audio mixing , audio ducking κλπ
Επισης υποστηριζει το νεο ios 11 και multitasking!
https://www.youtube.com/watch?v=uqmtJ1xee9M&t=285s
 
Last edited:
22 June 2006
34,779
NEO HRAKLEIO
Τα νέα Features του affinity...

2af37cdacb6a7857c3f878abbfb7e8a7.png



Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 

astra

New member
3 February 2011
18
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι...
Έχω το iPad Pro 10.5 και θέλω να περάσω αρχεία από sony camera. Όπως διάβασα στα πρώτα post θα πρέπει να έχω το καλώδιο lightning to USB3. Έχω διαβάσει όμως από χρήστες ότι μετά την αναβάθμιση σε 11 (και πάνω) το καλώδιο δεν λειτουργεί.
Υπάρχει άλλος τρόπος να περάσω τα αρχεία στο tablet (πχ. ravpower) ή το καλώδιο είναι μονόδρομος;
 
22 June 2006
34,779
NEO HRAKLEIO
εξαρταται τι αρχεια θελεις να περασεις.... και απο ποια καμερα.

δεν εχω τωρα ios συσκευη να δοκιμασω, αλλα μεχρι τωρα, τα Jpg μπορεις kai ασυρματα.
Τα RAW μπορεις και με sd card reader, και τα xavc video μονο μεσω του καλωδιου.


Υγ... μιλαμε παντα για κατυεθειαν εισαγωγη απο καμερα.
Αλλιως μπορεις κλασσικα απο τοιν υπολογιστη σου ή μεσω cloud services.
 

astra

New member
3 February 2011
18
Είναι βιντεοκάμερα και θέλω μόνο αρχεία βίντεο.
Το PlayMemories με αφήνει μόνο να έχω κοντρόλ στην κάμερα και τίποτα αλλο.
Όποτε μονόδρομος το καλώδιο.
Το θέμα ειναι αν θα παίζει μετά την αναβάθμιση.
Στο iCloud που ανέβασα μερικά αρχεία για δοκιμή, δεν τα αναγνωρίζει.