Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

stafos30

Established Member
1 October 2010
110
Μυτιληνη
Δεν το ειχα στα υποψιν. Εννοεις οτι διαφορα στην ποιοτητα της εικονας θα δω στις κρεβατοκαμμαρες ετσι; Τις υπολοιπες συσκευες που τις εχω ολες συνδεδεμενες στον ενισχυτη εχει νοημα να μπουνε στο modulator;
 

cmoustakas

Supreme Member
5 June 2011
5,363
Αθήνα
Στο modulator θα συνδέσεις όσες συσκευές θες να περνούν σήμα απο τον αποκωδικοποιητή που στέλνεις σήμα στις άλλες τηλεορασης. Αν δεν θες κάπου να πηγενει αυτό σήμα απλά δεν το ρίχνεις στο modulator. Το σήμα που φεύγει απο αυτό το modulator ειναι πλέον ψηφιακό και κρυστάλλινο όπως τα κανάλια της Digea που λαμβάνεις ψηφιακά και αν η τηλεοράσεις που στέλνεις το σήμα ειναι Full HD τότε τα κανάλια που θα ειναι HD στον δέκτη θα τα βλέπεις HD σε όλες τις τηλεοράσεις που ειναι πάνω στο modulator.
 

stafos30

Established Member
1 October 2010
110
Μυτιληνη
Εαν με το ψηφιακο modulator λυθει το θεμα που εχει προκυψει μαλλον θα καταφυγω σε αυτη τη λυση. Δεν ειναι δα και απαγορευτικο το κοστος. Σευχαριστω για το χρονο σου.
 

cmoustakas

Supreme Member
5 June 2011
5,363
Αθήνα
Επίσης κάτι σημαντικό για να τροφοδοτήσεις το modulator με HDMI καλώδιο δεδομένου οτι αυτό που φεύγει απο τον δέκτη παει σε κάποια κοντινή τηλεόραση θα πρέπει το modulator να ειναι κοντα στην τηλεόραση και θα χρειαστείς και μια τέτοια συσκευή

https://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=134462&skr=skr15946&a=2&cat_id=030900060248

Με αυτή την συσκευή μπορείς την μια έξοδο HDMI να την χωρίσεις σε δυο απο της οποίες μια θα παει στην τηλεόραση όπως πριν και η άλλη στο modulator.
 

teodgeor

AVClub Enthusiast
10 December 2006
708
ΕΛΛΑΔΑ
χρησιμοποιώντας rf modulator σαν αυτόν http://www.emimikos.gr/HF-3300/ σε ποιό κανάλι πρέπει να βάλω την επιλογή στον modulator ώστε να έχω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα; (είμαι στην κεντρική Μακεδονία αν αυτό παίζει ρόλο στις συχνότητες)

ευχαριστώ


σε 2 διαφορετικα που χρησιμοποιω και τα δυο εχουν την καλυτερη εικονα σε συχνοτητες απο 5 εως 9
 

kok8

New member
26 March 2008
49
Καλησπέρα και ευχαριστώ για όσα χρήσιμα έχω διαβάσει και εφαρμόσει...

Μετά από αρκετό διάβασμα ως οικονομικότερη λύση εφάρμοσα την εγκατάσταση 16 μέτρων RCA καλωδίου μεταφέροντας εικόνα και ήχο από τo Σαλόνι (ΟΤΕ TV συσκευή) στην κρεβατοκάμαρα σε μία παλιά (του 1988 την αγόρασα ως φοιτητής και την έχω ακόμη) CRT 14' Philips. To μόνο κακό είναι ότι είναι τόσο παλιά που δεν έχει επιλογή μετατροπής σε 4:3 οπότε βλέπω την εικόνα σε 16:9 με μαύρα κενά από πάνω και κάτω.... :nounder:

Με την πρώτη ευκαιρία ελπίζω να βάλω μια μικρή LED, το κόστος μετατροπής 24 , τύπος καλωδίου "PROLINK Καλώδιο AV Interconnect 1xVideo + 2xAudio" με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

LP6130_zps1e228ab7.jpg

"Κατάλληλο για μεταφορά εικόνας και stereo ήχου.
Ποιοτικό καλώδιο με χοντρό αγωγό για την εικόνα, ικανό να μεταφέρει το σήμα σε μεγάλες αποστάσεις.
Εξωτερική διάμετρος αγωγού Video: 5mm
Εξωτερική διάμετρος αγωγού Audio: 2x3mm
Conductor: 3x0.14mm²
Screening: 0.12mm x 40 + 0.12mm x 30"

Ελπίζω να βρω και μια οικονομική λύση να μεταφέρω και το τηλεκοντρόλ καθώς οι ασύρματες επιλογές ανέρχονται στα 30 περίπου. :stoned:

