Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

kostikos

Supreme Member
14 February 2012
3,960
Γινεται φυσικά ασυρματα, αλλα εκει πρεπει να ζυγίσεις την ποιοτητα σε σχέση με το κόστος υλοποιησης.
 

janpap08

AVClub Addicted Member
3 February 2012
1,548
Αλεξανδρούπολη
Μα αν είναι να τραβήξει καλώδιο δικτύου γτ να μην το κάνει κατευθείαν με hdmi ?

Αν και τζαμπα το συζητάμε γτ ο φίλος λέει μόνο ασύρματα,απλά εκεί για να έχεις πραγματικά καλό αποτέλεσμα νομίζω ότι πρέπει να υπερβείς αρκετά το 100 .


Edit:

Τώρα που το ξανασκέφτομαι κ επειδή γράφεις ότι έχεις παρεμβολές κυρίως όταν έχεις το λάπτοπ ανοιχτό,το πιθανότερο είναι το transmitter να πέφτει πάνω στην συχνότητα του ρούτερ.Δοκιμασε να αλλάξεις το κανάλι που εκπέμπει το ρούτερ σου μήπως έχεις καμία βελτίωση.

Από εκεί κ πέρα αν δεν κάνω λάθος νομίζω ότι υπάρχουν transmitter που εκπέμπουν σε διαφορετικές συχνότητες,πχ στα 5.8GHz.
 
Last edited:

katsim

Established Member
3 September 2014
141
Νομίζω ότι το καλώδιο δικτύου είναι πιο φθηνό καλύτερο σε 20 + μέτρα
 

janpap08

AVClub Addicted Member
3 February 2012
1,548
Αλεξανδρούπολη
Νομίζω ότι το καλώδιο δικτύου είναι πιο φθηνό καλύτερο σε 20 + μέτρα
Πιο φθηνό είναι αλλά θα πρέπει να υπολογίσεις κ τα 40+ που έχει το extender.Ενα 20μετρο hdmi θέλει περίπου 20 .

Οσο για την ποιότητα δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερο γτ νομίζω πως οτιδήποτε μεσολαβεί μεταξύ της πηγής κ του δέκτη μειώνει την ποιότητα.
 

ZakVlassis

New member
19 June 2010
16
Ένα τέτοιο χρειάζεσαι, πέρνει την έξοδο από τον δεκτή την βάζεις σε αυτό και σου βγάζει δυο νέες εξόδους που τις πας σε δυο τηλεοράσεις. Εγώ με καλώδιο HDMI 10 μέτρων δεν έχω κανένα πρόβλημα σε ήχο και εικόνα.


http://www.afasia.gr/hdmi-splitter-1080p-3d-dyo-exodwn-me-trofodotiko-p-22030.html?ref=17

έχεις δοκιμάσει αν περνάει ήχος dolby σε αυτό? το πήρα από εδώ https://www.kalemisbros.gr/hdmi-splitter-1-in-2-out-1080p-3d-ver.-1.4-oem/ αλλά δεν περνάει dolby (κατευθείαν οτε ή νοβα στον ενισχυτή έχω ήχο dolby, μέσω αυτού όχι)

ευχαριστώ
 

kostikos

Supreme Member
14 February 2012
3,960
Είναι σύνηθες αυτό που παρατηρείς. Συνήθως κόβεται το dolby. Αυτό έχει να κάνει με τί άλλο έχεις συνδέσει στη δευτερη έξοδο. Αν η δευτερη συσκευή σου υποστηρίζει πχ μονο στερεο, και αυτη που παει στον ενισχυτή θα ειναι μονο στερεο. Δοκίμασε να έχεις εισοδο σε κανάλι που ξερεις απο πριν πως ειναι σε dolby και συνδεδεμένη τη μια μόνο έξοδο, προς τον ενισχυτή και δες αν περνάει τότε.
 

Teo010

AVClub Enthusiast
11 April 2012
1,187
Απάντηση: Re: Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

Εγώ με 10 και αναμονή κανένα μήνα πήρα αυτό το οποίο λειτουργεί άψογα πάνω από ένα χρόνο τώρα.