Κάθε πρόταση είτε για το πρόβλημα της 16:9 προβολής (αν υπάρχει) είτε για το τηλεκοντρόλ καλοδεχούμενη. :eek:perator:

Για 3 συνεχόμενα έτη χρησιμοποίησα την παραπάνω λύση σε crt tv με rf modulator και έβλεπα cosmote tv χωρίς προβλήματα, τώρα όμως που αντικατέστησα την τηλεόραση με μια LED Samsung σε τακτά χρονικά διαστήματα η εικόνα παγώνει. Η τηλεόραση έχει ένα καλώδιο (κίτρινο χρώμα) στο οποίο συνδέονται τα RCA καλώδια. :BDGBDGB53:

Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω, εννοείται πως το κανάλι παίζει απροβλημάτιστα στην τηλεόραση του σαλονιού όπου είναι συνδεδεμένο με hdmi καλώδιο. :damnyou:

Connections_zpszs2urkha.png
 

kok8

New member
26 March 2008
49
Για 3 συνεχόμενα έτη χρησιμοποίησα την παραπάνω λύση σε crt tv με rf modulator και έβλεπα cosmote tv χωρίς προβλήματα, τώρα όμως που αντικατέστησα την τηλεόραση με μια LED Samsung σε τακτά χρονικά διαστήματα η εικόνα παγώνει. Η τηλεόραση έχει ένα καλώδιο (κίτρινο χρώμα) στο οποίο συνδέονται τα RCA καλώδια. :BDGBDGB53:

Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω, εννοείται πως το κανάλι παίζει απροβλημάτιστα στην τηλεόραση του σαλονιού όπου είναι συνδεδεμένο με hdmi καλώδιο. :damnyou:

Τελικά η λύση ήταν η χρησιμοποίηση 20 μέτρων καλωδίου HDMI και ενός διαμοιραστή (Splitter) HDMI. Tο πρόβλημα δημιουργείται από τη λειτουργία κατά της κλοπής του σήματος του Cosmote με τα αρχικά High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) η οποία βρίσκεται στις Ρυθμίσεις Βίντεο και είναι είτε αυτόματη είτε πάντα ενεργή (δεν απενεργοποιείται).
 

Teo010

AVClub Enthusiast
11 April 2012
1,181
Απάντηση: Re: Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

Τελικά η λύση ήταν η χρησιμοποίηση 20 μέτρων καλωδίου HDMI και ενός διαμοιραστή (Splitter) HDMI.
Δηλαδη τωρα εισαι οκ? Γιατι και εγω εχω 20μετρο hdmi και splitter αλλα καποιες φορες μου πεταει χιονια για 1-2 δευτερολεπτα.
 

cmoustakas

Supreme Member
5 June 2011
5,363
Αθήνα
Σίγουρα σε αυτό παίζει ρόλο και αν ειναι καλή η ποιότητα του καλωδίου, υπάρχουν διάφορες ποιότητες στην αγορά απο πολυ φτηνά μέχρι πολυ ακριβά, σε τόσα μέτρα πρέπει να παιρνεις καλό καλώδιο. Επίσης το splitter δεν πρέπει να ειναι απλό αλλά πρέπει να τροφοδότητε με ρεύμα.
 

Teo010

AVClub Enthusiast
11 April 2012
1,181
Σιγουρα το HDCP το κανει το "προβλημα" γιατι με νοβα ολα ειναι οκ. Οτι και αν επιλεγω στο HDCP ενεργο ή αυτοματο μου κανει χιονια καποιες στιγμες.
Το splitter δεν ειναι καποιο φθηνο ή απλο, κανονικα μπαινει στο ρευμα και εχει δυνατοτητα για HDCP (αν και οταν το πηρα δεν ηξερα τι ειναι το HDCP γιατι δεν υπηρχε ακομα ο οτε tv). Το hdmi τοσα χρονια με νοβα δεν ειχα καποιο προβλημα.
 

kok8

New member
26 March 2008
49
Re: Απάντηση: Re: Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

To Hdmi είναι αυτό :
VALUELINE ΚΑΛ.ΗDΜΙ VGVT 34000B 20.00 W/ETH στα 45,00 περίπου.

Το HDMI Splitter είναι αυτό :
Omnitron CHM-1002 Splitter HDMI 1x2 με 1 είσοδο και 2 εξόδους με υποστήριξη 3D στα 15,00 περίπου.

Όταν χρησιμοποιούσα το ενισχυμένο RCA (PROLINK Καλώδιο AV Interconnect 1xVideo + 2xAudio) δεν είχα χιόνια απλά η εικόνα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ακριβώς μια (1) ώρα από την πρώτη εκκίνηση και μετά κάθε τρία (3) λεπτά πάγωνε και ξαναξεκινούσε, ήταν σαν να πατάς το pause και αμέσως το play. Αυτό το παθαίνω πολύ σπάνια και στο σαλόνι (όπου είναι ο δέκτης της Cosmote TV) μόνο όταν φυσάει δαιμονισμένα (το δορυφορικό πιάτο είναι στην ταράτσα).