IR Extender Over HD Multimedia Interface Remote Control Adapters Receiver Transmitter Cable Kit
https://banggood.app.link/esqDhO40IH



Να σου πω την αλήθεια,το πρώτο που μου είχε έρθει είχε πρόβλημα και μου έστειλαν καινούργιο το οποίο δούλεψε.

Το πρόβλημα με τα Κινέζικα είναι η μεγάλη αναμονή γτ κάνουν κανένα μήνα για να έρθουν.
Τελικα ηρθε και σε μενα αυτο το συστημα με τα ανταπτορακια και δουλευει μια χαρα με splitter και 20μετρα καλωδιο hdmi.
Ευχαριστω και παλι τον φιλο janpap08 για την βοηθεια του.
 

clarkav

Established Member
14 April 2010
139
Υπαρχει καθολου lag στην αποκριση του τηλεκοντρολ με την παραπανω λυση;
 

Teo010

AVClub Enthusiast
11 April 2012
1,187
Οχι δεν ειδα καποια καθυστερηση. Απλα πρεπει να ειναι το τηλεχειριστηριο στην ιδια ευθεια με το ματακι.
 

cmoustakas

Supreme Member
5 June 2011
5,363
Αθήνα
Αυτό είναι για να μεταφέρεις το σήμα μέσω καλωδίου Ethernet (UTP). Εσυ σε τι απόσταση θες να το μεταφέρεις;;
 

cmoustakas

Supreme Member
5 June 2011
5,363
Αθήνα
Μπορείς και με αυτό αλλά μπορείς και με καλώδιο HDMI 20 μέτρων να πας στην κρεβατοκάμαρα. Υπάρχουν splitter HDMI αρκετά οικονομικά που περνούν μια είσοδο και βγάλουν δυο εξόδους. Αυτά τα έχω δουλέψει με απόλυτη επιτυχία, αυτό μέσω Ethernet δεν το έχω δοκιμάσει και δεν έχω άποψη.
 

AnDas

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,103
Αθήνα
Απλά να διευκρινίσω ότι φίλος που το δοκίμασε μέσω router δεν του δούλεψε, ήθελε direct καλώδιο utp και όχι να περνάει μέσω δικτύου. Επίσης δεν ξέρω αν ήταν η συγκεκριμένη μάρκα ή κάτι παρόμοιο, γιατί το γύρισε πίσω...
 

janpap08

AVClub Addicted Member
3 February 2012
1,548
Αλεξανδρούπολη
Και εγώ είμαι της άποψης να τραβήξει κατευθείαν HDMI ,γτ και οικονομικότερα θα του βγει κ δεν θα υπάρχει απώλεια σήματος,αλλά από την άλλη το utp είναι σαφώς πιο εύκολο και να το κρύψεις αλλά και αν χρειαστεί να τρυπήσεις τοίχο η τρύπα θα είναι πολύ μικρότερη.

Και απ'οτι βλέπω μια χαρά μεταφέρει και εικόνα HD αλλά και ήχο σε απαιτητικά format.
 

Sevastos

Senior Member
4 October 2011
345
Κάρπαθος
Παιδιά, αυτό θα παίζει σωστά για μεταφορά hdmi σήματος?
https://www.hellasdigital.gr/tv-and...r-50m-single-utp-cable-support-1080p-sx-ex11/

Το χρησιμοποιώ εδώ και 9 μήνες περίπου, στέλνοντας το Zone 2 του ενισχυτή στο υπνοδωμάτιο, σε απόσταση περίπου 10 μέτρα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σύνδεση με direct καλώδιο, όπως γράφει και ο AnDas. Δεν έχω δοκιμάσει μέσω router, αλλά μου φαίνεται απίθανο να δουλέψει


Sent from my iPad using Tapatalk
 

nickefor

New member
21 August 2010
44
ΑΘΗΝΑ
Έχω δουλέψει στο παρελθόν με κάποια αντίστοιχα φτηνά προϊόντα από ebay, περίπου στα 8-10 ευρώ. Σαν αυτό https://www.ebay.com/itm/2pcs-1080P...hash=item3f817332dd:m:mKfj2vEn316X53-TJqp6kRA
Κυκλοφορούν δύο τύπων, κάποια με μονό utp και κάποια με διπλό. Εγώ είχα τα μονά. Βέβαια σε κάποια βίντεο που έχω δει στο youtube, τα διπλά φαίνεται να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
Δείτε εδώ για παράδειγμα https://www.youtube.com/watch?v=k0hU8Ipx2XU&t=

Η εμπειρία μου έδειξε ότι για απόσταση 10 μέτρα θα είσαι οκ. Παραπάνω θα έχεις θέμα με σπασίματα στην εικόνα ή και καθόλου εικόνα.
Δεν παίζει μέσω router σε καμία περίπτωση. Και δεν παίζει ούτε με power lines. Θέλει direct καλώδιο όπως λένε και τα παιδιά από πάνω.
Επίσης, είχε το μειονέκτημα της έλλειψης ir , οπότε χρειάζεσαι κάποια επιπλέον συσκευή για να στέλνει τις εντολές του τηλεκοντρόλ.

Για τα 35 ευρώ που κάνει η συσκευή που πόσταρες, καλύτερα συμφέρει να πάρεις 20 μέτρα hdmi καλώδιο.

Επίσης, αν θες να βάλεις και hdmi splitter για να έχεις hdmi στην κεντρική tv, και δεύτερη έξοδο για την 2η tv σου, τότε εκεί θέλει πολύ ψάξιμο, γιατί πολλες από αυτες τις "hdmi over ethernet" συσκευές δεν δουλεύουν καλά με τα splitter. Άσε που μετά μπλέκεις και με τα HDCP. Επειδή το είχα ψάξει πολύ το θέμα, βρήκα πολλές αρνητικές κριτικές και προβλήματα για τέτοιες συνδεσμολογίες.

Στα λέω αυτά γιατί κάνω ανακαίνιση στο σπίτι αυτον τον καιρό, και περνάω καλώδια κλπ, οπότε και εγώ ήθελα να καταλήξω σε μια μόνιμη λύση ώστε να στείλω εικόνα nova + ote στην κρεβατοκάμαρα μαζί με τηλεχειρισμό.
Οι σκέψεις ήταν δυο hdmi splitter για τους 2 αποκωδικοποιητές και μετά αντίστοιχα από 2 ζεύγη hdmi over ethernet. Εμένα όμως η απόσταση του ethernet, επειδή θα περάσει γύρω γύρω από τα μπαλκόνια ξεπερνά τα 20 μέτρα, οπότε το φοβήθηκα. Όσο για να περάσω τόσα μέτρα RCA ούτε κατά διάνοια γιατί στην 42αρα στην κρεβατοκάμαρα θα είναι τραγική η εικόνα.

Οπότε δυστυχώς απέρριψα όλες τις ιδέες περί ενσύρματης υλοποίησης και σκέφτομαι να καταλήξω σε αυτό http://www.mediamarkt.gr/el/product/_one-for-all-sv-1730-1102397.html.
 

nickefor

New member
21 August 2010
44
ΑΘΗΝΑ
Να ρωτήσω κάτι, η περίπτωση του rf modulator τι λέει;
Η συνδεσμολογία μου είναι ως εξής.
Κατεβαίνει ένα καλώδιο από την κεραία το οποίο σπάει σε δύο. Το ένα πάει κατευθείαν στην tv στο υπνοδωμάτιο και το άλλο καταλήγει σε έναν αντάπτορα, όπου μαζί με το δορυφορικό του ΟΤΕ ενώνονται και συνεχίζουν ως ένα για να μπουν στο σπίτι. Πίσω από την tv σπάνε και πάλι σε δύο, ένα για την τηλεόραση και ένα που κουμπώνει στον οτε.
Αν πάρω ένα rca σε rf και συνδέσω επάνω το καλώδιο της κεραίας που έρχεται πίσω από την tv μετά το διαχωρισμό, τότε θα πιάνει το κανάλι στην τηλεόραση του δωματίου;
Και επίσης, ποια η γνώμη σας για την ποιότητα;
Ευχαριστω