Από την ώρα που το έβαλα ησύχασα. Ο Cosmote το γνωρίζει γιατί είχα αρχικά συχνή επαφή μαζί τους οι οποίοι, μετά την αλλαγή δέκτη και ένα "κάρο" ρυθμίσεις, μου είπαν έστω και έμμεσα αυτό που το κατάστημα ηλεκτρονικών μου στην Αγία Παρασκευή (Μίχος για τους γείτονες) μου είχε πει εξ'αρχής ότι φταίει.

Το περίεργο είναι πως δεν μπορούν (κατά δήλωσή τους φυσικά) να το σταματήσουν ούτε η τεχνική υπηρεσία καθώς ο λόγος ύπαρξής του είναι αυτός ακριβώς και δεν είναι τυχαίο ότι συμβαίνει τώρα πιο έντονα την εποχή δηλαδή που πουλάνε την υπηρεσία MultiRoom!

Και κάτι σημαντικό που ξέχασα να χρησιμοποιείς τα scart που σου έδωσαν (είχα 2 γιατί μου άλλαξαν συσκευή) για να συνδέσεις το in και out από το Splitter στην κύρια τηλεόραση καθώς ένα άλλο hdmi που είχα (Crystal Audio) δεν δούλεψε!

Για να αλλάξεις συσκευή τους τα "πρήζεις" για το HDCP και τους ζητάς αντικατάσταση για να αποκλίσεις την περίπτωση βλάβης του δέκτη προτού π.χ. προβεί στην αγορά νέου καλωδίου. Υπόψη πουθενά στο συμβόλαιο δεν αποκλείεται η ταυτόχρονη θέαση του καναλιού σε πάνω από μία (1) συσκευές λόγω των τριών (3) εξόδων (το παραδέχτηκε και η Cosmote) μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα το ίδιο κανάλι θεωρητικά μέχρι σε τρεις (3) τηλεοράσεις.
 
Last edited:

kok8

New member
26 March 2008
49
Ο απόλυτος έλεγχος ότι φταίει το HDCP είναι να συνδέσεις το HDMI της 2ης τηλεόρασης απευθείας στο δέκτη της Cosmote TV (όχι μέσω splitter) και θα δεις πως παίζει απροβλημάτιστα χωρίς σπασίματα! Αυτό έκανα για να βεβαιωθώ ότι δεν θα δώσω 60,00 χωρίς αποτέλεσμα!
 

Teo010

AVClub Enthusiast
11 April 2012
1,181
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

Από την ώρα που το έβαλα ησύχασα.
Ποιο εννοεις οτι εβαλες? Το splitter?
 

cmoustakas

Supreme Member
5 June 2011
5,363
Αθήνα
Ναι το splitter εννοεί γιατί όταν μπαίνει το αυτό τότε ο δεκτής δίνει σε μια πηγή και έτσι δεν ενεργοποιείτε το μπλοκάρισμα δεύτερης πηγής.

Έτσι το δουλεύω και εγώ επειδή έχω βγάλει στο μπαλκόνι αναμονές HDMI σε εξωτερική πριζουλα με 10 μέτρα καλώδιο το έχω κάνει με τον ίδιο τρόπο με splitter και παίζουν ταυτόχρονα και οι δυο τηλεοράσεις.
 

petros n

AVClub Enthusiast
16 April 2008
987
[/teodgeor B] το εχω δοκιμαμενο 2 χρονια OEM Επέκταση Τηλεχειριστηρίου (AWX-701)
 

HERTHAN

Senior Member
27 November 2011
602
Καλησπερα σε ολους.
Θελω να κανω μια συνδεση με cosmote tv σε 3 τηλεορασεις οπου θα δειχνουν το ιδιο καναλι αλλα ταυτοχρονα να συνδεσω τις τηλεορασεις
και με τον υπολογιστη ετσι ωστε οταν θελω να δειχνουν και οι τρεις οτι δειχνει το pc.

Μπορειτε να μου πειτε τι θα χρειαστω να αγορασω ωστε να κανω την εγκατασταση και ποια συνδεσμολογια θα ακολουθησω?

Ευχαριστω.
 

tsakman

Senior Member
Το πιο εύκολο θα είναι αν οι τηλεοράσεις έχουν πάνω από 1 hdmi θύρα. Παίρνεις 2 hdmi splitter. Συνδέεις το ένα με τον δέκτη και τις τηλεοράσεις και το άλλο με την κάρτα γραφικών και τις τηλεοράσεις.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3
6d7649afd61388e2d4a8f3916506a8b1.jpg